BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #348488 przez madeleine
Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było, miałam strasznie dużo spraw do załatwienia.

Co do wymiotów, nie wymiotowałam przez od początku ciąży ani razu, mdłości też mnie ominęły szerokim łukiem :)

Ubranek mam skromnie, bo mam tylko 2 czapeczki i 2 body z długim rękawem. Kupiłam na 56 cm, bo ja jak się urodziłam to byłam strasznie malutka i drobniutka, 50 cm i ważyłam 2800, mój narzeczony też duży nie był, bo miał 55 cm.

Pościeli ani jako takiej wyprawki nie mam, ale często sprawdzam ceny na allegro, jak na razie przeraża mnie to wszystko, tyle trzeba kupić. Na razie zainwestowałam w siebie i moją, a raczej już NASZĄ wygodę, kupiłam sobie 2 pary spodni ciążowych. Leginsy już zaczynają mnie powoli cisnąć.

Dzisiaj w nocy spałam jak zabita ale nad ranem bobas mnie obudził, tak się zaczął wiercić, że obudził mamusie :) chciałam się wyspać, bo cały tydzień na uczelni latałam jak poparzona :/ no ale mus to mus, dzidzia chce, mamusia wstaje :P

Wiktorek już jest z nami!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #348491 przez mala2809
Ja piłam mnóstwo herbaty ze świeżym imbirem, czasem pomogło ale rzadko. A poranne wymioty mam co dnia :(

12 lata 8 miesiąc temu #348511 przez Anulka
Mała, bidulko Ty nasza Kochana < tuli> , mam nadzieję, że już nie długo będą męczyły Cie te wymioty. Ja słyszałam, że]lekarz może zapisać jakieś leki na powstrzymanie wymiotów, jeśli tak męczą długo jak ciebie. Może porozmawiaj o tym z lekarzem.

12 lata 8 miesiąc temu #348530 przez aganio87
mała współczuje ja tylko miałam tydzień mdłości w 12 tygodniu ciąży....

jeśli chodzi o spanie to dla mnie udręka bo nie moge sie położyć bo mam taki katar że Niagara to pikuś... więc podsypiam na siedząco... :(((( a na domiar złego w nosie zrobiła mi się opryszczka tzw ogracha czy jakoś tak i ani nosa wysmarkać ani niczym posmarować .... nie polecam nawet wrogowi.... co do dzieci to dają mi na razie poleżeć czy podrzemkować.

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #348535 przez chłopek
agnessa ja wszystki imiona mężowi czytałam na jedne krecił głowa inne to obojetne mu były. podobało mu sie Kuba, Maksymilian, jeszcze sebastian i moze jednak bedzie Sebuś :) zobaczymy

12 lata 8 miesiąc temu #348567 przez agnesssa
Chłopek Sebastian też bardzo ładnie :woohoo: Na pewno coś wybierzecie :lol: A zapytaj sunusia, może kopniaczka w odpowiedzi sprzeda :lol: Mój kuzyn tak sobie wybrał imię :woohoo:

A wiecie co, normalnie jestem taka szczęśliwa, że się wzruszyłam. Moja kuzynka właściwie bardziej jak siostra się zaręczyła, ale taki romantycznie, że SZOK! Moja kuzynka miała urodziny przedwczoraj i w ramach prezentu jej chłopak wziął ją do Paryża - niespodzianka taka, że dopiero wieczorem przed odlotem się dowiedziała, no i tam się oświadczył :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #348584 przez Anulka
Agnesssa piękne te oświadczyny !!!!! Jejku, niektórzy mężczyźni na prawdę potrafią być baaardzo romantyczni :). Ja też zawsze marzyłam o fantastycznych, romantycznych zaręczynach, ale nie miałam takich. No cóż, trudno, nie można wszystkiego mieć w życiu :). Jest tak jak jest i jest dobrze :).

12 lata 8 miesiąc temu #348600 przez agnesssa
Anulka moje zaręczyny, też nie były takie romantyczne :blush: Ale strasznie się cieszę jej szczęściem :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #348603 przez moniab26
26joanna mi na ból gardła pomaga płukanie ciepłą wpda z solą kuchenną

A zaręczyny naprawdę fajne miała :) no ale nie każdy facet jest taki romantyczny, mój nie jest ale i tak go kocham :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 8 miesiąc temu #348609 przez agnesssa
Coś nie nieciekawie się czuję :dry: Rozbolała mnie głowa, męczą mnie te mdłości od rana, a jeszcze mnie czeka podróż dzisiaj do rodziców :dry: :dry: Chyba szybciej z pracy wyjdę bo ciężko mi dzisiaj :(

12 lata 8 miesiąc temu #348610 przez Jussstyś
agnessa to może rzeczywiście wyjdź sobie wcześniej, połóż się i odpoczywaj, a podróż może sobie odpuść, jest niskie ciśnienie to pewnie dlatego...

12 lata 8 miesiąc temu #348612 przez agnesssa
Jussstyś nie mogę sobie odpuścić, bo jedziemy na chrzciny, gdzie mój maż jest chrzestny. Jutro rano na 8 mam fryzjera umówionego więc musimy jechać dzisiaj :huh: Ale wyjde sobie szybciej i zanim mąż z pracy wróci to sobie odpocznę trochę, chociaż jak znam życie to zacznę się pakować, i czas mi ucieknie :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #348615 przez Jussstyś
to rzeczywiście troszkę nieciekawa sytuacja :/ przed sobą masz cały weekend to poleżysz na pewno Ci przejdzie :)

12 lata 8 miesiąc temu #348639 przez moniab26
Ciśnienie faktyczne jest chyba bardzo niskie bo ja też jakaś senna jestem i głowę mam ciężką ale dla poprawy samopoczucia przeglądałam ubranka dla maluszków i zobaczcie co smiesznego wypatrzyłam:

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #348640 przez moniab26
I drugie:

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka