BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788563 przez Ummi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

jakbyscie szukaly pomyslu na fajna zabawe, tylko koniecznie w wannie przed kapiela :laugh: Yasinka to calkowicie pochlonelo - nawet nie dalam rady zadnego fajnego zdjecia zrobic, bo byl tak skupiony i caly czas pochylony nad... miska,ktora odwrocilam do gory nogami i na nia dalam pianke do golenia :D mazal po misce, sobie, wannie :side: i w szoku bylam, bo obawialam sie, ze bedzie bral do buzi, ale w ogole nie probowal :) potem dla zmiany konsystecji dodalam troche cukru :P zeby inaczej to w raczkach czul ;)
mozna tez sprobowac zabawy z masa solna, choc u nas chyba ciut za wczesnie na to, a moze tak ma byc - czyli cala kuchnia i Yasinek w masie...

Czajusiatko
my malujemy swiecowymi, tylko ze one sie lamia niestety i nie maja tak intensywnych kolorow, dlatego Yasinek woli mazaki, ale wtedy nie da rady i paluchy cale popisane, ubrania tez czasem, i uwazac trzeba bo kartki ma wielkie, ale dla mojego artysty to za male pole do popisu hihi...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #788580 przez Ania14.09

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/hide]
A zabawy przy kapielisprobuje

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 1 miesiąc temu #788972 przez PolaL

Żaby nie było że nas ominęły choroby ... wczoraj Szymek wrócił z przedszkola i mówi ze go boli ucho. Zadzwoniłam po męża i przyjechał z pracy zabrał małego do przychodni - akurat był laryngolog. No i zaczynał się stan zapalny ucha, dostał antybiotyk :huh: a Gabi zaczęła pokasływać, po konsultacji lekarskiej niby wszystko ok , bo odkasłuje chyba katarek co jej spływa.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 1 miesiąc temu #788986 przez PolaL
A zapomniałam napisać że rozpoczynam sezon zakupów Mikołajowych. Szymek ma sporo zabawek wiec w tym roku stawiam na gry planszowe. Dla Gabi zakupiłam na razie coś takiego allegro.pl/trefl-puzzle-lokomotywa-wiers...200-i3671613245.html puzzle z wierszykami.

Miłej nocki :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 1 miesiąc temu #789208 przez Ania14.09

11 lata 1 miesiąc temu #789219 przez Anulka
Ania, kup wit.D sobie w aptece, po tygodniu, dwóch poczujesz się jak nowo narodzona, pełna energii i dobrego humoru :laugh: . To brak wej witaminy przez brak słońca powoduje pogorszenie nastroju u ludzi w naszej strefie klimatycznej.
A z mężem, ja właśnie postąpiłabym tak jak napisała Ummi, efekty oczywiście nie będą natychmiastowe :laugh: , ale też myślę, że długo nie będziesz musiała czekać. Na mężczyzn właśnie taki sposób działa najlepiej. :)

11 lata 1 miesiąc temu #789309 przez MADZIA7

Czajusiątko my mamy trójkątne kredki świecowe bic, dlatego trójkątne, żeby od razu ćwiczyć dobre trzymanie rączką, ale póki co ulubioną zabawą Natalki jest gonienie z tymi kredkami po domu, rysować woli kredą po tablicy, potem próbuję oczywiście tękredę zjeść, a na końcu znów goni z nią po mieszkaniu;)

Wczoraj i dziś byli u nas teściowie, Natalka dostała już na Mikołaja zestaw lekarski i bada nas i misie i zastrzyki nam robi stale;) trochę jeszcze mała na takie zabawki, ale zaczątki naśladowania są;P Idziemy w piątek na szczepienie, to może weźmiemy szczykawę i też komuś zaaplikujemy :silly:

miłego weekendu

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789841 przez kasia7775
Dziękuję za pocieszenie :) tak sobie poaanalizowałam i doszłam do wniosku, ze mam za dużo na głowie i zaczyna mnie wszystko przerastać. Muszę trochę odpuścić. Sezon budowlany się kończy powoli, to będę miała może trochę lżej, bo mniej pracy.
Wczoraj była nieprzyjemna sytuacja w domu, mąż przyjechał pracy i wlazł w świeżo położoną kafelkę. Tata się wkurzył, nawrzeszczał na męża mojego doszło do spięcia. Tata się obraził na amen. Zostawił kafelki i pojechał do domu. Kiedy mi skończy nie wiem, bo i tak tylko w weekendy ma czas.

Czajusiątko chętnie bym gdzieś wyskoczyła, ale w nowym miejscu nie mam jeszcze koleżanek :( Mam zamiar jak już śnieg spadnie (to wtedy mąż w domu będzie siedział) zapisać się na fitness :) A od wiosny chyba dam Oliwiera do żłobka na 3-4 godziny chociaż

U nas jakiś wirus chyba, od tygodnia mam sensacje żołądkowe, a od wczoraj Oliwier ma luźne kupki. Rano to się tak załatwił, ze do wanny od razu poszedł :)

Przepraszam, ze nie napisałam do wszystkich :) ale czytam i myślę o Was :)

11 lata 1 miesiąc temu #790275 przez Ania14.09
Dziekuje dziewczyny za rady, kazdej z was wzielam sobie do serca i chyba cos dobrego z tego bedzie.
Kasia- glowa do gory, faktycznie masz za duzo na glowie,a tacie przejdzie,bo rodzice nigdy dlugo sie nie gniewaja
Zdjęcia filipa w nowym szaliku zrobionym przeze mnie

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #790276 przez Ania14.09
Nie dal sobie foty zrobic,wiec musialam mu telefon dac

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #790307 przez agnesssa
Dzień dobry z rana :)

Ania Słodki jest Filipek, a szalik super wygląda :)

Reszta później jak się z pracą ogarnę trochę :blush: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 1 miesiąc temu #790425 przez czajusiątko
Witam się :)

Ania bardzo fajny ten szaliczek. Ja też muszę kupić białą wełnę i będę kombinowała z szaliczkiem dla Oliwki, tylko z moim tempem to ze 2 miesiące zejdzie :angry:

Kasia jaki Oli? nie rozwija się u niego ten wirus??

Madzia dobry patent z tym szczepieniem :)

Ummi ja chyba też skorzystam z twoich rad dotyczących rozmów :
)

Anulka kiedy USG??

Oliwka znowu przez weekend fajnie gadułkowała i mówiła opac (zobacz) i cieba (trzeba) :) Najlepiej się uśmialiśmy, jak byliśmy w sobotę u wujka i dostała kinder czekoladki, a ja nie chciałam jej otworzyć, to dała mi pudełeczko i mówi "jeść cieba" :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #790473 przez Anulka
Jejku, dziś skończyliśmy z maluszkiem już 20 tc !! :ohmy: Czyli połowa już za nami :ohmy: :ohmy: Ależ ta ciąża to zasuwa szybko. :laugh: :laugh: Fajnie :lol: :lol: .
czajusiątko USG połówkowe mamy dokładnie za tydzień 25 listopada :laugh: .

11 lata 1 miesiąc temu #790503 przez kasia7775
Witajcie :)
Mnie dalej męczy wirus, cały czas mnie mdli, biegunki nie mam chwilowo.
Oliwier dzisiaj już dwa razy się "osrał" :silly: ale zachowuje się normalnie, zjadł rano swoją porcję i się bawi. Miałam po zakupy jechać, ale chyba się nie wyrwę :(

Aniavhjnn bk.,

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790514 przez kasia7775
Witajcie :)
Czajusiątko Mnie dalej męczy wirus, cały czas mnie mdli, biegunki nie mam chwilowo.
Oliwier dzisiaj już dwa razy się "osrał" :silly: ale zachowuje się normalnie, zjadł rano swoją porcję i się bawi. Miałam po zakupy jechać, ale chyba się nie wyrwę :(
A Oliwka jest super, Oliwier bardzo mało mówi słów, po swojemu najwięcej. :)
Ania szaliczek super :) szczególnie na takim modelu :)

Anulka naprawdę szybko zasuwa, ani się obejrzysz a maluszek będzie z wami :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka