BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #350542 przez moniab26
Ja też brałam Femibion, najpierw 1 potem 2 i faktycznie za opakowanie 30 tabl trzeba zapłacić ok 60 zł dlatego teraz kupiłam zamiennik - Pregna Plus- dokładnie ten sam skład tyle, że o połowę tańszy

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #350543 przez Jussstyś
andra88 ja też mieszkam na czwartym piętrze bez windy, to wchodzenie to tragedia ehh...:( najgorzej będzie pod koniec ciąży, bo teraz jako tako daję radę...

12 lata 8 miesiąc temu #350547 przez Jussstyś
siteczko ja uwielbiam pokazywać brzusio, a od paru dni jest piękna pogoda, tylko disiaj strasznie wieje, ale ogólnie jest cieplutko, to mam okazję, a w piątek i na caly weekend wraz z majówką 26-28 stopni:) więc będę miała okazję się pochwalić brzuszkiem:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350549 przez agnesssa
Jussstyś to super, że już mogłaś zobaczyć ruchy :lol: Gratuluję :kiss:

Siteczko ja łykam Prenatal Classic, na przemian z Centrum Materna, moja ginka mi daje na każdej wizycie Maternę, a ja kupiłam sobie Prenata bo wychodzi ciutke taniej a skład jest prawie identyczny.

Ja mieszkam na 1 piętrze całe szczęście, ale do koleżanki śmigam na 4 i powiem Wam, że podziwiam, jak ona w 9 miesiącu tak chodziła, ja nie mogę tchu złapać. Więc współczuję dziewczyny, może trzeba ograniczyć to chodzenie jakoś :huh:
Też lubię pokazywać brzuszek, dlatego nosze raczej dopasowane bluzeczki i sweterki, bo w tych luźnych wyglądam po porostu jak bym była grubaśna :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #350564 przez mala2809
Ja też łykam Prenatal Classic :) ale sama sobie je dobrałam, bo lekarz kazał mi poszukać na necie jakie są albo zapytać w aptece... Bez sensu trochę, ale trudno.

Dziś już byłam zrobić badania (mocz i morfologie) a w czwartek w końcu do lekarza i może dowiem sie kto tam w środeczku sobie siedzi :)

Ja mieszkam na 3 piętrze ale mam winde na szczście, ale za to moi rodzice na 4 mieszkaja i nie maja windy a ja bardzo często ich odwiedzam, w 9 miesiącu będe chyba wchodzić 10 minut :) :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #350566 przez andra88
siteczko jak nie będą na receptę to kupie te tabletki, może mi pomogą.
moniab26 ooo to super że są tańsze tabletki, jeszcze mam półtorej opakowania i później kupię te co Ty- już nazwę zapisałam. Bo 60 zł za 30 tabletek to masakra.
Ja już się strasznie męczę po tych schodach a to dopiero połowa ciąży hehe
Też lubię eksponować brzusio, a mam już potężny.

12 lata 8 miesiąc temu #350581 przez siteczko
andra88 na pewno są bez recepty, więc nie ma problemu wykupić, to nie jest nic groźnego :)
W takim razie wykupie jeszcze jakieś witaminki, na pewno nie zaszkodzą a ja będę spokojniejsza :)

12 lata 8 miesiąc temu #350582 przez andra88
A ja mam 5 maja cywilny :) I liczę na bardzo ładną pogodę :) Sukienka kupiona, jedynie mam problem z butami- bo te, które mi się podobają i są koloru ecru to mają obcas 10 cm czy nie większy heh Ja ledwo daję radę w obcasie 3-4 cm. Wolałabym balerinki czy jakieś sandałki ale do mojej sukienki to raczej obcasik lepiej będzie się prezentował. Więc jak dziś narzeczony wróci to ''poszukiwań'' butów ciąg dalszy :D

12 lata 8 miesiąc temu #350589 przez Jussstyś
andra88 ja mam takie ładne buciki na niskim obcasie (ok.3cm.), właśnie w kolorze ecru, bo w nich szłam do ślubu cywilnego, pod kolor miałam oczywiście sukienkę i torebkę:)

12 lata 8 miesiąc temu #350591 przez aganio87
Andra to my tzn Twoje DRUCHNY CIĄŻOWE bedziemy myślami z Tobą :))) a 5 maja ma być bardzo ładnie więc śliczną pogodę bedziecie mieć :) pochwal się sukienką i bucikami :) prosimy.... :)

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #350593 przez Jussstyś
andra88 no właśnie pochwal się...:)

12 lata 8 miesiąc temu #350599 przez andra88
już kochane wrzucam focie- jak narazie sukienki, bo butów brak :D

12 lata 8 miesiąc temu #350601 przez makrelcia
andra pokaż pokaż :D A później nam wyślesz foteczki jak brzusio się prezentował w sukience :)

A ja wam zazdroszcze tych wizyt. Ja muszę jeszcze 3 tyg czekać :( Co prawda tydzień temu widziałam maluszka ale chciałabym znowu :D No a wczoraj wpadły mi w ręce takie maleńkie białe body z krótkim rękawikiem i skusiłam się na 2 szt :D Liczę na to, że jak maluch urodzi się na początku września to będzie jeszcze śliczna pogoda :)

A wiecie co z tymi brzuszkami to różnie jest. Ja byłam w szoku jak zobaczyłam dziewczynę w 31tc. Była chuda jak szkielet a brzucha to jej wystawało tyle co by jej pod bluzkę kostke masła wsadzić. A jej dzieciątko miało już 1,5 kg. Zastanawiałam się gdzie ono się schowało między tymi kośćmi :D:D

Nie mogę się zdecydować jaką pościel wybrać :D

12 lata 8 miesiąc temu #350603 przez aganio87
oj tak z bruchami różnie bywa.. :) ostatnio znajoma do mnie " którego maja rodzisz?" a ja oczy jak 5 złotówki i że we wrześniu bliźniaków sie spodziewamy, moje znajome taki brzuchol jak ja mam teraz to miały na porodówkach :) heheheheh

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #350604 przez Jussstyś
makrelcia ja mam wizytę dopiero za 2 tygodnie więc też muszę poczekać :( dlaczego jesteśmy skazane na to żeby widzieć nasze maleństwa raz w miesiącu? :( ja bym chciała je widywać codziennie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka