BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata temu #346839 przez makrelcia
andra88 ale Cie poktraktowali... Normalnie gdybym mogła to kopnęłabym te wszystkie pielęgniarki na czele z tą lekarką w tyłek !! Ale nie przejmuj się Ty wieesz swoje i to dla Ciebie są najpiękniej odczuwane ruchy dzieciątka :D

A o ten podpis na ślubie... To ja mogę powiedzieć, że w Kościele jak dokumenty się podpisuje to panieńskim nazwiskiem. Pewnie w USC jest tak samo :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #346843 przez moniab26
andra88 ta twoja lekarka jest jakaś nienormalna albo niedouczona, ruchy są odczuwalne czy w pierwszej czy w piątej ciąży w tym samym czasie - właśnie ok 15-16 tygodnia po prostu pierworódki nie umieją jeszcze odróżniać ich od właśnie bulgotania w brzuchu i dlatego mówi się że czują ruchy później, ale każda z nas jest inna więc może akurat ty swoje maleńtwo poczułaś już teraz a lekarka nie powinna się śmiać, ja na twoim miejscu na kolejnej a zarazem ostatniej u niej wizycie bym jej to jasno dała do zrozumienia...
Nie wiem dlaczego ale jakoś stałam się bardzo waleczna hehe, wczoraj zrobiłam awanturę w PGK , że nie zabrali mi śmieci...chyba hormony mi szaleją :laugh: ale co tam, trzeba walczyć o swoje - takie czasy

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 11 miesiąc temu #346849 przez siteczko
andra88 Na cywilnym podpisujesz się panieńskim :-) również nawet jakbyście później tak jak my po roku czasu brali kościelny to tam też dokumenty przed ślubem podpisujesz panieńskim dla kościoła nie jesteście małżeństwem ;-)
Współczuje zachowania ginki nie wyobrażam sobie być na Twoim miejscu, ale nie przejmuj się, są i tacy ludzie...

12 lata 11 miesiąc temu #346860 przez agnesssa
Dzięki dziewczyny, mi też się podoba, ale zobaczymy jak wyjdzie w realu :silly: :woohoo:

Anulka proszę bardzo www.dekoral.pl/wizualizer/

Anette24 witaj, rozgość się :woohoo: Gratuluje rosnącego brzuszka :woohoo: Fajnie, że do nas dołączyłaś :woohoo:

Madeleine dobrze, że nic mu się nie stało, ale fakt, nigdy nic nie wiadomo :dry:

Andra88 gratuluję synusia :lol: Ja brałam ślub konkordatowy, ale podpisuje się panieńskim nazwiskiem. To skandal z tym szpitalem, co za idioci tam pracują, to czy czujessz ruchy dziecka to bardzo indywidualna sprawa, i jeszcze w taki sposób potraktować ciężarna kobietę :ohmy: Jestem w takim szoku, że aż nie wiem co mam powiedzieć :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: To się do gazety nadaje :huh: :huh:

Patys gratuluję ruchów :woohoo:

A mi waga zaczęła bardzoooo szybko rosnąć :huh: Od początku tygodnia przybrałam 1,5 kg :huh: Jak na to, że przez 4 miesiące waga albo spadała, albo trzymała się w miejscu to nieźle rośnie :silly: No ale mój brzuszek od zeszłego tygodnia też jest duużo większy :ohmy: Może uda mi się dzisiaj zrobić zdjęcie to Wam wrzucę, ale moja koleżanka w 7 miesiącu ma mniejszy niż ja już teraz :ohmy: :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 11 miesiąc temu #346867 przez chłopek
hej dziewczynki ja dzisiaj usg juz sie nie mogę doczekać, a teraz jade do zus załątwić sprawę z tą kontrolą.

12 lata 11 miesiąc temu #346869 przez agnesssa
Chłopek czekam z niecierpliwością na Korlencię :silly: :woohoo: Mam nadzieję, że tym razem nie będzie się chować kruszynka :kiss: :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #346871 przez chłopek
gdzies ok 14 sie odwzwe czy dzidzia sie wkoncu ujawniła

12 lata 11 miesiąc temu #346903 przez agnesssa
No i ponownie zaktualizowałam nasza listę mamusiek wrześniowych i na razie ranking jest iście błękitny :blush: Dziewczyny ratujcie sytuację i potwierdzajcie, że będziecie mieć śliczne córeczki dla naszych przystojnych chłopaków :silly: :silly: :lol: :lol:

Coś mnie brzuszek pobolewa od wczoraj... mam nadzieję, że to znowu tylko więzadła itp :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #346904 przez Anulka
Chłopek trzymam kciuki ;), moooocno aby dzidzia się ukazała :)

Andra88 nie przejmuj się idiotami, dobrze że teraz dowiedziałaś się jacy to ludzie a nie w czasie porodu. Zmienisz i na normalnego lekarza i będzie git :).
Ja, z tego co widzę, należę do tych "książkowych" bo mimo 20 tc ruchów tak na dobre jeszcze nie czułam, takie tylko kilka razy muśnięcia, chociaż do końca nie wiem czy to na pewno były ruchy. Rozmawiałam w święta z moją mamą i powiedziała mi, że gdy była ze mną w ciąży to poczułam coś delikatnie w okolicach 4 - 5 miesiąca, a potem dopiero w 7 miesiącu, ale też to były pojedyncze ruchy. No i jak widać żyję i żadnych odchyleń nie mam :D. Więc myślę, że tak jak mówią, każda ciąża jest inna i zdarzają się wyjątki nawet, takie jak np. w moim przypadku.
Mam jutro kolejną wizytę u gina, powiem mu, że jako takich ruchów jeszcze nie czuję, ale przypuszczam, że powie mi, że jako pierworódka wyczuję je później. I gadaj tu z nim. :huh: :huh:
Agnesssa 1,5 kg dopiero teraz na plus to pikuś, tylko pozazdrościć :).

12 lata 11 miesiąc temu #346933 przez agnesssa
Anulka no więc właśnie to na prawdę indywidualna sprawa z wyczuwaniem swojego maluszka, a nie znasz dnia i godziny, kiedy pierwszy raz poczujesz, może dzisiaj a może jutro :woohoo: Fajnie jak byś miała USG jutro to byś już wiedziała kto się kryje w brzuszku :woohoo:

Noo tzn ja ciągle jestem na -2,5kg od początku ciąży, ale chodzi mi raczej o tempo wzrostu... stało stało, a teraz jak się ruszyła waga to z kopyta i obawiam się za szybko przybierać będę, a w tedy rozstępy murowane :huh:

12 lata 11 miesiąc temu #346941 przez siteczko
agnesssa mi ginka w pon powiedziała żebym się nie denerwowała jak będzie mnie pobolewał dół brzucha, że to nie jakaś patologia, że to normalne, bo teraz maluszek będzie szybciej rósł a z nim macica, więc poleciła mi tabletki przeciwbólowe ASMAG FORTE i tylko 1 dziennie w razie bólu... tak więc spokojnie, na pewno jest wszystko ok :)

12 lata 11 miesiąc temu #346948 przez agnesssa
Siteczko no moja ginka niby to samo powiedziała, ale jednak kazała mi ciągle brać duphaston na podtrzymanie i to do 24 tygodnia (co mnie zmartwiło, bo te tabsy sa cholernie drogie :ohmy: miesięczna kuracja 120zł masakra) ale jestem w miarę spokojna, na razie nie boli aż tak mocno, a w razie co mam brać no spe, więc mam ją przy sobie w razie W. A faktycznie macica się powiększa w takim tempie, że ja to gołym okiem widzę :ohmy: Musze Wam zdjęcie tego mojego brzucha wrzucić, bo na prawdę jest wielki, a może się okaże, że nie tylko ja mam taki to będzie mi raźniej :silly: :woohoo:

12 lata 11 miesiąc temu #346958 przez aganio87
Agnesssa ja z bliźniakami 2,5 kg tylko jak na razie przytyłam ale coś czuje że w połowie maja wyrzuci mi brzuchol mocno i przytyje choć gin powiedział że u mnie nawet krótko przed porodem może wybić bo jestem dość wysoka i szczupła "niby" hehehe, a co do bóli brzucha to u mnie tak co 3 dni boli boli ale robie ciepły okład czy ciepłą kąpiel i przestaje :)

Chłopek czekamy na dziewczynkę :) :) :)

a moje maluchy wczoraj sobie dyskoteke urządziły... hehehe aż mąż nie mógł z podziwu wyjść jak wariowały wieczorem :) :) :)

a ja znów przeziębiona:((((( katar mi nie daje żyć :(((((

[*] 6.11.2011

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #346970 przez aganio87
jakiś czas temu była rozmowa na temat wózków i doszłam do wniosku że taki bedzie chyba najlepszy :) :) bo te głębokie i szerokie to są 80 cm i z ledwością w drzwiach sie mieszczą :( a co najlepsze ze z tego moge zrobić wózek na jedno dziecko jak by jedno spało a drugie chciało być bujane w wózku :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 11 miesiąc temu #346999 przez agnesssa
Aganio super jest ten wózek :lol: na prawdę mi się podoba, ale pewnie dużo kosztuje :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka