BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 15 godzin temu - 13 lata 15 godzin temu #346488 przez agnesssa
Wrzucę wam zdjęcie z tego wizualizera, ale układ pokoiku mam podobny no i łóżeczko i komodę będę chciała tak samo ustawić, z tym, ze zamiast fotela na tej ścianie chce kanapę wstawić, no a kolory wybrałam takie jak widać :woohoo:

Gosia2324 ja już nie mogę się doczekać żeby przytulić moje maleńswto i pewnie nie jestem odosobniona w tych uczuciach :woohoo: Śliczną masz córeczkę, jeżeli to Jagódka w avatarku :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 14 godzin temu #346496 przez aganio87
Jussstyś witaj i gratulacje dzidziolka:)

U nas podobnie jak u siteczko nasze maluchy muszą pomęczyć się z nami w małym pokoiku zanim sie wybudujemy, a mamy uż pozwolenie na budowe byliśmy z kredytem i ruszamy z budową od 1 maja:) :) i jak budowlaniec powiedział że byśmy mogli sie w grudniu wprowadzić ale gdzyby maluchów nie było bo ściany muszą "odparować" i by maluchy nie złapały astmy i rotawirusów musimy sie przemęczyć u teściów a wprowadzać bedziemy sie na święta wielkanocne 2013:)

Agnesssa śliczny pokoik :) :) :)

[*] 6.11.2011

13 lata 12 godzin temu #346577 przez Majowka
Agnessa, super wyszedl ten pokoik! uroczy i cieply, na pewno Maksiowi sie spodoba :)

13 lata 11 godzin temu - 13 lata 11 godzin temu #346625 przez Anulka
Agnesssa , jaki śliczny pokoik!!! :) A mogłabyś podać link do tej stronki ??

13 lata 11 godzin temu #346633 przez siteczko
Agnesssa Przytulny pokoik, a zielony to na prawdę dobry kolor dla maluszków :)
aganio87 Gratuluje pozwolenia na budowę oraz decyzji kredytowej, wiem że to czasami długa droga :) Zazdroszczę perspektywy wprowadzenia się do własnego domku w przyszłym roku, my póki co kupiliśmy mieszkanie... i mimo że myślimy o budowie to pewnie prędko tych planów nie zrealizujemy... ale damy radę z maluszkiem w jednym pokoju, najwyżej później ze spaniem wyprowadzimy się do salonu ;)

13 lata 11 godzin temu #346637 przez anette24
Witajcie Wrześnióweczki :)
Jak fajnie,że powstał wątek na forum dla takich przyszłych mam jak my:)Późno zorientowałam się o istnieniu tego tematu :/ Chciałabym dołączyć do Waszego grona, też jestem przyszłą mamą wrześniową... co prawda mam dwa terminy porodu- jeden z OM na 22.08. a drugi z USG na 26.09 :) Wiarygodniejszy jest ten drugi termin, ponieważ miałam trochę zaburzeń hormonalnych przed zajściem w ciążę...
Pozdrawiam wszystkie Mamuśki wrześniowe :);):)

13 lata 11 godzin temu #346644 przez Anulka
Witaj Anette24 miło że do nas dołączyłaś :). Gratulację maluszka :).

13 lata 11 godzin temu #346652 przez siteczko
Anette Witamy witamy :) a już wiesz kto siedzi w brzuszku? Koniecznie wrzuć jakieś fotki - maluszka, brzuszka :) Wszystko mile widziane :)

13 lata 10 godzin temu #346665 przez Ania14.09
Anette-witamy na forum. Napisz coś więcej o sobie i wrzuć foty :)
Anulka- Ja pisałam, że przytyłam już 5 kilo ;) Więc, nie ma tu samych głodzący się przyszłych mam :laugh: :laugh: :laugh: Oczywiście, to żart, bo jedna z nas ma już 10 na plus?

My na razie będziemy spać z małym w pokoju, bo nie mamy więcej pokoi,ale planujemy zakup nowego lokum, jednak dopiero po moim powrocie do pracy, który prędko nie nastąpi, bo nie mam zamiaru zostawić niemowlaka z obcymi, a chwile spędzone z dzieckiem są nie do powtórzenia, później celebrujemy je i wspominany i żałujemy chyba całe życie :kiss: :kiss: :kiss:
Uważam też takie spanie z małym w pokoju za bezpieczniejsze, przynajmniej w pierwszym roku

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

13 lata 10 godzin temu #346681 przez madeleine
Witam wszystkie nowe mamusie :) gratuluję bobasków :)
Ja też sobie nie wyobrażam spania w dwóch różnych pokojach, dzidzia musi być przy mnie, przynajmniej przez pierwszy roczek, albo i więcej.
Jeżeli chodzi o wagę to mam -3kg od początku ciąży. I na większe tycie jak na razie się nie zanosi :P
Wiecie co.. Dzisiaj sobie uświadomiłam, jakie życie jest ulotne... Dzisiaj rano, idąc na uczelnie spotkałam kolegę z dzieciństwa, mieszkał w bloku obok od dzieciństwa, kilka lat temu się wyprowadzili na wieś kilkadziesiąt km od mojej wsi. pogadałam z nim chwilę, bo spieszyłam się na zajęcia, jakąś godzinę temu dowiedziałam się, że miał wypadek samochodowy w trasie... U nas rano dzisiaj przymroziło trochę, samochód na drodze zarzuciło, zjechał do rowu, kilka obrotów i skończył obracanie na dachu... Na szczęście nic mu się nie stało, poobijał się trochę. Z tego co wiem samochód do kasacji, policjanci z drogówki dziwili się, że tak dobrze się skończyło i że sam dał radę wyjść z auta, po zobaczeniu samochodu, a raczej tego co z niego zostało to powiedzieli, że miał wielkie szczęście, bo widywali różne wypadki gdzie ludzie nie wychodzili cało, a takich zniszczeń samochodu nie było. Masakra...

Wiktorek już jest z nami!

13 lata 10 godzin temu #346690 przez anette24
Na ostatniej wizycie moja gin powiedziała, że raczej będzie chłopak :) Chyba inwazja chłopaków w tym wrześniu będzie ;) Mój mąż jest zachwycony bo marzył o Synu, jak wychodził ostatnio z gabinetu to myślałam, że się w drzwiach nie zmieści :D A ja tam dalej mam przeczucie że to będzie dziewczynka. Za tydzień w piątek mam kolejną wizytę, więc może się czegoś więcej dowiem :)
Co do brzuszka, to póki co za bardzo nie widać. Zdjęcia wrzucę jak tylko będę miała :)

My Maleństwo też będziemy mieć w swoim pokoju. Póki co mieszkamy u rodziców a jesteśmy w trakcie budowy. Może uda się w przyszłym roku wprowadzić, zobaczymy...śmieję się, że budowa to taka nasza Skarbonka bez dna :)

13 lata 10 godzin temu #346694 przez andra88
Witam wszystkie mamusie :)
Byłam wczoraj na usg i będzie synuś:) Bardzo się z narzeczonym cieszymy :) Intuicja mnie nie zawiodła bo od początku wiedziałam że to chłopak :)
Dziewczyny czy na ślubie cywilnym po ceremonii, gdy podpisuje się akt ślubu to kobieta podpisuje się nazwiskiem męża czy panieńskim??? dzięki za odpowiedzi :) Miłego wieczorku

13 lata 10 godzin temu #346720 przez patys
Witam nowe mamusie na naszym forum, super, że jesteście....
co do wagi to ja też się zaliczam do tych tyjących na razie 5 kg:)

moje maleństwo też będzie na razie z nami w sypialni, bo taki mały pokoik, który będzie dla niego na razie służy jako pokój biurowy z komputerem itp, ale jak maleństwo podrośnie to się to zmieni, na razie będzie blisko mamy i taty:)

nie wiem czy wam pisałam ale od wczoraj tak wyraźniej czuję ruchy dziecka i dzisiaj wieczorem jak sobie cukierka czekoladowego zjadłam to za chwilę dał znać o sobie i to tak kilkanaście razy:)

13 lata 9 godzin temu #346757 przez andra88
ja też przytyłam 5 kg :P wyglądam jak kuleczka :) brzuszek rośnie i rośnie, a mały daje znać o sobie coraz częściej.
Ja pierwszy raz małego poczułam około 15 tyg- to było kilkusekundowe łaskotanie, myślałam że coś mi się przelewa w brzuchu ale od 1,5 tyg czuję to samo ale dziennie i coraz bardziej :) byłam u lekarza tydzien temu bo bolał mnie bardzo brzuch(odczuwałam to jak skurcze) i gadam lekarce co mi jest, i chlapnęłam że dzidzi nie czuję a ona w śmiech-zawołała dwie pielęgniarki, i nademną stały i się śmiały że jestem jakaś ''inna'', że mam urojenia (słowo-urojenia-jeszcze podkreśliły), że nie mogę czuć dziecka bo jako pierworódka to powinnam między 20-22 tyg. i próbowały mi wmówić że ja nic nie czuję. Lekarka nie chciała mi pierw zrobić usg( nalegałam by się uspokoić), po jakimś czasie zrobiła z wielkim oburzeniem. zostawiła mnie w szpitalu, i miałam pokój niedaleko recepcji i słyszałam że gadały o mnie że takie osoby jak ja powinny się iść leczyć (że niby mam urojone ruchy dziecka). Gorzej niż w jakimś filmie- zostałam wyśmiana przez personel oddziału i co najlepsze przez lekarza do którego chodziłam prywatnie ( dodam że jak chodziłam prywatnie to podejście tego lekarza zupelnie inne- ale wiadomo- kasa robi swoje heh). chciałam w tym szpitalu rodzić- ale sobie daruję- zostałam nieźle upokorzona.
Mam nadzieję kochane że u Was nie ma takich ''lekarzy''.

13 lata 8 godzin temu #346798 przez chasiami
Witajcie dziewczyny :)
No nieładnie zachowali się w tym szpitalu. No ja mam duzy plus bo moja sasiadka jest połozna u nas w szpitalu a pozatym moja pani gin tez pracuje w tym szpitalu więc po znajomosci mam nadzieje ze beda mnie dobrze traktowac :)
A nas czeka jutro wizyta na godzinę 15.20 jak dostane ładne zdjęcia z usg to wrzuce :)
Pozdrawiam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka