BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 3 tygodni temu #797796 przez agnesssa
hej dziewczyny :)

Znowu zapierdziel od rana więc tylko się przywitam :)

Anulka No jak Ty hipopotam to nie wiem kto wygląda normalnie :blink:

Madzia
Pediatra mi powiedziała że powinnam iść do okulisty, a skierowania już nie trzeba mieć

Dzisiaj miałam iść na szczepienie z Maksiem które już drugi miesiąc było odkładane przez choróbska i znowu ma katar :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #797834 przez Sandra85
Witam :) Nie wiem od czego zaczac....Bylismy w Pl niecale 48godz.,a prawie 24 w podrozy...Bruno zostal z siostra M w Saragossie,pierwszy raz na dluzej niz 4godz.Od srody od rana,az do piatku do wieczora.Zachowywal sie w ciagu dnia bardzo ladnie,nie plakal,jadl wiecej niz ze mna(cycusia brakowalo),ale oby dwie nocki poplakiwal,budzil sie,szwagierka wcale nie spala :dry: A jak tylko nas zobaczyl to byl taki placz,tak sie wtulil we mnie,ze przez ponad godzine z rak mi nie schodzil,a potem polozylam sie z nim na lozku i zasnal i juz jak spal to jeszcze biedny szlochal :(
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A Bruno juz ma nastepna jedynke u gory,czyli 4zabki i nastepne tak mi sie wydaje 4-ki mu ida,bo ma dziurki w dziaselkach,ale nie daje mi zobaczyc.....Umie pokazac gdzie ma oczko,nosek buzke i ucho u siebie,u misia i u mnie,czyli rozumie.Jak mowie daj raczke to tez wyciaga reke,no i pokazuje jak sie pytam gdzie sa buciki :) Biega po calym domu,teraz po podrozy daje mu mniej cyca i po kolacj przed spaniem wypija 120 kaszki,na sniadanie tez,A cycus jest bardziej do uspokojenia w nocy niz do jedzenia.Anulka gratulacje i ciesze sie,ze z synusiem wszystko dobrze :kiss: Czytam Was i bede sie starac czesciej cos Pisac,buziaczki dla dzieciaczkow :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 tygodni temu #798319 przez Ania14.09
Sandra- biedny BRuno nie wiedział,co sie dzieje,ze tak dlugo mamy nie ma. Jestes dzielna i modle sie za was. Nic na tym swiecie nie jest dane nam na zawsze jednak gdy odchodzi ktos za wczesnie,to nie umiem tego zaakceptowac.
Madzia- pisz jak tylko mozesz. Lubie cie czytac
Anulka-ja tez siebie w ciazy nie lubilam,ale i teraz mam kryzys,ale to glownie przez meza,co innego ty jak maz cie uwielbia ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 3 tygodni temu #798421 przez Anulka
Ania, wiesz przecież, że to jak siebie postrzegamy, to wszystko siedzi w naszej głowie. Po prostu braki w pewności siebie, prościej mówiąc. Bo mimo, że mój mąż nie mówi mi przykrych rzeczy, to czasem widzę jak na mnie spogląda, jego wyraz oczu i nie ma w nich zachwytu :laugh: . Pamiętam, jak po urodzeniu Julianka, wróciłam do domu i wiadomo, że z urodzeniem dziecka kg poszły w dół. I usłyszałam od męża że jestem piękna, i wtedy pomyślałam: Aha, czyli mimo, że nic nie mówiłeś, to w ciąży nie wyglądałam, atrakcyjnie :laugh: :laugh: . Ale to też nasze babskie myślenie, zawsze mi się przypomina dowcip:
Facet mówi do kobiety : Rybko, czy mogłąbyś mi podać sól?
Kobiety podając myśli: Hmmm, rybka? Rybka, znaczy szczupak. Szczupak, znaczy zęby ma. Zęby ma, znaczy pies. Pies, znaczy suka... Luuuuudzie, on mnie SUKĄ nazwał !!!! :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 3 tygodni temu #798427 przez agnesssa
Sandra Dzielna kobieta jesteś :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Jestem z Tobą myślami :dry:

A ja w ciąży lubiłam się bardziej, bo przynajmniej wiedziałam jaki skarb sie kryje w brzuchu ;) A teraz brzuch tak samo wielki ale z innych powodów

Maksiu zaszczepiony mimo kataru, lekarka stwierdziła, że nie gardło czyste nie ma temp więc zaszczepiliśmy. Ale dzisiaj Maksiu się z takim płaczem obudził, że aż mnie serce bolało :( tak szlochał, że nie mógł oddechu złapać. Ale mąż stanął na wysokości zadania i udało mi się go uspokoić, bo o dziwo dzisiaj chciał do taty a nie do mamy :blush:

11 lata 3 tygodni temu #799054 przez agnesssa
Dzień dobry :unsure:

Czy dzisiaj też się echo tylko odbije :unsure: :dry:

Jak dobrze ze dzisiaj już piątek :)

11 lata 3 tygodni temu #799112 przez czajusiątko
Straszna cisza się tu zrobiła. Ja jakoś wczoraj nie miałam weny na pisanie, chyba przez pogodę,bo strasznie ponuro wczoraj u nas było :dry:
Miałyśmy ostatnio mały wypadek i Oliwka wygląda jak żul spod sklepu- ma cały nosek obdrapany.

Agnessa i jak Maksiu?? Nie miał żadnych powikłań po szczepieniu?? Mnie ten weekend wyjątkowo nie cieszy, bo mąż ma szkolenie i w sobotę i w niedzielę :(

Sandra :kiss: :kiss: :kiss: - tylko tyle Ci napiszę

A wczoraj śniło mi się, że wszystkie pojechałyśmy razem na jakiś obóz i miałyśmy iść na dyskotekę, jak dzieci pójdą spać :laugh: :laugh:

11 lata 3 tygodni temu #799178 przez Ania14.09
Chyba wszystkie nie mamy weny :laugh: Ja zawsze cieszę sie na weekend,a jak przychodzi, to nie wiem w co ręce włożyć, sprzątanie, prasowanie, pieczenie i po weekendzie...

My 12 grudnia mamy drugą szczepionkę na pneunokoki, na menokoki nie szczepimy,ale nie wiem na co szczepić z płatnych.

czajusiątko jak moje dziecko idzie spać, to do północy min. trzy razy sie budzi, poza tym ja nie lubię muzyki dyskotekowej, wolałabym przy ognisku posiedzieć i pośpiewać ;) :lol:

agneeesa fajne zdjęcie,

Ja szykuję kalendarz, ale w tym roku zrobię z kolażem, bo chcę więcej fotek w jednym miesiącu, oczywiście Filip w roli głównej, Madzia powiedziała, że już nie chce występować na fotach,ale trochę jej jest.

11 lata 3 tygodni temu #799184 przez czajusiątko
Ania ognisko też fajna sprawa, ale sen to sen- tam się nie wybiera :D

11 lata 3 tygodni temu #799185 przez PolaL
Np kochane w końcu jestem. Gabi już szleje w żłobku od poniedziałku. Katar przeszedł ale musiałam się wspomóc dodatkowo neomecyną smarowaną do noska. Wcześniej inhalowałam się solą fizjologiczną i płukałam jej nosek też solą - taką w ampułkach z apteki + inhalacje z pulmikortu i boredualu na kaszel. Wiem kiedyś któraś podawała że są jakieś dwa rodzaje soli ale nie mogłam się dokopać to tej wypowiedzi ...

No i stało się w poniedziałek dostałam pierwszą miesiączkę. A brakowało 14dni i bym miała 24 miesiące bez @ :silly: podejrzewałam że powinnam dostać bo Gabi mniej je cyca w nocy i wydłużył się nam czas między karmieniami.

Czajusiątko a gdzie ma być ten obóz żebym zdążyła sobie miejsce zaklepać :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 3 tygodni temu #799187 przez Ania14.09
Obóz miał być u Kasi, sama zaproponowała, :laugh: dlatego pomyślałam o ognisku, bo na wsi raczej disco nie ma? :silly:

PolaL dobrze, że z Gabrysią lepiej

11 lata 3 tygodni temu #799190 przez agnesssa
Czajusątko Maksiu markotny był wczoraj, ale jak na razie nie ma gorączki czy plam, które mogą wystąpić, ale piguła powiedziała, że to nawet w ciągu dwóch tygodni.
Biedna Oliwcia, ale szybko zejdzie, po za tym takiej królewnie nic urody nie odbierze ;)

fajny sen miałaś :lol:

Ania Tez uważam, że kolarze fajniejsze, już w zeszłym roku tak zrobiłam, bo nie wiedziałam które zdjęcie lepsze :) Teraz mam jeszcze większy problem bo mam 20 000 zdjęć i weź tu wybierz :ohmy: :ohmy:

Qrcze ja ten tydzień mam tyle bieganiny, że w ogóle nie mam czasu na zwykłą zabawę z Maksiem :dry: Jest mi normalnie przykro a w weekend znowu goście, przyjedzie babcia do Maksia i będzie chciała jak najwięcej czasu z nim spędzić. A my idziemy na impreze z okazji urodzin mojego męża. I tak tydzień za tygodniem ucieka :dry:
Teraz ja depresyjnie poleciała, chociaż humor mi dzisiaj dopisuje :lol:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #799305 przez kasia7775
Sandra dzielna jesteś :kiss:

Pola dobrze, że choróbska wam już odpuściły :) Ja pisałam o rodzajach roztworów, soli morskiej, Jeden sympatyczny aptekarz mnie doinformował, więc się podzielę wiedzą :)

roztwór izotoniczny soli morskiej do codziennej higieny nosa. Stosowany w celu nawilżenia i pielęgnacji suchych lub podrażnionych błon śluzowych nosa np. w przypadku suchego powietrza w ogrzewanych pomieszczeniach lub pomieszczeniach klimatyzowanych.

roztwór hipertoniczny soli morskiej to naturalny produkt, wzbogacony jonami miedzi i manganu. Jest zalecany do stosowania w celu oczyszczania i udrażniania jam nosowych, zwłaszcza w przypadku kataru, zapalenia zatok oraz po zabiegach operacyjnych.

Ania jak najbardziej, nie tylko ognisko, ale i cały obóz można u mnie zrobić :lol: A do dyskoteki też niedaleko, jakieś 7 km :silly:

Czajusiatko sen super :) A Oliwka może sobie z Oliwierem rękę podać, ten też wiecznie obkorowany. :P Wczoraj przełaził z rogówki na stół i wpadł pomiędzy, prosto na twarz. Przestraszyłam się strasznie, nie mógł oddechu złapać, zaniósł się, a potem długo płakał. Najgorsze jest to, że nie uczy się na błędach, dzisiaj znów tak właził. Dzisiaj szczupakiem przeleciał na podłogę, krew mu z wargi leciała.

Oliwier w nocy się budzi z płaczem, nie wiem, może to zęby go męczą?
Dzisiaj skończył 15 miesięcy :lol: :kiss: :kiss:

11 lata 3 tygodni temu #799365 przez Ania14.09
Sluchajcie. Tak sobie zartujemy o tym spotkaniu, a moze po prostu wezmy sie i spotkajmy. Np. Na weekend majowy?

11 lata 3 tygodni temu #799385 przez makrelcia
u Kasi na podwórku namioty rozbijemy :D Ciężko to będzie bo każda z innej strony Polski.
Fajnie by było ale jak przychodzi co do czego to wszyscy się wykruszają. Już przerabiałam takie spotkania. Ale kto wie. Może się uda kiedyś :D

Mu też wczoraj się szczepiliśmy. Jurek 2 dawkę na ospę a pies na wściekliznę. Ogólnie dziecko lepiej to zniosło niż pies :D Jurek tylko płakał jak weterynarz do psa ze strzykawką podchodził i chciał lecieć do pieska żeby mu ałą nie robić :D A sam przy swoim szczepieniu nawet nie pisnął.

Mnie wczoraj wzięło wieczorem i łazienkę pomalowałam :D Bo już zszarzała lekko a że to sufit 2x2 m to poszło raz dwa :D Jeszcze mnie kuchnia kusi żeby ją pomalować :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka