BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 10 miesiąc temu #834154 przez makrelcia
CHASIAMIwitamy :)
Spokojnie możesz łykać urosept (jeśli podejrzewasz, że możesz być w ciąży). Przed wszystkim dużo pij bo trzeba wypłukać bakterie.
Mi bardzo pomaga uro furaginum Forte. Już po pierwszej dawce czuć różnicę.
Co tam u Alusi ??

Ja jeszcze nie odebrałam opisu z tego zdjęcia :D Jakoś mi nie po drodze. Od czasu jak miałam ten rentgen to mnie plecy nie bolą :D

Mój Młody śpi w dzień i to dobre 2 godz. Mimo że wstanie po 14 to i tak przed 20 śpi.
Wczoraj wieczorem miał temp. Dzisiaj rano też taki niewyraźny ale zaprowadziłam go do żłobka. Jeszcze nie dzwonili więc mam nadzieję, że jest ok.

znowu mam strasznie dużo pracy. Nienawidzę początku roku. Milion zestawień, pitów, sritów i tym podobne :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #834183 przez Ania14.09
Witam się i ja.
Noc fatalna Fipip co chwie się budził,a ja zdycham, :huh:
chasiami Makrelcia ma rację, te same pytania :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834193 przez czajusiątko
Chasiami idź do lekarza, to rozwieje Twoje wątpliwości

Ummi u nas 4 wychodzą zupełnie bezboleśnie, a jak będzie z 3 to się dopiero przekonamy,ale mam nadzieję,że tak jak u Was :)

Kasia Oliwier to tak jak mój mąż, mięso jadłby na okrągło, a warzywa to już nie bardzo bo on przecież nie jest królik :)

Mąż ma dzisiaj wolne, a Oliwia od wczoraj wieczór jest zupełnie tatusiowa, w kółko chodzi i tylko tato, tato, tato cho :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834378 przez kasia7775
Chasiami ja też proponuję lekarza.

Ania Oliwier też coś dzisiaj ciężko spał

Czajsiątko chłopaki chyba tak mają, mój starszy syn chyba do 5 rż nie ruszał żadnej zieleniny, a koperek na ziemniakach do histerii go doprowadzał :lol:

Ummi nie mam za bardzo siły na fitness, ale jak czegoś ze sobą nie zrobię to jeszcze trochę z łóżka nie wstanę :silly: Kondycja zerowa, do tego bóle kręgosłupa. Zresztą ortopeda mi powiedział, że jak nie zacznę ćwiczyć i dbać o siebie, to za 10 lat się na stole operacyjnym spotkamy :( W końcu w tym roku mam ostatnie trzydzieści :P

Byliśmy u chirurga dziecięcego, całkiem miły doktor powiedział, ze mam się nie martwić, że taki stan jest jeszcze normalny. Pokazał jak masować, żeby jąderko schodziło. Stulejki nie ma, tylko jakby krążek (zwężenie) u nasady. Mam często delikatnie próbować ściągać (nic na siłę :)). Kontrola za pół roku, wtedy ewentualnie leczenie hormonalne. Trochę spokojniejsza jestem :)

10 lata 10 miesiąc temu #834694 przez makrelcia
kasia dobra wiadomość o jąderkach :) co lekarz to inne podejście. Mi kazali codziennie ściągać skórke z siusgaka. Bez oporów.
Znowu bolą mnie plecy bo nosiłam młodego. O 14. 30 zadzwoniły panie ze żłobka ze Jurek ma temp. Dałam nurofen i spokój. Wydaje mi się ze coś go bolało.
A ja mam prawostronne skrzywienie kręgosłupa z lekkim przemieszczaniem się kręgow oraz mierne przewęźenie w jakimś kanale cokolwiek to znaczy :) teraz tylko czekać na wizytę u ortopedy !
Obstawiam 3 mc czekania :)
muszę się dowiedziec co z tym można robić jakie ćwiczenia:)

10 lata 10 miesiąc temu #834720 przez agnesssa

:lol: :lol:

Karolak Maks też uwielbia pomarańcze, jak się wkręci to potrafi całą zjeść :) I tylko woła że chce jeście :lol:

Sandra Bardzo dobre wieści, mam nadzieję, że Bruno nadal zdrowy :) Maks właśnie tez pokasływał, a od wczoraj ma taki brzydki kaszel, więc moja mama dzisiaj z nim na kontrole pójdzie :huh: Faktycznie czas zapierdziela :ohmy:

Czajusiątko
Oliwka to mądrala :) Super z tą pielusią :lol: Oliwka tatusiowa, a Maks ostatnio mamusiowy, tylko mama i mama :)

Ania
To musiało być urocze jak Filpek tak zasnął :) Jak się czujesz :unsure:

Kasia To u nas podobnie z tym spaniem, Maksa budzimy koło 6 w żłobku dosypia do około 8, potem śpi między 12-14 i w domu zasypia koło 19, w nocy się nie budzi więc chyba potrzebuje tyle snu :) Dobre wiadomości od lekarza, mam nadzieję, że i bez hormonów się obędzie :kiss:

PolaL Maksiowi ciągle się trójki próbują przebić, ale nie widzę żeby Maks szczególnie się zachowywał :huh: Ale również słyszałam że trójki są bolesne :dry: Powodzenia ze skalpelem :) Ja co drugi dzień chodzę na siłownię wieczorami, i generalnie czuje się świetnie po ćwiczeniach, ale dzisiaj czuje ogólne przemęczenie, mam nadzieje, że organizm się przyzwyczai do takiego trybu :)

Chasiami Plamienia przed @ to dość normalna rzecz, ale jak masz sie stresować to też bym do lekarza poszła :huh:

Makrelcia Jak jeszcze pracowałam jako księgowa to też nie lubiłam początku roku, tak do marca :silly: Najważniejsze, że już wiadomo co jest nie tak z tymi Twoimi plecami, teraz faktycznie trochę poczekasz na ortopedę, chociaż moja mama ostatnio dostała się po tygodniu w Bydgoszczy, więc może i Tobie się uda szybciej :) Oby tylko na ćwiczeniach się skończyło, ewentualnie jakiś masażach. Ja mam słaby kręgosłup po moim tacie i chrzestnej, oni już mieli w sumie 3 operacje wstawiania sztucznego dysku :huh: Mam nadzieję, że nas to nie czeka :blink:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 10 miesiąc temu #834756 przez Ania14.09
sandra bardzo dziękujemy za życzenia. Tak Filip juz dwa dni temu skończył 17 miesięcy,a ja nie wierzę, że ten czas tak szybko leci. Ja bardziej, to doceniam przy drugim dziecku, dziecko tak krótko jest małe i ufne na 100%zakochane, później to różnie bywa jak zaczyna pyskować ;)
Mi czas leci nieubłaganie szybko.
agnesssa dziś lepiej spaliśmy,ale myślę, że Filip tak źle śpi przez zęby, ma bardzo niespokojny sen i ciągle się przebudza. Ja nie mam tak siły, dziś miałam dość wysokie ciśnienie i nawet gorzej widzę, chyba muszę poszukać innego kardiologa, bo te tabletki co biorę wcale mi nie pomagają,ale nie mam jakoś siły sie za to zabrać i przechodzić od nowa przez całą procedurę
makrelcia trzymam kciuki za zdrowie,
kasia widzisz, nie było tak źle dobrze, że się wyjaśniło

10 lata 10 miesiąc temu #834775 przez czajusiątko
Kasia, Makrelcia a jak u Was wygląda sprawa ze skazą? czy chłopaki piją nadal to mleko na alergię? Nam ostatnio lekarka powiedziała, że ona nie bardzo może tak dużemu dziecku przepisywać co miesiąc 6 puszek mleka i musimy zrobić prowokację, a jak coś wyskoczy to skieruje nas na testy alergiczne. Tylko kurde to wcale nie jest tak łatwo określić i rozpatrywać każdą plamkę, bądź krostkę, czy to akurat od skazy, czy też nie :angry:

Ania u Filipka wychodzą już trójki??

Agnessa z tą pieluchą wcale nie tak super, bo w ciągu pół godz. zesikała się 3 razy :) no ale jak chce chodzić w majtakach, to proszę bardzo, nie ma problemu, ja mam wodę i czas to mogę chodzić, sprzatać po niej i prać na okrągło :laugh: Daj znać jak Maksiu po wizycie

10 lata 10 miesiąc temu #834777 przez Ania14.09
czajusiątko trójki chyba nie, idą mu jakieś zęby z tyłu, bo ostatnio jak macałam to miał trzy czwórki, ale nie wiem jaka jest kolejność? Po czwórkach idą trójki, czy piątki?
A nic logicznego mi nie przychodzi do głowy dlaczego tak źle śpi

z pieluchą, to ja czekam do lata, bo nocnika Filip już nie lubi.

10 lata 10 miesiąc temu #834839 przez agnesssa
Czajusiatko no tak, odpieluszkowanie wymaga poświęceń :) Ja tak jak Ania czekam do wiosny, chociaż wczoraj zrobił siusiu do nocnika. Z tym, ze maks nie woła ani na siku ani na kupe :huh: Nie rozumiem jak lekarka mogła Ci tak powiedzieć, że ona nie może tak przepisywać... skoro dziecko ma skazę to musi a nie wymyśla :angry: Fakt, że może warto sprawdzić czy ciągle ma, ale żeby tak powiedzieć to przesadziła :huh: A Maksiu pow izycie ok, lekarka mówiła, że osłuchowo czysto, że to od kataru schodzi i musi odkrztusić, tak jak myślałam zresztą, ale wolałam to sprawdzić

Ania Dobrze, że lepiej spaliście :) Ze zmianą lekarza to nic fajnego :huh: Ja się "obraziłam" na moją lekarkę od astmy bo mi kazała w ciąży brać leki, które moja gin powiedziała, że bardzo wpływają na dzieciątko i od tamtej pory zmieniam lekarza... w sensie nikogo jeszcze nie znalazłam, a niedługo 1,5 roku odkąd urodziłam :silly: Ale mam jeszcze leki dlatego mi się D nie pali... za chwilę będzie gorzej jak mnie atak kaszlu weźmie a nie będę miała się czym ratować :blush: Ale z ciśnieniem i serduchem nie ma zmiłuj, tym bardziej jak mówisz, że leki źle Ci dobrali :huh:
Z tymi ząbkami to chyba ściema z tą kolejnością, bo co dziecko to inaczej wychodzą ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 10 miesiąc temu #834882 przez Sandra85
Witam :) Agnessa odpukac,na razie sie nic nie dzieje :lol: Wiesz z tym kaszlem to ja tez zawsze sie tak boje,na szczescie do tej pory zawsze byl od kataru,a to samo przejdzie.Oby Maksiowi szybko katar przeszedl :kiss: Co do zabkow to tez mam watpliwosci...Bruno ma dolne i gorne jedynki,gorna dwojke,druga sie przebija i na dole w dziaselkach dziurki,ale tak dalej,na pewno nie dwojki :huh: :unsure: Ania u nas jedna nocka lepsza,druga gorsza i juz sama nie wiem,jak by to byly zeby to chyba by bylo co noc tak samo :unsure: Dzis spal w lozeczku od 22.30 do 7.00 :ohmy: Co prawda plakal ze dwa razy,poglaskalam po policzku i dalej spal.Czajusiatko ja tez czekam na wiosne z odpieluszkowaniem,bo to jeszcze zlobek,zabki itd.Ania no wlasnie trzeba korzystac,poki sa takie male :laugh:Makrelcia obys nie musiala dlugo czekac na wizyte :kiss: Kasia widzisz wizyta u specjalisty jednak zawsze uspokaja :kiss: Mam nadzieje,ze obedzie sie bez hormonow :) A ja wczoraj bylam u fryzjera i Bruno przez dwie godz. grzecznie sie bawil z tatusiem :silly: A wieczorem pokladalismy sie ze smiechu z synka.Lezelismy juz w lozku,ja czytalam ksiazke,Bruno w srodku i nagle szarpi M za ramie i wola.papa,papa!M sie odwraca a Bruno mu pokazuje na oczka,najpierw na swoje,potem na jego i na szafke nocna.No to zalozyl sobie okulary,a Bruno dalej pokazuje na szafke,zeby ksiazke wyciagnal,a jak wyciagnal ksiazke to zaczal tak smiesznie pokazywac jak robi konik,zeby mu dal ksiazke z konikiem,bo M czesto przed snem czyta ksiazki westernowe,co maja na okladce konie :laugh: A potem z takim skupieniem przewracal kartki w tej ksiazce,jakby naprawde czytal,bo w srodku obrazkow nie ma :silly: Ach,jakie fajne sa dzieciaczki w tym wieku :)

10 lata 10 miesiąc temu #834885 przez PolaL
Byłąm wczoraj z Gabi na szczepieniu i mi nie zaszczepiły. Bo stwierdziły ze za wcześnie po przebytej infekcji i ze " po oczkach widać jakby zaraz miała gorączkować" :ohmy: normalnie opadłam z sił ... dziadek zabrał małą ze żlobka przed spaniem tzn. dzieci spały a ona na siłe trzymana żeby nie zasnęła - bo u nas takie durne godziny szczepień ... mam się wstrzymac do poniedziałku - i powoli zaczynam myśleć o odpuszczeniu szczepienia - a niech mnie wzywają :angry: bo mnie zaraz coś trafi

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834886 przez kasia7775
Czajusiątko Oliwier cały czas pije Nutramigen 2, po roczku próbowałam dawać NAN 3, ale od rau miał krosty i szorstkie policzki. Moja lekarka kazała wrócić do zastępczego i powiedziała, ze do 2 roku życia jest refundowane i spokojnie może je pić. Bez problemu wypisuje recepty na 5 puszek.

Makrelcia to witaj w klubie skoliozy i dyskopatii :silly:

Ania u nas trójki górne najgorzej Oli przechodził, w nocy źle spa. Ale już dolne znienacka sobie wyszły :) U nas zęby "książkową" kolejność wychodzenia mają.

Makrelcia jak pracowałam w księgowości też nie lubiłam okresu do 31 marca :silly: Firma miała 5 sklepów, które trzeba było rozliczyć. Najpierw remanent, a potem żmudne szukanie cen zakupu.

Agnessa dobrze, że Maksiu już zdrowy. Też nie lubię zmian lekarza, przeprowadziłam się a dalej jeżdżę do mojego ponad 40 km :silly:

Pola u nas nie szczepią do 10 dni po antybiotyku. Jeszcze nie słyszałam,żeby diagnozę dziecku po oczach stawiali :silly:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #834910 przez czajusiątko
Kasia a u Was skaza była potwierdzona jakimiś badaniami czy tylko na podstawie zmian na skórze?? ale tak normalnie chyba dajesz Oliwierowi serki??
Ta lekarka właśnie mówiła, że nie mamy żadnych badań i ona nie ma podkładki w razie czego :dry:

Polal nam po chorobie lekarka kazała odczekać 3 tyg do szczepienia, tylko, że Oliwia była wtedy na antybiotyku

Sandra no jaki cwaniaczek z Bruna :laugh:

Ania na ogół po czwórkach wychodzą trójki i dopiero później piątki

A co do tego odpieluchowania to my też weźmiemy się za to latem. Zdejmuję Oliwii pieluchę tylko wtedy, kiedy ona tego chce. Owszem czasem siądzie na nocnik, ale dawno nic na niego nie zrobiła, a jak zrobi siku w majty to też jakoś nie specjalnie jej przeszkadza, że ma mokre :P

Mam nadzieję, że ta skaza już mija bo Oliwia bardzo się zajada jogurtem naturalnym :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #834940 przez kasia7775
Czajusiątko Oli nie może tylko czystego mleka,bo przetworzone np. jogurty czy serki go nie wysypują. Jak miał 4 miesiące i bardzo dużą wysypkę na twarzy lekarka dała mu na próbę 1 puszkę. Wysypka i kolki przeszły jak ręką odjął i od tamtej pory pije tylko Nutramigen. A jak byliśmy w szpitalu na oskrzela, to zrobili mu badanie IgE i miał wysoki poziom. Stwierdzii atopowe zapalenie skóry.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka