BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 4 miesiąc temu #791485 przez makrelcia
tak jak mówi czajusiątko zawsze zazdrości się tego czego się nie ma.
JA powiem tak... cieszę się, że chodzę do pracy i cieszę się kiedy mogę zostać w domu z dzieckiem. Ale chyba jestem lepszą matką po 8 godz w pracy niż taką całodobową :)
Mnie ogólnie moja praca nudzi. Taka jakaś monotonia się wkradła. Chyba już czas pomyśleć o czymś innym. Tylko trzeba się odważyć ...

Agnessa Juras już ok. Obawiałam się jego kaszlu ale jak odstawiłam kropelki na kaszel to jest ok. Tylko jeść coś ostatnio nie chce. Co mu próbuję dac to jest "nie". Dopiero jak na :siłę" mu coś dam do buzi i posmakuje co to jest to zjada.

Jeszcze miałam napisać odnośnie kredek... Polecam kredki BAMBINO w drewnianych oprawkach. Są grube, trójkątne i bardzo wyraźnie rysują bez nacisku :D

A pomysł z zestawem lekarskim jest super !! U nas problem z syropkami to może to sprawdzimy. Poszukam czegoś takiego na mikołaja :)

Sandra pisać nie ma co ale przykro mi bardzo. Płacz ile potrzebujesz, to pomaga. A resztę zrobi czas...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #791527 przez siteczko
MADZIA tak, jak tylko pozbędziemy się tego kaszlu i kataru to jak najbardziej jesteśmy chętni na to wyjście :)

Anulka dziękuję za maila :)

Mam do Was pytanie, bo nie wiem czy się martwić, czy raczej to coś normalnego... jak pisałam wcześniej od piątku brzydko kaszle, ma chrypkę, od wczoraj lejący katar... wczoraj wyjątkowo dopiero przed spaniem zrobił kupkę, może dlatego że nie miał kiedy w ciągu dnia, od samego rana dużo wrażeń.. ale nie to mnie martwi... dziś zrobił kupkę jak zwykle rano, była tak bardzo ciemna, wręcz czarna... a jakąś godzinę po obiedzie, co też mnie nie dziwi zrobił, tylko że zieloną! :| czy to może być przez leki, które zaczął brać wczoraj wieczorem?
Tyle się czyta że ze zwykłego przeziębienia zrobiła się poważniejsza choroba, a nawet śmierć dziecka, że jestem jeszcze bardziej czujna niż zwykle... zwłaszcza że do tej pory tylko raz mi chorował dokładnie pół roku temu...

11 lata 4 miesiąc temu #791786 przez kasia7775
Sandra przykro mi bardzo, trzymaj się kochana.

Anulka pisałam posta rano do ciebie, ale Oliwier przyszedł, kliknął i zniklo. :( A nie miałam czasu przez cały dzień usiąść do komputera. Generalnie podsumowując napisałam, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma :silly:

Czajusiątkoa ja nikomu nie zazdroszczę, bo pracuję w domu :lol:

Dzisiaj się już dobrze czujemy, Oliwier nie ma już biegunki. Na wieczór dałam mu smectę, może to pomogło.

11 lata 4 miesiąc temu #791808 przez MADZIA7
Siteczko ciemna kupa jest zazwyczaj od żelaza, nawet prawie czarna, a może szpinak jadł? ma gorączkę? Nie znam się, ale może faktycznie od leków??

Ania ja mam wszystkie objawy ciązy, bo jak sobie coś umyślę, to nawet brzuch mi zaraz urośnie;) Robiłam dziś drugi test i nadal jedna kreska, więc to chyba nie ciąża? chyba że jakaś utajniaczona... Zastanawiam się, czy coś w obliczeniach nie pokręciłam, bo nie zapisałam sobie okresów ostatnich, ale wydaje mi się, że nie.

Kasia cieszę się, żejuż lepiej u Was.

Czajusiątko podpisuję się pod wypowiedzią apropos pracy, ja bym chciała pracować, ale tak na pół etatu, żeby się wyrwać trochę z domu, coś zarobić, ale nie uschnąć z tęsknoty za NAtalką.

11 lata 4 miesiąc temu #791946 przez Anulka
Och, Kasia masz rację.... a szczególnie dla nas kobiet, taka już nasza natura :laugh: :laugh: .
Dobrze że już zdrówko do Was wróciło :laugh:.

Siteczko, nie ma za co :) .

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #791988 przez Ummi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Czajusiatko - ja tez nie zazdroszcze mamom pracujacym ;) tak juz mam - jak podejmuje decyzje, to nie zaluje i ufam, ze to ta najlepsza ;)

11 lata 4 miesiąc temu #792013 przez agnesssa
Dzień dobry z rana :)

To prawda, najlepiej się czułam jak pracowałam 4h i wracałam do synka, który przesypiał prawie całą moją nieobecność :lol:

Siteczko Maks też czasem ma takie kupki jak na razie nic się nie działo z tego powodu, ale wydaje mi się, że gorączka by wyskoczyła jak by było coś nie tak :huh:

Kasia Ciesze się, że już u Was dobrze, a praca w domu to super wyjście, też się o to starałam ale system i program na którym pracuje mi na to nie pozwolił :angry:

Madzia Nie wydaje mi się, żebyś była w ciąży :) Ale może po prostu przejdź się do gina, może masz za dużo progesteronu i trzeba to unormować :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 4 miesiąc temu #792065 przez Ania14.09

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 4 miesiąc temu #792206 przez kasia7775
Oliwer od rana jest szkodnikiem :lol: najpierw odkrył, że wczoraj pomalowana framuga się klei i przyklejal do niej balona. Potem wylał jakiś litr soku na laptopa. :ohmy: susze go teraz na kaloryferze :huh:

Ania ja też mam wrażenie, ze nic dobrze nie robię, do tego jestem totalnie zdeorganizowana :silly: np. Zaczynam segregowac rzeczy do prania - dzwoni telefon, skończę rozmawiać lecę do Oliwiera, bo coś broi. Potem zabieram sie za mycie naczyń, patrzę, a tu rzeczy do prania na podłodze :ohmy: i tak w kółko cały dzień. Ok 17 .jestem tak padnieta, że Szok..czasami cały dzień w pizamie łażę :P

11 lata 4 miesiąc temu #792426 przez makrelcia
Macie już jakieś pomysły na prezenty dla dzieciaków?

11 lata 4 miesiąc temu #792448 przez agnesssa

11 lata 4 miesiąc temu #792614 przez Anulka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 4 miesiąc temu #792639 przez Ania14.09
Agnessa- te zabawki filip ma,poza dwiema ostatnimi,ale sa super! Ja myslalam o sankach,mimo,ze zimy moze nie byc w tym roku
Anulka- zgadzam sie z toba,ale to jest jeszcze czas kiedy dziecko potrzebuje matki najbardziej i trzeba sie poswiecic. Ja tez nigdy nie bylam typem kury domowej i pewnie siedzac w domu wariowalabym.
To chyba ten listopad przytlacza

11 lata 4 miesiąc temu #792653 przez Ania14.09
Zapomnialam dodac,ze jak sa juz dzieci,to nigdy ten rytm pracy i obowiazkow nie bedzie taki jak wcześniej.

11 lata 4 miesiąc temu #792674 przez Anulka
Ja słyszałam, że ma być w tym roku zima stulecia. Ja też myślę o sankach na Mikołaja dla Julianka.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka