- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
JA powiem tak... cieszę się, że chodzę do pracy i cieszę się kiedy mogę zostać w domu z dzieckiem. Ale chyba jestem lepszą matką po 8 godz w pracy niż taką całodobową

Mnie ogólnie moja praca nudzi. Taka jakaś monotonia się wkradła. Chyba już czas pomyśleć o czymś innym. Tylko trzeba się odważyć ...
Agnessa Juras już ok. Obawiałam się jego kaszlu ale jak odstawiłam kropelki na kaszel to jest ok. Tylko jeść coś ostatnio nie chce. Co mu próbuję dac to jest "nie". Dopiero jak na :siłę" mu coś dam do buzi i posmakuje co to jest to zjada.
Jeszcze miałam napisać odnośnie kredek... Polecam kredki BAMBINO w drewnianych oprawkach. Są grube, trójkątne i bardzo wyraźnie rysują bez nacisku

A pomysł z zestawem lekarskim jest super !! U nas problem z syropkami to może to sprawdzimy. Poszukam czegoś takiego na mikołaja

Sandra pisać nie ma co ale przykro mi bardzo. Płacz ile potrzebujesz, to pomaga. A resztę zrobi czas...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Anulka dziękuję za maila

Mam do Was pytanie, bo nie wiem czy się martwić, czy raczej to coś normalnego... jak pisałam wcześniej od piątku brzydko kaszle, ma chrypkę, od wczoraj lejący katar... wczoraj wyjątkowo dopiero przed spaniem zrobił kupkę, może dlatego że nie miał kiedy w ciągu dnia, od samego rana dużo wrażeń.. ale nie to mnie martwi... dziś zrobił kupkę jak zwykle rano, była tak bardzo ciemna, wręcz czarna... a jakąś godzinę po obiedzie, co też mnie nie dziwi zrobił, tylko że zieloną! :| czy to może być przez leki, które zaczął brać wczoraj wieczorem?
Tyle się czyta że ze zwykłego przeziębienia zrobiła się poważniejsza choroba, a nawet śmierć dziecka, że jestem jeszcze bardziej czujna niż zwykle... zwłaszcza że do tej pory tylko raz mi chorował dokładnie pół roku temu...
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Anulka pisałam posta rano do ciebie, ale Oliwier przyszedł, kliknął i zniklo.

Czajusiątkoa ja nikomu nie zazdroszczę, bo pracuję w domu

Dzisiaj się już dobrze czujemy, Oliwier nie ma już biegunki. Na wieczór dałam mu smectę, może to pomogło.
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ania ja mam wszystkie objawy ciązy, bo jak sobie coś umyślę, to nawet brzuch mi zaraz urośnie;) Robiłam dziś drugi test i nadal jedna kreska, więc to chyba nie ciąża? chyba że jakaś utajniaczona... Zastanawiam się, czy coś w obliczeniach nie pokręciłam, bo nie zapisałam sobie okresów ostatnich, ale wydaje mi się, że nie.
Kasia cieszę się, żejuż lepiej u Was.
Czajusiątko podpisuję się pod wypowiedzią apropos pracy, ja bym chciała pracować, ale tak na pół etatu, żeby się wyrwać trochę z domu, coś zarobić, ale nie uschnąć z tęsknoty za NAtalką.
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dobrze że już zdrówko do Was wróciło

Siteczko, nie ma za co

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- Ummi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Czajusiatko - ja tez nie zazdroszcze mamom pracujacym

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

To prawda, najlepiej się czułam jak pracowałam 4h i wracałam do synka, który przesypiał prawie całą moją nieobecność

Siteczko Maks też czasem ma takie kupki jak na razie nic się nie działo z tego powodu, ale wydaje mi się, że gorączka by wyskoczyła jak by było coś nie tak

Kasia Ciesze się, że już u Was dobrze, a praca w domu to super wyjście, też się o to starałam ale system i program na którym pracuje mi na to nie pozwolił

Madzia Nie wydaje mi się, żebyś była w ciąży

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Ania ja też mam wrażenie, ze nic dobrze nie robię, do tego jestem totalnie zdeorganizowana

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

www.agito.pl/vtech-kierownica-malego-raj...y487oCFUZY3godE1AA6w
www.agito.pl/e-edu-bebenek-bam-bam-0003-2215-523108.html
tablica.pl/oferta/elefun-drewniana-ciuch...kacyjna-ID3yBHH.html
a podobają mi się jeszcze takie zabawki:
www.smyk.com/dumel-discovery-interaktywn...wki-gry-dla-dzieci-p
www.smyk.com/aquadoodle-animal-mata-do-r...wki-gry-dla-dzieci-p
Może coś pomogłam

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wczoraj na jednym z portali dla rodziców przeczytałam artykuł o tym co kobiecie daje macierzyństwo i pierwszy punk: "Jesteś teraz bardziej zorganizowana." Przeczytałam, siedzę i myślę: U mnie niestety odwrotnie. Jestem teraz bardziej roztrzepana niż gdy nie miałam rodziny. Podobnie do ego co piszesz Kasiu, ja coś zaczynam robić, potem coś uwagę moją odciągnie i zaczynam robić co innego, a o tym co robiłam zapominam, potem przypominam i wracam do pierwszej czynności. Kiedyś sprzątałam odrazu, teraz czasem sobie odpuszczam, bo np. 5 razy dziennie sprzątać zabawki Julka, gdy po chwili znowu będzie tak samo wszytko porozrzucane, nie ma sensu. I wiecie, ja siedząc w domu w tych czterech ścianach po protu wpadłam w rutynę, a rutyna jest zabójcza. I z tego powodu ja też Aniu, nie robię niczego dobrze. Ale to wszytko sprawa indywidualna. Ja po protu jestem przyzwyczajona do szybkiego tempa, do latania, załatwiania, dużo ludzi, spraw. A będąc w domu z dzieckiem masz tylko dziecko i siebie, męża wieczorem i te same czynności codziennie. Ale wiem, że jest mnóstwo kobiet, które marzą o takim życiu bez pospiechu i robieniem tego samego codziennie. Ja tak samo jak napisała Makrelcia byłabym o wiele lepszą mamą gdybym miała kilka godzin w pracy poza domem. To jest zdrowe, bo ma się różnicowanie sytuacji w ciągu dnia. Ma się motywacje aby ubrać się, umalować się, bo idziesz do ludzi. A siedząc w domu tak jak pisałam na początku i jak pisała Kasia, łazisz przez pół dnia w piżamie, bo po prostu nie masz czasem nawet ochoty na przebranie się lub zapomnisz że jesteś w piżamie, bo coś zaczęłaś robić. Ja nigdy mamą które siedzą w domu z dzieckiem nie zazdrościłam. Bo po prostu wyniosłam z domu wzorzec rodziców pracujących, aktywnych. Ja byłam w żłobku i przedszkolu i chętnie bym Julka dałam przynajmniej na 203 godz. do żłobka, tylko tu nie ma żłobka, tylko przedszkole od 3 rż. Myślałam nawet nad założeniem małego klubu malucha dla dzieci od 7 miesięcy, ale niestety ja o dofinansowanie z PUPu nie mogę się starać, nie jestem w ZUsie już, a z WUPu dostać to graniczy z cudem. Poza tym na ten region projektów nie ma. A wiadomo, że bez funduszy na rozruch o czymś swoim można tylko pomarzyć. Więc siedzę i marzę

Reasumując: Siedzenie w domu, niektóre osoby dezorganizuje w dużej mierze w wielu dziedzinach życia. A ja mam wrażenie, że intelektualnie zaczęłam się cofać. Zaczęłam czytać, kilka książek jednocześnie

Nie no nie jest AŻ tak źle u żadnej z nas. Tak naprawdę, to my po prostu już mamy to we krwi, narzekanie, generalnie.

DOŁĄCZ i TESTUJ :

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anulka- zgadzam sie z toba,ale to jest jeszcze czas kiedy dziecko potrzebuje matki najbardziej i trzeba sie poswiecic. Ja tez nigdy nie bylam typem kury domowej i pewnie siedzac w domu wariowalabym.
To chyba ten listopad przytlacza
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
DOŁĄCZ i TESTUJ :