BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #386422 przez moniab26
no torcik podobał się wszystkim tylko był problem przy krojeniu bo moja chrześnica zaczęła w końcu płakać, że niszczymy lalce sukienkę :)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #386427 przez kasia7775
moniab26 torcik przepiękny, nie dziwię się, że chrześnica płakała :lol:

A co do zakupów to kupiłam w niedziele w Tesco (maja wyprzedaż) kocyk polarowy za 8 zł i butelkę anty-kolkowa za 25 zł :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #386436 przez andra88
Ja też kupiłam butelkę anty kolkową z tommee tippee za 25 zł, i do tego jest z czujnikiem ciepła. Fajny ma kształt, inny niż pozostałe butelki.

moniab26 no nie dziwię się małej że płakała, bo aż szkoda takiego torcika zjeść

Mykam, kolorowych snów! Dobranoc :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #386521 przez agnesssa
Dzień dobry :)

Monia Super ten tort, masz zdolności nie ma co :woohoo: Ja też bym płakała, jak by chceli lalce sukienkę popsuć :silly: :silly:
Nie dziwię się, że się zdenerwowałaś :huh: również nienawidzę jak po alkoholu ktoś za kółko wsiada :angry: :angry:

Andra
i też mnie irytuje jak się mój maż wstawi odkąd jestem w ciąży :huh:

Kasia Andra co to znaczy anty kolkowa butelka, niby jak to działa :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #386587 przez MADZIA7
Agnessa i monia26 jestem pod wrażeniem Waszych tortów! Ale zdolne jesteście! Agnessa dziękuję za przepis, robię podobny biszkopt, tylko nie daję mąki ziemniczanej i na każde jajko dodaję po łyżce wody i wtedy jest taki lekko wilgotny, teściowa mnie nauczyła. Ale takich ślicznych jak Wy to pewnie nie stworzę, choć warto się zainspirować, może kiedyś mi się uda, będę próbować, jak coś wyjdzie, to wrzucę zdj :) A jak nie wyjdzie, to zrobię mojego sprawdzonego rodzynkowca.

Agnessa i Kasia7775nie dziwię się, że się denerwujecie tym uszkodzonym łóżeczkiem i umywalką, zawsze jest ryzyko przy zamawianiu na internecie, też będę zamawiać łóżeczko i wózek przez internet i liczyć na to, że się uda, ale gwarancji nie ma.

Madeleine ale masz przeboje z tymi przesłuchaniami, chyba nie pozostało Ci nic innego jak przez to przebrnąć i się nie denerwować, żeby Twojemu Maleństwu się nie udzieliło. Trzymam kciuki, żeby sprawa szybko się skończyła.

Wczoraj zaczęłam III trymestr:), też się zabieram za wyprawkę, nie ma co się przejmować dawnymi przesądami, dawniej kobiety potrzebowały o wiele mniej "gadżetów" dla dzieci, a i w sklepach nie było, to może stąd się wziął ten przesąd, ale my - nowoczesne mamy jesteśmy bardziej świadome i gotowe na przyjście naszych maleństw!

Miłego dzionka i dobrego samopoczucia Wam życzę :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #386599 przez mala2809
Hej dziweczyny:)

Ja chyba dziś wstałam lewą nogą... Albo mam taką burzę hormonów, że sobie z nia nie radzę :(

Wczoraj byłam u lekarza, dałam wsystkie badania i lekarz sobie tam pisze te parametry a jak doszło do pisania glukozy to normalnie nie poznałam go. On kazał mi zrobić 75g, byłam w 3 poradniach je robić i w każdej mi powiedzieli, że 75 robi się jak za duży cukier wyjdze z 50 i nie zrobią chyba że mam skierowanie. A ja na to, że chodzę prywatnie i lekarz nie daje mi skierowania, ale napisał w karcie ciąży, że 75 i wyobraźcie sobie, że w żadnej z tych 3 mi go nie zrobili w w końcu poszłam po glukoze 50g, bo może ten lekarz sie rzezczywiście pomylił. Mówie mu wczoraj o całej sytuacji a on na mnie z gębą, że nie jest od tego żeby mi po wsztstkich poradniach w mieście dzwonić i pytać która jest kompetentna a która nie i wydarł sie na mnie równo, że jego zalecenia są najważniejsze. A potem mi mówi, że tydzień temu pacjentka miała taką sama sytuacje. Czyli nie ja coś sobie wymyśliłam tylko nasza polska służba zdrowia nigdy nie jest z niczym na bierząco... A najbardziej winne dla lekarzy sa oczywiście pacjentki, które zostawiaja u nich gruba kase :(

Więc na początku tyg przyszłego znów idę pić to świństwo i znów 3 razy igła pójdzie w ruch i znów musze im za to zapłacić. Chore :ohmy:

Do tego jeszcze mi zostały 2 egzaminy w tym tyg :( nie mam głowy sie na nie uczyć :(

Przepraszam, że wam tak marudze ale komus się muszę wygadać. Może kawałek tych pysznie wygądającychh torcików od dziewczyn popawiłby mi humor... :)

Miłego dnia dla wszystkich :)

12 lata 9 miesiąc temu #386600 przez patys
moniab cudny ten torcik...ja jeśli chodzi o pieczenie ciast to jestem beznadziejna:)

ja już po pysznym śniadanku mąż poszedł mi po biały serek do sklepu do tego chlebek razowy sałata, pomidorek i szczypiorek z działeczki:) samo zdrowie:) zaraz się wybieram do kol a tu pada :angry:
czekam końca tygodnia bo mój mąż ma zakończenie roku w gimnazjum i potem całe dwa miesiące będzie ze mną i od tego czasu będziemy kupować rzeczy dla maleństwa :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #386603 przez patys
mala współczuję tego zamieszania z glukozą, teraz niech oni ci za to zapłacą!!no i tej nauki też współczuję mi się dzis sniło że pisałam jakiś egzamin z angielskiego i nic nie umiałam:)ja zawsze jak sie musiałam uczyć to starałam sobie tą chwile jakos umilić...zrobić sobie dobrą kawkę albo ciasteczko itp:)zeby nie kojarzyła mi sie ta nauka ze złem koniecznym:) a z czego masz egzaminy??

12 lata 9 miesiąc temu #386605 przez mala2809
Egzaminy mam jedenz rachunkowości a drugi z ochrony własności intelektualnej... ;)

12 lata 9 miesiąc temu #386608 przez MADZIA7
mala2809 ja też miałam robioną glukozę z 75g i nie robili w przychodni problemów, po 50 g bada się glukozę po 1 godz, a po 75 po 2 godz. Ale ten lekarz bądź co bądź fatalnie się zachował, już nie wspominając o tym, że chodzisz do niego prywatnie.
Staraj się o tym nie myśleć, powodzenia na egzaminach.

12 lata 9 miesiąc temu #386611 przez patys
malaja sobie kupiłam glukozę w aptece, poszłam do poradni pobrali mi krew, posiedziałam tam dwie godziny i pobrali znowu i tyle nie było zadnych watpliwosci....a co do twoich egzaminów to ja zdecydowanie wolałam się uczyc na humanistyczne przedmioty:)

12 lata 9 miesiąc temu #386622 przez agnesssa
Madzia powodzenia z ciachem :)

Mała na mnie też się dziwnie patrzyła piguła i zadawała dziwne pytania jak powiedziałam, że mam obciążenie 75 ale powiedziałam, że takie muszę zrobić i tyle! Jeżeli płacisz za badania to nie mogą Ci nie zrobić, co za patologia :angry: :angry: :angry: A lekarz zachował się do tego jak dupek :ohmy: Ale już się nie denerwuj :kiss: :kiss:

Patys ale masz fajnie, macie wspólnie dwa miechy wakacji :) Aż zazdroszczę :silly: ;)

Egzaminów współczuję, ale jestem przekonana, że wszystkie sobie poradzicie :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #386633 przez siteczko
Witam Mamusie :)
Jakoś nie mam ostatnio czasu aby tutaj coś naskrobać :) ale już niedługo się uwolnię, do weekendu walczę z projektem na konkurs, więc siedzę prawie non stop :( ale później już będzie luzik, w końcu troszkę odpocznę... bo niestety zauważyłam, że to siedzenie mi nie służy i znowu miewam twardy brzuszek, zwłaszcza wieczorem :( mam nadzieję że z szyjką wszystko w porządku :)

moniab ekstra tort, zawsze mi się takie cuda podobały, ale mimo że lubię piec placki i troszkę zawsze poeksperymentować zwłaszcza z dekoracją to coś takiego chyba bym nie potrafiła ;)

mala2809 oj nie fajnie z tym lekarzem, denerwują mnie tacy ludzie, dość biorą grubą kasę to jeszcze nie potrafią się zachować po ludzku, zwłaszcza w stosunku do kobiety w ciąży, która może to wszystko szczególnie przeżywać :( powodzenia na egzaminach!
Ja w czwartek idę na glukozę... ale wiem że nie będą robić problemów bo w wykazie badań mają 75 g i po 2 h kolejne kłucie.. na szczęście mąż jedzie ze mną więc może szybko zleci ten czas :) chociaż najbardziej to martwi mnie to że muszę tyle czasu bez jedzenia :(

patys mmm ale zrobiłaś mi smaka, takie pyszności miałaś na śniadanie :)

12 lata 9 miesiąc temu #386657 przez kasia7775
agnessa podaje opis butelki (cytat)
DR BROWN Butelka o pojemności 120 ml ze standardową szyjką, antykolkowa.
Medycznie potwierdzony i opatentowany system antykolkowy przez Sotthern Illinois University Scchool of Medicine, USA.
Butelka polecana zwłaszcza dla dzieci karmionych piersią, które są dokarmiane pożywieniem z butelki.

redukuje kolkę
ulewanie pokarmu
odbijanie
wydzielanie gazów

Butelka Dr Brown's wyposażona jest w unikatowy system odpowietrzający B-free, który eliminuje powstawanie pęcherzyków powietrza w pokarmie. Zmniejsza również ryzyko infekcji ucha środkowego co zostało medycznie potwierdzone.

Pomaga zachować witaminy C i E w pokarmie:
Udowodniono że opatentowany system odpowietrzający, zapobiega utlenianiu z pokarmu ważnych składników odżywczych.

Pozytywne ciśnienie podczas karmienia:
System odpowietrzający wytwarza pozytywne ciśnienie - podobne do karmienia piersią.

Pomaga zmniejszyć kolkę:
System odpowietrzający eliminuje podciśnienie i pęcherzyki powietrza w pokarmie, co pomaga zmniejszyć kolkę, odbijanie i gazy.

W zestawie:

butelka 120 ml standard z opatentowanym systemem odpowietrzającym
smoczek silikonowy Dr Brown's B-free poziom 1 od 0 do 3 miesięcy
szczoteczka do czyszczenia smoczka
polska instrukcja użycia

Butelka nagrodzona "GOLD Medical Design Excellence Awards"

mala2809 co to za lekarz, żeby się wydzierał na ciebie? :ohmy: :ohmy: I jeszcze w dodatku prywatnie chodzisz.
Ja miałam też od razu 75g robione po 2 godzinach. Nie było żadnego problemu, bo pielęgniarka tylko od tego lekarza pobiera krew.
powodzenia na egzaminach :kiss: mnie też jeszcze jeden czeka, tylko nie wiem kiedy, bo królewna magister nie może się zdecydować :ohmy:

Siteczko ja też mam problemy z siedzeniem, czasami już wytrzymać nie mogę wieczorem. :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #386665 przez agnesssa
Kasia dziękuję za opis :) To może i ja się skusze na taką buteleczkę :woohoo: A tak w ogóle to gratuluje pięknego suwaczka :kiss:

A tak w ogóle to gdzie się podziewają dziewczyny ja się pytam... :huh: Anulka, Makrelcia, Jussstyś, Joanna, Anette, Basiek, Fk i pozostałe mamusie wrzesniowe. Meldować się migusiem że wsio jest w porządeczku :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka