- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Patys współczuję, co za ludzie, co za baba... oby się znalazła!
Majka nie za ciekawie masz :| współczuje teściów... ale trzymaj się! będzie dobrze! jeszcze wszystko jakoś się ułoży! najważniejsze to teraz dziecko!
agnesssa w szpitalu mąż był jak był mały szczepiony... a jak pobierali krew to kazali wychodzić, ja bym na to nie mogła patrzeć... jutro mamy szczepienie i właśnie obawiam się że się rozkleję miałam prawie łzy w oczach jak Tymuś miał ogólne badanie jeszcze w szpitalu, jak ta lekarka bez uczucia przewracała dziecko, badała, dotykała... dla nich to chleb powszedni, a dla mnie szok...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Ale maz nosi na prawym
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
co do szyjki małego to jednak jest jeszcze zaczerwieniona i u pediatry zobaczyłam ze pod nóżkami w zgięciach tzn pod kolanami tez ma takie czerwone i przepisała nam maść pimafucort bo powiedzieliśmy że po mące nie przechodziło i po bepanthenie też jednak nie tak bardzo...
no i zaszczepili Matiego:)najpierw podali mu doustnie na rotawirusy a potem ukłucie...zapłakał bardzo ale on czasem w domu tez sie tak zanosi potem przystawiłam go do piersi i juz był spokojny i potem już w ogóle nie płakał:)powiedziałam o tych ulewaniach chlustających dzis mu sie dwa razy to zdarzyło:( ale powiedziała pani doktor żeby nie panikować..że ma mały brzuszek a widać że lubi zjeść:)waży 6 kg:)wiec troszke jestem już spokojniejsza tylko zeby ta szyjka przeszła bo pod tymi lampami u lekarza to wyglądało strasznie:)
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
No my byliśmy wczoraj u tego alergologa, zobaczyła szyjke powiedziała, że poprostu ma tak odparzoną szyjke i dlatego jest czerwona (stosuje już wszystkie możliwe kremy i jeszcze odparzona ) Z tyłu główki jak kończą się włoski to ma czerwone i ona powiedziała ze to naczyniak i że zniknie z czasem. Plamki na ciele czasem ma czerwone a wczoraj jak na złośc nie było żadnej i pani alergolog stwierdziła ze ma poprostu suchą skórkę i mamy 3-4 razy dziennie kremowac.
Żadnej alergii ona nie widzi, tylko nietolerancje pokarmową, na wybrane produkty (np. sernik mogę jeśc i nic, a jogurt zjem to wysypana jest okropnie)
Alicja waży 6500 czyli ładnie przybiera, ale od tygodnia czasu pierwszę daje piers a potem do ok 60 ml MM (na szczęście w nocy daję tylko piers) - poprostu rośnie i jej brakuje chyba.
Muszę się pochwalic zdjęciami
Te zdjęcia były zrobione 2 tygodnie temu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
pierwszy raz od urodzenia wstalismy tylko raz w nocy:)Mati poszedł spac o 20 i spał do 3!!!!!:)a potem do 7:)czyli szczepionka mu nie przeszkadzała:)
nie wiem czy pisałam ale na szyjke dostał masc z antybiotykiem w koncu...
a wiesz chasiami nasz Mati też ma takiego naczyniaka z tyłu główki:)
dzis mam gosci po południu wiec fajnie:)zapowiada sie zabiegany dzien..posprzątać zrobić sałatki:)
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
u mnie oboje ja też miałam i do teraz mam zaczerwienienie
Chasiami piękne zdjecia taka słodka pucusia z Alutki
ugotowałam ostatnio bigos, obzarłam sie jak dzika a młodej nic nie było więc albo lactinatal działa albo moje dziecko nic nie rusza hehehhe
apropos gotowania macie jakieś pomysły na obiad?
znowu brak mi pomysłów...
ostatecznie jak nic innego mi nie wpadnie ciekawego do głowy, to zrobię papardelle z sosem pomidorowo-tuńczykowym
w ogóle to u mnie w domu jak nie wpadnę na inny pomysł to jest jakaś pasta heheh zawsze mam w zapasie kilka rodzjów makaronu, przeciery pomidorowe w butelce, pomidory w puszce i jakieś dodatki że też sie jeszcze mojemu mężowi to nie znudziło choć dzięki mnie polubił pasty, więc chyba tak źle nie jest
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wczoraj byliśmy na szczepieniu 6 w 1 i pneumokoki , katar nie przeszkadzał bo gorączki nie ma Jaś troszkę popłakał i wieczorem był marudny ale dzisiaj już jest w porządku
Czy te naczyniaki to te "dziobnięcie bociana" które robi się podczas porodu? Jaś też ma tam zaczerwienione ....