- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Kasia Super Oluś A w tych rajtkach do zjedzenia jest
Czajusiatko Oliwcia przesłodka z tymi policzusiami różowymi I jaką ma śliczną kurteczkę
Wczoraj wrzuciłam zdjęcie ze śniegiem, a dzisiaj jest go dwa razy więcej Potwornie się jechało, obwodnica trójmiasta biała, nie było widać pasów A na Osiedlu którym pracuje wygląda jak by sypało od tygodnia
Byłam wczoraj z Maksiem u okulisty, jak dzwoniłam się zapisać, pytałam czy przyjmują takie maluchy roczne, powiedziano mi że tak a jak już weszłam do lekarza to ona mi że nie zbada Maksia bo nie ma sprzętu ani doświadczenia Ale się zezłościłam... Jedyne co mi powiedziała, że widzi że powinnam iść na badania bo może mieć zeza Więc teraz dalej musze szukać okulisty
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Anulka cudnie, będą dwaj bracia czekamy na imię i dawaj fotkę
Kasia to rozszalał się Oliwier w nocy moja Oliwka za to dzisiaj o północy robiła kupę
Wczoraj była u nas kuzynka męża z córkami i Oliwia zderzyła się głową z 3-letnią kuzynką. Oliwka nie zareagowała i bawiła się dalej, a tamta zaczęła tak mocno płakać, że nie wiedzieliśmy co jej się w ogóle stało
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Właśnie próbowałam Maksia zarejestrować do poradni okulistycznej dla dzieci w Gdańsku gdzie mnie skierowała ta lekarka z wczoraj (powiedziała że w ciągu miesiąca powinniśmy zrobić badania), a w poradni chcieli mnie zapisać na lipiec 2014 Normalnie mnie to rozwala Ale udało mi się zapisać w innej przychodni na grudzień całe szczęście
A u nas zabków nowych dalej nie widać mimo gorączki Chociaż Maks mi nie daje zajrzeć na dół więc może coś kiełkuje
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Zdjęcie nie weszło, bo pisałam z telefonu i gorzej mi się pisze, a teraz siedzę w pracy i nie mam jak wstawić, natomist w domu nie mam kiedy i jak usiąść do kompa, bo Filip nie daje, same wiecie, poza tym nauczył się włączać listwę i później komputer, wie , że taka jest kolejność. POza tym mój syn zrobił sie rączkowy jak zdobywał więcej umiejętności sam, siadał, stawał, chodził, to nie chciał rąćzek, teraz z jego perspektywy nie interesuje go świat, bo go poznał, tylko to co jest na górze, więc robię coś czasami jedną ręką, a drugą go trzymam, ale wiadomo, że to trudne.
Anulka bARDZO SIĘ cieszę,masz rację, że chłopcy będą się razem bawili, poza tym dla mnie płeć dziecka kompletnie nie ma znaczenia. Dziecko, to dziecko i czy miałabym same, córki, czy samych synów, też byłabym szczęśliwa, bo najważniejsze, to mieć zdrowe dziecko, naprawdę wiem, co piszę
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Agnessa endokrynolog u nas przyjmuje zapisy na październik 2015 r
Czajusiątko to sobie porę znalazła
Ania dobrze, ze Filip lekki
ja też futrzaki lubię
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
aj, jak się Filipek apetycznie wgryza w jabłko podobają mi się Twoje meble
Kasia październik 2015?? no powariowali no Oliwierek fajny futrzaczek
Justys no i jak u Julki ząbkowanie??
Sandra napisz nam kochana co u Was?? Jak Bruno??
Agnessa może takie maluchy jeszcze mniej rozumieją i tak nie płaczą, ale z drugiej strony to mi się często zdarza puknąć z Oliwką w głowę, czasem nawet mocno, ale ja się wtedy śmieję i mówię "ale zrobiłyśmy bam" i ona też się śmieje.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ania Filipek to faktycznie drobinka
Ja jak gotuję to tez Maks chce na ręce, bo on uwielbia obserwować proces gotowania, bo wiąże się to z jego ulubioną rzeczą czyli z "AM" tudzież "EŚĆ" jak już mi ręce nie wytrzymują to go wkładam w krzesełko jego stawiam blisko siebie i daje różne akcesoria kuchenne i mówię, mu że on też gotuje z mamą, ostatnio dałam mu kaszkę cukier i mąkę i przesypywał z pudełeczek Nie muszę Wam mówić jak wyglądała kuchnia, ale mogłam upiec placek przynajmniej
Czajusiątko to fakt, że jak rodzic robi, że tak powiem "tragedię" z każdego urazu to dzieci szybko to wychwytują i się użalają nad sobą nawet jak nie boli, my też staramy się nie panikować, chociaż czasami ciężko
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Agnessa co do okulisty to rzeczywiście porażka. Ważne, że już znalazłaś takiego, który was przyjmie. My oczywiście chodzimy prywatnie bo sama okulistka nam powiedziała że na nfz nie zrobi nam najważniejszego badania bez którego wizyta jest bez sensu. także 100 zł co 3 m-c
Teraz byliśmy znowu w środe. Zez ładnie się już leczy ( został tylko minimalny) i teraz skupiamy się na wadzie. Dołożyła mu mocniejsze szkiełka. Teraz będzie nosił +4.
Do badania dzieci muszą mieć specjalne komputery bo dziecko nie utrzyma główki w tej dużej maszynie i nie skupi wzroku. Do dzieci mają taką przenośną co przykłada do główki i tam dziecko widzi takiego pajaca podskakującego i to gra Fajne sama ostatnio zajrzałam Ogólnie przez jakieś lupy patrzy i latarką świeci w oczy
u nas noszenie to też w kuchni. Byle do szafki ze słodyczami się dostać
kto już na sankach był?
Wasze dzieci rozróżniają już części ciała ?
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My na sankach nie byliśmy bo u mnie w Pruszczu już śniegu nie było
A co do części ciała, to Maks umie ale tylko w tedy kiedy mu się chce Ale nie wszystko, wie gdzie noga, stopa, buzia, ucho nos i oko, ale nie zawsze chce pokazać
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czajusiatko-to meble brw, i tylko na obrazku ladnie wyglaja. Ogolnie nie polecam. Sklejka,wcale nie sa tez takie tanie
Co do lekarzy,to my tez idziemy prywatnie jak przychodzi co do czego. Ostatni przyklad stulejki filipa. Po masci sterydowej ladnie mu skorka schodzi do mycia i nic nie powinno sie zadziac,a juz w szpitalu chcieli pod narkoze zbrac go i dobe mielismy go nie widziec. Toz to 21wiek i szpital typowo dzieciecy tak robi? A gdzie tu przyjazdne otoczenie dla dziecka, a jaki stres. Dla mnie juz nie do przezycia
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
czajusiątko ząbkowania ciąg dalszy mamy juz dwa na dole, nawet bez marudzenia większego
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Czjusiątko śliczna Oliwcia uśmiechnięta, nie dziwię się, że ją Pani ciastkami obdarowuje:)
Kasia ale duży chłopak z Oliwiera, widzę, że bierze udział w remoncie.
Ania a Filipek to taki słodziak jest:)
Makrelcia NAtalka rozpoznaje podstawowe części ciał: ręka, oko, noga, brzuch, ucho, głowa, nos i stale mówi: "nuga" tj. noga i nas gilgocze.
Agnessa a ktoś Cię skierował do okulisty, czy sama poszłaś? Porażka z tym terminem lipcowym...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pozdrawiam