BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #479807 przez patys
mam jeszcze pytanie bo chciałam dzisiaj spróbowac dać małemu moje mleko z butelki...i w sumie nawet nie wiem ile powinnam odciągnąć mleka:) ile tak mniej więcej jednorazowo zjada dziecko 2 miesięczne?:)nigdy się nad tym nie zastanawiałam bo po piersi był zawsze najedzony i mnie nie interesowało ile zjadł:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #479808 przez madeleine
Patys mój Wiktor jak miał 2 miesiące to zjadał albo 120 albo 90... Spróbuj 90, mleko matki jest zawsze pożywniejsze niż mm
Baby, może kojo to smoczek? Mój brat jak był mały to tak mówił...

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 4 miesiąc temu #479841 przez Jussstyś
patys moja Julcia z butelki zjadala nawet 150ml, oczywiscie mojego mleka, to bylo w Wszystkich Świętych jak zgłodniała na
cmentarzu :laugh: . Myślę, ze to zależy od dziecka, bo jak wiadomo każde jest inne i je tyle ile mu wystarcza ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #479850 przez madeleine
Dziewczyny, muszę wam się pochwalić :) jakieś 2 tygodnie temu Wiktor przekręcił się z brzuszka na plecki :) myślałam, że to przez przypadek bo więcej już nie chciał, ale dzisiaj znowu się przewrócił i to kilka razy pod rząd! :ohmy: i jeszcze się do mnie śmiał jak już leżał na pleckach! :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #479854 przez aganio87
madeleine to super :))) Teraz musisz pilnować Wiktorka jak bedzie sie przewracał :)

moje chłopaki jakieś 2-3 dni temu przekręciły się z pleców na brzuch i narzanie cisza...
a tak to sobie gadają, kaszke jedzą aż im sie uszy trzęsą, w ciągu dnia piją ok 1 litr MM i ok 200 ml herbatki, kupy robią raz dziennie czasem raz na 2 dni sikają non stop ale sie nie dziwie jak tyle piją... :) :laugh: :laugh: a tu nasze wczorajsze zdjęcie... :) :

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #479955 przez kasia7775
Witajcie :)

Ja dalej zakatarzona, ale na szczęście Oliwier już dobrze się czuje :)
Wczoraj w nocy w łóżeczku przekręcił sie na brzuch, a potem w dzień cały czas ćwiczył przewrotkę:)Zaczyna sam już do półprzysiadu się podnosić :cheer:

aganio87 super rodzinka :kiss:

chasiami zdjęcia cudne :kiss: moja córka ma też czerwone z tyłu głowy od urodzenia i ma do tej pory :)

Ania14.09 Filipek śliczny, a jak się zmienił :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #480036 przez Ania14.09
Aganio super wyglądacie.
Kasia twój Oliwier, to nie dość, że wielki chłop, to jeszcze sprawny. Super!
Bo mój z brzucha na plecy przekręca się od dawna, nie miał nawet miesiąca, aż sami przecieraliśmy oczy, natomiast odwrotnie, to już sztuczka dla starszego niemowlaczka
Sandra no ja myślę, że ząbkowanie. Moja Magda miała zęba gdy miała trzy miesiące. Nie pamiętam kiedy okres ząbkowania się zaczął,ale z tego co wiem może być kilka miesięcy przed pojawieniem się ząbka. Ślinienie to jeden z objawów. Ja zauważyłam, że mój Filip mocniej ssie pierś, chce nawet częściej,ale bardziej do popicia,albo smoczkowania, bo też zaczął bardzo jeść swoje palce i cmoka, bardzo nas to rozśmiesza :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #480046 przez agnesssa
Patys Ja jak gdzieś muszę wyjść to ściągam z cycka tyle czasu mniej więcej ile Maks ciągnie czyli 10 min i wychodzi zazwyczaj około 100ml i dokładnie tyle mu daję na raz.

Aganio Cudowne zdjęcie :kiss: :kiss:

Madaleine Brawo dla Wiktorka, widziałam kiedyś jego zdjęcie, jest cudowny :kiss:

Kasia Dużo zdrówka dla Ciebie :kiss: :kiss:

Czajusiątko Współczuję przeżyć, na prawdę jesteś dzielna :kiss: :kiss:

Ania Dzięki :woohoo: Ubranko jest super, Maksiu cały dzień w nim był, bo spokojnie mógł w tym spać. Mięciutka bawełna nic się nie ściągało, a znajomi mówią, że na zdjęciach wygląda jak by miał garniturek :silly: Wiec ja polecam, jedyne co to nogawki są krótsze w stosunku do rękawków, ale ja miała czarne skarpetki o rozmiar za duże i sięgały aż do kolanek więc pasowało :lol: A Filipek jest słodki :kiss:

Chasiami cudne zdjęcia :kiss: :kiss:

Widzę że jesteście w temacie stroju świątecznego, ja dla Maksia też zamówiłam, a w ramach tego fajnego pomysłu Anulki na kalendarz ze zdjęciami już go ustroiłam i tak wygląda mój mały świąteczny gościu, mam nadzieję, że śpiochy nadal będą dobre :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #480199 przez kasia7775
Agnessa dziękuję :kiss:
Mikołaj Maksiu rewelacja :)
A rampersa też podpatrzyłam i już zdecydowałam zamówić :P Jak rozmiarowo wypadał, bo myślę o rozm. 68-74? Zresztą pokazywałam rodzince zdjęcia na FB i wszyscy stwierdzili, ze Maksiu bardzo ładny jest :kiss:
Do tego kupiłam już
allegro.pl/ubranko-na-chrzest-dla-chlopc...-74-i2800835574.html

Sandra może być ząbkowanie. Moja córka miała 7 miesięcy jak miała pierwszego ząbka, ale syn już w trzecim miesiącu miał :) Więc reguły nie ma. A najmłodszy też się ślini i wszystko pcha do buźki, najczęściej paluszki :)

Sczepienie lekarka przesunęła z 29 listopada na 5 grudnia, przez antybiotyk. Wyrok odroczony na tydzień :blink:

Trzeci dzień trzymam dietę, muszę trochę zrzucić, bo mi już trochę ciężko :silly: Mam nadzieję, ze mi się uda :unsure:
I zmieniłam kolor włosów :P z jasnych na bardzo ciemne :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #480271 przez madeleine

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #480297 przez moniab26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #480312 przez Jussstyś

12 lata 4 miesiąc temu #480653 przez siteczko
Witam! Ale tu cichutko :)

My wczoraj byliśmy trochę nie do życia :| Po piątkowym szczepieniu, a chyba przede wszystkim po tym czopku, Tymek nie spał od 24-5 rano! myślałam że się popłaczę... cały czas marudził, stękał, płakał, masakra :| za to ta noc była o wiele lepsza po kąpaniu spał 4h, później cyc 3h no i od 5-7 nie spał a później tylko 45min, no ale te wcześniejsze w sumie 7h było wystarczające ;)

Dzisiaj mieliśmy gości rodzice męża, jego brat i siostra :) a teraz trochę mam spokoju, bo synek śpi a mąż poszedł pobiegać :)

agnesssa świetny mikołajek :) na chrzcinach też elegancko wyglądał sobie :)

12 lata 4 miesiąc temu #480734 przez czajusiątko
Ja nie karmię już piersią i okres dostałam równo 6 tyg po porodzie, a kiedy będzie następny to się dopiero okaże.
Dziewczyny czy Wasze maleństwa miewają kolki?? Moja Oliwka średnio tak raz w tygodniu kolo godz 21-22 ma chyba właśnie kolki. Bardzo wtedy płacze i się pręży. Wczoraj wieczorem znowu miała to paskudztwo, ale dodatkowo dużo jej się odbijało i pierdziała, a w brzuszku to jej tak jeździło, że jak położyłam jej rękę na brzuszku to czułam to na dłoni. Podaję jej wtedy kropelki Delicol i to na szczęście pomaga. A Wy coś podajecie?

12 lata 4 miesiąc temu #480747 przez kasia7775
Czajusiatko ja dawałam Bobotic albo Sab Simplex, starałam się jak najrzadziej. Zaraz po tym Oliwierowi się odbiło. A teraz po zmianie mleka kolki zupełnie ustąpiły :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka