BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #386069 przez aganio87
Agnesssa super łóżeczko ja zobacze jakie uda mi sie wychaczyć z mężulkiem...:)

chasiami ja też pierwszy raz spotkałam sie z opłatą wakacyjną nigdy czegoś takiego nie płaciłam.... a kiedy sie bronisz????

1 lipca ładnie wszystkie mamusie trzymają kciuki z moją obronę bym nie urodziła im ze stresów na sali... hehehhe

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #386084 przez chasiami
Ja niestety bronię się dopiero 24 lipca :( będe w 35 tyg. Moja promotorka powiedziała ze bede wchodzic pierwsza żeby się nie stresowac.

aganio87 No ja napewno będę trzymac kciuki :) i liczę na rewanż :D a jak idziesz ubrana? bo ja nie mam bladego pojęcia co ubrac.
Myślałam ze ubiore sukienkę co moja koleżanka miała na obronie. Znalazłam już ją na internecie i chybą ją zamówię.
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #386130 przez MADZIA7
Dzięki Kasiu7775 trochę mi ulżyło, co prawda przed ciążą ważyłam tak przeciętnie, ale w ciązy położna stwierdziła, że przegięłam, bo przytyłam koło 10 kg na początku 6 m-ca. Bądź co bądź wolałabym zrzucać jak juz urodzę, bo sie zastanawiam, czy skoro ja nie tyję, czy Maleńka przybywa na wadze.

Lui też mi gorzej idzie pieczenie w ciąży, ale tym razem musi wyjść super dla mojego chrzesniaczka!:)

agnessa czekam na przepis:) nie przemęczaj się w pracy:) bardzo ładne klasyczne łóżeczko.

Karolak25 modliłam się za Twojego kuzyna, to bardzo stresujące przeżycie, nie dziwię Ci się, że się martwisz, ale wierzę że będzie dobrze! Trzeba mysleć pozytywnie.

Chasiami, aganio87 pewnie że będziemy trzymać kciuki za Wasze obrony! Chasiami urocza i elegancka ta sukienka. Dobrze, że już kończysz studia, bo już nie będziesz miała więcej takich opłat typu "wakacyjne", ja studiowałam płatne podyplomowe i niczego takiego nie było.

Aganio jestem pod wrażeniem domu!

12 lata 9 miesiąc temu #386151 przez andra88
hej kochane!

Ale się rozpisałyście :P Muszę nadrobić :P

angel20232 super to wygląda! Zdolniacha z Twojego faceta :silly:
aganio wow!! ale szybko Wam idzie ta budowa! Tak dalej :lol:
chasiami bardzo ładna ta sukieneczka :) Będę mocno trzymać za Was dziewczyny kciuki!!!

Ja przez weekend byłam u rodziców :D Zrobiliśmy grilla i dosłownie najadłam się za dwóch :D U nas pogoda w kratkę, raz pada, raz słoneczko świeci. Głowa mnie boli okropnie ;/ Byliśmy rano na zakupach i kupiłam maluszkowi pierwszą pakę pampersów :D
W środę jedziemy do Krakowa szwagierkę i jej rodzinkę odwiedzić :D No i oczywiście o indyjską restaurację zahaczymy :D Bo już mam takiego smaka że hoho :lol: :lol: :lol:
Idę sprzątać i prasować bo zaraz zasnę ;/
Miłego popołudnia :)

12 lata 9 miesiąc temu #386154 przez karolak25
dziekuje Wam Kochane za wsparcie.
operacja juz sie skonczyla czekaja zeby go wybudzic, zeby tylko wszystko bylo wporzadku i zeby to nie byl guz zlosliwy....ach przez to nie mam dzis na nic ochoty, robie pranie jedno za drugim gotuje zeby tylko glowe czyms zajac... jeszcze raz dziekuje Wam!!! Kochane jestescie....

trzymam kciuki za obrone, sukieneczka sliczna, brzusio sliczniejszy

12 lata 9 miesiąc temu #386172 przez madeleine
Witajcie dziewczyny :)
Naprawdę współczuję wam tej cukrzycy :( Nic fajnego...

Kobiety, potrzebuję sprawdzonego przepisu na ciasto karpatkę :P naszła mnie ochota i planuje zrobić, ale chciałabym mieć sprawdzony przepis :P

Aganio Gratuluję i cieszę się razem z wami, że budowa tak szybciutko idzie :) Bliźniaki będą miały masę miejsca żeby szaleć :))
Chasiami ta opłata wakacyjna, to jakaś kpina! Nigdy o czymś takim nie słyszałam.
Kasia mam nadzieję, że lada dzień skończycie remont tej nieszczęsnej kuchni
Karolak Wszystko będzie dobrze :) Musisz być dobrej myśli :)

No normalnie nie wierzę! Muszę wam to powiedzieć, bo mnie za chwile krew nagła zaleje! Jakoś pod koniec maja dostałam wezwanie na policję, szok totalny, nie wiadomo o co chodzi. Poszłam, okazało się, że wszystkie kobiety ciężarne będące w podobnych tygodniach co ja dostają takie wezwania. Związane to było z aferą z początku kwietnia, już tłumaczę. Przez miasto przepływa Odra, w pierwszych dniach kwietnia, na brzegu znaleziono 4 miesięczny płód chłopczyka (tak przynajmniej pisało) W związku z tym, zajął się tym oddział kryminalny. Przesłuchiwali wszystkich ginekologów, położne, mówię wam akcja na całego. No i wszystkie ciężarne mamuśki z okręgu dostały wezwanie, w tym ja. Na przesłuchaniu dowiedziałam się, że policja od tego czasu ma wgląd do całej dokumentacji medycznej związanej z ciążą i w ogóle. Ja miałam spokojne przesłuchanie, potwierdziłam, że jestem w ciąży, że nie jest zagrożona, ze jestem studentką i takie tam pierdoły, koleżanka z uczelni która też była na takim przesłuchaniu musiała udowodnić ze jest w ciaży 0.o, w ciągi tygodnia miała na własny koszt zrobić USG i dostarczyć zdjęcia i zaświadczenie, PAranoja normalnie! Ja poodpisałam protokół i dziękuję, do widzenia. Przed chwilą przyszedł listonosz i przyniósł mi kolejne wezwanie listem poleconym! No normalnie w głowie się to nie mieści, ale zrobię im taką jazdę, że mnie zapamiętają, powiedziałam to co mam do powiedzenia i koniec, nie mam zamiaru jeździć na 5 minut zwłaszcza, że nie jestem z miasta, tylko ze wsi oddalonej o pół godziny drogi autobusem, a autobusy tez jeżdżą jak i kiedy chcą.

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #386179 przez agnesssa
Madzia Przepisy dla Ciebie:

Składniki na biszkopt do tortownicy 20cm:

5 jajek
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta. Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30 - 40 minut (do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. I zaczekać jak wystygnie żeby go pokroić na 3 części :)

Biała masa śmietankowa: 0,5 litra śmietany 36% i 30 dag białej czekolady.
Kakaowa masa śmietankowa: 0,5 litra śmietany 36% 20 dag mlecznej czekolady i 10 dag gorzkiej czekolady.
Białą czekoladę połamać i zalać połową gorącego mleka. Wymieszać i ostudzić. W osobnym naczyniu połamać mleczną i gorzką czekoladę. Następnie zalać je pozostałym gorącym mlekiem. Wymieszać i ostudzić. 0,5 litra śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi białymi czekoladami. Pozostałe 0,5 śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi kakaowymi czekoladami.

A z tego przepisu robię lukier plastyczny www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/lukier_plastyczny
Zawsze wychodzi, ale musisz się nastawić, że cukru pudru jest zawsze więcej potrzebne.
Udanych wypieków :) A tak wyglądał mój pierwszy torcik z tych przepisów:

Chasiami Aganio z całych sił zaciskam kciuki za Wasze obrony, ale jestem przekonana że spokojnie zdacie na 5 :kiss: :kiss:

Andra Doczekałaś się indyjskiej kuchni :lol: Już Ci życzę smacznego :) Ja się tak objadałam, że nie mogłam się ruszać a zamówiliśmy niby dla dwóch osób ;)

Karolak oby było dobrze :kiss: :kiss:

Madeleine niestety na karpatkę przepisu nie mam :huh: Jakaś masakra z tymi wezwaniami, ale z tego co wiem Ty w ciąży nie masz obowiązku się stawiania na takie wezwania, tylko nie jestem pewna :huh: A jesteś na zwolnieniu :unsure: Bo jak tak to tym bardziej niech się odwalą :ohmy: :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #386198 przez Sandra85
Ale sie tu ruch zrobil :) Widac,ze mamusie po weekendzie,wypoczete :silly: Mi skonczyli montowac mebelki,ogolnie jestem zadowolona,tylko juz sily nie mam,zeby je powycierac z kurzu,a co dopiero,zeby cokolwiek ukladac :huh: Macie moze jakis sposob na usuniecie tego zapachu z nowych mebli???Bo boje sie tak odrazu tam wkladac rzeczy dzidziolka :huh: Agnessa sliczny ten torcik,na pewno pyszny byl :laugh: A jak sie czujesz,lepiej juz???Odezwal sie Maksiu do Mamusii¡ :unsure: Aganio budowa rosnie jak na drozdzach :blink: Super,a obrona sie nic nie przejmuj,przeciez to dla Ciebie jak i dla Chasiami tylko formalnosc :silly: Na pewno sie obronicie,tyle mamusiek trzyma kciuki :) Karolak mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze z kuzynem :kiss: Trzymaj sie cieplutko :) Madziu nie przejmuj sie nic,Malutka rosnie,nawet jak Ty nie przybierasz na wadze :) Moja szwagierka przytyla w czasie calej ciazy 1kg :ohmy: A synka urodzila prawie 4kg :) Ale bardzo wymiotowala,biedna :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #386201 przez andra88
agnesssa tort pierwsza klasa! Piękny! No nie mogę się już doczekać jedzonka:D Dziękuję :D

madeleine no nieźle z tymi wezwaniami :dry: nie dziwię Ci się bo ileż można jeździć, blisko nie masz, no i napewno o to samo będą Cię pytać :dry:

A ja już rok! czekam na zwrot podatku z UK. Cholera mnie bierze bo kasiurka teraz potrzebna, a ja czekam jak głupia. Zabrać to zaraz potrafią ale oddać co się należy to już nie mogą i trzeba się prosić :/ Nie wiem czy skorzystać z jakiegoś pośrednika bo się chyba nie doczekam na kasę :/ ahhhh jestem wściekła :angry: :angry:

12 lata 9 miesiąc temu #386206 przez Sandra85
Andra a czemu to tak dlugo trwa??W Hiszpanii jak sie rozliczam to maja obowiazek mi wyplacic do konca roku,tzn.teraz sie rozliczylam za 2011 i do konca tego roku maja mi oddac kase.No to sie nie dziwie,ze sie wkurzasz,jak tak dlugo czekasz :angry:

12 lata 9 miesiąc temu #386207 przez agnesssa
Sandra Czuje się lepiej ciśnienie miałam po powrocie do domu 134/91 ale puls znowu 102 więc generalnie do przeżycia ale wysoko :huh: A Maksiu zaczął się wiercić jak tatuś do niego zaczął mówić, że nie ma sobie żartów stroić tylko dać znać :woohoo: Ale to dopiero przed chwilą było, a tak cały dzień się martwiłam :huh:

Andra
a nie mają jakiegoś konkretnie określonego czasu na zwrot :unsure: Rok czasu to faktycznie bardzo długo :angry:

M właśnie składa łóżeczko, ładnie wygląda nawet takie nie złożone :)

Sandra konieczna fota mebelków :silly: A jeżeli chodzi o zapach to wietrzenie przez kilka dni, bo inaczej faktycznie ciuszki będę pachniały nowością mebli :pinch:

12 lata 9 miesiąc temu #386213 przez andra88
Co czytam na necie to mają 3 miesiące na oddanie kasy, ale wiadomo- wszystko się przeciąga i do pół roku to już mają obowiązek, a u mnie to już rok!
Wiadomo jakbym była w Anglii to zajdę do urzędu i załatwie osobiście, ale będąc w PL to już tak wesoło nie jest. Normalnie aż ryczeć mi się chce bo boje się że nie odzyskam kasy :( A nie podaruję im 3 tys bo to kupa kasy :(((

to pochwalcie się mebelkami i łóżeczkiem :D

12 lata 9 miesiąc temu #386215 przez andra88
Ogólnie jakiegoś doła łapię, wszystkim się martwię nawet pierdołką :( Nie można mi nic powiedzieć bo zaraz ryczę :(

12 lata 9 miesiąc temu #386232 przez agnesssa
Zdjęcia łóżeczka raczej nie będzie :angry: :angry: :angry: Zauważyłam już przynajmniej dwie wady, jakaś dziura w szczebelku akurat na samym widoku i pęknięty inny element :angry: :angry: Zaraz dzwonię z reklamacją :( I weź tu na ostatnią chwilę zamawiaj :huh: A widać, że oryginalnie zapakowane od tej firmy Klupś niby jednej z lepszych jeśli chodzi o meble dla dzieci :angry: :angry: Ależ jestem zła :angry:

Andra to zupełnie normalne, mnie też potrafi rozdrażnić nawet pierdoła :huh: Nie martw się :kiss: :kiss: A z kasiorą to faktycznie nie przelewki, to na prawdę duże pieniążki :ohmy: A możesz jakoś zadzwonić do tego urzędu :unsure:

12 lata 9 miesiąc temu #386246 przez andra88
agnesssa ojj to nie ładnie z tym łóżeczkiem ;/ Mam nadzieję że uwzględnią reklamację i nie będą robić problemów!
Moja teściowa krzywo na nas patrzy że już od 2 miesięcy ( a może i dłużej?) kupujemy powolutku rzeczy dla małego. Jej zdaniem powinno się WSZYSTKO kupić dopiero po narodzinach dziecka.
A wiadomo, że zakup nowego ciuszka albo jakiegoś drobiazgu dla dziecka daje niesamowitą radość mamusi i zaraz humor poprawia :D
Dzwoniłam już do UK i za każdym razem gadają że moja sprawa będzie za niedługo rozpatrzona ;/ Chyba na same telefony do nich wydałam już ze stówkę :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka