BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 2 miesiąc temu #300418 przez makrelcia
chłopek niech Ksawcio zdrowieje !! A Ty też dbaj o siebie. Zapobiegawczo dużo witaminek :)

A liste warto zrobić. Będzie wiadomo kto na kiedy :) Chyba będę pierwsza do porodu :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #300425 przez makrelcia
WRZESIEŃ

1. makrelcia
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19. aganio87 ( bliźniaki )
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.

13 lata 2 miesiąc temu #300430 przez agnesssa
Ok dziewczyny to założę nowy wątek, żebyśmy nie musiały później szukać po na której stronie pisałyśmy o liście :) tylko w tamtym wątku nic po za datą porodu nie piszmy, żeby nie robić bałaganu, no i najpeipiej będzie jak mi podacie Swoje daty to ja to ładnie będę uzupełniac w edycji, bez dodawania postów, a potem tabelke poszerzymy o to czy chłopak czy dziewczynka :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #300434 przez aganio87
No to faktycznie pierwsza zaczniesz rodzić :) mi coś sie nie zgadza co do terminu ale w marcu ide do gin i najwyżej zmienie termin :) bo z moich oliczeń jak jestem w 9 tyg to koło 12 powinnam a i tak zobaczy się co przyniesie dzień :) a może z Tobą makrelcia bede :)

Ok agnessa to zakładaj :)

[*] 6.11.2011

13 lata 2 miesiąc temu #300447 przez makrelcia
no z bliźniakami to pewnie i tak wcześniej urodzisz. Ale to już Twoje maluchy zadecydują kiedy będą chciały wyjść :)

13 lata 2 miesiąc temu #300451 przez aganio87
oby nie za szybko :)

[*] 6.11.2011

13 lata 2 miesiąc temu #300461 przez Stokrotka
Cześć :) jestem nowa, mam termin na 4 września.Podobnie jak niektóre z Was poroniłam. To druga próba. Idę do przodu i nie zamartwiam się z bardzo. W pierwszej ciąży za bardzo się stresowałam.
AganioDo lekarza!Nie ma żartów! Zmierz temperaturę. Gorączka w ciązy jest niebezpieczna. Właśnie kończę chorować.Dowiedziałam się od lekarza, że paracetamol lepszy niż gorączka. Weź sobie witaminę C z calcium Sandoz /bezpieczna dla kobiet w ciąży, bez słodzików i takich tam różnych/. Przy gorączce powyżej 38 - śmiu brałam chłodne kąpiele wg. zaleceń lekarza. Mogło skończyć się antybiotykiem. Na razie trzymam się bez tego. Teraz popularne jest zapalenie krtani, które kończy się antybiotykoterapią. Moja sąsiadka przechodziła przeziębienie i prawie miała zapalenie płuc. Polecam syrop prenalen dla kobiet w ciąży.
Pozdrawiam :) Dbaj o dzidziusie

13 lata 2 miesiąc temu #300464 przez agnesssa
Dziewczyny, na razie wygląda to tak, jak będę w domu to nad tym popracuje :) Tylko nie znam każdej daty dlatego nie wszystkie mam wpisane , będę uzupełniać jak mi napiszecie, no i jeżeli się gdzieś pomyliłam to też dajcie znać :D

13 lata 2 miesiąc temu #300472 przez aganio87
Stokrotka witaj i gratulacje dzidzi :) :) :) napewno teraz sie uda :)

narzie piłam rosół i mi pomaga ale ide wyleżeć i spaciu wiec później zajrze tu :)

miłego dzionka kochane :)

[*] 6.11.2011

13 lata 2 miesiąc temu #300483 przez agnesssa
Stokrotka witam kochana i gratulacje :woohoo: Kiedy masz wizytę u gina, masz już jakąś fotkę dzidzi?

13 lata 2 miesiąc temu #300575 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
Ja od kilku dni cierpie na ból głowy i praktycznie tylko bym sobie spala :)
Dzisiaj mamy z Lusia labe bo ma wolne w przedszkolu :) wiec leże do góry brzuchem :P (chciałabym :P )
agnesssa ja mam termin wg internetowych obliczeń na 23 wrzesień :D ide w przyszłym tygodniu na pierwsza wizyte wiec jak coś się zmieni to dam znać :)

13 lata 2 miesiąc temu #300585 przez Stokrotka
Agnesssabyłam 2 razy u ginekolog. W tym tygodniu będę znów u niej. USG będę dopiero miała robione.
Aganio też mam nadzieję,że tym razem będzie dobrze. Po prostu podchodze do tego spokojnie. Zdrowiej :) Sen super lekarstwo. Przespałam dużą część zeszłego tygodnia.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #300592 przez agnesssa
Joanna no mnie też głowa boli, w ogóle się okropnie dzisiaj czuje :dry: I jeszcze dzisiaj po męża jadę po pracy, co oznacza dodatkowe 1,5 h w samochodzie, a jest ...
chciałam właśnie napisać jak jest mi niedobrze, ale nie zdążyłam skończyć a już się z kibelkiem przytulałam :dry: no masakra jakś jest dzisiaj :angry:

Stokrotka to jak tylko będziesz miała fotkę to wrzucaj :)

13 lata 2 miesiąc temu #300599 przez 26joanna
agnesssa współczuje , ja nie pracuje ale Lusie do przedszkola odprowadzam i zaprowadzam na południe wiec cały dzień zmarnowany :( ale nie muszę siedzieć w pracy :)

13 lata 2 miesiąc temu #300690 przez aganio87
Tak tak jak bedziecie miały swoje zdjęcia to proszę obowiązkowo się chwalić!!!!!

Kamila jak sie czujesz??? już lepiej??? mam nadzieje że cały czas leżysz i dlatego tu nie zaglądasz....

Joanna ja według obliczeń internetowych mam rozpiętość między 15-17 września a położna mi wyliczyła na 19 września a ja jakoś czuje że to bedzie koniec sierpnia a początek września najlepiej po 8 bo wtedy mamy 18 stkę kuzynki i zamierzałam sie pobawić :P hehehe

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka