BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 1 miesiąc temu #793585 przez Anulka
My byliśmy dziś u lekarza, bo wczoraj wyczułam u Julianka przykry zapach z prawej strony z uszka i je non-stop ruszał jak by swędziało go tam. Pomyślałam, że może mieć zapalenie, no i miałam rację. Ma zapalenie mocniejsze prawego uszka i w lewym też ale na szczęście dopiero się zaczynało. Dostał antybiotyk i kropelki. Ja cale dzieciństwo chorowałam na zapalenie ucha i bardzo dobrze wiem jaki to okropny ból. Odziedziczyłam to po mojej mamie, która też od zawsze chorowałam na zapalenie ucha średniego. Kiedyś taka wycisnął maie jakąś małą krostkę na plecach w dzień, a w nocy mama wylądowała na pogotowiu z obustronnym zapaleniem ucha średniego. :laugh: :laugh: Więc mamy ten gen w rodzinie od co najmniej dwóch pokoleń :laugh: :laugh: .
Jak tylko Juluś wyzdrowieje, odrazu szczepimy go na memingo, bo to one w dużej mierze powodują uszne zapalenia, no i oczywiście najstraszniejsze to zapalenie opon mózgowych. Co parwda nikogo nie znam ani wśród rodziny ani znajomych , kto by na to chorował, tfu tfu tfu, ale tu będzie zabezpieczenie przed tą straszną chorobą.
Szczepionka kosztuje ok. 180 zł, ale zdrowie i spokój własnego dziecka jest bezcenne.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #793923 przez agnesssa
Hej Hej :)

Zdrówka dla dzieciaczków :kiss:

Właśnie do mnie dotarło, że został miesiąc do świat i czas najwyższy zająć się prezentami :ohmy: Byłam z siebie dumna, że mam już jeden prezent ale jak się zorientowałam ile czasu zostało i ile prezentów to się przeraziłam :blush: Uwielbiam ten czas aż do świąt, w zeszłym roku jak Maksiul był taki maleńki nie miałam problemu z zakupami, ale teraz z tym czasem to średnio się widzę :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 1 miesiąc temu #793968 przez Ania14.09
Dziewczyny!
Wszystkie macie 100% racji. Jednak trzeba tu stanąć ponad tym co jest lepsze dla nas. Sama siedziałam z Madzią w domu dwa i pół roku i pod koniec już wariowałam,a wracając do pracy i "ludzi" byłam jakaś dzika na początku. Obserwując swoje dziecko i dzieci znajomych, to z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że dzieci które były z mamami przez pierwsze lata w domu chowają się znacznie lepiej. Lepszy kontakt jest z nimi , są inteligentniejsze, mniej problemów w okresie dojrzewania, po prostu najlepsza niania, nalepszy żłobek, mega drogie edukacyjne zabawki, nie zastąpią mamy. Te co wróciły pamiętają ciężki ból zostawienia dziecka, pamiętacie HaniaS??? Jaka trauma po powrocie do pracy? Nie pisze biedulka, bo pewnie nie ma jak.....
napiszę później, bo nie mam czasu

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 1 miesiąc temu #794234 przez PolaL
Ja Wam powiem że bardziej odczuwałam ból rozstania przy Szymku niż przy Gabi. Z pierwszym dzieckiem nie mogłam się rozstać mimo że on był nadzwyczaj towarzyskim dzieckiem i ani razu nie zapłakał - a miał 10 miesięcy odkąd się żłobkował. Ja to przeszłam bardziej emocjonalnie niż on. Z Gabi mam na odwrót ja już na spokojnie bo Panie są sprawdzone i wiem że krzywda jej się nie stanie za to ona przez 2 tyg. chodziła tam z płaczem. Zresztą jak po nią przychodzę to nie idzie do mnie tylko leci.

Mi zostały w sumie tylko 3 prezenty ale oczywiście jestem bez pomysłów - dla mamy, męża i brata :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 1 miesiąc temu #794318 przez makrelcia
ja z rozstaniem miałam problem przez pierwsze 3 dni. Musiałam się oswoić z tą myślą. Później już było ok. I dla mnie i dla Małego. Teraz z czystym sumieniem zostawiam go w żłobku, czasami nawet jak mam wolne żeby coś załatwić to też podrzucam go na kilka godzin :)

Więcej obaw miałam jak zmienialiśmy żłobek. Bałam się bardziej czy on to zaakceptuje :)

Prezentów to ja nie mam żadnych :D Na mikołaja dla Młodego jest. A reszta... z mężem wybieramy narożnik i ławę to będzie nasz prezent :D a rodzicom nie robimy prezentów. Dle chrześniaczki bratowa kupi co tam uważa a od drugiej chrześniaczki czekam aż napisze list do gwiazdora :D

Wiece jaka jestem głupia... na tablicy sprzedawałąm ciuszki. Pani się zdecydowała, pisszczała i jej wysłałam paczke bo ponoć wpłaciła pieniądze (kilka dni wcześniej kupiła czapeczke i pieniądze też wpłaciła dopiero jak dostała paczkę). Paczek dostała. Śmiała nawet napisać że coś jej tam nie pasuje w tych ciuszka a ja do dzisiaj pieniędzy nie mam. stówa w plecy...
Straszyłam, prosiłam i nic... Może któraś z was jest z Tych ? :> Nalot na nią trzeba zrobić. Mam adres imię nazwisko. wszystko co trzeba. Ciekawe czy na policji przyjęliby zgłoeszenie..

11 lata 1 miesiąc temu #794506 przez Jussstyś
Nie mam kompletnie czasu :-( Julka caly czas chce byc na rączkach:-( obiecuje ze was nadrobie i napisze.
Acha idzie nam druga jedyneczka, ale Julka nawet nie marudzi;-)
Musze kończyć bo Julka juz cos kombinuje bo za cicho jest :huh:
Wczoraj pomalowała mi mazakami nowe spodnie :huh:
Nie wiecie czym to wyprać? Szkoda mi bo prawie 100zl kosztowały :huh:

11 lata 4 tygodni temu #795099 przez kasia7775
Makrelcia zamelduj pani,że jak nie wpłaci kasy to idziesz na policję. Jak nie wpłaci,wydrukuj wszystkie rozmowy, że miała zapłacić po odebraniu, dowód nadania i wszystko co masz innego. Muszą przyjąć zgłoszenie, bo za oszustwo nie ma minimalnej granicy kwotowej.

Justyś mazaki to paskudna sprawa do usunięcia. Nie mam pomysłu :(

11 lata 4 tygodni temu #795602 przez PolaL
Jussstyś a próbowałaś najnormalniej te mazaki potraktować vanishem ?

A ja powili zaczynam się poddawać z katarem Gabi. Ma iść już od poniedziałku do żłobka a tu znów zaczyna ją zatykać. Ma gęsty katar i nie mogę jej niczym rozluźnić - inhalujemy się, czyścimy nosek solą odciągamy fridą i d..pa. Jak idzie spać to smarczki jej przeszkadzają. Któraś ma jeszcze jakieś sposoby na gęsty katarek :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 4 tygodni temu #795684 przez kasia7775
Pola a roztwór soli macie izotoniczny czy hipertoniczny?

11 lata 4 tygodni temu #795741 przez Jussstyś
PolaL nie próbowałam, bo boje się, ze się zniszczą, jest to dosc delikatny materiał, myslalam zeby do pralni zanieść, ale czy nie zniszczą mi tych spodni?
A próbowałas na ten katar zwykłej wody morskiej? Namzawsze pomaga na gesty katar :-)

Julka na szczęście zdrowa, tylko mnie jakis katar dopadł i leje mi się z nosa jak z kranu :angry:

Mamy juz dwa ząbki na dole, kolejne dwie jedyneczki górne w drodze :-) jest troche marudzenia, ale nie jest tragicznie, z pierwszym ząbkiem bylo najgorzej :-)

11 lata 4 tygodni temu #795800 przez kasia7775
dzisiaj namacałam trójki górne :lol: czyli u góry mamy już 1,2,4 i prawie 3, na dole 1 i 2 :lol: a ja się zastanawiałam, czemu spać w nocy nie chce :silly:

11 lata 4 tygodni temu #796005 przez czajusiątko
Witam poniedziałkowo :)

Agnessa to ile masz osób do obdarowania?? :)

Makrelcia trzymam kciuki żeby udało się wyegzekwować pieniądze od tej babki

Justyss ja też nie mam pomysłu na te spodnie :huh:

Anulka dobrze, że wcześnie wyczaiłaś z tym uszkiem to Julianek tak nie cierpiał

Polal biedna Gabrysia z tym katarkiem :dry:

Kasia u Was to szaleństwo z tymi ząbkami, my nawet wszystkich dwójek jeszcze nie mamy :laugh:

U nas dziś biało za oknem :ohmy: Co prawda warstwa śniegu nie ma nawet 1 cm ale biało jest :silly:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #796019 przez agnesssa
Hej :)

PolaL Zdrówka dla Was :kiss:

Makrelcia Mam nadzieję, że ta baba jednak Ci zapłaci :dry: Co za chamstwo :angry: :angry:

Jussstyś www.kawencja.com/plamy.html tu babka piszę jak usunąć plamy z flamastra.

Czajusiątko U nas też biało, ciężko się do pracy jechało tak sypało :huh: A co do prezentów to mamy sporą wigilię więc i prezentów sporo :) 13 osób do obdarowania :lol: Co roku obiecujemy sobie, że w następnym roku nie będziemy wszystkim robić, ale to jest coś co uwielbiam w Wigilę, jak każdy odpakowuje prezenty :lol: Jak dla mnie nie ma nic lepszego niż obdarowywać kogoś prezentem :woohoo: To takie drobnostki są, ale są :woohoo:

Jakaś nieprzytomna jestem :dry: Weekend pełen gości więc nic sobie człowiek nie odpoczął, ale byliśmy w Aqua Parku więc chociaż trochę poszaleliśmy w wodzie :lol: Maksiu nic się nie boi wody, nawet jak się cały zanurzał to tylko mrugał żeby woda z oczy uciekła :woohoo:

Widok z okna w pracy, i ciągle sypie :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 3 tygodni temu #796063 przez Anulka
Dziewuszki :laugh: , trzymajcie ksiuszki :blink: za połówkowe, aby dzidzia bardzo ładnie pokazała no co w końcu ma tak miedzy nóżkami. :laugh:
( Matko, ten wpis można odebrać jako zboczony, jak by ktoś nie będący w temacie go przeczytał :woohoo: :woohoo: )

11 lata 3 tygodni temu #796067 przez Anulka
Agnesssa jak ja Ci Kochana zazdroszczę tego widoku z okna !!! :) Ja uwielbiam zimę :) !

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka