BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #347007 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Ja nie zawsze czuje ruchy , ale jakoś się nie przejmuje :) Ja od początku ciąży jestem na 0 co nie zmienia faktu ze kg który straciłam wrócił :lol:
aganio87 wózek super , nie będzie tak kolosalny jak inne podwójne :)
siteczko Asmag nie jest przeciwbólowy tylko magnez. Najlepiej go zażywać , żeby uniknąć boli i twardnień brzucha , nie wspominając o skurczach łydek :silly:
Fajnie wam ze już wiecie albo za niedługo poznacie płeć maluszków , ja dopiero pójdę za 3 tygodnie jak będę w Polsce , szkoda mi tutaj płacić prawie 200 euro , chyba ze ktoś da mi gwarancje ze dziecko się ładnie ustawi :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #347017 przez siteczko
aganio87 Fajny wózeczek, pewnie też przy bliźniakach wybrałabym ten, ponieważ prędzej wszędzie się zmieści, nie tylko między drzwiami, ale i jadąc po chodniku czy też w sklepie ;)
26joannatak wiem, pisząc przeciw bólowe miałam na myśli że pomagają na takie dolegliwości ;) mi nie powiedziała że mam to brać codziennie tylko, że takie bóle mogą pojawić się zwłaszcza rano i żeby wtedy łyknąć 1 tabletkę :)
200 euro to strasznie dużo! mi na ostatniej wizycie Pani doktor zrobiła prezent, bo dość poznałam płeć na 100% to jeszcze za USG nic nie zapłaciłam [chodzę prywatnie] tylko za samą wizytę :) tak to płace 100 zł wizyta + 80 zł USG... ale nie wyobrażam sobie wizyty bez podejrzenia maluszka :) chociaż teraz już jest tak duży że do końca nie łapie gdzie co jest hehe :) ale na szczęście Pani doktor wszystko tłumaczy i opisuje :) następna wizyta 14.05 więc jeszcze sporo czasu :(

12 lata 11 miesiąc temu #347029 przez Anulka
Aganio bardzo ładny wóżek :), ale cena też jest niczego sobie :ohmy: ok. 2400 zł na allegro. Wam to by się przydało becikowe z KRUSu, na swoich chłopców nie zła kwotę byście dostali :laugh: .

12 lata 11 miesiąc temu #347046 przez mala2809
aganio wózek jest super, bardzo funkcjonalny :) ja jeszcze nie wybrałam wózka dla mojego malenstwa. Może jak na kolejnej wizycie poznam płeć to będę bardziej myslała, bo jak na razie nie chcę sie napalać :)
Ja od początku ciąży przytyłam 4 kg i brzucha już się nie da w żaden sposób ukryć :)

Muszę się Wam pochwalić, że dziś pierwszy raz rano obyło sie bez porannego wymiotowania, trzymało mnie dzien w dzień od 3 lutego oby to już był koniec męczarni :silly: :)

chłopek jestm bardzo ciekawa czy maleństwo sie pokaże, trzymam kciuki za dziewczynkę :)

12 lata 11 miesiąc temu #347065 przez patys
Mała jejku współczuje że musiałaś się tyle męczyć z wymiotami..to pewnie wreszcie ulga dzisiaj rano.... :silly:

aganio super ten wózek, jejku ty z tymi bliźniakami to będziesz miała chyba podwójne wydatki, ale pewnie rodzinka i znajomi pomogą:)moja mama nie wiedziała, że będzie miała bliźniaki więc wszystko było naszykowane dla jednego dziecka:)dobrze, że ty się możesz przygotować :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #347161 przez Anulka
Dziewczyny muszę Wam to pokazać ! :D Znalazłam komplet pościeli dla maluszka , który na pewno kupię, no po prostu dla mnie jest cudowny :D.

allegro.pl/16-el-posciel-120x90-z-aplika...isy-i2262405648.html

We wszystkich przedmiotach użytkownika znajdziecie mniejsze i większe zestawy :).

Mi się najbardziej podobają zestawy w zielonym kolorze. Chcę aby dziecko miało więcej kolorowych rzeczy, to bardzo dobrze wpływa na rozwój zmysłów, percepcji u maluszków. :) A zielony kolor jest ma kojący wpływ , więc wg mnie jest bardzo dobry w sypialni gdzie maluszek będzie zasypiał.

12 lata 11 miesiąc temu #347166 przez agnesssa
Anulka śliczny ten zestaw :lol: Ja też właśnie pościeliki oglądam :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 11 miesiąc temu #347202 przez aganio87
Agnesssa no troche kosztuje jak Anulka pisała ok 2400 zł ale czego si nie robi dla dzieci :) hehehehe

Chłopek czekamy na ciebie??? jak dzidzia pokazała co ma między nogami???

Anulka komplecik super :) może też namówie męża :P :) hehehe :)

[*] 6.11.2011

12 lata 11 miesiąc temu #347204 przez chłopek
hej i będzie synek

12 lata 11 miesiąc temu #347211 przez moniab26
chłopek gratulacje synka
to już kolejny facet na wrzesień...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 11 miesiąc temu #347214 przez chłopek
monia mój jest czerwcowy :)

12 lata 11 miesiąc temu #347219 przez moniab26
chłopek to w ogóle zanosi się na męski rok...

aganio87 super ten wózek, masz rację wybierając taki - będzie praktyczniejszy i wygodniejszy, moi znajomi kupili sobie taki dziecko koło dziecka i do większości sklepów później nie mogli wjechać...ja dla swojego maleństwa wybrałam taki:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #347274 przez agnesssa
Chłopek o jaaa a na prawdę wierzyłam, że będzie dziewczynka, Mirella to jednak czarownica.... więc się nie zdziwię, jak nagle się dowiem, że u mnie będzie dziewczynka jak u Bidolka, bo mi przepowiedziała dziewczynkę :D chociaż ten siusiak jest fest widoczny, a może też mnie zaskoczą bliźniaki hehe To gratuluję synka drugiego :kiss:

Aganio to faktycznie sporo, ale nie jest też aż taki majątek, bo za pojedyncze tez tyle można zapłacić, a jednak w przypadku bliźniaków wygoda w jeździe i dla rodziców i dla dzieciątek jest ważna :)

Monia26 ten też fajny :)

A ja się napaliłam na ten

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 11 miesiąc temu #347276 przez chłopek
agnessa u mnie siusiaka nie widac ale jajeczka

12 lata 11 miesiąc temu #347289 przez Anulka
Chłopek gratuluję kolejnego synka :D. No to teraz trzeba imię dla kolejnego urwiska :). Macie już wybrane??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka