- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D

U mnie również pada i jest zimno

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Jak Wam minął weekend? Mnie bardzo przyjemnie, w sobotę odwiedziliśmy moich rodziców, mąż z tatą mecz oglądali, a my z mamą mogłyśmy spokojnie poplotkować, Natalka chyba też chciała się do nas dołączyć, bo tak się kotłowała w brzuchu, że hej:)
A w niedzielę relaksowałam się z ksiązką na balkonie:)
Lui, zaszalałaś z tym Dniem Ojca, mam nadzieję że prezent spodobał się mężowi i teściowi:)
Ania14.09 i Kasia7775 mam do Was jeszcze jedno pytanie odnośnie tej diety cukrzycowej, bo ja ją stosuję drugi tydzień, według broszurki i zaleceń pielęgniarki, a dopiero w piątek mam wizytę u lekarza, ale martwi mnie to, że od tego czasu nie przybywam na wadze, a nawet chudnę. A wcale tych dawek sobie nie zaniżam, a w ciązy to raczej chudnąć się nie powinno. Jak u Was to wygląda?
Monia też mam takie sny dziwaczne, raz sniło mi się, że nie miałam żadnych ubranek dla maleńkiej i po przebudzeniu chciałam na zakupy lecieć

Sandra85 jak mebelki? zadowolona jesteś? Mam nadzieję, że tak, skoro musiałaś dla nich szkołę rodzenia poświęcić.
Dziewczyny, czy macie jakiś sprawdzony przepis na torcik dla dziecka. W niedzielę mój chrześniak ma urodziny (pierwsze!) i będę mu piekła tort, zastanawiam się czy nie porwać się na taki w kształcie samochodu, ale ponieważ nie jestem jakoś bardzo doświadczona w pieczeniu tortów, to może spróbuję lepiej jakiś normalny...
miłego dnia:)
- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!
ja dzis nie nadaje sie do zycia...musialam napisac do Was bo nie mam komu sie wygadac...
dzis moj 24 letni kuzyn z ktorym sie wychowalam ma operacje guza mozgu, strasznie sie martwie i boje modle sie za niego... na dodatek moj maz jest w Polsce a ja sama tu siedze i kota w glowe dostaje

- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)
długo mnie nie było, ale byłam w Polsce i nie bardzo miałam czas, wymyśliliśmy remont naszego pokoiku na przyjęcie Filipa no i tak wyszło. ale efekty są świetne, pokój wygląda jak z żurnala, zdolny ten moj wspólnik

przy okazji odwiedzin rodzinnych bylam u gina. chlopak zdrowy, wazy 1,200 kg wiec do najmniejszych nie nalezy

znowu na niemieckiej ziemi... czekam na wspolnika, musze zrobic obiad, chyba bialy barszcz, ale szczesliwie mamy juz garnek rozsadnych rozmiarow

milego popoludnia

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

karolak25 trzymam kciuki za kuzyna, będzie dobrze

MADZIA7 ja mam dietę od 2 tygodni + mała dawka insuliny i przez ostatni tydzień schudłam 1 kg. Nie wiem jak u ciebie z waga, ale ja mam z czego zjeżdżać

angel20232 wrzucaj zdjęcia pokoiku
Monia też tak zrobiłam - pojechałam do dużego sklepu z wózkami i przetestowałam wszystkie. Wybrałam sobie i potem szukałam używanego. A generalnie z netu miałam inny typ, w sklepie mi powiedzieli, ze nie warto
co do rozmiarów ciuszków, to trudno przewidzieć jakie dziecko bezie duże. U mnie córka miała 50 cm i 2950 g a w ciuszkach na 56 cm się topiła. Na roczek nosiła 74 rozmiar.
Syn urodził się 55 cm długi i 3950 g, rozmiar 56 był idealny. A 74 nosił na 6 miesięcy
- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)

Angel super że maluch zdrowy i rośnie jak na drożdżach ja nie moge sie doczekać a ide do gina dopiero 6 lipca....
A wam sie pochwale już od dziś panowie budowlańcy zaczynają poddasze robić a 15 lipca dach bedzie robiony bo drweno sie impregnuje w tartaku

oto zdjęcie wejścia naszego domku
A co do kolejnych zakupów to w tym miesiącu planujemy kupić łóżeczko z pościelą itp. i kocyki mięciusie

a tak to chyba większość już mamy najważniejsze wózek i nosidełka mamy, żeby wyjść ze szpitala

- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

U mnie brzydko, wieje, ...
dzisiaj nigdzie nie wychodzę brrr... wystarczył balkon :)zimno..
wczoraj przez 4 godziny siedziałam w pracy układając towar na półkach, do domu wróciłam po 23, a Malutka do 1.30 w nocy urządzała sobie niemiłosierne zabawy w brzuszku

Jeśli chodzi o ciuszki, nie mam prawie nic na 56, wszystko 62 i w górę 68.. więc zobaczymy:) jeśli Malutka pójdzie po mnie to 56 będą za małe

Koleżanka urodziła synka 3950 kg, na początku czwartego miesiąca nosił 72 i tu nawet nie które 72 były już na niego za małe

angel20232 który to tydzień ?

karolak25 oby wszystko poszło dobrze :*
MADZIA7 niestety z tortami nie pomogę

- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Angel super, że Twoje maleństwo ładnie rośnie i zdrowo, mam nadzieję, że wyniki będę tylko lepsze, no i pochwal się pokoikiem

Aganio WOW macie już połowę domu

Karolak trzymam kciuki za kuzyna, nie martw się musi być dobrze

Kasia Lui no właśnie nie wiadomo co z tymi ciuszkami i ich rozmiarami, tym bardziej że rozmiar rozmiarowi nie równe, jeden pajacyk 56 jest tak samo duży jak ten z rozmiarem 62 a inne widać różnicę i są mniejsze

A ja się okropnie czuję

O weszło zdjęcie

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

angel20232 wygląda to prześlicznie

aganio87 masakra normalnie, strasznie szybko budujecie ten domek

Mi dzisiaj włączył się syndrom wicia gniazda

No a jestem załamana bo w szkole żeby podejśc do obrony to muszę zapłacic 1400 zł na raz w lipcu

-400 czesne
-60 dyplom
-490 obrona
-450 wakacyjne
A chciałam w tym miesiącu kupic łóżeczko dla mojej małej

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moje łóżeczko przyszło dzisiaj, pan kurier był tak miły, że załadował mi od razu do samochodu, bo dzisiaj w biurze nie ma żadnego chłopa, a mąż jak wróci z pracy to wypakuje i jak znam życie to jeszcze dzisiaj będzie chciał je składać

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

No wszyscy się dziwią co to za opłata wakacyjna

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A ta opłata to jakaś porażka ja się z tym nigdy nie spotkałam... a może uczelnia bezprawnie pobiera jakąś opłatę

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

No a apropo szkoły to juz sprawdziliśmy wszystko zgodnie z prawem i niestety nie da się wywinąć z tej opłaty