BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #368303 przez karolak25
no nareszcie...nie mam zdjecia samego brzuszka...jak zrobie to napewno wrzuce :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #368308 przez chasiami
Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, dla dobra dziecka wszystko. Tylko dziewczyny ja jestem bardzo żywiołowa a teraz mam tu lezec. Juz ciezko było mi zrezygnowac z treninów (siatkówka), a teraz lezec. No nic nie zrobie nasza kochana kruszynka teraz jest najważniejsza na świecie.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #368312 przez agnesssa
Anulka no słyszałam że dziewczyny się tak szybko rozpakowuja na czerwcówkach ale o tym marcu nie słyszałam, ale faktycznie trzeba być przygotowanym na róże ewentualności :huh:

Chasiami Bardzo się cieszę, że Alicja juz taka duża i zdrowa, to najważniejsze. A z szyjką się nie martw, bo jeszcze się nie skraca więc jest szansa, że donosisz :) Ale leż jak najwięcej i odpoczywaj, egzaminami się nie martw, to są sprawy, które zawsze można nadrobić, chociaż wiem, że wolałabyś mieć już z głowy :kiss: :kiss: Będzie dobrze zobaczysz :kiss: :kiss: :kiss:
Nic się nie martw, zobaczysz, że to leżenie nie będzie takie złe, właśnie dla dobra naszych maleństw jesteśmy w stanie wszystko zrobić :woohoo: :kiss:

Karolak Kolejna laseczka w naszym gronie :lol: Super wyglądasz :woohoo: I z tego co mi się wydaje, brzusio też widać :woohoo: Ale koniecznie zrób zdjęcia brzusia :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu #368320 przez karolak25
tak brzusio rosnie...az czasami sie zastanawiam czy ab napewno Kacperek jest tam sam :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #368322 przez Jussstyś
karolak to u mnie tez mial byc Kacperek a wczoraj okazalo sie ze bedzie corcia :-):-)
Brzusio troszke widac :-)

12 lata 6 miesiąc temu #368325 przez karolak25
no roznie to moze byc, moja znajoma do konca myslala ze bedzie dziewczynka, wszystkie usg wskazywaly na dziewczynke a urodzila chlopczyka takze co juz bedzie byle zdrowe bylo :) :)
jak nie bedzie Kacperek to bedzie Wiktoria albo Oliwia :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #368342 przez chłopek
hej no z tymi usg różnie bywa, ze mna w szpitalu lezala dziewczyna 2 tyg po terminie caly czas myslala ze ma synka a urodziła córeczkę

12 lata 6 miesiąc temu #368355 przez basiek_252
Dzień dobry wszystkim!!

U mnie wreszcie troszkę chłodniej niż wczoraj a leże z lekkim przeziębieniem bo córcia coą przywlokła z przedszkola :( :( :( :(

agnesssa dziękuje bardzo za miłe przyjecie i dopisanie do listy,możesz mi uzupełnić miejscowość ŁASK i imię dla dzidzi jak na razie IGA :) :laugh:

Tak rozmawiałyście o siarze, no to u mnie w pierwszej ciąży pojawiła się dopiero po porodzie ale ja małej prawie nie karmiłam bo miałam strasznie mało pokarmu i nie chciała ciągnąć. A jak sama ściągałam pokarm to tez była masakra bo przez godzinę to ściągnęłam może 60 ml z obu piersi. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej bo chce karmić. Cyce urosły mi z 75A do 75C ale zobaczymy jak będzie :P

Mała koniecznie daj znać po wizycie jak Twój Maluszek:)

Jussstyś moja dzidzia budzi mnie codziennie o 4 rano i później nie mogę juz zasnąć więc z nudów budzę męża, tylko szkoda mi go trochę bo już się nie wysypia do pracy :(

chasiami nie martw się bo to w niczym nie pomoże a mam nadzieję, że będzie dobrze :) Egzaminami też się nie stresuj bo to wcale nie jest korzystne dla dziecka i dla Ciebie, przez to pierwszą niunię urodziłam na początku 36 tygodnia. Teraz leż i odpoczywaj to na pewno pomoże i bądź dobrej myśli jak sie nie skraca to dobrze. Dzidzia najważniejsza!!! Trzymaj się

12 lata 6 miesiąc temu #368368 przez Anulka
Karolak, wyglądasz REWELACYJNIE !!! Naprawdę :) Jesteś bardzo śliczną mamuśką :).

Chasiami, Kochana Ty tylko się nie martw. Jak masz leżeć to leż, może nie będziesz musiała długo tego robić bo wszystko wróci do normy. Obroną i egzaminami też się nie martw, bo może wszystko tak się jeszcze ułoży że zdążysz wszystko. :) Pamiętaj spokój dużo potrafi zdziałać, nerwy dużo popsuć. Możesz w tym czasie np. nadrobić w czytaniu np. ROMANSIDEŁ :laugh: :laugh: :laugh: . Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze :)

Jejku, dziewczyny, piszecie o tym, że czasem USG i lekarze się mylą i gdy pomyślałam, że możemy mieć jednak córeczkę, to aż podskoczyłam z zachwytu :laugh: :laugh: i już widziałam te wszystkie śliczne kokardeczki, sukieneczki .....ach no po prostu cudne !!! :) Ale nie ma co bo jak to jednak synuś w moim brzuszku rośnie to może się "obrazić" i potem da mi popalić hihihi ;)

12 lata 6 miesiąc temu #368378 przez Anulka
Jutro Dzień Matki :). Za rok to będzie już też nasze święto :), FAAAJNIE !!!!! :laugh:
Ja ze względu na to że moja mamuśka jest prawie 500km ode mnie, jej złożę życzenia na tel. i postanowiłam, że teściowej upiekę jakieś dobre ciasto ( nie to, żebym aż tak ją kochałam, ale jakoś mam ochotę na upieczenie jakiegoś pysznego tortu, lubię pichcić). No i to zawsze działa pozytywnie na relacje , wiadomo teściowa - synowa ;) ;) ;) .

12 lata 6 miesiąc temu #368382 przez siteczko
chasiami spokojnie, ja też się przeraziłam jak się dowiedziałam że się szyjka skraca, a jak później dowiedziałam się konsekwencji tego, to co 15 min sprawdzałam jaki mam brzuch, bacznie obserwowałam czy nie mam jakiś bóli itd... później się uspokoiłam, mimo że leżenie też mi nie na rękę, zwłaszcza że do tej pory robiłam wszystko i nadal czuje że mogłabym góry przenosić, ale jak się okazuje ta szyjka to bez objawowa jest i nigdy nic nie wiadomo... tak więc posłusznie leże... ale dziś... gdy piszecie o tych wczesnych rozpakowaniach, Ty chasiami o szyjce... to zadzwoniłam aby przyśpieszyć wizytę u lekarza, stwierdziłam że do 4.06 nie wytrzymam w takiej niepewności, zwłaszcza że teraz mam jakiś twardy ten brzuch znowu :/ mam nadzieję że to z powodu śniadania... tak więc idę w najbliższy wtorek... i wszystko będzie jasne... :)

karolak bardzo ładna przyszła mamusia :) a gdzie inne dziewczyny ze swoimi brzuszkami? ;)
u mnie raczej nie ma co mówić o pomyłce ewidentnie na każdym USG pokazuje co ma między nóżkami i synek jak nic :) po za tym zdecydowanie częściej mówi się o pomyłkach że miała być dziewczynka a urodził się chłopiec... :)

dzisiaj kolejny upalny, duszny dzień :/ cały czas muszę mieć wiatrak włączony bo inaczej czuję że się dusze :/
mąż o 5 pojechał w delegacje na dwa dni :( i od razu mały zrobił się cichy, mało co kopie, w porównaniu do wczoraj jak tata był cały dzień w domu :) ale na szczęście popołudniu przyjeżdża moja mama i brat, tak więc nie będziemy sami, zwłaszcza że zostają do jutra :)

12 lata 6 miesiąc temu #368384 przez makrelcia
Chasiami spokojnie odpoczywaj, będzie wszystko ok :)

A to mój brzuchol :)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #368386 przez siteczko
makrelcia wow jaki piękny brzuch! a jaki duży! :) normalnie napatrzeć się nie mogę :)
ja mam co najmniej połowę mniejszy :) ale od samego początku od Was odstawałam ;) tylko się cały czas dziwię jak się tam ten mój maluszek mieści, hehe :)

12 lata 6 miesiąc temu #368392 przez renka84
Cześć wszystkim! :)
Jestem tu nowa. Będę miala pierwsze dziecko nie wiem jaka pleć "wstydziocha". Mam termin na 26 września. Czy ktoś podzieli mój los na ten dzień :)

12 lata 6 miesiąc temu #368395 przez siteczko
renka84 Witaj w naszym gronie! :) Na pewno agnesssa dopisze Cię do naszej listy :) [jest nad jej suwaczkiem, więc możesz podejrzeć ile nas tu jest :)] Pochwal się swoim brzuszkiem :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka