- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)

Mój mąż nie jest przekonany co do tych kocyków ale skoro mikrofibra to muszą być miękkie a po za tym w komentarzach całkiem dobre opinie są no i mały gratisik jest przy zakupie 2 rzeczy heheheh
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Kocyk jest na pewno super, też chce taki kupić

a kosmetyki na prawdę można w fajnej cenie znaleźć więc się opłaca jeżeli chodzi o stanik to zamówiłam, ale jeszcze nie przyszedł, a jestem bardzoooo ciekawa bo ja mam duży biust i bardzo ciężko mi znaleźć stanik przymierzając a co dopiero przez allegro, ale kosztował 12zł więc się skusiłam na taki allegro.pl/mega-promocja-bialy-bawelnian...80f-i2378752417.html .
Generalnie uważam, że niektóre rzeczy warto z neta kupić

- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
Co do staników to ja też nie lubię 'miękkich', zawsze usztywniane kupowałam.
Te do karmienia mi się nic a nic nie podobają ;p
Podobają mi się coś w tym stylu:
moda.allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-...5-g-i2390010357.html
ale nie dam 80 zł za stanik

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Andra no właśnie są też takie ładne, ale właśnie szkoda mi wydać takie pieniądze na stanik do karmienia

U mnie też na giełdzie te koszule kosztowały koło 45zł więc wolałam sobie dwie zamówić z neta

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Kocyki są bardzo mięciutkie ale dość cienkie, no ale na wrzesień i ciepły październik wystarczą - mam taki sam tyle tylko, że zapłaciłam 45 zł.
- madeleine
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Synuś już na świecie! :))

Staniki do karmienia są strasznie drogie... Boję się kupować na allegro bo jestem tak niewymiarowa, że pewnie kupię za mały, a z kolei nie uśmiecha mi się wydawać masy kasy na stanik kupiony w sklepie...
Ja mam zamiar używać oliwki Bambino, w ogóle większości kosmetyków z tej firmy. Najtańsza, praktycznie wszędzie można dostać i jak dla mnie najlepsza. Nie będę eksperymentować z innymi. Z tego co wiem to Jonsons strasznie uczula... Bynajmniej wszystkie dzieci z mojej rodziny wysypało po stosowaniu jakiegokolwiek preparatu z tej firmy. Niektóre znajome tez mówiły, że ich dzieci uczulały..
Dziewczyny a co myślicie o kremie SUDOCREM? Znajome bardzo go sobie chwalą. Ja chyba też będę go stosowała...
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale np. kuzynki małej nie służył, więc sama z czasem będziesz musiała ocenić

Ja przez internet bardzo dużo kupuję. Sprzęt np. oglądam w zwykłym sklepie, a potem szukam dobrej ceny online. Sokowirówkę Boscha kupiłam ostatnio o stówkę taniej

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
zakupów na ostatnią chwilę nie polecam chyba ze sklep na miejscu. Koleżanka jak kupowała wózek przed samym porodem to owszem przyszedł ale pakujący zapomniał włożyć kółek

Co do łóżeczek to bardzo ładne wybieracie. Ja mam po małym więc jeden problem z głowy. Ale powiem Wam ze też miałam z nim przeżycia. Kupowałam dla małego większe łóżko już po okresie "szczebelkowym" i wszystko cacy, pieniądze poszły, pani mi pisze że juz wysyła i ... wysyłała 3 m-ce w końcu okazało się że w ogóle się nie wywiązywała z zamówień same negatywy zaczęła otrzymywać. No i cóż zgłosiłam spór na allegro potem na policję po kolejnych 2 m-cach otrzymałam z Allegro zwrot kasy. I kupiłam łóżko na miejscu w BRW.
Była wczoraj na wizycie i wszystko ok. Wstępnie mała waży 1025g, a z pomiarów jest spora bo niby 29tydzień i 4-6 dzień. Więc niepotrzebnie martwiłam sie tą 2 naczyniową pępowiną. Ale dokładne badania będę miała na następnej wizycie 19.07.
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ale jestem jakaś padnięta dziś choć przed chwilka wstałam ;/ Chyba będę dziś marudna

Zmykam się zbierać bo jedziemy zaraz do Krakowa

Miłego dnia kochane!
Buziaki :*
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madeleine ja również słyszałam że sudocrem jest bardzo dobry od wielu mam i tylko od jednej aczkolwiek jeszcze przyszłej mamy usłyszałam, że ponoć jest za mocny (cokolwiek to znaczy)Aczkolwiek sama również mam zamiar go zakupić

Bambino sama się cały czas smaruję tzn oliwką i jak na razie ani jednego rozstępu

Ale jeżeli chodzi o maluszka to słyszałam, że Oilatum jest najlepszą firmą ale wiem że jest bardzo droga więc sama jeszcze mam dylemat jakie kosmetyki kupię

Kasia ja również tak robię zakupy przez internet, ostatnio zakupiłam żelazko

PolaL to nie fajnie trafiłaś z tym łóżeczkiem

Powodzenia u dentysty

Andra Udanej wycieczki

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Nie pisałam kilka dni, bo i mnie nie było. Poszłam na rutynową wizytę i okazało się, że mam tak krótką szyjkę, że w każdej chwili mogę urodzić. Wiadomo panika i alarm w całej rodzinie. Badało mnie dwóch lekarzy i robili mi usg szyjki, po dwóch dniach leżenia okazało się, że moja szyjka ma 3,7cm czyli jest dość długa i nic mi i małemu nie zagraża. Filip ważył 1,200 kg i rozwija się książkowo. Zawsze mi tak mówią. Jednak co najadłam się strachu i paniki, to moje.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale takie akcje przypominają mi o tym, że może jednak warto mieć spakowaną torbę

Co do takiej torby trzeba spakować

- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

Odnośnie sudocremu
Wg informacji ze szpitala/ położnej : zawierają cynk i powinno stosować się je wyłącznie przy odparzeniach(tak samo jak pentanol) badz innych sytuacjach.
Kiedy nie ma odparzeń można stosować: linomag, alantan (mogłam gdzieś strzelić gafę w nazwach bo pisałam ze słuchu.
Termentiol - również przy odparzeniach.
Na co dzień wystarczy: przykładowo emolium (dużo taniej na allegro - w aptece internetowej niżeli w aptece normalnej). U nas używany w szpitalu.
Również Oillan

Ja osobiście posiadam cały zestaw Emolium + sudocrem (na wypadek), każdy robi jednak jak mu wygodnie, nie musi się stosować do tego co napisałam gdyż znam Mamy co cały czas stosowały sudocrem

Ja kupiłam dokładnie ten kocyk ( zdjęcie z aukcji ). Mam go w domu, jest bardzo mieciutki i żałuje, że nie kupiłam dwóch

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/91/25/56/2391255659
andra88 prześliczny jest ten staniczek !

PolaL Ładnie Dzidzia waży

Zabieram się za sprzątanie