BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #386266 przez kasia7775
agnesssa no to łóżeczko pechowe. Dobrze, ze masz czas wymienić :P
Mi dzisiaj zlew w końcu dojechał. Ale uszkodzony lekko w transporcie, taki odprysk na rogu. Stwierdziłam, ze ujdzie, nie będę wymieniać, bo następny znów za miesiąc przyjdzie :angry:
A czy drugi przyjdzie cały to też gwarancji nie ma ... Kurier z UPS powiedział, ze jeszcze nie zdarzyło mu się całego dowieźć :ohmy:

andra88 teściową się nie przejmuj, co jej do tego? Kiedyś tak się mówiło, żeby nie zapeszyć, ale czasy są inne. Weź potem wszystko na hurra kupuj. Ja już nawet pampersy kupuję, bo ciuchów mam dość. A jeszcze od dwóch koleżanek mam dostać :laugh:
Mój teść widzi mnie raz na ok. 2 tygodnie, a nawet nie zapyta się jak się czuję. Tylko wiecznie płacze, że kasy nie ma. Sam jest a emerytury ma prawie 3 tys. :ohmy:
A z płaczem to już tak mamy, hormony nam szaleją :silly: :lol: :silly:

Aganio super domek wam rośnie :) Mnie to będzie czekać dopiero, wczoraj projekt wybieraliśmy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #386267 przez madeleine
Agnessa na zwolnieniu nie jestem bo mi ni potrzeba, jestem studentką, a akurat cały 3 trymestr mam wolne od uczelni, sesja zaliczona i mam wakacje. w poprzednich miesiącach nie było żadnych problemów, więc zwolnienie ie było mi potrzebne.
Co do tych wezwań to muszę się stawić bo dzwoniłam i się pytałam ciotki mojej kuzynki, która pracuje w drogówce, a jej mąż w kryminalnej, jeżeli się nie stawię nie będę miała żadnego usprawiedliwienia (tylko i wyłącznie tolerują zwolnienia ze szpitala, jeżeli coś zagraża życiu mojemu lub dziecka) to będą wyciągane konsekwencje pieniężne, i to bardzo wysokie.

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #386269 przez kasia7775
madeleine trochę przesadzają z tymi przesłuchaniami :ohmy:

12 lata 9 miesiąc temu #386275 przez madeleine
przesadzać przesadzają, ale co zrobić? Jak pójdę w środę to się dowiem wszystkiego i pewnie wygarnę co mnie boli.

12 lata 9 miesiąc temu #386277 przez andra88
kasia7775 dobrze że już przyszedł ten zlew, ale nie fajnie że uszkodzony :ohmy: Szczery ten kierowca z UPS'a heh nie ma co :dry: :dry:

Nie przejmuję się teściową, na szczęście nie marudzi a że krzywo patrzy to jakoś zniosę :silly: :lol:
Ja też dziś kupiłam pampersy, chusteczki nawilżane.
Mąż się śmiał że mały ani razu na dupkę ich nie założy (kupiłam pampersy dla noworodków od 2-5 kg) , bo mały będzie pewnie ważył przeszło 5 kg- bo lekarka gada że maluszek już jest bardzo duży a co dopiero będzie po urodzeniu :silly:
No tak hormony :D To mnie się bardzo udzielają hihi

12 lata 9 miesiąc temu #386284 przez madeleine
Andra też mam w planach kupić pampersy 2-5 kg.... spokojnie, coś mi się nie wydaje żeby któraś z nas urodziła klocka powyżej 5 kg :P nie ma takiej opcji :)

12 lata 9 miesiąc temu #386289 przez andra88
madeleine przegina policja, ale nic nie zrobisz, bo tak jak piszesz dadzą Ci karę ;/
Mój brat miał 5400g jak się urodził i miał 56 cm :) taki mały okrągły klocuś był :P A teraz jest chudy i ma około 190cm :side: mam nadzieję że waga nie jest jakoś dziedziczna :silly:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #386305 przez agnesssa
Madeleine no to faktycznie lipa :dry: Jak mus to mus, ale faktycznie jak już tam będziesz to możesz im powiedzieć że to trochę chore ciężarną ciągać po komistariatach :angry: :angry:

Kasia no w końcu ten zlew przyszedł, ale masakra że uszkodzony :angry: Człowiek kupę kasy płaci za sprzęty i kuriera i później dostaje uszkodzone :angry: Gościu od łóżeczka powiedział, ze mamy wysłać zdjęcia uszkodzonych lementów i że nam wymieni, no zobaczymy :huh:

Andra ja tam nie słucham takiego biadulenia że za szybko kupuję, moja mama na początku mi tak gadała, ale teraz już się przekonała, że nie ma co zwlekać i zakładać, że się coś złego może wydarzyć :) 5400 o mamo :ohmy: Masakra :ohmy: Ja mam dwie paki pieluszek 2-5kg, tym bardziej, że te większe to 3-6 więc różnica w kg jest nie wielka :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #386315 przez andra88
agnesssa to dobrze że Wam wymieni :) Ja może kupię jeszcze jedną pakę 2-5kg a później większe. A z jakiej firmy macie? Ja kupiłam dziś z Pampersa, 50zł za 78szt więc chyba nie ma tragedii heh

Ale sobie fajną sałatkę zrobiłam :silly: miałam smaka na coś innego, a że nic nie miałam w lodówce to potarłam rzodkiewkę i jajka na twardo dodałam majonez, doprawiłam do smaku no i wyszło pychaa :silly: Banalna sałatka ale b.dobra :D
Teraz idę zrobić sobie małe SPA :D

12 lata 9 miesiąc temu #386317 przez patys
agnesssabędę śledzić jak się twoja sprawa rozwiąże bo ja też się zastanawiałam nad tym łóżeczkiem i tam chyba materac jest też w komplecie...słyszałam że te materace są bardzo dobre...

ja dziewczyny jeszcze nic nie mam kupionego:)jedyne co mam to ubranka od znajomych no i wózek, ale jeszcze go nie mam w domu:)
dziś od rana byłam na pobraniu krwi bo miałam ostatnio trochę mało żelaza no i powtórka toksoplazmowy...zobaczymy jak będzie teraz...

12 lata 9 miesiąc temu #386355 przez kasia7775
Ja kupiłąm pampers premium care 2-5 kg 78 szt. za 43.99 i chusteczki nawilżane pampers sensitive. Planuję kupić jeszcze z paczkę na zaś, ale już 3-6 kg.
Córka się pytała, czy wystarczy mi taka paczka na miesiąc :) ja jej na to, że może do szpitala akurat :P

12 lata 9 miesiąc temu #386367 przez agnesssa
Ja kupiłam pampersy 108szt za 50zł a te chusteczki pampers sensitive kupiłam za 4zł opakowanie, normalna cena to ok 8zł Więc udało mi się fajną promocję znaleźć :)

Patys
no materac jest super, mój mąż gada do brzuszka, że mały będzie miał lepszy od nas hehe, a do tego jeszcze przewijak jest więc zestaw jest super, no zobaczymy jak to się rozwiąże :)

Właśnie oglądałam na tvp1 taki program o wydolnosci Ronaldo i zakochałam się w jego nogach hehe a mój mąż na to a widziałaś jego klatę i brzuch, no to faktycznie musiałam mu przyznać rację ma piękne ciało ten zawodnik :silly: :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #386399 przez moniab26
MADZIA7 ja swojej chrześnicy na 4 latka zrobiłam taki torcik - zwykły biszkopt upieczony w formie na babkę ( musi być z dziurą) i masa budyniowa, do tego chwalony już tu lukier plastyczny i można wyczarować wszystko:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #386408 przez moniab26
Masakra z tą policją - jak potrzebują uzupełnić zeznania niech sami się pofatygują - w końcu za nasze podatki a nie za swoje.
Ja zamówiłam pieluszki Bella Happy - 17,49 za 42 szt, są tańsze ale wcale nie gorsze od pampersów - nawet w szpitalu jak zawiozłam pampersy pielęgniarki mówiły żeby lepiej kupować te bella, i tez kupiłam 4 paczki 2-5kg czyli najmniejsze, kolejne kupię już większe
A od rana miałam nerwówkę - odwiedził mnie kolega z pracy, który miesiąc temu wyszedł z przymusowego odwyku alkoholowego i wszystko by było ok gdyby nie to, ze jak wysiadł z samochodu ledwo mógł na nogach ustać - był tak pijany i w dodatku przyjechał sam - zabrałam mu kluczyki bo nie toleruję takiego duetu: alkohol + samochód, zaczął się trochę stawiać - jak to pijany i się zdenerwowałam jak nie wiem, nawrzucałam mu i odwiozłam do domu, oddałam kluczyki jego bratowej i musiałam z buta wędrować dwa km do domu, zmęczyłam się tym spacerkiem ale na pocieszenie znalazłam dwie stówki - na pół łóżeczka już mam :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #386413 przez andra88
moniab26 Ty to masz zdolności kochana! CUDO!

Ja jestem normalnie noga z pieczenia ;/ Jedyne ciacho co umiem upiec to murzynek :D
A najlepsze jest to, że jak robię murzynka z galaretką, to zawsze mi się wchłonie galaretka- nawet taka co stężała :D to trzeba mieć mistrza hihi :lol:

Ja też takiego duetu nie toleruję, a teraz w ciąży mi sam widok pijanego albo wstawionego męża przeszkadza ;/ Jej bidulko to się nachodziłaś dziś, ale się opłaciło- 2stówki, super!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka