BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #368457 przez Ania14.09
Proszę i kolejna nowa mama witaj Wiki :laugh:

Ja wam się przyznam, że jak patrzę na te wasze brzuszki, to płakać mi się chce ;)
Jak słyszę, że czerwcówki już się rozpakowują, to mam łzy.
Zresztą od początku tej ciąży jestem płacząca i jak chodzę po sklepie i widzę małe ciuszki na promocji, to ryczę, aż chłop mnie szturcha :)
Strasznie mam rozwalone emocje :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #368458 przez Jussstyś
Tak mi podrzucacie te linki, jak w nie wchodzę to cały czas wyskakuje forum, a nie lista... :( trudno

12 lata 10 miesiąc temu #368460 przez Ania14.09
Jeszcze mam pytanie, do tych mam co były w lidlu :)

Czy ten stanik do karmienia jest dobrej jakości?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #368461 przez Anulka
No bo na tej stronie którą podała Ci Chłopek po środku jest lista

12 lata 10 miesiąc temu #368464 przez anette24
Witajcie Mamuśki:)
Rzeczywiście agnessa dawno nie pisałam, ale to przez pracę i zamieszanie... Ale od wczoraj jestem już niestety na przymusowym zwolnieniu, więc będę mieć więcej czasu żeby z Wami popisać ;) Planowałam tak jak agnessa pracować do połowy lipca, ale wyszło inaczej... :/ W sobotę zaczęły mnie łapać dziwne skurcze i do tego brzuch jak kamień, tak że mi łzy leciały ze strachu o Maleństwo. W niedzielę trochę poleżałam i było lepiej, w pon poszłam do pracy i też jakoś zleciało, wieczorem już mnie brzuch zaczął boleć, we wtorek w pracy trochę się zdenerwowałam i nachodziłam i spowrotem skurcze i ból w podbrzuszu... Miałam mieć wizytę u gina w piątek, ale udało mi się na szczęście i co się okazało? Najpierw moja gin powiedziała że pewno jestem przewrażliwiona i to pewnie jelita, ale po badaniu okazało się, że szyjka się skraca a oprócz tego niestety rozwarcie się robi. Chciała mnie wysłać na oddział ale przystała na to że będę leżeć plackiem, wczoraj miałam zrobić jeszcze CRP i mocz i gdyby coś było nie tak to od razu oddział, zresztą do poniedziałku jak nie przejdzie to też szpital. Na szczęście wyniki były w normie i teraz leżę w domu... Powiem Wam, że ciężko przestawić się na takie leżenie... :( Ale jestem też po badaniu połówkowym i wszystko dobrze z Synusiem, ma teraz ok. 480 g, wszystkie parametry są w normie.
Renka ja też mam termin na 26.09, tak więc może będzemy męczyć się razem ;)
A co do imienia to na razie się wahamy, podoba nam się Oskar i Maksymilian;)
Pozdrawiam w to słoneczne popołudnie :)

12 lata 10 miesiąc temu #368465 przez Jussstyś
Ahh rzeczywiście nie zauważyłam :) no widzę, że jedna to 2 miesiące przed terminem urodziła :S my też musimy być przygotowane już w lipcu, bo różnie to bywa

12 lata 10 miesiąc temu #368467 przez anette24
A tak w ogóle to śliczne macie brzusie :) napatrzeć się nie idzie, tak słodko wyglądają ;) ja na razie żadnego zdjęcia nie mam, ale jak tylko zrobię to od razu wrzucę na forum ;)

12 lata 10 miesiąc temu #368469 przez anette24
Czerwcówki expresem się rozpakowują oby nasze dzidzie przynajmniej wytrzymały do 38 tyg. ;)

12 lata 10 miesiąc temu #368471 przez chłopek
anette właśnie nie wiem co tak tym czerwcowym dzieciaczkom sie spieszy, a majowe sobie jeszcze w brzuszkach siedza

12 lata 10 miesiąc temu #368472 przez agnesssa
Anulka to ty takie ambitne ciasta pieczesz :lol: w ogóle chyba lubisz w kuchni porządzić co nie :woohoo:

Makrelcia super z ta szkołą rodzenia, a powiedz ile będziesz płacić :unsure: Mam nadzieję, że się podzielisz zdobytą wiedzą :lol:
Ja nadal chce iść, ale jeszcze nie znalazłam gdzie :huh:

Jussstyś Twój brzuś też jest prześliczny, uwielbiam patrzeć na ciążowe brzuszki, a dzisiaj mnie taka refleksja naszła, że te nasze dzieciątka sa jednocześnie tak blisko i tak daleko... dzieli nas zaledwie cieńka ściana mięśni i skóry, cały czas są przy nas, a jednocześnie sa takie odległe... :woohoo: Zaczynam się niecierpliwić i chciałabym przytulac swojego maluszka, mimo że ciąża to również przyjemny stan :lol:

Wiki Witaj również, super że dołączyłaś, opowiedz coś o sobie i dzieciątku, znasz już płeć, jak się czujesz :unsure:

Chłopek a ty jeszcze tego ciasta nie zrobiłaś, a miałaś plan zjeść całą blachę :woohoo: :silly:

Ania no te hormony sobie z nami w kulku lecą, ale nie martw się ja też płaczliwa jestem, nawet jak ze znajomymi rozmawiam to musze mrugac co by się nie wzruszyć za mocno z jakiegoś powodu :silly: :silly:

Anette Super, ze napisałaś :kiss: :kiss: :kiss: Qrcze no właśnie te nasze plany to jedno, a życie swoje. Ale najważniejsze, że maluch zdrowy :) Lez kochana dużo i odpoczywaj, i się nie denerwuj. Musi być dobrze. Co do imienia, to nie mogłabym Ci powiedzieć nic innego, jak tylko to, że Maksymilian to piękne imię :silly: :silly: No i czekamy na zdjęcie brzusia :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #368473 przez Anulka
Ja teraz mam fazę wzmocnioną na oglądanie wózków. Koleżanka, która ma już dwójkę, napisała że dobre, mocne, stabilne wózki są z Roan, Mamas&Papas, Chicco, Graco. Ja tu mam nie za bardzo dobre chodniki, więc szukam wózka na dużych kołach, pompowanych. No i bardzo mi się podobają te z firmy Roan ( Roan Rocco, Roan Marita ) ale kupować będziemy gdzieś dopiero pod koniec czerwca lub w lipcu. A ja oglądając już teraz bym kupiła, bo niektóre są takie fajowe !!!!! :)

12 lata 10 miesiąc temu #368476 przez chłopek
no agnessa plany miałam ale nic nie wyszło, i pewnie sobie na dzien matki upiekę :)

12 lata 10 miesiąc temu #368478 przez agnesssa
Chłopek a skróć nam proszę, jak się czują te mamusie i dzieciaczki co takie malusie się urodziły? Wszystko u nich ok :unsure:

Anulka no właśnie, jak się zaczyna oglądać, to już najchętniej by się kupowało :silly: :woohoo: A ja już mam wózek i codziennie mam ochotę żeby go wyczyścić i odświeżyć, no ale to bez sensu tak szybko :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #368480 przez andra88
Ania14.09 ja ostatnio miałam płaczliwy dzień. Od samiutkiego rana płakałam z błahego powodu, maż się śmiał że wyląduje w psychiatryku bo nie idzie ze mną wytrzymać :D Więc my przyszłe mamusie chyba tak mamy :D

anette24 noo dawno Cię nie było na forum, ale dobrze że masz zwolnienie i z nami sobie poplotkujesz więcej ;P
W tym tygodniu już rozwarcie??...Wow. Kochana to musisz dużo leżeć i nic nie robić! Widzę że nie ma żartów z ta szyjką, a coraz więcej dziewczyn ma problem ze skracaniem się szyjki. Mam nadzieję że wszystko się unormuje w Twoim przypadku i nie będziesz musiała leżeć w szpitalu. Najważniejsze że synuś duży i zdrowy! Trzymam kciuki za Ciebie kochana :)

12 lata 10 miesiąc temu #368481 przez chłopek
agnessa dziewczyny pisały ze wszystko u nich ok, te 3 pierwsze to w domu z maluszkami sa,a ta co urodziła ostatni to pewnie na niedze bedzie w domku

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka