BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #384605 przez MADZIA7
Witajcie:)

U mnie dziś leje deszcz, z czego się o dziwo cieszę, gdyż wreszcie jest czym oddychać i nie czuję sie jak słonica po przejciu paru kroków ;)

Chasiami trzymamy wszytkie kciuki za Ciebie, ale teraz już się nie denerwuj, tylko relaksujcie się z Alicją (wiem, że łatwo się mówi), ale wierzę, że na pewno wszytko świetnie zdasz!

PolaL i Agnessa bardzo ładne, kształtne macie brzuszki, ja mam coś pośrodku między Wami + oczywiscie mój wystający pępek :lol:

Moniab26 piękną pościel kupiłaś, czy to są same poszewki, czy razem z kołderką i podusią?

Andra88 daj znać, jakie łóżeczko i pościel kupiłaś, ja też trochę oglądałam, to pierwsze kupiliśmy szwagierce tydzień temu na chrzest:
allegro.pl/modne-lozeczko-turystyczne-ko...lay-i2400827554.html
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-angielsk...isy-i2409790371.html
allegro.pl/baby-mix-lozeczko-kojec-2-poz...ory-i2383137526.html

miłego dnia:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #384634 przez kasia7775
PolaL i Agnessa śliczne brzuszki :kiss:

U mnie od niedzieli deszcz i ciemno, zaczynam w głowę dostawać :ohmy: wczoraj prawie ryczałam, bo zlew jeszcze nie dotarł, a dzisiaj już mi meble montują...

Chasiami trzymam kciuki :kiss: na pewno super zaliczysz
Mi został jeden egzamin, jeszcze dokładnie nie wiem kiedy będzie, bo magister nie może się zdecydować.

12 lata 9 miesiąc temu #384768 przez makrelcia
chasiami trzymamy kciuki za egzamin. Właśnie patrze na Twojego nica i go rozszyfrowałam :D Mojej kuzynki córka zaawsze na mnie mówiła Asia Mi :)

A ja wczoraj zrobiłam mega zakupy dla Małego :D Co prawda same pierdołki ale 200zł poszło :D Wszelkie pieluszki, chusteczki, nożyczki, szczoteczki, butelki ...
Wzasadzie zostało mi do kupienia łóżeczko, wózek, wanienka no i dokupić brakujące ciuszki :)

Nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie moje zamówienie :D
No i babcia wczoraj nakupiła kosmetyków dla Malucha :D
Za 2 m-c Mały będzie już z nami :D

12 lata 9 miesiąc temu #384787 przez andra88
makrelcia to widzę zakupy udane kochana :)
Moja mama co przyjedzie do nas to z jakimś drobiazgiem dla małego, ja narazie wydałam 60zł na maluszka :silly:

MADZIA7 z łóżeczek to na 90% kupię te:
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-me...jka-i2411893314.html
ale zastanawiam się również nad tymi:
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-caretero...012-i2407316958.html
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-2-...row-i2408270699.html
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-jolly-fu...osc-i2419046237.html

Ten pierwszy link to chyba to samo co kupiliście na chrzest :)

A co do pościeli:
to 2 elementowe:
allegro.pl/2-el-posciel-dla-dzieci-100x1...ina-i2425224139.html
i od tego samego allegrowicza:
3 elementowe:
allegro.pl/3-el-135x100-posciel-dla-dzie...ina-i2425224182.html

Tylko mam przeogromny dylemat jaki wzór wybrać bo za dużo tego :P

12 lata 9 miesiąc temu #384795 przez andra88
Teraz zauważyłam że już zaczął mi się 3 trymestr :D
:woohoo: :woohoo: :side: :side: :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #384837 przez PolaL
U mnie też sie pogoda zmieniła i po 4 dniach ulew w końcu przyszło słoneczko :)

Własnie dzwoniła moje siostra i po naszych maluchach widać że to prawdziwi bracia "cioteczni" bo mój mały ma jelitówkę i jej też. Śmieję się że odległość nie robi im różnicy ( my w Polsce oni w Irandii).U nas w domu tak sie złożyło że w jednym roku mamy dwóch chłopaków: siostra rodziła w marcu a ja w październiku :) i sobie porównujemy jak maluchy się rozwijają. Ale jest na ogół to samo co Misiu zrobi teraz to Szymi za jakiś czas ma to samo :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #384838 przez Jussstyś
Hej dziewczyny :)
A ja się ostatnio mało odzywam, to dlatego, że chodzę wiecznie zmęczona, w nocy budzę się co chwilę i przewracam z boku na bok, tragedia :( śliczne macie brzuszki :)
agnesssa Twój wygląda rzeczywiście jak piłeczka, taki zgrabny :)
chasiami i ja się dołączam i trzymam za Ciebie kciuki :)
andra ładne te pościeliki, ja też już muszę zacząć zastanawiać się nad kupnem, bo nie mam jeszcze :huh: ale bratowa mi mówiła, że kupowała u nas w mieście w firmowym sklepie i wcale nie były drogie więc będę musiała tam zajrzeć :) ja też już zaczęłam 3 trymestr :lol:

U mnie z pogodą to tak dziwnie jest, dwa dni były upały nie do zniesienia, potem w nocy straszna burza, wczoraj była duchota, ale po południu padało, dzisiaj jest fajnie chłodno, a jak zawieje to aż zimno i tak ma być przez cały przyszły tydzień :huh:

A w środę mam wizytę u mojego gina i już nie mogę się doczekać :lol: :lol:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #384844 przez andra88
PolaL no tak możecie porównać jak rosną :D Biedne te Wasze dzieciaczki, zdrówka im życzę!

Jussstyś ojj biedna, chyba ta pogoda tak na nas działa, ja też bym wiecznie spała.
U nas dziś od chyba tygodnia jest pochmurnie i tak rześko, bo ostatnie dni duchota straszna była ;/
A ile kupujecie kompletów pościeli??
Dziewczyny macie jeszcze strupki na sutkach?? Bo ja miałam koło 20 tyg, później znikły i zaś patrze że mam ;/
Wiem że o tym już pisałyśmy :P

a ja wizytę mam 13 lipca :D w piątek :D:D:D:D

12 lata 9 miesiąc temu #384866 przez patys
andra ja mam cały czas te strupki od jakiegoś czasu bez przerwy....

12 lata 9 miesiąc temu #384928 przez agnesssa
Andra fajne te łóżeczka :woohoo: Też myślałam o takim zestawie pościeli, ale moja mama chce mi uszyć więc na razie się wstrzymuję z drugim kmpletem.
Ja waśnie bym chciała mieć trzy pary pościelików.
Dzisiaj przyszły te co zamówiłam, i szczerze myślałam, że będą troszeczkę lepsze, tzn są śliczne jeżeli chodzi o kolor, ale bawełna mi się średnio podoba :huh: Zobaczymy jak je wypiorę i wyprasuję :blush:
Ja nie miałam jeszcze tych strupków i nie leci mi siara, le swędzą niemiłosiernie :P

PolaL fajnie macie z siorą :woohoo: Ale szkoda mi Waszych maluszków, zdrówka życzę :kiss:

Jussstyś Mam nadzieję, że sięw końcu wyśpisz, chociaż ja również ostatnio niemogę się wyspać, przez te mecze chodzę późno spać, a wstaję wcześnie do pracy no i jestem cały dzień śnięta :silly:

Zjadłam wielki kawał arbuza jakieś 3 godziny temu i teraz mnie brzuch boli :huh: Po pracy musiałam jechać na zakupy, na pocztę i do kwiaciarni i dopiero weszłam do domu, powinnam obiad robić bo mąż niedługo wróci, a mi się nie chce :dry: Brzuch mnie boli i wcale nie chce mi się myśleć o obiedzie, ale jak M wróci i się weźmie za obiad to będziemy jeść o 20 :(
Jakaś marudna jestem dzisiaj :angry: Ale to chyba dlatego, że jestem kropce i nie wiem co robić :huh: Zaczęło się lato więc i sezon odwiedzin. Jak co roku cała rodzinka się do nas wybiera z Bydgoszczy, bo przecież my mieszkamy blisko morza, i teraz też już się mnie pytają kiedy mogą przyjechać, a ja oprócz moich rodziców to nie chcę nikogo gościć i niańczyć przez weekend :huh: Po za tym musiałabym ich położyć w pokoiku Maksia i mi się to nie podoba, mam wyszykowany pokoik dla maluszka i nie chce tam gości przyjmować :angry: :angry: Po za tym chyba powinni zrozumieć, że jestem w trzecim trymestrze ciąży i nie mam ochoty spędzać całego dnia w kuchni żeby przyjmować gości przez kilka dni :angry: A z drugiej strony to rodzina, którą zawsze zapraszaliśmy :dry:
Sorki, że się tak rozpisałam, ale sama nie wiem co robić i mnie to męczy :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #384951 przez Sandra85
Agnessa rozumie Cie doskonale,bo u nas ostatnio na weekend byla siostra tesciowej z synem i chociaz ja nie musze gotowac(mieszkamy z tesciowa) to jednak takie dluzsze wizyty mecza.I chociaz ich lubie to po ich wyjezdzie odzczulam ulge :blink: Wiesz,inny rozklad dnia,trzeba troszke posiedziec,pogadac,isc na spacer...A po 3dniach normalnie padasz z sil :silly: Teraz to najlepsi goscie to tacy co na kilka godzinek wpadna :) PolaL zdrowka dla Synka :) andra88 lozeczka sliczne,co do poscielikow to rzeczywiscie trudny wybor,tyle wzorow :silly: Ja turystyczne mam od szwagierki,ale takie bez bajerow,muzyczki,ani wibracji,ale najwazniejsze,ze jest :) A posciel to juz kiedys pokazywalam tu na forum jaka kupilam,15elementow,bo mi sie bardzo bodobaja baldachimy :) A jeszcze mam co dostalam 2 komplety poszeweczek i przescieradel to wiecej nie kupuje :) A siary jeszcze nie mam i nie mialam,czasami troszke swedza,ale da sie przezyc :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #384952 przez PolaL
strupków żadnych nie mam, a piersi jak piersi "balonki" :laugh:

Co do pościeli to mam też jakoś z 3 zestawy.

12 lata 9 miesiąc temu #384964 przez moniab26
Witam w piątkowe popołudnie,
MADZIA7 są to poszewski plus wypełnienie, czyli płaska poduszeczka i kołderka, nie zbyt cienka i nie zbyt gruba, są też bez wypełnienia, same poszewki ale cenowo niewielka różnica więc pomyślałam, ze dwie kołderki mi się przyda bo jedną mam od innego kompletu - zielonego z naszytym misiem
Makrelcia ja dzisiaj też sobie zamówiłam takie wszystkie potrzebne pierdułki, husteczki, pieluszki itp, dla siebie podkłady i majtki poporodowe i w sumie wyszło prawie 3 stówki no ale na jakiś czas mi to wszystko wystarczy...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #385133 przez PolaL
tak myślałam na temat ułożenia małej skoro już pisałyście na temat ułożenia waszych dzieciątek. I mi się wydaje że mała jest teraz ułożona pośladkowo, bo mnie cały czas kopie i wierci u dołu brzucha. Zresztą zobaczy się we wtorek bo mam wizytę u lekarza. Ale wszystko może się zmieniać z dnia na dzień. mały u mnie do 8 m-ca był pośladkowo a jak szłam do porodu to już główką w dół. Więc na razie się nie przejmuję ale to się zobaczy na tym wtorkowym usg.

12 lata 9 miesiąc temu #385197 przez chasiami
No witajcie dziewczynki :)
Ja już po egzaminach :) Cięzko było ale wyniki dopiero w czwartek, więc w czwartek będę albo świętowac albo ryczec :)

Jeszcze tylko obrona i the end żegnaj szkoło :P
I wtedy będę mogła się skupic na dzieciątku. Strasznie szybko mi te tyg lecą bo ciągle się uczyłam i uczyłam i pisałam pracę, może i dobrze :) A od przyszłego tygodnia będę przygotowywała rzeczy do porodu. Torbę wyjmę z szafy i ładnie wszystko będę kompletowała :)
A wy jak torby juz powoli pakujecie? Bo gin powiedziała ze po 30 tyg powinnam juz byc prawie cała spakowana :)

Idę spac bo męczący dzień był :)
Dobrej nocki kochane :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka