BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #385813 przez agnesssa
Monia co ty robiłaś o 5 godzinie na nogach :ohmy: O tej porze się śpi :silly: Faktycznie kup już ten wózek dla świętego spokoju :) Ale chyba Ci nie wykupią tego co Ci się podoba :silly:

U mnie również pada i jest zimno :( Nic się nie chce :P Mój mąż twierdzi, że mam za dużo ciuszków :huh: Ale w sumie mam w różnych rozmiarach, bo nawet jak mam pajace w rozmiarze 62 to każdy jest innej wielkości :huh: A za to mam mało rzeczy na 56 w zasadzie prawie nic nie mam i nie wiem czy takie kupować :huh: Jak oglądam te na 62 to mi się takie duże wydają ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #385833 przez Sandra85
Witam poniedzialkowo :) Ja wstalam dzis zla,bo mialam isc na pierwsze zajecia w szkole rodzenia,a tu doooopa :( Zadzwonili wczoraj!(niedziela)wieczorem! ze sklepu gdzie zamawialismy meble,ze dzis kolo 10-tej beda.No i wczoraj zamieszanie,bo mieli zadzwonic tydzien wczesniej,zeby uprzatnac tam gdzie maja byc montowane te nowe,no to wczoraj na szybko i dzis z samego rana robienie miejsca,przestawianie rzeczy... :angry: No i jestem uwiazana w domku i bede musiala czekac na nastepne zajecia caly tydzien :ohmy: A tak sie cieszylam...Ale wreszcie bede miec mebelki dla Maluszka i od jutra zaczne pranie ubranek,bo juz bede miec gdzie je poukladac :) Agnessa ja praktycznie na 56 to mam tylko bodziaki:)No i jeszcze kombinezonik welurkowy od szwagierki,ale we wrzesniu to watpie zeby sie przydal,a szkoda,bo sliczny jest :silly: Monia ja tez jeszcze nie mam wozka,ale na necie jakos nie moge ogladac,bo az i sie w glowie kreci...Planujemy jechac w lipcu do hurtowni to sobie poogladam.podotykam i dopiero sie zdecyduje :) Ide dalej sprzeatac,pa

12 lata 9 miesiąc temu #385885 przez MADZIA7
Witajcie:)

Jak Wam minął weekend? Mnie bardzo przyjemnie, w sobotę odwiedziliśmy moich rodziców, mąż z tatą mecz oglądali, a my z mamą mogłyśmy spokojnie poplotkować, Natalka chyba też chciała się do nas dołączyć, bo tak się kotłowała w brzuchu, że hej:)
A w niedzielę relaksowałam się z ksiązką na balkonie:)

Lui, zaszalałaś z tym Dniem Ojca, mam nadzieję że prezent spodobał się mężowi i teściowi:)

Ania14.09 i Kasia7775 mam do Was jeszcze jedno pytanie odnośnie tej diety cukrzycowej, bo ja ją stosuję drugi tydzień, według broszurki i zaleceń pielęgniarki, a dopiero w piątek mam wizytę u lekarza, ale martwi mnie to, że od tego czasu nie przybywam na wadze, a nawet chudnę. A wcale tych dawek sobie nie zaniżam, a w ciązy to raczej chudnąć się nie powinno. Jak u Was to wygląda?

Monia też mam takie sny dziwaczne, raz sniło mi się, że nie miałam żadnych ubranek dla maleńkiej i po przebudzeniu chciałam na zakupy lecieć;) Na pewno zdążysz kupić wózek:)

Sandra85 jak mebelki? zadowolona jesteś? Mam nadzieję, że tak, skoro musiałaś dla nich szkołę rodzenia poświęcić.

Dziewczyny, czy macie jakiś sprawdzony przepis na torcik dla dziecka. W niedzielę mój chrześniak ma urodziny (pierwsze!) i będę mu piekła tort, zastanawiam się czy nie porwać się na taki w kształcie samochodu, ale ponieważ nie jestem jakoś bardzo doświadczona w pieczeniu tortów, to może spróbuję lepiej jakiś normalny...

miłego dnia:)

12 lata 9 miesiąc temu #385971 przez karolak25
witajcie

ja dzis nie nadaje sie do zycia...musialam napisac do Was bo nie mam komu sie wygadac...
dzis moj 24 letni kuzyn z ktorym sie wychowalam ma operacje guza mozgu, strasznie sie martwie i boje modle sie za niego... na dodatek moj maz jest w Polsce a ja sama tu siedze i kota w glowe dostaje :( :( :( trzymajcie kciuki

12 lata 9 miesiąc temu #385973 przez angel20232
Witam dziewczynki,
długo mnie nie było, ale byłam w Polsce i nie bardzo miałam czas, wymyśliliśmy remont naszego pokoiku na przyjęcie Filipa no i tak wyszło. ale efekty są świetne, pokój wygląda jak z żurnala, zdolny ten moj wspólnik ;) bede musiala poswiecic dluzsza chwile, zeby nadrobic wszystko ;)

przy okazji odwiedzin rodzinnych bylam u gina. chlopak zdrowy, wazy 1,200 kg wiec do najmniejszych nie nalezy ;) posluchalismy serduszka, obejrzelismy buzke. wszystko jest w porządku. moje wyniki tez sie troche poprawily, podniosl mi sie poziom plytek krwi z 76 do 114, ale dalej nie jest najlepiej i musimy to obserwowac. dostalam tez skierowanie na glukoze no i mam to juz za soba, niestety wynikow jeszcze nie znam, bo nie badaly mi tego glukometrem, tylko co godzine pobieraly cala probowke krwi... w efekcie jestem pokluta jak narkomanka i mam siniaki w zgieciach lokci :( no ale coz ;)

znowu na niemieckiej ziemi... czekam na wspolnika, musze zrobic obiad, chyba bialy barszcz, ale szczesliwie mamy juz garnek rozsadnych rozmiarow ;)

milego popoludnia :)

12 lata 9 miesiąc temu #385990 przez kasia7775
Dzień dobry :) u mnie jak zwykle deszczowo, ale co tam :lol:

karolak25 trzymam kciuki za kuzyna, będzie dobrze :kiss:

MADZIA7 ja mam dietę od 2 tygodni + mała dawka insuliny i przez ostatni tydzień schudłam 1 kg. Nie wiem jak u ciebie z waga, ale ja mam z czego zjeżdżać :lol:

angel20232 wrzucaj zdjęcia pokoiku

Monia też tak zrobiłam - pojechałam do dużego sklepu z wózkami i przetestowałam wszystkie. Wybrałam sobie i potem szukałam używanego. A generalnie z netu miałam inny typ, w sklepie mi powiedzieli, ze nie warto

co do rozmiarów ciuszków, to trudno przewidzieć jakie dziecko bezie duże. U mnie córka miała 50 cm i 2950 g a w ciuszkach na 56 cm się topiła. Na roczek nosiła 74 rozmiar.
Syn urodził się 55 cm długi i 3950 g, rozmiar 56 był idealny. A 74 nosił na 6 miesięcy

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #385993 przez aganio87
Karolak trzymamy mocno kciuki i myśl pozytywnie a napewno sie uda :)

Angel super że maluch zdrowy i rośnie jak na drożdżach ja nie moge sie doczekać a ide do gina dopiero 6 lipca....

A wam sie pochwale już od dziś panowie budowlańcy zaczynają poddasze robić a 15 lipca dach bedzie robiony bo drweno sie impregnuje w tartaku :)
oto zdjęcie wejścia naszego domku

A co do kolejnych zakupów to w tym miesiącu planujemy kupić łóżeczko z pościelą itp. i kocyki mięciusie :)
a tak to chyba większość już mamy najważniejsze wózek i nosidełka mamy, żeby wyjść ze szpitala :), ciuszki mamy po chrześniaku, kosmetyki do higieny też już mamy tylko później trzeba bedzie dokupywać ale to normalne :)

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #386001 przez Lui
Witam wszystkie :))

U mnie brzydko, wieje, ...

dzisiaj nigdzie nie wychodzę brrr... wystarczył balkon :)zimno..

wczoraj przez 4 godziny siedziałam w pracy układając towar na półkach, do domu wróciłam po 23, a Malutka do 1.30 w nocy urządzała sobie niemiłosierne zabawy w brzuszku :)

Jeśli chodzi o ciuszki, nie mam prawie nic na 56, wszystko 62 i w górę 68.. więc zobaczymy:) jeśli Malutka pójdzie po mnie to 56 będą za małe :P choc teraz nie jestem duża :) 155

Koleżanka urodziła synka 3950 kg, na początku czwartego miesiąca nosił 72 i tu nawet nie które 72 były już na niego za małe :) (!) druga ma rówieśnika 9 dni różnicy(waga urodzeniowa 3200) , 68 to za duże :) dzieci nie równe :)

angel20232 który to tydzień ? :)) ładna waga się wydaje :)

karolak25 oby wszystko poszło dobrze :*

MADZIA7 niestety z tortami nie pomogę :( wszystkie ciasta w ciąży mi nie wychodzą :/ wcześniej nie miałam problemu.. najczęściej szukałam na internecie ciekawych propozycji bądź podpowiedzi :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #386006 przez angel20232
tydzień mamy już 28, strasznie szybko ten czas leci :)

a co do fotek, to mam tylko największe dokonanie wspólnika, czyli regał na książki, zobaczcie same :)
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #386018 przez agnesssa
Madzia ja mam fajny przepis na biszkopt do tortu ale w domku :huh: Jak tylko wrócę do Ci wrzucę linka, a krem robię z ubitej kremówki 36% z rozpuszczoną czekoladą białą, a drugi z mleczną i gorzką w ten sposób mam dwu kolorowy i robię lukier plastyczny z glukozy, zelatyny i cukru pudru, w zasadzie możesz każdy kształt wymyślić :)

Angel super, że Twoje maleństwo ładnie rośnie i zdrowo, mam nadzieję, że wyniki będę tylko lepsze, no i pochwal się pokoikiem :woohoo:

Aganio WOW macie już połowę domu :ohmy: Super, normalnie idziecie jak burza :lol:

Karolak trzymam kciuki za kuzyna, nie martw się musi być dobrze :kiss: :kiss: :kiss:

Kasia Lui no właśnie nie wiadomo co z tymi ciuszkami i ich rozmiarami, tym bardziej że rozmiar rozmiarowi nie równe, jeden pajacyk 56 jest tak samo duży jak ten z rozmiarem 62 a inne widać różnicę i są mniejsze :huh: Ale właśnie udało mi się wygrać aukcje z ciuszkami w rozmiarze 56 cztery body, pajacyk i bluzka i to wszytsko wygrałam za 1,75zł z przesyłką wyszło mnie 12zł hehe za taka kasiorę mi nie szkoda kupować takich rozmiarów, nawet jak mały tego nie założy :)

A ja się okropnie czuję :huh: Znowu czuję, że ciśnienie za wysokie, a w pracy nie mam jak zmierzyć :dry: Ale dziwnie mi jakoś a do tego mały się od rana nie rusza i się zaczęłam martwić, mam nadzieję, że wszystko z nim dobrze :dry:

O weszło zdjęcie :) Angel super to wygląda :woohoo: Zdolnego masz mena :lol: ;)

12 lata 9 miesiąc temu #386036 przez chasiami
Witajcie :)
angel20232 wygląda to prześlicznie :) Podoba mi się, że jest to podświetlana półka :)
aganio87 masakra normalnie, strasznie szybko budujecie ten domek :) że aż oko cieszy jak rośnie :)

Mi dzisiaj włączył się syndrom wicia gniazda :) ale to dlatego, że czekanie na wyniki wydaje się teraz okropnie długie. Przekładam wszystkie rzeczy z pułek, żeby zrobic miejsce w komodzie dla malutkiej :) Żeby miec wszystko w jednym miejscu - bo łatwiej będzie cokowiek znalesc, jakby ktoś inny miał na chwilę popilnowac naszą kruszynkę :)

No a jestem załamana bo w szkole żeby podejśc do obrony to muszę zapłacic 1400 zł na raz w lipcu :(
-400 czesne
-60 dyplom
-490 obrona
-450 wakacyjne
A chciałam w tym miesiącu kupic łóżeczko dla mojej małej :( będe musiała poczekac niestety :(

12 lata 9 miesiąc temu #386042 przez agnesssa
Chasiami jakie wakacyjne co to za opłata :huh: Troszkę przecholowali z tymi opłatami współczuję :kiss:

Moje łóżeczko przyszło dzisiaj, pan kurier był tak miły, że załadował mi od razu do samochodu, bo dzisiaj w biurze nie ma żadnego chłopa, a mąż jak wróci z pracy to wypakuje i jak znam życie to jeszcze dzisiaj będzie chciał je składać :)

12 lata 9 miesiąc temu #386048 przez chasiami
agnesssa no zazdroszczę ci że masz już łóżeczko :( ile zapłaciłas i jak wygląda masz jakies zdjęcie z neta?
No wszyscy się dziwią co to za opłata wakacyjna :( ja od pierwszego roku studiów płaciłam wakacyjne mimo to że nie miałam żadnej poprawki.

12 lata 9 miesiąc temu #386053 przez agnesssa
allegro.pl/lozeczko-4-kolory-szuflada-ma...jak-i2397770901.html takie kupiliśmy w kolorze orzech bo mam ciemną podłogę i szafę wbudowaną jak już zmontujemy to wrzucę fotkę z pokoiku :)

A ta opłata to jakaś porażka ja się z tym nigdy nie spotkałam... a może uczelnia bezprawnie pobiera jakąś opłatę :huh:

12 lata 9 miesiąc temu #386059 przez chasiami
Ładne masz to łóżeczko :) Mi ostatnio zaczeły sie podobac białe :) ale oglądam także ze szufladą bo bardzo praktyczne, np. pampersy można schowac.

No a apropo szkoły to juz sprawdziliśmy wszystko zgodnie z prawem i niestety nie da się wywinąć z tej opłaty :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka