BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #366965 przez Ania14.09
Anulka- nie martw się, po woli wchodzisz w trzeci trymestr i niestety całe lato przed nami i końcówka ciąży.
Brzuch może pobolewać już teraz :( Możesz wziąć no-spe albo jechać do szpitala lubi iść do lekarza jak masz obawy.
Odkąd przyszły upały mi puchną ręce i mam problem z oddychaniem jakoś duszno mi :(

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #366977 przez siteczko
andra88 no mi pewnie w tyłek też pójdzie ;) a już pomału kiepsko wchodzą niektóre spodnie czy też spódnice, przez to że rosnę na bok chyba hehe ;)

a ja na wysokości pępka mam tylko 90 cm, mierzyłam w niedziele... tak więc bez większych zmian no i nadal jakoś mało :( no ale z maluszkiem jest ok, tylko pewnie malutko miejsca ma..

12 lata 7 miesiąc temu #366979 przez mala2809
Anulka mnie tez nieraz boli tak brzuszek, a lekarz powiedział mi, że to gwałtownie rozszerzajaca się macica tak boli więc pewnie nie masz powodu do obaw, bo po prostu Twje maleństwo zaczyna szybko rosnąć :)

Też się teraz zmierzyłam z ciekawości i jestem w szoku, bo brzuszek mam dość duży a w najszerszym miejscu tylko 93 cm :silly: ale to może dlatego, że przed ciążą byłam dość szczupła :)

12 lata 7 miesiąc temu #366988 przez Anulka
Agnesssa, Andra :kiss: :kiss: :kiss:
Ja właśnie tak zastanawiałam się czy to nie te skurcze Braxtona, ale jakoś zbyt twardego brzuszka nie miałam. Ale dziś już jest lepiej, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ;). Masz Aniu rację, teraz zaczynamy trzeci trymestr i czasem możemy mieć taki i inne dolegliwości ;) Czyli musimy uzbroić się w cierpliwość i przetrwać to ;)
Ale wiecie, mój mąz gdy wczoraj wieczorem przyszedł z pracy i zobaczył/posłuchał, że tak źle się czułam, to tak troskliwie zaczął nade mną "skakać", że aż pomyślałam, że czasem to gorsze samopoczucie może mieć swoje dobre strony. Oczywiście dobrze, że mi ten ból minął i nic gorszego nie było, bo inaczej to ja nie chcę tych "dobrych stron".

Siteczko, nie martw się, maluszek na pewno ma bardzo dobrze w twoim brzuszku, bo gdzie mu tak dobrze będzie jak nie u mamy :). Każda z nas jest inna, ma inną budowę, ja to bym szczerze mówią, też tak chciałabym jak Ty za bardzo nie urosnąć w ciąży , no bo potem miałabym mniej do zrucenia i zmniejszania :)

12 lata 7 miesiąc temu #366997 przez patys
Anulka ja też ostatnio jak troszkę pospaceruję to zaraz łapie mnie ból w plecach na dole taki przeszywający....ale to chyba normalne w naszym stanie obciążenie na plecy:)

12 lata 7 miesiąc temu #367000 przez Lui
Anulka - odnośnie ochraniaczy na łóżeczko, ja osobiście nie kupuje, ale dostaje w spadku, więc raczej nie zrezygnuje z tego. Choć troszkę mnie to zaskoczyło.

mala2809 - ślicznie wyglądasz w tej tunice/sukience :) !

aganio87
- odnośnie kredytów, mojej koleżance nie chcieli udzielić jak zobaczyli brzuszek, wcześniej nigdy nie miała problemów :( fajny masz brzusio :))

ja w chwili obecnej w pępku mam 102 cm (z rana pewnie mniej:P) ale co godzinę/dwie coś podjadam..

Malutka w sobotę ważyła 650 gram, kość udowa 4 cm - jak to szybciutko rośnie :)

12 lata 7 miesiąc temu #367009 przez agnesssa
Anulka może teraz zmieni się nastawienie Twojego męża, nawet jak już się nic nie będzie działo, musi dbać i rozpieszczać, co by się sytuacja nie powtórzyła :)

Patys mnie plerki też czasami nawalają, zwłaszcza po dniu pracy, jednak 8h w pozycji siedzącej nie jest najlepsze, ale lepiej siedzieć niż stać :silly:

Lui to już kawał dziewuszki :lol: Super :lol:

Mój maluszek właśnie się rozbudził i tańcuje w brzuszku :woohoo: Teraz to już w ogóle nie mogę się na niczym skupić, a już na pewno nie na pracy :silly: :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #367036 przez mala2809
A może reszta dziewczyn też wrzuciłaby foteczki swoich brzuszków, bo są już spore zaległosci :)

12 lata 7 miesiąc temu #367102 przez Jussstyś
mala aganio śliczne te wasze brzuszki :)
Ja jestem za, wrzucajcie dziewczyny zdjęcia brzuszków, ja niestety na razie nie mam jak, ale też na pewno wrzucę :)
Lui ja w pępku mam 106cm, także troszkę więcej, no ale ja przytyłam już te 15kg od początku ciąży...

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367140 przez andra88
To ja się chwalę pierwsza moim balonikiem :D

Teraz Wasza kolej :P
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #367300 przez villemo-16
ja bym bardzo chciala, ale niestety ;) nie umiem zalaczyc na tym forum zdjecia. Tzn na sierpniowkach tez sie nie udalo... ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367304 przez mala2809
Andra88 brzusio super ładny i zgrabny :) masz taki sam szpiczasty jak ja :)

villemo-16 a może musisz jeszcze bardziej te zdjęcie zmniejszyć

12 lata 7 miesiąc temu #367331 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
Dzisiaj wróciłam z Polski i w końcu mogę napisać , będziemy mieli synka :D Lusia zachwycona ze będzie mieć braciszka a o nas nie wspomnę ;) Jasiu wg USG jest starszy o tydzień i ważył w zeszłym tygodniu 485 g :D wszystko z nim w porządku , rośnie dobrze :) Lekarz zalecił dużo leżenia żebym znowu nie urodziła w 37 tc tylko dotrzymać przynajmniej do 38 :unsure: Waga stanęła w miejscu , a myślałam ze dużo przytyje bo mamusia mnie dopieszczała :lol: wiec od początku ciąży jestem na 2,5 kg :woohoo: Jak będę miała czas to wrzucę zdjęcie brzuszka i synusia :)
Witam nowe mamusie i piękne brzuszki dziewczyny :)

12 lata 7 miesiąc temu #367411 przez agnesssa
Andra Śliczny brzusio, taki zgrabniutki :lol:

Villemo ja zmniejszam zdjęcia w paitcie i zawsze mi wchodzą, nie wiem na czym może polegać problem żeby pomóc :huh:

Joanna Gratuluje synusia :lol: Pewnie pobyt u rodziców się udał :lol: A zdjęcia koniecznie wrzucaj :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #367412 przez chłopek
hej dziewczynki na czerwcówkach mamy następną mamę która urodziła:)
dzisiaj urodziła sie Natalka ma 2900

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka