- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Kasia no nie ma jak nowe lokum przestrzennie i mały będzie miał gdzie biegać. A z psem, no cóż może jakąś kurę na obiadek przyniesie
U nas już po chorobach,a w sumie nic większego się nie działo. Gabi 2 dni rzygała po nocach a Szymek na 3-ci dzień po wyjściu z przedszkola. Najgorzej że zarazili mojego tatę który dopiero co wyszedł ze szpitala. Poza tym nie mieli żadnych innych objawów. Ale wczoraj odbieram Gabi ze żłobka a pani mi mówi że tam znów panuje jelitówka i wczoraj odesłali jedno dziecko do szpitala taka miało jelitówkę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
agnessa aż wam zazdroszczę,ale będziecie sami czy z Maksem? Bo nam totalnie brak czasu na siebie, choć już raz na parę godzin wyskoczyliśmy,ale to za mało
makrelcia jak na początkującą "druciarkę", to całkiem nieźle
czajusiątko Oliwia idzie do kamerki podobnie jak mój mały który nie daje nawet zrobić zdjęcia. A tańczy jak profesjanolistka
Właśnie chciałam wstawić zdjęcie jak "reklamożerca" gapi się na reklamę, bo tylko wtedy da coś się z nim zrobić.
Nie wiem niektóre dzieci są takie, że jak się im coś powie, to słuchają , stoją, nie biorą rzeczy niedozwolonych, bo rodzice nie pozwalają, a niektóre jak mój syn na odwrót. Jak nie każesz to właśnie to będzie chciał i tak jest z całym sprzętem tv-komputerowym, kablowym itp, nie wspomnę o gniazdkach elektrycznych
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ania Na wyjście z domu samemu to nie mamy szans bo nie mamy z kim Maksia zostawić, ale zasnął dość szybko i olaliśmy prasowanie Więc szybciej się położyliśmy obejrzeliśmy film, wymasowaliśmy plecy sobie nawzajem itd
Doskonale Cię rozumiem, Maks też należy do tej grupy Zaczął wchodzić na stolik pod tv i wczoraj sobie z tego zabawę zrobi, ściągałam go to się kładł na podłogę ze złościa, po czym ze śmiechem znowu wchodził na stolik
A z tymi reklamami mamy podobnie
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do wchodzenia to moje dziecko ostatnio omal nie przyprawiło mnie do stanu przedzawałowego. Prasuję sobie ciuchy a mała bawi sie obok mnie. Do żelazka używam wody destylowanej którą trzymam w 2-vh 5l baniaczkach. W pewnym momencie cisza - ja się odwracam a ona w najlepsze stoi sobie na tych baniaczkach. Zdjęcie załączę jak wrócę do domu bo nie był to jednorazowy wyskok i za drugim razem zrobiłam zdjęcie
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Makrelcia efekt super, może w zimie też znajdę czas Kiedyś opaski na głowę robiłam sobie angielskim ściegiem
Pola współczuję jelitówki, wiem co to jest
Mój synek nic nie słucha, zabiorę mu rękę - dalej pcha, nakrzyczę- śmieje się, dostanie symbolicznie po łapce, rozpłacze się z żalem i dalej pcha, nic nie skutkuje A włazi i wspina się wszędzie: po drabinie do góry po półkach w szafie... Nie nadążam czasami już za nim
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Słodki Filipek!:*
Coś mi się z enterem porobiło i piszę jakby wierszem, ciekawe czyja to sprawka...
Czy Wasze dzieci potrafią się czymś dłużej zająć? Natalka odkąd chodzi, a właściwie już goni, to ciężko ją zainteresować czymkolwiek innym, najlepsza zabawa to porywanie niedozwolonych rzeczy i uciekanie z nimi.
Makrelcia super komin! Nam tez stale szyjka z tyłu wystaje.
Agnessa nie ma jak wieczór z NIC nie robieniem:)
Gdzie robiłyście w zeszłym roku takie kalendarze ze zdj maluchów? Ja chciałam w tym roku zrobić na gwiazdkę dla dziadków, zależy mi, żeby było w miarę tanio i ładnie.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Agnessa no to widzę wieczór się udał
Ania no na ogół jest ciężko zrobić zdjęcie, bo ona też by chciała podotykać aparatu. Chociaż ostatnio zdarza się, że mówię jej żeby uśmiechnęła się do zdjęcia i ona szybko przypozuje i biegiem leci żeby jej pokazać to zdjęcie Filipek faktycznie bardzo zapatrzony
Sandra u nas jest podobnie, że Oliwia zapamiętuje rzeczy, których jej nie wolno, tzn. jak podchodzi do muszli klozetowej albo kosza to mówi, że jest bee. Kiedyś jak była bardzo zainteresowana koszem na śmieci, to przestawiałam go na zamrażalkę i teraz czasem jak wchodzi do kuchni, to bierze go, daje mi do rąk i pokazuje żeby postawić go na zamrażalkę
U nas to właściwie różnie bywa, raz Oliwia się słucha, a raz nie. Czasem wytarczy, że pogrożę jej palcem i odpuszcza, a czasem jak jej czegoś zabronię to robi to jeszcze szybciej i się przy tym śmieje.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Mój w miarę słucha ale nie zawsze. Zwłaszcza jak próbuje odkleić narożniki ochronne od stolika. Wtedy to wrzask na całego.
Zając to najdłużej to książeczkami. Ostatnio też dużo się bawi taką układanką drewnianą gdzie trzeba do otworków dopasować kształt. I nawet zaczyna rozumieć o co w tym chodzi bo ładnie pokazuje gdzie trzeba włożyć tylko jeszcze mu to nie wychodzi
dziękuję za miłe słowa o kominku. Dodam że jeszcze nie skończony bo brakują 2 zielone guziczki Ale jeszcze ich nie nabyłam
Miłego długiego weekendu !!
Ja dzisiaj odsypiam bo moje dziecko w nocy wrzeszczało chyba ze 2 raz i wstało już o 4:30
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Gabi już niestety w piątek zaczęła robić luźniejsze kupki. Dałam standardzik - smectę z probiotykami i na razie spoko. Za to Szymek sie rozkaszlał na razie się inhalujemy solą i zobaczymy co z tego wyniknie
Obiecane zdjęcie mojej kaskaderki
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania