- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
A Gabi, to zdjęta skóra z taty
Makrelcia mnie też dopadała deprecha,ale za namową Anulki zaczęłam tą witaminę D jeść, może coś pomogło, a moze to, że u mnie w robocie ruszyło, mam trochę klientów i jakoś inaczej na świat patrzę, kwestia nastawienia, ale spróbuj z tą witaminą. Poza tym sama gadam więcej do chłopa, więc i on jakoś trochę inny dla mnie....
Agnessa ja myślałam, że ta majówka, to będzie idealny termin, bo ani wakacje, ani święta, ani urodziny naszych dzieci i prawie wszyscy mają więcej wolnego,a tak nie wiem, zaproponujcie coś innego, jak są chętne oczywiście.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do nieobecności na forum to ja mam alibi, bo wczoraj byłam z bratem w Katowicach, bo musieliśmy zrobić tomografię. Oliwka była z tatą w domu, bo akurat miał wolne, więc jak wróciłam to wygoniłam ich na dół i wzięłam się za mycie okien, ale to raczej nie ze względu na zbliżające się święta, tylko dlatego, że w końcu brat męża pozabierał graty z pokoju i mogliśmy się nareszcie wprowadzić, a okno było tak czarne, że wstyd od ludzi No a graty pozabierał prawie wszystkie, bo zostało nam w pokoju 350 litrowe akwarium
Polal śliczną masz tą podróżniczkę
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
PolaL jejku, ja Cię bardzo dobrze rozumiem i mnie zawsze wkurzało w mężczyzna takie egoistyczne nastawienie : Robimy coś u nas, ale robić wszytko będziesz TY ( Kochana). No i czasem kobiety godzą się na to, zapieprzają aż dym im z uszu wychodzi, wszytko szykują a facet tylko przychodzi, tyłkiem siada w krześle i czuje się jak król. Są i tacy co jeszcze skrytykować potrafią, że to nie tak i to mu się nie podobało. Dla tego ja swojemu odrazu mówię tak jak Ty, stawiam sprawę jasno, asertywnie.
Moja mama, gdy ostatnio jej w sobotę powiedziała, że nie chce mi się nic dziś robić, nie mam ochoty sprzątać, powiedziała mi na to: NO to nie sprzątaj dziś. Jak będziesz miała ochotę, to zrobisz co trzeba. Bo praca powinna być dla nas, a nie ma dla pracy. Takie nastawienie jest zdrowe. Bycie hedonistą nie ma niczego złego w sobie, trzeba mieć wszytko w granicach normy i siebie kochać. Ja od kiedy jestem w domu, zrozumiałam, że takie gonienie donikąd nie prowadzi. Człowiek, wtedy jest zmęczony, sfrustrowany i nie zadowolony z życia. Dziecko nie ucierpi, gdy ja przez 15 - 30 min zrobię coś dla siebie, nawet wypicie małej kawy z kawałkiem ciasta w spokoju daje mnóstwo radości, a dy czuję radość mam siły i chęć do wszystkiego.
Ja w tym roku wielkiego sprzątania nie planuję, zaraz zaczynam 6 miesiąc, więc świat się nie zawali, jak będzie posprzątanie na tyle na ile będę mogła.
Mam nadzieję, że nam się uda pojechać do Siedlec i spędzimy święta z moją rodziną.
Udało nam wybrać imię, gdyby rzeczywiście był drugi synek . Tym razem pozwoliłam aby mąż wybierał, bo ja wybierałam dla Julianka. Najpierw zaproponował Stanisław. Ja odrazu krzyknęłam : NIGDY W ŻYCIU. Wiem, że teraz jest to imię dość popularne, ale ja je odczuwam jako strasznie stare . Nie podoba mi się . Potem brat mu podpowiedział Wojciech, no to już było lepsze od Stanisława, ale też jakoś takie zbyt twarde, chodziłam kilka dni i pod nosem powtarzałam Wojtek, Wojtuś..... i czułam jakoś tak sztywno. Ja chciałam aby tak jakoś pasowało do Juliana. A nie Julian i Wojciech, no nie, nie, nie, nie. NO i mężuś dalej szukał i wczoraj mówi: Mam imię dla naszego drugiego syneczka . Na pewno Ci się spodoba . Kajetan, Kajtek . I rzeczywiście "poczułam" je . Julian, Kajetan, są z tej samej grupy wydźwięku . Chociaż ja wciąż miałam nadzieję, że moja propozycja wygra , Maksymilian , ale jednak mężowi późniejszy Maks zbytnio nie przypadł do gustu, bo Maksymilian i Maksiu było ok. PO prostu znał jakiegoś tam Maksa i nie zbyt chciał aby synek tak miał na imię, zresztą u mnie to samo jest z kojarzeniem Stanisława i Wojciecha z pewnymi osobami, dlatego tak te imiona mi do gustu nie przypadły .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Anulka co do imion, często bywa dylemat, u nas dziewczynka miała być Alicja, tu byliśny zgodni,ale chłopak, to nie mogliśmy się dogadać, ja chciałam Tomka, Szymka i Kazika, a on jakiegoś Olka, Tytusa, aż powiedział Filip i poczułam, to co ty przy Kajtku, więc jak czujesz to, to niech zostanie
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anulka swietnie, ze imie juz wybrane! to juz na 100% ? my zastanawialismy sie z imieniem do samego konca (ostatecznie zostalismy przy trzech) i uznalismy, ze wybierzemy jak zobaczymy synka - jakie bedzie do niego pasowalo - do jego zachowania, wygladu, placzu, temperamentu i po porodzie dostal imie jak juz byl chyba godzinke na swiecie
Mam nadzieje, ze spotkanie dojdzie do skutku i bedziecie sie fajnie bawic- ja niestety mieszkam daleko, no i w sumie malo sie tez tu udzielam, ale fajnie tu z Wami
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ummi do maja jeszcze trochę czasu jest, więc zdążysz dojechać do nas na spotkanie . Na pewno nie pożałujesz, bo będzie wesoło .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Pola Gabi prześliczna, a mi się jednak wydaje, że do ciebie podobna
Byłam dzisiaj w żłobku, chociaż z tego co się podpytałam, to marne szanse, żeby znalazło się miejsce Ale sam żłobek super.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do Gabi to są różne zdania. Ja myślę że do mnie bardziej a Mój że do niego
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ummi udzielaj się, bo piszesz mądrze. Oczywiście jak masz czas
PolaL ja Ciebie widziałam, a męża kojarzę z widzenia, więc dla mnie to tatuś, choć pewnie z Ciebie też coś ma. Jak Madzia była mała, to ja też słyszałam cały tata, a teraz mówią, że ja, a dzieci, po prostu się mieszają, a każdy widzi co widzi....z Filipem, też różnie mówią
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do ciążowych smaków to ja nie miałam żadnych zachcianek wiec raczej sie nie wypowiadam. Mówiono mi że chyba będzie drugi syn bo wyglądałam praktycznie tak samo jak przy Szymku. A tu niespodzianka córcia
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Zajadałam wszystko co słodkie a i tak jest chłopaczek.
Kolejny też mógłby być tej samej płci. Byle był Dla mnie to aż takiego znaczenia nie ma. Został by tylko taki niedosyt tych słodkich sukienek
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pozdrawiam Was serdecznie i caluje dzieciaczki
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A FIlip od kilku dni jest bardzo marudny i zle spi w nocy. Stawiamy na zeby. Bo dodatkowo grzebie w buzi. Z przodu juz ma 1 i 2, a z tylu nie widać.
Sandra- jestesmy z toba
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
Przepraszam ale kompletnie nie mam czasu, duzo się dzieje u mnie ostatnio. Nie wiem czy Wam pisałam ale moj teściu byl niedawno w szpitalu, bo dostal drgawek, okazalo się ze ma bardzo zaawansowana padaczkę, do tego przeszedł zawał o którym nikomu nie powiedzial
U nas nawal zębów mamy juz dwie jedyneczki na dole, dwie górne juz tuż tuż, na razie bez marudzenia
Przepraszam ze mało síe odzywam, ale nie mam po prostu czasu
A co do spotkania u Kasi to ja jestem za chociaz mam troche daleko, bo ok 450km