BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #367771 przez andra88
agnesssa ojj leci ten czas. Ja też do końca lipca, początkiem sierpnia chce mieć już wszystko na cacy :D Pokoik małego w czerwcu będziemy malować, łóżeczko dopiero będę miała w sierpniu, za wózkiem się rozglądamy ale żaden nam nie przypadł do gustu. Zazwyczaj chodzi o kolorystykę :P A ciuszki i kosmetyki dopiero chcę kupować przed porodem, bo nie wiem co od szwagierki dostanę.
Ja jestem bardziej porodem przerażona, że coraz bliżej...

Ania14.09 ja termin z USG mam na 14 wrzesień. Wiec mogę i na początku września urodzić :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #367772 przez karolak25
ja smaruje brzuszek olejkiem arganowym, jest troche drogi ale ponoc rewelacyjny przeciw rozstepom i na dodatek naturalny...takze polecam. moja siostra tez jest w ciazy :laugh: tyle ze na lipca ma termin, tez smaruje sie tym olejkiem i jest zadowolona... takze rodzice u nas szczesliwi tym bardziej ze u siostry bedzie dziewczynka a u mnie chlopczyk...bedzie parka :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #367778 przez karolak25

12 lata 6 miesiąc temu #367779 przez andra88
karolak25 nie słyszałam jeszcze o takim olejku. Mnie narazie po Ziajce nie robią się rozstępy na brzuchu, jedynie ud nie uchroniłam choć również smarowałam heh
Jej to cudownie! to będziecie mieli dwa małe bobaski w rodzinie. Nie dziwię się wcale że dziadkowie zadowoleni :D Zaraz parkę będą mieli :)

12 lata 6 miesiąc temu #367781 przez karolak25
szczesliwi...tyle tylko ze siostra mieszka z nimi w PL a ja niestety jestem od nich daleko i jak Bozia da ze wszystko bedzie ok to dopiero na Boze Narodzenie sie zobaczymy :( ciezkie te rozstania z rodzina ale coz czasami tak to zycie sie potoczy....

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #367783 przez Jussstyś
agnessa no na pewno dam Wam znać co z maluszkiem i jaka płeć, i będę miała płytkę z nagraniem maleństwa :) wrzucę jakieś zdjęcia, tylko nie dziś, bo jestem teraz u moich rodziców i będę do wieczora :) jutro na pewno coś tam wrzucę :) Aaa patrzyłam na tą listę, możesz mi tam dopisać miejscowość Brzeg ;) będę wdzięczna :):)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #367786 przez andra88
karolak25 ja przez 5 lat mieszkałam za granicą, byłam w Pl raz do roku na około 3 tyg, więc Cię w jakimś stopniu rozumiem kochana. Wam napewno troszkę ciężej bo dzidziusia będziecie mieli, napewno Wy i jak Wasi rodzice chcielibyście się teraz częściej widywać. Ale główka do góry, ważne że szczęśliwi jesteście :)

Jussstyś to czekamy z niecierpliwością na newsa jutro :)

W piątek mam hematologa, jutro muszę wyniki odebrać. Mam nadzieję że już nie mam podejrzenia o anemię... Troszkę się boję heh

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #367791 przez agnesssa
Ania no właśnie a mi z usg wychodzi 5 wrzesień cały czas od początku ciąży :woohoo:

Andra
ja pokoik będę malować w ten weekend :lol: Tzn mąż będzie :lol: I już się doczekać nie mogę jaki będzie efekt, zamówiłam też już zebrę ze smoczkiem, ale jeszcze nie przyszło, ale nie pali się, tylko ciekawość mnie zżera jaki ten szablon będzie w rzeczywistości duży :woohoo:

Karolak Ale macie super z siostrą, dzieciaczki w jednym wieku, a dziadki na pewno wniebowzięte :lol: Szkoda, że daleko od takiej fajnej rodzinki, faktycznie czasami ten los jest nie fair, ale wszytsko da się ogarnąć :kiss: :kiss: :kiss:

Jupiiiii lecę do domku, zobaczymy ile dzisiaj mi zejdzie żeby dojechać :lol: A wy myślcie co mam na obiad zrobić z mielonego bo pomysłu nie mam :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu #367797 przez Ania14.09
Karolak- mój brat mieszka za granicą od kilku lat wraz ze swoją rodziną, a moją bratanicę, chrześnicę, widuję raz do roku. Zawsze wszyscy płaczemy jak wyjeżdzają . :dry: Obecnie wiele rodzin tak żyje. Wiadomo ludzie jadą za chlebem, bo tu ciężko się żyje, a rzekłabym ,że nawet coraz gorzej :(

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #367799 przez andra88
agnesssa my chcemy malować w weekend za tydzień tzn. po 1 czerwca, mąż będzie malował z moim bratem- przy okazji łazienkę i ubikacje pomalują :P Jeszcze musimy wykładzinę kupić no i coś na ścianę jakąś fototapetę. Kasiura rozpływa się błyskawicznie ;/ Jak będą malować to ja się wybiorę do rodziców na wieś by tego świństwa nie wdychać. Ostatnio byłam w sklepie z farbami wybrać jakiś kolorek na ściany, to wytrzymałam 5 min w tym sklepie, o mało bym puściła pawia ze smrodu farb hehe

agnesssa jedynie co mi na myśl przychodzi to kotlety mielone hehe albo spaghetti :D A może jakaś zapiekankę z mięsa mielonego i ziemniaków- ale do tego musisz mieć torebkę pomysł na...
Kochana przypomniało mi się jeszcze że na infekcje dróg moczowych dobra jest żurawina ( może być i sok z żurawiny) i woda z cytryną.
Mnie akurat woda z cytryną pomagała. Więc i teraz piję zamiast samej wody.
No i zauważyłam jak korzystam z innym toalet to mnie troszkę szczypie tam w środku choć sikam na małysza :D

12 lata 6 miesiąc temu #367807 przez Anulka
Ehhh Andra, my mimo że mieszkamy wszyscy w Polsce to dzieli mnie i moich rodziców oraz większą resztę rodziny prawie 500 km, więc też widujemy się bardzo rzadko, głównie w święta :-/, chociaż jak wszystko będzie dobrze to moi rodzice przyjadą do nas gdy się maluszek urodzi, tylko też nie wiadomo, kiedy urodzę dokładnie, a rodzice mają zaplanowane urlopy w tylko na dwa tygodnie w dwóch pierwszych tygodniach września, i jeśli maluszek nie będzie śpieszył się na świat i urodzi się np. dwa tygodnie później niż planowane to rodzicom urlopy się skończą :(

12 lata 6 miesiąc temu #367850 przez basiek_252
Witam!!
To ja też jako wrześniówka:)

12 lata 6 miesiąc temu #367877 przez moniab26
Tak piszecie o tych terminach porodu wg usg to mi wychodzi 30 sierpień więc jestem trochę sierpniówka trochę wrześniówka :laugh:
agnesssa jak znajdziesz chwilkę to popraw mojego maluszka na Krystiana - wkradł ci się mały błąd :)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 6 miesiąc temu #367881 przez andra88
basiek_252 witam nową mamusię :) Napisz nam coś o sobie i maleństwie. Na kiedy masz termin?? Znasz już płeć??

Anulka ojj to daleko macie do rodziny. To musisz z malutkim pogadać żeby wyszedł na czas bo dziadkowie czekają :D A może przed terminem urodzisz? :P
Jej ale okropnie się czuję :( Głowa mnie boli i jakaś słaba jestem :(:(

12 lata 6 miesiąc temu #367885 przez aganio87
ale sie rozpisałyście... :) hehehe

Witaj Basiek :) :)

i co miałyście chwalić się brzuchami a tylko 3 czy 4 sie pochwaliły.....

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka