BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #348795 przez Jussstyś

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #348800 przez Anulka
Jussstyś gratuluję kopniaczków maluszka :) To niesamowite uczucie :) odrazu wywołuje uśmiech na twarzy każdej przyszłej mamy :)

12 lata 8 miesiąc temu #348811 przez Jussstyś
No, ja się zaczęłam śmiać sama do siebie :):)

12 lata 8 miesiąc temu #349026 przez aganio87
Majówka ja mam 183 cm a urodziłam sie wcześniakiem i mierzyłam 48 cm i 1.800kg a teraz taki wielkolud ze mnie ale mam nadzieje że moje dzieci będą miały ok 53-55 cm :)

Jussstyś gratuluje kopniaków :)

A moje dzieci dziś chyba sie burzu przestraszyły bo zaczęły wariować o 5 rano jak grzmoty były....

miłego dzionka życzymy :) :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #349042 przez Majowka
Aganio, kupujesz juz ciuszki? Czyli rowniez rozmiar 56?
Wiecie, ja sie nigdy nad tym nie zastanawialam, ale jak sie juz jest w sklepie i sie patrzy na te malunkie ciuszki, przychodzi mysl, ze maly moze nawet tego nie ubrac, a szkoda, bo sliczniutkie wszystko i strasznie drogie...

Z dwoma dzidziolkami w brzuszku to dopiero musza byc harce!!! Swietnie, ze wszystko dobrze z nimi, znasz juz plec? :)

12 lata 8 miesiąc temu #349044 przez chłopek
Majówka masz racje mój to czesci z ciuszków nie ubrał

12 lata 8 miesiąc temu #349047 przez Majowka
Kurcze no, czyli nic jak kupywac na 3 miesiace (62cm) chyba wiekszy nie bedzie :))

12 lata 8 miesiąc temu #349049 przez chłopek
majówka no ja wiekszość 62 miałam bo Ksawery w 56 sie nie miescił urodził sie na 57cm

12 lata 8 miesiąc temu #349054 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
Ja wczoraj bawiłam się w szamankę :woohoo: przestawiłam kanapy na zimowo ( czyli żeby grzejnik był na wierzchu) i dziś piękna pogoda :lol: wiedziałam ze się uda bo jak tylko robię na letnie to zimno i trzeba grzać :silly:
aganio87 zdaje mi się ze Twoje dzieci nie będą aż tak duże , bliźniaki maja zazwyczaj wagę ok 3 kg i są małe , może dzięki Twojemu wzrostowi będą dłuższe ale średnio nie są większe niż 50 cm :)
Anulka mnie przeraziło trochę to wiaderko :huh: jako przyszła matka drugiego dziecka nie wyobrażam sobie tak trzymać dzieciątka za głowę bo przecież dziecko kapie się od początku :unsure: ja tam będę miała tradycyjna wanienkę z gąbka :P
Jussstyś Gratuluje kopniaków :lol: moje dziecko od 2 dni jakieś pobudzone było i wariowało w brzuchu :lol:
Milego weekendu życzę

12 lata 8 miesiąc temu #349055 przez aganio87
Majówka tak 2 chłopaków :) :) :) ciuszków nie kupuje bo najpierw musze przebrać ciuszki od chrześniaka i jego kuzyna bo mam 3 worki ( do roczku i cały czas przybywa...) do przebrania ale to dopiero zamierzam po 24 tygodniu ciąży zrobić i cosik kupować narazie oglądam przebieram i sie zachwycam :) :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #349081 przez chasiami
Witajcie dziewczyny :)
Ja tam nic jeszcze nie kupiłam, za to moja mama szaleje :) no a pozatym to dostane pełno ubranek (jedne ma nawet z metkami) od szwagierki :)
Ja jestem już po połówkowym usg, połowy tych oznaczeń nie znam:
BPD 48,6 mm
FOD 61,1 mm
HC 172,3 mm
AC 166,3 mm
FL 34,2 mm
BPD/FOD 0,80 mm
HC/AC 1,04 mm
BPD/FL 1,42 mm
Pszypuszczalna masa płodu - 398
Wszystko (czyli płuca, kręgosłup itp.) Prawidłowo
ale w serduszku jest - niedomykalnośc zastawki trójdzielnej
Niby powiedział ze mam się tym nie przejmowac, ale umówił nas na badanie Echa serca płodu na 9 maja. Zobaczymy co z tego wyniknie.
No a mój mąż liczył ze moze wyskoczy tam jakis luloczek jeszcze, ale
na wydruku mamy napisane - prawidłowe genitalia żeńskie - więc już nie ma nadzieji ;p
Myślał ze jak bedzie chłopczyk to sie pobawi też autkami :) jak jego brat ze swoim synem :)

12 lata 8 miesiąc temu #349089 przez Ania14.09
Hej Mamuśki!
Dawno nie pisałam, bo jak wróciłam do pracy, to wieczorem nie chce mi się kompa odpalić. Jeszcze tydzień i mam wakacje :) Ciśnienie mam już w normie wiec się cieszę,ale czasami złapie mnie skurcz.
Z tymi imionami to jest tak czasami dziwnie. Jak byłam w ciąży z moją Madzią, to były inne czasy i do końca nie było wiadomo jaką płeć ma mieć dziecko,ale dla nas dziewczynka miała być Natalka. Jednak uwierzcie mi, że jak urodziłam moją Magdę i jak ją zobaczyłam ten pierwszy moment, to już wiedziałam, że to Magda i nie dałam sobie nic powiedzieć :laugh: :laugh: :laugh: Dlatego Chłopek nie martw się co do imienia, a sen Agnessy - Mikołaj? to może znak??? Mi natomiast śnił sie już mój syn i miał twarz dorosłego mężczyzny, który wyglądał jak Jack Nicolson?????Karmiłam go we śnie,a on oczami mówił, że najbardziej kocha jeść cycusie :lol: :lol: :lol: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 8 miesiąc temu #349098 przez Jussstyś
Ja tam się jeszcze nie spieszę z kupowaniem ciuszków, będę miała trochę od szwagra i od brata, to na pewno coś wybiorę, ale kupować zacznę tak w 7 miesiącu :)

12 lata 8 miesiąc temu #349099 przez Ania14.09
Co do kupowania, to ja też nie kupuję, ale już ludzie zaczynają mnie obdarowywać fajnymi ciuszkami używanymi i są super! Uzupełnię tylko braki :) Sprzęty mam też dostać,a moja przyjaciółka pragnie kupić Filipkowi wózek i nie chce słyszeć, że to za drogi prezent :lol:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 8 miesiąc temu #349183 przez Majowka
aganio87 napisał:

Majówka tak 2 chłopaków :) :) :) ciuszków nie kupuje bo najpierw musze przebrać ciuszki od chrześniaka i jego kuzyna bo mam 3 worki ( do roczku i cały czas przybywa...) do przebrania ale to dopiero zamierzam po 24 tygodniu ciąży zrobić i cosik kupować narazie oglądam przebieram i sie zachwycam :) :) :)

No to gratuluje serdecznie!!! Wspaniale, bedziesz gonic za tymi dwoma urwiskami :laugh: :laugh: :laugh:

A ja dzis znowu nie wytrzymalam i idac do kolezanki na kawe (pare metrow od zaparkowanego samochodu) sklep z ciuszkami dla bobaskow! :) no i 2 pary spioszkow kupilam, a co tam! :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka