- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
26joanna mnie bolało gardło w święta i pomogło mi picie mikstury
kubek bardzo ciepłego mleka + łyżka miodu + wyciśnięty ząbek czosnku powinno pomóc
co do ubranek, mam na razie małą kolekcję, ale raczej kupując teraz mam zamiar takie dla 3-6M [62cm i w górę] dopiero w 9 miesiącu jak będę wiedziała jaki duży synuś to wtedy kupie ewentualnie coś mniejszego... żeby się nie okazało, że totalnie nie potrzebnie mam takie malutkie ubranka.. jak ja się urodziłam miałam 61 cm tak więc jak się wda w mamusie to te ubranka 52-56 będą zbędne
ja proponuje kupic od 0-3 to odpowiednik 62, a ubrania na 3-6 to juz dla wiekszych maluszkow. w niektorych moja corcka do 7-8 msc chodzila wiec dla noworodka nawet ok 60cm stanowczo za duze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
a ja znowu kupiłam body i spodenki dla Małego
A mam pytanko... Czy Wy codziennie czujecie ruchy swoich dzieci? Mój jakiś taki niemrawy i mało ruchliwy Zaczynam się martwić
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
- Otrzymane podziękowania: 0
Słoneczko pięknie świeci ale troszkę zimno jest- mam nadzieję że się wypogodzi
Jak Wam weekend minął?? My w sobotę byliśmy na ur.mojej mamy. Objadłam się za wszystkie czasy A wczoraj cały dzień leniuchowałam
makrelcia nic się nie martw Dzieciaczki w nocy podobno szaleją jak my śpimy.A może dużo chodziłaś i małego do snu ukołysałaś Albo poprostu ma leniuchowaty dzień
Mój też ostatnie dni szalał przez cały dzień- a wczoraj tylko raz się poruszał Dał znak mamusi bo ciągle małego męczyłam żeby się poruszał bo się martwię- więc moje słowne ''molestowanie'' pomogło. Może już nie mógł słuchać moich marudzeń i dał kopniaka hehehe
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jestem wypompowana po tym weekendzie cała sobota i niedziela od 8-21 na uczelni. Mój kręgosłup jest w opłakanym stanie
Mąż nawet nie mógł mnie wymasować, bo szedł do pracy na rano i szybko kładł sie spać...
A jeszcze gorsze co mnie dopadło to alergia od 3 dni nie maluje już sie bo mam wrażenie, ze wydrapie sobie oczy wszystko mnie swędzi i mówie wam to jest najgorsze co mogło mnie dopaść. Odczulałam sie 5 lat i tak naprawde dało to efekty, ale teraz w ciąży nasiliło mi sie to 100 razy bardziej!!!
Byłam dziś już u alergologa i co się dowiedziałam, że w ciąży nie mogę brać nic kompletnie
Nie wiem jak to wytrzymam...
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Ja jak obiecałam, owszem wczoraj jakąś fotkę mąż mi zrobił, ale dopiero dzisiaj znalazłam czas aby wrzucić Strasznie ciężko było zrobić zdjęcie, bo brzucha prawie nie mam hehe wystarczy że nie opinała się bluzeczka i już brzucha nie ma ale same oceńcie, ale moim zdaniem miałyście zdecydowanie większe w 18-tyg
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
mala2809współczuje alergii na pewno nic przyjemnego :/
Ja też jestem wykończona po ostatnich 4 dniach, wszystko w szybkim tempie, codziennie gdzieś w goście, albo goście do nas, jakieś załatwienia, bardzo późno kładłam się spać a wcześnie wstawałam... tak więc dopiero dzisiaj sobie odbiłam wyprawiłam męża o 7:30 i położyłam się, spałam bez problemów do 10 ale przy okazji też brzuszek boli od samego rana nie wiem z jakiego powodu, ale mam nadzieję że przejdzie
ja jak miałam obiecane u męża w weekend były małe zakupy dla synusia 5 bodów z krótkim rękawem 62cm, 3 body z długim rękawem 62-68cm, śpiochy 56cm, 2 czapeczki, 2 rękawiczki niedrapki
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Co do ruchów maluszka to mój rusza się codziennie rano i wieczorem a dziś nawet zrobił tacie prezent imieninowy i poruszył się tak mocno ze aż brzuszek się ruszał i było widać gdzie kopie:)
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja zaczełam wybierac ubrania, zeby chodzic po domu z szafy męża, bo jakos dziwnie ciasno sie zrobiło w mojej szafie
aganio87 no masz wiekszy bo masz blizniaki w brzuchu i gdzieś te maleństwa muszą się zmieścic
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Wczoraj byliśmy w teatrze i chyba synkowi się nie podobało bo tak się cały czas wiercił hehe aż nie mogłam skupić się na sztuce strasznie lubię jak to robi
Ja wyprawiłam męża przed 7 w delegacje wróci dopiero w piątek późnym wieczorem tak więc z maluszkiem zostaliśmy sami... ale pojedziemy do moich rodziców na wieś, nałapać się świeżego powietrza
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3