BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #348029 przez siteczko
Jussstyś to był mój pierwszy strzał i faworyt :) nadal mi się bardzo podoba, ale zdecydowałam się ostatecznie na inną :) Pokazywałam wczoraj :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #348032 przez Jussstyś
siteczko pamiętam, pamiętam, bardzo ładna :) ja jak już będę kupować, to podobny wzór, albo nawet taką samą, podoba mnie się ten kolor, chociaż myślałam jeszcze nad fioletowym :)

12 lata 8 miesiąc temu #348034 przez Anulka
Witam nowe mamusie :).
Ja dziś byłam u gin. USG nie miałam, ale dostałam skierowanie na kolejne kontrolne badania ( krem, mocz) oraz na glukozę. Muszę w aptece kupić glikozę i przed badaniem wypić pobiorą mi krew z żyły i po dwóch godzinach znowu pobiorą krew , no i zbadają czy mam cukrzycę ciążową czy nie mam. MAM NADZIEJĘ, WIELKĄ NADZIEJĘ,ŻE NIE MAM TEGO CHOLERSTWA :angry: , bo jeśli mam, to będę musiała być prowadzona dalej przez gina ze specjalistycznego szpitala ginekologicznego w Poznaniu. Bo to, jak powiedział mój obecny gin jeszcze przy pierwszej wizycie, sprawa poważna i takie kobiety są prowadzone już przez lekarza z tego szpitala w Poznaniu. A jakie są objawy cukrzycy ciążowej?? Wie może ??
Gin też powiedział, że jeśli badania będą OK to przy następnej wizycie 17 maja zrobi mi połówkowe USG. :) I to wiadomość SUPEROWA nareszcie, w końcu !!!! :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #348038 przez Anulka
Jussstyś, Siteczko już tyle zaprezentowaliśmy kompletów, wzorów pościeli dla maluszków że ja już sama nie wiem które bym wybrała. Najlepiej WSZYSTKIE!!! :laugh: bo wszystkie są przepiękne i ja naprawdę już nie wiem które wybrać :( .

12 lata 8 miesiąc temu #348054 przez agnesssa
Jussstyś dzięki z kciuki :kiss: Te pościeliki też są śliczne, Anulka ma rację ciężko się zdecydować :huh:

Anulka to niby rutynowe badanie mnie też przeraża, nie dość, że jest obrzydliwe, to wynik faktycznie jest bardzo ważny, niestety nie wiem za dużo o tej cukrzycy ciążowej, oprócz tego, że faktycznie jest poważne :huh: Trzymam kciuki, żebyś jej nie miała, a najlepiej, żeby żadna z nas tego badziewia nie miała :ohmy:

Co do wkładów to też mi się wydaje, że powinno być hipoalegiczne, ale nie znam się za bardzo na tym :huh:

Zabieram się za obiadek, a to mój brzuszek zdjęcie z przed minutki :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348063 przez andra88
agnesssa kolejny cudowny brzuszek :) no dalej dziewczyny wrzucajcie fotunie :)
Jussstyś ja od początku ciąży przytyłam 6 kg :)

12 lata 8 miesiąc temu #348069 przez Anulka
Agnesssa,piekny jest ten twój brzuszek. Maluszkowi dobrze jest w swoim obecnym domku :D

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348070 przez andra88
chasiami- teraz dopiero zauważyłam że mieszkamy niedaleko siebie :)

12 lata 8 miesiąc temu #348075 przez mala2809
agnesssa masz cudny brzuszek :) :kiss: prawdę mówiąc wyglada na taki 6-7 miesiąc, pewnie Twój synuś będzie bardzo duży :)

12 lata 8 miesiąc temu #348090 przez agnesssa
dzięki dziewczyny :woohoo: No mój synuś przy każdej wizycie na USG był o tydzień większy niż faktycznie tydzień wypadał :blush: Jestem bardzo ciekawa jaki duży się urodzi, ale wolałabym żeby jednak mieścił się w przedziale 3,5 -4 kg He he ale wpływ mam na to żaden :silly: :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #348097 przez Jussstyś
agnesssa prześliczny masz brzuszek, maleństwo na pewno świetnie się w nim czuje:)

12 lata 8 miesiąc temu #348102 przez andra88
agnesssa- mój synuś też jest o tydzień ''starszy'' wg usg. Lekarz na ostatnim badaniu stwierdził, że jest dzidziuś bardzo duży jak na ten tydzień. Mój brat jak się urodził to ważył niecałe 5500 kg. Ja miałam 2800kg. Mam nadzieję że waga nie jest dziedziczna :P Bo nie chciałabym takiego małego olbrzymka urodzić :D:P

12 lata 8 miesiąc temu #348108 przez andra88
Moja mama rodziła siłami natury i po urodzeniu mojego brata (jest młodszy odemnie) stwierdziła, że nie chce mieć już dzieci- bo nie da rady urodzić ''wiekszego'' dzidziusia hehe ale i tak ją podziwiam :)

12 lata 8 miesiąc temu #348208 przez makrelcia
śliczne te wszystkie brzuszki :) Ale wiecie co jestem spokojna :D Mi się wydawało, że ja mam wielgaśny brzuch jak na ten miesiąc ale na szczęście Wy macie większe :)

A ja dzisiaj zrobiłam taką prowizoryczną listę zakupów dla maluszka i wyszła mi oszałamiająca kwota :(oprócz wózka i ubranek jakieś 700 zł na wszystkie pierdoły :( łóżeczko, pościele, ręczniki, pieluszki, wanienki... Trzeba chyba po mału zbierać te wszystkie rzeczy co by później nie płakać przy kasie :D

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348218 przez andra88
makrelcia no niestety- dzidziuś kosztuje. ja jeszcze nie ''szacowałam'' ile nas to wyjdzie. odkupiłam łóżeczko z materacem od kumpeli i bujaczek. wiec na tym może z 300-400zł zaoszczędziłam, bo z dobrej firmy są. Ale zastanawiamy się nad wózkiem. To które mi się podoba kosztuje 1200zł, a używane sprawdzałam na tablica.pl- można dostać do 500zł używane. Moja szwagierka na tablica.pl ''wychaczyła'' wózek używany za 350zł- i powiem Wam dziewczyny- normalnie jak nowy. Malutka mojej szwagierki jest trzecim dzieciaczkiem co użytkuje ten wózek. Jak znajdę jakiś wózek w fajnej cenie i w b.dobrym albo dobrym stanie to zdecyduję się na używany.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka