BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #387293 przez Ania14.09
Agnessa masz rację, dla siebie mieć spakowaną torbę chyba trzeba. Kosmetyki mini z rossmana, to niezły pomysł. Ja czuję się dość dobrze, więc kompletnie nie spodziewałam się, że nie wypuszczą mnie od lekarza i położą na oddział. Później już zaczął pobolewać mnie brzuch,ale nie wiem czy nie z nerwów.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #387298 przez chasiami
Ania14.09 no nie dziwię się ze sie nie spodziewałas, mnie gin tylko postraszyła, że szyjke mam skróconą do 3 cm i miękką, i jak tak dalej będzie to że mnie położy. I pytała czy mnie cos nie boli, czy czuje się jak przed okresem, a ja że nie i że bardzo dobrze się czuje.

A teraz jak wariatka chodzę i sprawdzam czy brzuch nie twiardnieje, jak mnie coś lekko zakuje to zaraz się zastanawiam czy tak ma byc czy nie. Normalnie człowiek żyje w strachu.

A ja właśnie wyciągłam torbę i zaczynam wkładac wszystko do torby :)
Powiedzcie mi co wy pakujecie?

12 lata 9 miesiąc temu #387301 przez chasiami
Bo boję się że czegoś zapomnę spakowac.

12 lata 9 miesiąc temu #387312 przez moniab26
Dzień dobry, ja się dopiero leniwie przeciągam a wy tu już tyle spraw poruszyłyście...
Ja mam torbę spakowaną od 3-4 tygodni, a wrzuciłam: 2x koszula nocna, kapcie, skarpetki, szlafrok, majtki ( chociaż nie pozwalają nosić - to zdejmuje się na obchód i badania a później myk na tyłek bo jakoś nie umiem bez) przybory toaletowe plus kosmetyki ( łącznie z papierem toaletowym bo w naszym szpitalu niknie z łazienek), ręczniki - jeden duży i jeden mały, ręcznik papierowy, kubek i sztućce - nie w każdym szpitalu potrzebne - u nas akurat tak, książkę no i oczywiście " jasiek" bo bez niego w ogóle bym nie usnęła.
idę pomyśleć co na śniadanko i poszukam męża bo go gdzieś wcięło - pewnie znowu siedzi w garażu i dłubie w samochodzie :)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #387314 przez Ania14.09
Chasiami- na stronie gdzie mamy forum, jest na stronie głównej info "pakowanie torby do szpitala". Tylko tam jest jedna torba, dla mamy i dla maluszka jednocześnie. Wygodniej zapakować chyba wszystko w jedną walizę. Tak widziałam kobiety przyjeżdzały. Jednak jak jedziemy z zamiarem powrotu jeszcze z maluchem w brzuchu, to chyba torba dla siebie samej wystarczy? Sama nie wiem ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #387315 przez chasiami
Kurcze tego trzeba tyle spakowac ze normalnie dużą walizkę jak na wakacje bym musiała miec. A i tak już stwierdziłam ze nie biore pare rzeczy, w razie czego mąż przywiezie ;p

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #387317 przez aganio87
Aniu ciesze sie że już wszystko dobrze i współczuje tych nerwów....

Lui fajnie że kocyk ma u Ciebie dobrą opinię. w poniedziałek zamawiam kocyki i resztę ostatnich rzeczy :)

A powiedzcie mi jakich kosmetyków najlepiej urzywać bo niby bezzapachowych, a ja używam avonu to same perfumowane są.....

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #387329 przez MADZIA7
Cześć dziewczyny:)

Aniu14.09, ale Cię nastraszyli, dobrze, że już wszytko sie unormowało :) To jak z tą szyjką w końcu jest, jak sie skraca, to można to jakoś wyczuć, przez ból lub twardnienie brzucha? Mój lekarz idzie wkrótce na urlop i będę miała stracha. Chyba też spakuje torbę do szpitala.

Co do kosmetyków dla Maleństw, to słyszałam, że na początku dobrze stosować emolienty, czyli takie płyny nawilżająco - natłuszczające, np. Oilatum, z maści to mi rodzinka i znajome polecją Bepanthen (także można tym piersi smarować, gdy coś sie dzieje) oraz Linomag na odparzenia, a sudocrem, to jak już poważniejsze odparzenia są. Ja się zaopatrzę w te 4 kosmetyki. A dla nas, to ponoć Biały Jeleń najlepszy.

Czy czytacie jakieś ksiązki lub gazetki o dzieciach, ja od czasu do czasu kupuję "Dziecko", "M jak mama", itp. i zamierzam przeczytać ksiązkę "Język niemowląt", którą bardzo polecała mi szwagierka i siostra, podobno super. :)

Dobrego dzionka i samopoczucia bez żadnych skaracań szyjek ani nic takiego :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #387341 przez chasiami
No ja juz prawie jestem spakowana, jeszcze tylko pare rzeczy i gotowa :)
Mam:
- koszule nocne 3 szt (jedna do porodu)
- ręczniki (1 duży i jeden mały)
- Podkłady poporodowe
- Majtki jednorazowe
- Krążki laktacyjne
- Skarpetki (2 pary)
- Szlafrok
- Dokumenty
- Kosmetyczka (pasta do zębów, antyperspirant, husteczki higieniczne, pomadka, grzebień, szamponiki i kremiki (takie jednorazowe, jakby próbki, dała mi je kuzynka farmaceutka, powiedziała że są najlepsze i niezajmują dużo miejsca :) ))
A dla dzidziusia mam wziąśc tylko smoczek, reszta organizuje szpital.

Jeszcze muszę dokupic:
- Podpaski te duże
- Klapki pod prysznic i dla mojego męża
- Szczoteczkę do zębów
- Mydło i jakis płyn do higieny intymnej.

Mam nadzieje ze mam wszystko, jak mi czegos brakuje dziewczyny to napiszcie :)

12 lata 9 miesiąc temu #387343 przez patys
hej dziewczyny:)
ja bym się chetnie spakowała ale jeszcze nie mam nic do spakowania ani torby :laugh: :laugh:
w piątek idę do gin zobaczyć jak tam moje wyniki krwi no i pewnie posłucham serduszka małego:) co do sudocremu to mi na szkole rodzenia też go polecali ale wczoraj właśnie kol mi mówiła że on trochę mocny jest....

12 lata 9 miesiąc temu #387356 przez Anulka
Witajcie mamuśki.
Mam do was pewne pytanie. Ja od 1-2 zaczęłam chrapać w nocy, wcześniej nigdy nie chrapałam. Dla mnie to jest trochę takie wstydliwe, niezręczne, mimo, że mój mąż mówi że ja nie chrapię za mocno tyko trochę sobie pochrapuję i że mu to wcale nie przeszkadza. Ale jednak ja trochę nieswojo się czuję z tym i czasem budzę się sama w nocy z tego powodu. Powiedźcie , czy Wam też zdarza się w nocy chrapać, czy to tylko ja tak mam :/ ??

12 lata 9 miesiąc temu #387360 przez aganio87
a jak tam wasze brzucholki????

Ja sie chwale moim dość nisko opadniętym - mam nadzieje że to nic złego

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #387362 przez agnesssa
Aganio ależ masz śliczniutki brzuszek, no i w ogóle super wyglądasz, ale brzuszek masz taki gładki normalnie cudo :woohoo:

Anulka mój maż twierdzi, że czasami mi się zdarzy, ale się tym nie przejmuje :silly:

Patys no właśnie torby też jeszcze nie mam, bo tą co mam jest za duża :cheer:

Chasiami no powiem Ci, że jestem pod wrażeniem Twojej torby i chyba będę się na niej wzorować :lol:

Madzia ja chciałam jakaś ksiażke przeczytać ale jak na razie nie mam kiedy, może jak już nie będe pracować to coś sobie kupię. A magazynów nie kupuję, jakoś nigdy nie umiałam na to pieniędzy wydawać hehe :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #387363 przez Anulka
Aganio piękny ten twój brzuszek :). I nie widzę aby był opadnięty, ale może ja się nie znam :) , no i masz tam dwóch urwisków, więc może dlatego jest troszeczkę niżej niż u innych :).

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #387378 przez aganio87
Agnesssa masz racje co do torby chasiami też bede sie wzorować na niej... :)

Madzia ja czytałam tylko gazety w kolejce do lekarza czy na glukozie tupu M jak mama itp. i sie naczytałam że przy bliźniakach lepsze jest cesarskie cięcie bo było kilka przypadków jak babeczka rodziła siłami natury że jedno wyszło zdrowe a drugie sie niedotleniło i warzywko do końca życia, ostatnio cały czas wpadają mi w ręce takie dziwne artykuły nawet w necie.... I co mam mentlik teraz w głowie....

A powiedzcie mi czy macie zgage???? bo ja dziś mam cały czas od 4 rano i tak mi jest strasznie niedobrze od tego a tabletek rzadnych nie biore bo mężulek mi wszystkie pozabierał bym nie truła maluchów a tu nic nie przestaje

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka