BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #386675 przez moniab26
Ja też już pomału kompletuję wyprawkę, dokupuje to czego nie mam i nie przejmuję się jak mama mi mówi, że jeszcze czas,ja jej odpowiadam, że już tylko 10 tygodni zostało a te 30 jak szybko minęły? A zresztą MADZIA7 ma rację kiedyś nie było takich bajerów dla maluszków a z tego co mówiła mi mama wynika, że wyprawkę dostawało się "na kartki" po urodzeniu dziecka i dopiero się szło wykupić, inaczej można było dostać coś tylko po znajomości i może dlatego dziwne jest dla nich takie kupowanie wcześniej, z resztą czas ich macierzyństwa już minął - teraz to nasz czas i same będziemy o nim decydować :)
U mnie znowu od rana leje i jest tylko 14 stopni, co za lato w tym roku brrr

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #386685 przez kasia7775
agnesssa faktycznie piękny suwaczek dzisiaj :lol:

Wyprawkę mam prawie całą, brakuje mi łóżeczka. Miała mi siostra pożyczyć, ale jest problem z przywiezieniem z Niemiec :silly: Raczej trzeba będzie kupić nowe. A i pościel do łóżeczka muszę kupić też.
Wózek mam, ciuchów zatrzęsienie, wanienkę dostanę, fotelik tez kupiony, siostra za 2 tygodnie dowiezie. :lol:
Pieluchy tetrowe, podkłady, majtki siatkowe, kocyk, butelki, smoczki, pampersy, przewijak, wózek - to już mam :lol:
muszę kartkę z lista zakupów znaleźć - córka mi zrobiła :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #386688 przez siteczko
Ja też jestem za wcześniejszym kompletowaniem wyprawki... no ale póki co mam tylko albo aż ubranka ;) niestety wszystkie inne rzeczy muszą jeszcze poczekać... a tak już bym chciała choć troszkę wykreślić z listy...
apropo mam i ich podejść do wyprawek, to jak wczoraj powiedziałam, że może się okazać że nawet łóżeczka nie będzie to powiedziała - e tam jeszcze jest czas, nie musi być już ani zaraz po porodzie, macie tak duże łóżko że we trójkę się wyśpicie, po za tym Tobie będzie tak wygodnie, a dawniej.... wrrrrrrr się zdenerwowałam... jakbym słyszała męża, że jest jeszcze czas... ale ile by mi to sprawiło radości kupując teraz no i spokoju! zwłaszcza że różnie to bywa z tymi zamawianymi przez internet... zresztą z łóżeczkiem mogę się jeszcze wstrzymać, ale inne rzeczy można pomału kompletować, a nie później wydawać tyle kasy na raz..

12 lata 9 miesiąc temu #386717 przez aganio87
fakt lepiej pomału kupować niż na koniec wydać fortune...

ja miesiecznie staram sie zmieścić w 300-400 zł by coś pokupować :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #386727 przez andra88
Hej kochane!
Jak tam dzionek mija?
Ja chyba mam znów niskie ciśnienie bo okropnie mnie głowa boli :(
Wstałam dziś o 10. Masakra tak długo spać :P Zazwyczaj wstaję o 7-8, nawet maluszek dziś pospał bo on zazwyczaj mnie wcześnie budzi :P Pofarbowałam sobie włoski, aż jestem z siebie dumna że dałam radę bo zazwyczaj mi ktoś farbuje :lol:
Mężuś do dentysty pojechał a później prosto do pracy. Więc dziś nudy się zapowiadają ;/

agnessa- Kasia7775 już mnie wyprzedziła w opisie buteleczki :D hihi
Kasia7775 Piękny suwaczek :)

Mnie dziś się zaczął 28 tydzień. WOW! Jeszcze około 12 tygodni i maluszek będzie z nami :lol:
Malutki od paru dni jak kopnie to aż zaboli, mały bokser rośnie :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #386768 przez Jussstyś
Hej hej :laugh:
Ja też powoli zaczynam już kompletować wyprawkę, tym bardziej, że lekarz kazał mnie się szykować na koniec sierpnia :huh: jutro mam wizytę, zobaczymy ile to maleństwo już waży :laugh:
A o 4 rano córcia mnie obudziła, tak strasznie mnie kopała po żebrach :laugh: a potem jak zasnęłam to obudziłam się po 10 :laugh:
andra to gratuluję, ja jakoś nie mogę się odważyć żeby pofarbować włoski, zawsze się boję, że będą omijaki :laugh: no ale mam męża z zawodu fryzjera, to mi pomoże :) Mi zaczyna się 28tydz. jutro :laugh:
aganio ja tak samo jak Ty staram się mieścić w tej sumie :) ale teraz pójdzie trochę więcej, bo łóżeczko muszę kupić :)

A ja się przeprowadzam na początku lipca :laugh: bo my z mężem wynajmujemy mieszkanie na 4 piętrze dwupokojowe, a teraz znaleźliśmy w tej samej cenie trzypokojowe, na drugim piętrze :)i blisko moich rodziców, także mama będzie miała kawałeczek do niuni jak ja wrócę do pracy, bo po macierzyńskim chcę wrócić :)

12 lata 9 miesiąc temu #386780 przez aganio87
Nom Justyś zgadzam sie my z czerwcu zaszaleliśmy z wózeczkiem niby używany ale i tak dużo kasiury kosztował, dlatego łóżeczko bedzie z tych tańszych

Dziś rozmawiałam z budowlańcami moimi kochanymi i powiedzieli że do końca lipca domek bedzie stał calutki z dachem ( a mamy niby fikuśny) i bedzie można montować okienka i robić w środeczku :)

Andra wstawiaj zdjęcie włosków:) ja mam odrosty bo miałam fioletowe ale nie widać za bardzo tych odrostów tylko jak bym miała refleksy fioletowe :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #386789 przez andra88
Jussstyś napewno ja też mam jakieś pasemka włosów pominięte bo wiadomo że samej się źle farbuje a jeszcze tył głowy to dopiero ;/ Ale mąż stwierdził że mam fajnie pofarbowane, on tam nic nie widzi żadnych pominiętych włosów- ale wiadomo jak to chłopa się pytać :silly:
To fryzjera masz na miejscu :silly: :lol:

aganio87 teraz to już Wam z górki pójdzie jak dom praktycznie stoi gotowy. Pewnie nie możecie się doczekać aż się wprowadzicie :)
Postaram się później wstawić zdjęcie bo coś nam aparat muli ;/ I nie wiem czy uda mi się zrobić fotkę

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #386815 przez aganio87
Och Andra nawet nie wiesz jak już bym chciała sie wprowadzić niby nie jest źle mieszkając z teściami ale zawsze co swoje to swoje..

to czekamy na zdjęcia :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #386824 przez andra88
Wierzę Ci kochana, na swoim najlepiej.
Podglądam właśnie lipcówieczki i już dwie mamusie rozpakowane :)

12 lata 9 miesiąc temu #386831 przez aganio87
Już nie moge sie doczekać kiedy u nas zacznie sie rozpakowywanie :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #386836 przez Jussstyś
aganio ja też już się nie mogę września doczekać :) już bym chciała mieć córeczkę przy sobie :)

12 lata 9 miesiąc temu #386847 przez andra88
ja też chce już wrzesień! :lol:
Codziennie wieczorkiem jak zasypiam to śni mi się maluszek, niech ten sen wreszcie się spełni!

12 lata 9 miesiąc temu #386851 przez agnesssa
No lipcowe mamusie się rozpajkowują a biedy chłopek ciągle w dwupaku :huh:

Dołączam się do Was hehe JA TEŻ CHCE JUŻ WRZESIEŃ :lol: Ale zobaczycie jak to szybko zleci :woohoo: Dopiero się rozpoczął czerwiec a już lipiec jest :ohmy: Normalnie ten miesiąc to już w ogóle mi minął jak z bicza :ohmy:

Aganio o ja cię :laugh: Na prawde idziecie jak burza z domkiem, super :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #386853 przez aganio87
Niech ten czas leci jak najszybciej bo już chce moje chłopaki mieć w domku :) :)

Chłopek biedna ale być może lada dzień sie rozpakuje :)

mi też sie śnią chłopaki takie malutkie chudziutkie....

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka