BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #349632 przez natmur11
siteczko napisał:

26joanna mnie bolało gardło w święta i pomogło mi picie mikstury ;)
kubek bardzo ciepłego mleka + łyżka miodu + wyciśnięty ząbek czosnku :) powinno pomóc :)

co do ubranek, mam na razie małą kolekcję, ale raczej kupując teraz mam zamiar takie dla 3-6M [62cm i w górę] dopiero w 9 miesiącu jak będę wiedziała jaki duży synuś to wtedy kupie ewentualnie coś mniejszego... żeby się nie okazało, że totalnie nie potrzebnie mam takie malutkie ubranka.. jak ja się urodziłam miałam 61 cm :P tak więc jak się wda w mamusie to te ubranka 52-56 będą zbędne :)

ja proponuje kupic od 0-3 to odpowiednik 62, a ubrania na 3-6 to juz dla wiekszych maluszkow. w niektorych moja corcka do 7-8 msc chodzila wiec dla noworodka nawet ok 60cm stanowczo za duze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #349707 przez makrelcia
chasiami ale duż ta Twoja córunia :) Mój ma dopiero 290g :) a reszty wymiarów nie pamiętam, muszę spojrzeć w domu. A tym serduszkiem się nie przejmuj. Skoro lekarz powiedział, że nie należy to sobie nie rób wkrętek, że może być źle !! Ma;utka na pewno sobie z tym poradzi i wszystko wróci do normy :)

a ja znowu kupiłam body i spodenki dla Małego :D
A mam pytanko... Czy Wy codziennie czujecie ruchy swoich dzieci? Mój jakiś taki niemrawy i mało ruchliwy :( Zaczynam się martwić :(

12 lata 8 miesiąc temu #349716 przez andra88
Witam wszystkie dziewczyny :)
Słoneczko pięknie świeci ale troszkę zimno jest- mam nadzieję że się wypogodzi :)
Jak Wam weekend minął?? My w sobotę byliśmy na ur.mojej mamy. Objadłam się za wszystkie czasy :D A wczoraj cały dzień leniuchowałam :)
makrelcia nic się nie martw :) Dzieciaczki w nocy podobno szaleją jak my śpimy.A może dużo chodziłaś i małego do snu ukołysałaś :) Albo poprostu ma leniuchowaty dzień :)
Mój też ostatnie dni szalał przez cały dzień- a wczoraj tylko raz się poruszał :) Dał znak mamusi bo ciągle małego męczyłam żeby się poruszał bo się martwię- więc moje słowne ''molestowanie'' pomogło. Może już nie mógł słuchać moich marudzeń i dał kopniaka hehehe

12 lata 8 miesiąc temu #349775 przez madeleine
Cześć Mamusie :) ja moja kruszynkę czuję codziennie, raz słabiej, raz mocniej mnie kopnie :)

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 8 miesiąc temu #349827 przez mala2809
Hej dziewczyny.

Jestem wypompowana po tym weekendzie :( cała sobota i niedziela od 8-21 na uczelni. Mój kręgosłup jest w opłakanym stanie :( :angry: :angry: :angry:
Mąż nawet nie mógł mnie wymasować, bo szedł do pracy na rano i szybko kładł sie spać... :(

A jeszcze gorsze co mnie dopadło to alergia :ohmy: od 3 dni nie maluje już sie bo mam wrażenie, ze wydrapie sobie oczy :( wszystko mnie swędzi i mówie wam to jest najgorsze co mogło mnie dopaść. Odczulałam sie 5 lat i tak naprawde dało to efekty, ale teraz w ciąży nasiliło mi sie to 100 razy bardziej!!! :angry: :(
Byłam dziś już u alergologa i co się dowiedziałam, że w ciąży nie mogę brać nic kompletnie :(
Nie wiem jak to wytrzymam...

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349908 przez chasiami
Hej dziewczyny :) Wrzucam zdjęcie mojego brzuszka - byłam na weselu u kuzynki.
Wydaje mi się że brzuszek już mam duży :)
Co wy sądzicie? :)
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349909 przez andra88
chasiami brzuszek masz super :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349916 przez siteczko
Witam :)
Ja jak obiecałam, owszem wczoraj jakąś fotkę mąż mi zrobił, ale dopiero dzisiaj znalazłam czas aby wrzucić :) Strasznie ciężko było zrobić zdjęcie, bo brzucha prawie nie mam hehe :) wystarczy że nie opinała się bluzeczka i już brzucha nie ma ;) ale same oceńcie, ale moim zdaniem miałyście zdecydowanie większe w 18-tyg :)
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #349921 przez chasiami
Nie bój się w 18 tygodniu też tak mniej wiecej miałam, ale teraz bardzo szybko zaczyna rosnąc. Z tygodnia na tydzień, że znajomi są w szoku, ale gdzieś nasze maleństwo musi się zmieścic :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349927 przez siteczko
chasiami fajny brzuszek, już nawet przy luźnej sukience go widać :) wiem, dlatego jestem spokojna, kiedyś urośnie :) mi tak na prawdę brzuch pojawił się dopiero 3 tygodnie temu...

mala2809współczuje alergii na pewno nic przyjemnego :/
Ja też jestem wykończona po ostatnich 4 dniach, wszystko w szybkim tempie, codziennie gdzieś w goście, albo goście do nas, jakieś załatwienia, bardzo późno kładłam się spać a wcześnie wstawałam... tak więc dopiero dzisiaj sobie odbiłam wyprawiłam męża o 7:30 i położyłam się, spałam bez problemów do 10 :) ale przy okazji też brzuszek boli od samego rana :( nie wiem z jakiego powodu, ale mam nadzieję że przejdzie :)

ja jak miałam obiecane u męża w weekend były małe zakupy dla synusia :) 5 bodów z krótkim rękawem 62cm, 3 body z długim rękawem 62-68cm, śpiochy 56cm, 2 czapeczki, 2 rękawiczki niedrapki :)

12 lata 8 miesiąc temu #349952 przez patys
siteczko ja na pewno miałam większy brzuszek w 18 tygodniu:) jak tylko dziś nie zapomnę zrobię zdjęcie a jutro wrzucę na forum:) i od ciebie chasiami chyba też mam większy:)

Co do ruchów maluszka to mój rusza się codziennie rano i wieczorem a dziś nawet zrobił tacie prezent imieninowy i poruszył się tak mocno ze aż brzuszek się ruszał i było widać gdzie kopie:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349955 przez aganio87
chasiami super brzusio :) :) :)

siteczko widać widać brzusio :) :)

No to ja też sie chwale brzucholkiem :) :) :) a do lekarza za 2 tygodnie, już nie moge sie doczekać by zobaczyć moje dzieci :) :) :)
moje dzieci chyba nie rosną za dużo bo na wadze tylko 3 kg od początku ciąży ale za to nogi mi wyszczuplały i tyłek :)

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #349968 przez chasiami
Nie bój się dzieci na pewno sobie przybierają :)
A ja zaczełam wybierac ubrania, zeby chodzic po domu z szafy męża, bo jakos dziwnie ciasno sie zrobiło w mojej szafie :)
aganio87 no masz wiekszy bo masz blizniaki w brzuchu i gdzieś te maleństwa muszą się zmieścic :)

12 lata 8 miesiąc temu #350398 przez siteczko
A co tutaj tak cicho w tym tygodniu? :unsure: W zeszłym taka burzliwa dyskusja była, a teraz cisza :) chyba że wszystkie korzystacie z uroku pięknej pogody, bo chyba w końcu na dobre wiosna przyszła :) u mnie od rana słoneczko świeci :) B) oby tak dalej, zdecydowanie nie lubię zimna :)
Wczoraj byliśmy w teatrze i chyba synkowi się nie podobało bo tak się cały czas wiercił hehe aż nie mogłam skupić się na sztuce :) strasznie lubię jak to robi :lol:
Ja wyprawiłam męża przed 7 w delegacje :( wróci dopiero w piątek późnym wieczorem :( tak więc z maluszkiem zostaliśmy sami... ale pojedziemy do moich rodziców na wieś, nałapać się świeżego powietrza ;)

12 lata 8 miesiąc temu #350402 przez moniab26
Ja nałapałam w niedzielę dużo świeżego powietrza nad rzeką i nabrałam wigoru i sił - teraz większość dnia spędzam w ogródku - sadzę kwiatki, pielę :laugh: wszystko byle tylko w taka pogodę w domu nie siedzieć

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka