BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #385234 przez moniab26
Dzień dobry dziewczynki,
jest piąta rano, żeźkie powietrze na dworze aż miło pooddychać...
rozwieszę pranie bo wreszcie zapowiada się ładna pogoda
chasiami więc w czwartek będziemy razem z tobą świętować - jestem tego pewna :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #385235 przez chasiami
Widzę że nie jestem sama, piąta rano a ja siedze i jem śniadanie na balkonie i patrze w stronę lotniska :) To dopiero rześkie powietrze :)

moniab26 mam nadzieje że masz racje :)

makrelcia musze ci pogratulowac ponieważ wyszłaś na ostatnią prostą :) Za 10 tygodni będziesz miała dzidziusia przy sobie :)
Mi jutro mija 30 tydzień :)

12 lata 9 miesiąc temu #385237 przez magdalenamksiazek
Cześć dziewczyny :) Serdecznie Was pozdrawiam z Zakopanego :)

Mąż jeszcze śpi więc żeby mu nie przeszkadzać dłubię w internecie. Wyjazd jak na razie bardzo przyjemny :) W czwartek byliśmy w dolinie Małej Łąki (ok 3 godz) dłużej już nie mogłam bo plecy zaczęły boleć :( a wczoraj pogoda kiepska więc poszliśmy na basen. Posiedziałam chwilę nawet w basenach geotermalnych :) Dzisiaj za jakieś 2 godz jedziemy na Słowację trochę połazić bo w Zakopanym w weekendy mnóstwo ludzi a my raczej tłoku na szlakach nie lubimy :) Poza tym staramy sie wybrać szlaki łatwe i krótkie (tak do 4 godzin w obie strony).

W środę byłam u gin i wszystko ok :) Badania powiedzmy w normie, poza anemią. Ale dobrze ze od 3 miesięcy się nie pogarsza. Posłuchaliśmy tętna a szyjkę mamy sprawdzić za 3 tygodnie na następnej wizycie. Dostałam też skierowanie na USG tylko jeszcze się nie zapisałam...no ale za jakieś 3-4 tygodnie w końcu zobaczę córeczkę :) Tylko jak staje na wadzę to minę mam coraz smutniejszą..już 12 na + :( ale co zrobić. Grunt że humorek mam dobry a córka rośnie jak na drożdżach :)

12 lata 9 miesiąc temu #385245 przez magdalenamksiazek
aaa i mam do was pytanko :) Jak bardzo urosły wam piersi?? ile rozmiarów na +? Ja z 75 B wskoczyłam na 85 E, a co dopiero będzie po porodzie jak będę karmiła :)

12 lata 9 miesiąc temu #385262 przez Lui
Witam :))

Mamy piękna pogodę, jak z niej nie korzystać ?? :) eeeh...
ja na balkonie kakao.. tyle mi zostało jak z rana Mąż pojechał do pracy i wróci dopiero po 19 :( .. tak wygląda każda sobota u mnie, pomijając tydzień.. plus pies w domu który nawet nie myśli się przejść :) chyba będę go w wózki wozić jak to w np. w Niemczech :P

magdalenamksiazek
- super ZAKOPANE! :))) zazdroszczę :))) !
mi piersi urosły 10 cm miałam 92 to teraz 102 :P boje się jak będzie po porodzie (AA!!) noszę 75F, siary na szczęście nie mam :)

makrelcia mi też na takie "pierdoły" poszło mnóstwo jak nic, tyle, że wtedy jeszcze więcej dokupowałam za zamachem 400 zł :/ mi została dokupić: Frida do noska, karuzela albo coś do łóżeczka aby maleństwo miało się czym bawić :) i sobie z co najmniej 2 koszule do szpitala (bo położna mówiła, że najlepiej 3 każdą na inny dzień plus jedna na poród). Najważniejsze spakować to może wtedy się jeszcze cos znajdzie :D

Jussstyś też mam czasami takie dni, zagladam na forum ale nic mi się nie chce, wczoraj pół dnia spałam z psem :) nie martw się to normalne, Położna mi mówiła, że najgorzej będzie po 32 tygodniu (że wtedy to z Mężczyznami jeszcze zaczynamy się ostrzej "sprzeczac" ... że co raz ciężej).

andra88 też mam wizytę 13 w piątek :D najbardziej to się boję dowiedzieć ile wtedy Mała będzie ważyła :D na 18:15 :P

agnesssa mniam arbuzy :)) tylko na wiosnę były lepsze niż teraz ... teraz jakieś takie w połowie "watowate" i tylko szukam rozkrojonych, wczesniej co nie wziełam to słodziaki :)) SLICZNY BRZUSIO :)) mi od jakiś 3 tygodni zatrzymał się na 110 cm i nie zazdroszczę z Rodziną :( ja nie mam najmniejszej ochoty na odwiedziny teraz przez znajomych.. a co dopiero jakby mi ktoś miał siedzieć dłużej :( wydaje mi się, że ludzie powinni zdawać sobie z tego sprawę, że się szykujecie do porodu, że jesteś zmęczona,.. a tu jeszcze posprzątaj.. przykro mi :(

12 lata 9 miesiąc temu #385280 przez MADZIA7
Cześć dziewczyny:)
Ale z Was ranne ptaszki, ja dziś spałam do 9, co mi sie rzadko zdarza.

Andra88 to łóżeczko nr 1 właśnie wczoraj zostało sprawdzone przez maleńką i ponoć bardzo fajne, stabilne jak na takie turystyczne łóżeczka i co najważniejsz 2-poziomowe, co jest bardzo wygodne przy takich maleństwach paromiesiącznych. To 2-e też mi się podoba, tylko nie doczytałam, czy ma 2 poziomy.

Magdalenamksiązek zazdroszczę tego Zakopanego, odpoczywaj zdrowo z córcią:).
Mnie biust niewiele urósł, włąściwie o jakiś 1-2 nr, bardziej obwód niż w miseczkach, a mimo to pojawiły się na nim paskudne rozstępy (pomimo smarowania). Ale wynalazłam teraz taki krem z AA dla mam na rozstępy i wydaje mi się, że trochę pomaga, przynajmniej zjaśniały te rozstępy.

Dziś Dzień Ojca, robicie jakieś niespodzianki przyszłym lub teraźniejszym tatusiom w imieniu naszych maleństw?

miłego dnia :lol:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #385309 przez Lui
MADZIA7 - tak, Tatusiowi czyli mojemu Mężowi :) kupiłam portfel arizony z Witchena (bo dawno dawno temu wyprałam mu :P taki sam, trochę się skurczył a że ciągle z nim chodził bo tak go Kocha to teraz ma nowy), a Teściowi kupiliśmy bilety do kina na pokaz przedpremierowy Epoka Lodowcowa 4 3D z osoba towarzyszocą(jako, że nie był na 3D) oczywiście idziemy z Nim, kupiliśmy sobie też dwa :P

12 lata 9 miesiąc temu #385322 przez patys
Lui fajny prezent dla teścia:)
agnesssa nie dziwię ci się że nie chcesz teraz gości, i dziwie się tej rodzinie że sami nie pomyślą tylko się wpraszają:)

ja dzisiaj od rana miałam zabiegany dzień...ciągle jakieś zakupy..muszę dziś zrobić sałatkę na imieniny teścia a na obiadek znowu łosoś no po prostu uwielbiam w ciąży go jeść:)i do tego brokułu młode ziemniaczki z koperkiem:)

12 lata 9 miesiąc temu #385371 przez moniab26
magdalenamksiazek ja nie zauważyłam, żeby mi urosły piersi - noszę te same biustonosze co przed ciążą i ciągle pasują, no chyba że rosną razem ze mną, no ale ja i tak miałam duże piersi - D - więc może lepiej, że nie urosły jeszcze
Patyś ja dzisiaj też robiłam łososia :laugh: gotowany na parze i z sosem koperkowo-śmietanowym - kiedyś w trasie w barze jadłam właśnie tak zrobiony i od tamtej pory robię go tak dość często ale mój nie jest taki dobry jak tamten - a może po prostu wtedy byłam bardzo głodna

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 9 miesiąc temu #385378 przez chasiami
magdalenamksiazek Mi urosły z 75d na 75e ale cóż zrobic? :) rakie uroki ciąży :)

Mój mąż własnie bawi się na weselu (delegacja z pracy) a ja siedze w domku i troszke mi smutno bo pewnie też bym się przeszła na wesele.

12 lata 9 miesiąc temu #385432 przez agnesssa
Hej Hej

U mnie byli znajomi cały dzień, tzn przyjaciele i przy nich nie muszę się spinać i nic robić bo mi kazali siedzieć a sami z mężem rządzili w kuchni :) Takich gości mogę przyjmować hehe :laugh: Mieszkali u nie w zeszłym roku przez miesiąc jak szukali mieszkania, bo też z Bydgoszczy się sprowadzili więc się u mnie czują jak u siebie :) Więc cały dzień spędziłam na tarasie i w basenie. Ale teraz jstem zmęczona jak bym co najmniej cały dzień ogródek przekopywała :huh: Nie wiem wet czy dam radę mecz obejrzeć ;)

Chasiami na pewno zdasz ładnie, nadal zaciskam kciuki :kiss:

Magdalena nie forsuj się za bardzo i odpoczywaj :) I pozdrów góry od nas :)

Patys pyszny obiadek :)

A ja przed ciąża miała 80/DD, urosły mi do 80/F a teraz stanik już jest znowu za mały więc muszę iść kupić nowy i nie wiem czy to będzie G :huh: :ohmy: Nawet nie wiem czy takie robią :unsure:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #385448 przez karolak25
witajcie! wlasnie zostalam slomiana wdowa :( odwiozlam meza na lotnisko polecial na 5 dni do Polski :( i mi smutno ale mial sprawy do zalatwienia i musial... wiec siedze sama w pokoiku i nudy straszne!!

co do piersi to powiekszyly sie o 1 rozmiar, ale niestety pojawily mi sie malutkie rozstepy...

kolorowych snow Wam zycze!!!

12 lata 9 miesiąc temu #385545 przez chasiami
Witam!
Piękna pogoda :) życzę miłego dnia :) I przede wszystkim dobrego samopoczucia :)

12 lata 9 miesiąc temu #385599 przez kasia7775
Hej kochane :kiss:

U mnie dalej pogoda do bani, wczoraj troszkę wyjrzało słoneczko, a potem znowu lało. dzisiaj ciepło, ale szaro :(

Moja kuchnia stoi, ale jeszcze nie dokończona... brakuje zlewu i kilku szafek, które na końcu musiały być zrobione idealnie na wymiar.

Byłam ostatnio na położniczym zapytać się, co jest potrzebne do szpitala. Mam przynieść dla dziecka tylko pampersy (bo tam dają 5 szt. na dobę)oraz chusteczki nawilżane. Mogę też przynieść ciuszki, ale nie muszę.

12 lata 9 miesiąc temu #385803 przez moniab26
Witam poniedziałkowo...
znowu smutno i deszczowo za oknem, niech szlag weźmie takie lato...
U mnie dzisiaj kolejna okrągła data na suwaczku - już tylko malutkie 10 tygodni do końca :)
Już chyba mam obsesję na punkcie wyprawki bo co dziennie oglądam w necie wózki a dzisiaj już calutką noc śniły mi się - i najgorsze jest to ze we śnie musiałam kupić taki, który mi się w ogóle nie podoba bo inne wykupili - to chyba znak żebym już zamówiła hehehe

[*] 30.05.2005 aniołek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka