BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #387007 przez aganio87
Andra ciotka mi mówiła że ona jest o wiele lepsza niż zwykły żel i do tego oliwka tylko że w aptece kosztuje ok 60 zł a tuznacznie mniej.... :) i raczej sie skusze na to:)

Mój mąż nie jest przekonany co do tych kocyków ale skoro mikrofibra to muszą być miękkie a po za tym w komentarzach całkiem dobre opinie są no i mały gratisik jest przy zakupie 2 rzeczy heheheh

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #387043 przez agnesssa
Aganio koszulę kupiłam taką allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...xxl-i2396072336.html i jest fajna więc myślę, że ta którą wrzuciłaś też będzie fajna
Kocyk jest na pewno super, też chce taki kupić :lol:
a kosmetyki na prawdę można w fajnej cenie znaleźć więc się opłaca jeżeli chodzi o stanik to zamówiłam, ale jeszcze nie przyszedł, a jestem bardzoooo ciekawa bo ja mam duży biust i bardzo ciężko mi znaleźć stanik przymierzając a co dopiero przez allegro, ale kosztował 12zł więc się skusiłam na taki allegro.pl/mega-promocja-bialy-bawelnian...80f-i2378752417.html .

Generalnie uważam, że niektóre rzeczy warto z neta kupić :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #387047 przez aganio87
ja tzn mój mąż zamawiał tylko części do samochodu takie jak radio czy pokrowce czy do telefonu ale ja go namówie bo nawet przykład koszula do karmienia z przesyłką ok 27 zł a na rynku u mnie 45zł identyczna. nie wiem co do stanika bo ja zawsze z miseczką lekko usztywnioną nosiłam a tu taki "szmaciany" tj- bez usztywnienia troche mnie przeraża ale mam nadzieje że bedzie dobry zobaczymy po 1 lipca bede zamawiać bo dopiero kasiurka na koncie bedzie :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #387054 przez andra88
aganio87 dokładnie, u mnie cena też wynosi 40-50zł za koszulę, ja kupuję ciuszki przez allegro i jestem zawsze zadowolona.
Co do staników to ja też nie lubię 'miękkich', zawsze usztywniane kupowałam.
Te do karmienia mi się nic a nic nie podobają ;p
Podobają mi się coś w tym stylu:
moda.allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-...5-g-i2390010357.html
ale nie dam 80 zł za stanik :P

12 lata 9 miesiąc temu #387072 przez agnesssa
No ja też zawsze usztywniane kupowałam i to nawet z twardą miseczka, ale od ka mam biust podwójne D to ciężko takie było znaleźć więc się przestawiłam na miękkie miseczki, ale musi być fiszbina, a w tych do karmienia nie ma zazwyczaj, dlatego jestem ciekawa tego co zamówiłam czy w ogóle się nada do czegoś :huh:

Andra no właśnie są też takie ładne, ale właśnie szkoda mi wydać takie pieniądze na stanik do karmienia :huh:
U mnie też na giełdzie te koszule kosztowały koło 45zł więc wolałam sobie dwie zamówić z neta :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu #387103 przez moniab26
aganio87 mam takie koszulki tylko z rękawkiem i rozpinane po bokach, ładnie się piorą, nie rozciągają ani nie farbują, fajnie się noszą - są wygodne.
Kocyki są bardzo mięciutkie ale dość cienkie, no ale na wrzesień i ciepły październik wystarczą - mam taki sam tyle tylko, że zapłaciłam 45 zł.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #387175 przez madeleine
Aganio śliczne te kocyki :) Chyba się skuszę na taki :) jeden już mam ale z polara jasno zielony z konikiem morskim :) Wiadomo, jasne kolorki ładne, ale szybko się brudzą dlatego wole mieć dwa :) jeden w zapasie :P
Staniki do karmienia są strasznie drogie... Boję się kupować na allegro bo jestem tak niewymiarowa, że pewnie kupię za mały, a z kolei nie uśmiecha mi się wydawać masy kasy na stanik kupiony w sklepie...
Ja mam zamiar używać oliwki Bambino, w ogóle większości kosmetyków z tej firmy. Najtańsza, praktycznie wszędzie można dostać i jak dla mnie najlepsza. Nie będę eksperymentować z innymi. Z tego co wiem to Jonsons strasznie uczula... Bynajmniej wszystkie dzieci z mojej rodziny wysypało po stosowaniu jakiegokolwiek preparatu z tej firmy. Niektóre znajome tez mówiły, że ich dzieci uczulały..
Dziewczyny a co myślicie o kremie SUDOCREM? Znajome bardzo go sobie chwalą. Ja chyba też będę go stosowała...

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #387184 przez kasia7775
madeleine mogę śmiało polecić sudokrem. Jak dla mnie rewelacja.
Ale np. kuzynki małej nie służył, więc sama z czasem będziesz musiała ocenić :silly:

Ja przez internet bardzo dużo kupuję. Sprzęt np. oglądam w zwykłym sklepie, a potem szukam dobrej ceny online. Sokowirówkę Boscha kupiłam ostatnio o stówkę taniej :lol: czyli jakieś 1/4 ceny. Albo dla babci opaski dr Lewina - na Allegro 14,90 z przesyłka 3 szt., w TV Shop 149 zł za 1 szt. :cheer: :ohmy: :lol:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #387190 przez andra88
madeleine też słyszałam że firma Bambino jest dobra, sama używam mydła z tej firmy :silly: i dla maluszka również będę kupować. A sudocrem polecam! Szwagierka i znajome go używały i bardzo sobie chwalą. A ja smarowałam sudocremem ręce jak miałam egzemę i wszyściutko fajnie się zagoiło.

12 lata 9 miesiąc temu #387231 przez PolaL
Jeszcze trochę muszę ponadrabiać zaległości w czytaniu, ale ponieważ zaraz zmykam do mojego "ulubionego" lekarza (dentysty) to w wielkim skrócie:
zakupów na ostatnią chwilę nie polecam chyba ze sklep na miejscu. Koleżanka jak kupowała wózek przed samym porodem to owszem przyszedł ale pakujący zapomniał włożyć kółek :huh: więc czekała kolejna 2 tyg. na kółka.
Co do łóżeczek to bardzo ładne wybieracie. Ja mam po małym więc jeden problem z głowy. Ale powiem Wam ze też miałam z nim przeżycia. Kupowałam dla małego większe łóżko już po okresie "szczebelkowym" i wszystko cacy, pieniądze poszły, pani mi pisze że juz wysyła i ... wysyłała 3 m-ce w końcu okazało się że w ogóle się nie wywiązywała z zamówień same negatywy zaczęła otrzymywać. No i cóż zgłosiłam spór na allegro potem na policję po kolejnych 2 m-cach otrzymałam z Allegro zwrot kasy. I kupiłam łóżko na miejscu w BRW.

Była wczoraj na wizycie i wszystko ok. Wstępnie mała waży 1025g, a z pomiarów jest spora bo niby 29tydzień i 4-6 dzień. Więc niepotrzebnie martwiłam sie tą 2 naczyniową pępowiną. Ale dokładne badania będę miała na następnej wizycie 19.07.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 9 miesiąc temu #387236 przez andra88
hejka!

Ale jestem jakaś padnięta dziś choć przed chwilka wstałam ;/ Chyba będę dziś marudna :D
Zmykam się zbierać bo jedziemy zaraz do Krakowa :D
Miłego dnia kochane!
Buziaki :*

12 lata 9 miesiąc temu #387243 przez agnesssa
Witam się i ja :)

Madeleine
ja również słyszałam że sudocrem jest bardzo dobry od wielu mam i tylko od jednej aczkolwiek jeszcze przyszłej mamy usłyszałam, że ponoć jest za mocny (cokolwiek to znaczy)Aczkolwiek sama również mam zamiar go zakupić :)
Bambino sama się cały czas smaruję tzn oliwką i jak na razie ani jednego rozstępu :woohoo: Ale odpukać bo nie wiadomo co się jeszcze wydarzy :silly:
Ale jeżeli chodzi o maluszka to słyszałam, że Oilatum jest najlepszą firmą ale wiem że jest bardzo droga więc sama jeszcze mam dylemat jakie kosmetyki kupię :huh:

Kasia ja również tak robię zakupy przez internet, ostatnio zakupiłam żelazko :lol:

PolaL to nie fajnie trafiłaś z tym łóżeczkiem :huh: Dobrze, że udało Ci się odzyskać pieniążki :) Fajnie, że z małą wszystko dobrze i że tak ładnie rośnie :)
Powodzenia u dentysty :woohoo:

Andra Udanej wycieczki :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu #387259 przez Ania14.09
Widzę, że zakupy wyprawkowe na całego :) Ja chyba też zacznę, bo i mąż mnie już goni :)

Nie pisałam kilka dni, bo i mnie nie było. Poszłam na rutynową wizytę i okazało się, że mam tak krótką szyjkę, że w każdej chwili mogę urodzić. Wiadomo panika i alarm w całej rodzinie. Badało mnie dwóch lekarzy i robili mi usg szyjki, po dwóch dniach leżenia okazało się, że moja szyjka ma 3,7cm czyli jest dość długa i nic mi i małemu nie zagraża. Filip ważył 1,200 kg i rozwija się książkowo. Zawsze mi tak mówią. Jednak co najadłam się strachu i paniki, to moje. ;) Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i , że jeszcze się nie rozpakowujemy :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #387271 przez agnesssa
Ania o mamo ale się strachu najadłaś :huh: Dobrze, że jednak wszystko jest dobrze :kiss: :kiss: No i Filipek książkowo się rozwija, super :woohoo:

Ale takie akcje przypominają mi o tym, że może jednak warto mieć spakowaną torbę :huh: Więc chyba teraz w pierwszej kolejności zaopatrzę się w podstawowe rzeczy do szpitala dla mnie chociaż :huh:
Co do takiej torby trzeba spakować :unsure: Koszulę, ręcznik, przybory toaletowe (muszę się wybrać do rossmana po małe opakowania żelu do kąpieli i szamponu i pasty do zębów szczoteczkę też sobie kupię, bo nie będę elektrycznej brała. To może już te majteczki siateczkowe też kupię i podkłady poporodowe, hmmm wychodzi na to że mam tylko koszulę, nawet żadnych laczków nie mam :blush:

12 lata 9 miesiąc temu #387275 przez Lui
Witam :)

Odnośnie sudocremu

Wg informacji ze szpitala/ położnej : zawierają cynk i powinno stosować się je wyłącznie przy odparzeniach(tak samo jak pentanol) badz innych sytuacjach.

Kiedy nie ma odparzeń można stosować: linomag, alantan (mogłam gdzieś strzelić gafę w nazwach bo pisałam ze słuchu.

Termentiol - również przy odparzeniach.

Na co dzień wystarczy: przykładowo emolium (dużo taniej na allegro - w aptece internetowej niżeli w aptece normalnej). U nas używany w szpitalu.

Również Oillan :) (w aptece za ok 500 ml 49zł u mnie - internet taniej).

Ja osobiście posiadam cały zestaw Emolium + sudocrem (na wypadek), każdy robi jednak jak mu wygodnie, nie musi się stosować do tego co napisałam gdyż znam Mamy co cały czas stosowały sudocrem :) wszystko jest tzn. zależy od Ludzi :)

Ja kupiłam dokładnie ten kocyk ( zdjęcie z aukcji ). Mam go w domu, jest bardzo mieciutki i żałuje, że nie kupiłam dwóch :)

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/91/25/56/2391255659

andra88 prześliczny jest ten staniczek ! :)) boski... chciałabym sobie kupić.. ale nie wiem ile jeszcze zmienią się moje piersi :( z resztą cena też nie mała.. tyle, że o piersi trzeba dbać.. i bardzo ważne jest aby były w dobrze dopasowanym staniczku..

PolaL Ładnie Dzidzia waży :) moja w 28 tyg i 2 dniu 1300 - też się nie potrzebnie martwiłam różnymi rzeczami.. teraz z kolej boję się kolejnej wizyty ile urośnie :d

Zabieram się za sprzątanie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka