BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #481075 przez majka_166
Patys na pewno sie poprawilo!!!:) do alergologa wciaz na nfz chodzisz ?? my musimy prywatnie bo na nfz na 2913 rok juz zapisauja. szok

czajusiatko a jesz surowe jakbkoa?? moja raz po surowym plakala ze 3 h i podobno niektore dzieici po surowym lapia kolke tak mi lekarz moj pow. i powiedzial jeszcze ze esputicon mozna podawac kilka razy dziennie bo gazy sa nieuniknione i stad tworzy sie kolka wiec moze dawaj po 2 razy dziennie po kropelce jej i pewnie kolek nie bedzie. chyba ze sa jakies mega mocne!! nam lekarz powiedzial zeby nie czekaz az przyjdzie bol tylko wylapac godzine o ktorej sie zaczyna (kolka jest dosc regularna u dzieci) i np pol godz przezd czasem dac. ale jak delicol pomaga i szybko przestaje pa=lakac to moze nie ingeruj profilkatycznie?? moja mala np juz z mieisac codziennie dostaje esputicol i czasem biogaie bo nie mozgla zrobic kupki , tworzly sie gazy , sama nie pierdziala i bylo cos na wzor kolki!!

madzia7 to moze zrobimy inteers i po chrzcinach sprzedaz sukienke mi?? chyba ze planujesz zostawic ja na jakies okazje itp :) super ze z kregoslupem lepiej. ja w ciazy nie moglam sie sama z boku na bok przekrecic a kregoslup to mialam taki wygiety ze ledwo chodzila ale ja przytylam 17 kg:PPP
\
hanias mala ci sie tak czesto budzi?? moja zolza ostatnio usnela o 19 i spala do 4 a ptem o 5 nie wiem czemu ale do 6.30 spala. dzis w nocy koszmar wstala o 23 , potem o 2 o 4 ,5 , 6, i spala do 8 ale pisalam ze to przeze mnie i przez moje chispsy...

aganio 87 wiesz ja mam bardzo podobna sytuacje bo dosc wczesnie zaszlam w ciaze, bedac stydentka prawa rzucilam szkole, bo finansowo kosztowla mnieponad 1000 zl i nie dalalabym rady , no ale i kierunek mi nie podszedl. wiec byla afera ze szkole zostawiam (moja siostra rzucala juz 2 razy i rodzice maja traume !!) jak wyprowadzialam sie do meza to mieli do mnie pretensje czemu nie mieszkamy z nimi i sciagali mnie prawie cotydzien do siebie. ledwo zdarzylam urodzic i juz mnie ciagneli zeby z mala przyjechac ale ja nigdy za mezem nie bylam tyko z nimi i tak jezdzilam. czulam z tesknia ale tez nie moglam zagrzac miejsca i przeciez bylam juz zona to obowiazki itp.. ehh nie wiem co Ci ardzic moze jedno ZYJ W ZGODZIE Z WLASNYM SUMIENIEM i zrob tak jakbys miala zrobic.. nie kieruj sie mamy rzadami !!!:))

dziewczyny a gdzie wy sab simplex dostaliscie?? ja szukalam chyba wszedzie i tylko bym z niemiec do sprowadzenia tak jak gripe water ale cena za przesylke masakra!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #481100 przez patys
majkaide dopiero pierwszy raz do alergologa a skierowanie dostałam do szpitala jak byłam z małym w szpitalu na zapalenie płuc... co do jabłek to ja jem ciągle:)surowe i pieczone i gotowane:) wczoraj np z mężem zrobiliśmy sobie na wieczór pieczone jabłuszka z cynamonem na 20 minutek w piekarniku ...a może znacie jakieś fajne przypisy co można by do takich jabłuszek dodać słyszałam że żurawina też jest dobra:)

za godzinke wychodzimy do lekarza a Mati teraz smacznie śpi:)ale oczywiście przed zaśnieciem był płacz:( potem się uspokoił i dopiero usnął takim głębszym snem...a wasze maluchy zasypiają tak bardziej spokojnie??

my podajemy małemu bobotik bo strasznie stękał zawsze między 4 a 6 rano codziennie i teraz juz się to nie zdarza...dajemy raz dziennie wieczorem kilka kropelek..poza tym debridat jego nam przepisali w szpitalu m.in. tez na ulewanie dobrą pracę jelitek...

12 lata 4 miesiąc temu #481178 przez Jussstyś
A moja córcia nie ma i nie miała kolek, miała tylko lekkie wzdęcia, zazwyczaj nad ranem, bo się prężyła, a jak podnosiłam nóżki do góry to purkała, ale nie płakała z tego powodu :)
Nic nie stosowałam, samo przeszło :)
moniab przesyłka dotarła, dzięki :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #481330 przez moniab26
majka_166 no właśnie sab simplex jest dostępny w niemieckich aptekach, mi kupiła kuzynka jadąć od siebie z Francji do Polski na wakacje.
Jussstyś przepraszam, ze tyle to trwało ale nie miałam jakoś czasu wybrać się na pocztę ale cieszę się, ze już dotarło

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #481352 przez Ania14.09
Aganio
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 4 miesiąc temu #481538 przez aganio87
Aniu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] 6.11.2011

12 lata 4 miesiąc temu #481557 przez Ania14.09

12 lata 4 miesiąc temu #481649 przez patys
udało nam sie dzisiaj w dwie godzinki obskoczyc trzech lekarzy w szpitalu:) najpierw alergologa..ogólnie kazała mi pani alergolog wprowadzac powoli prdukty zaczac od masła i jem właśnie kanapkę z prawdziwym masłem i aż się rozpływam:) jak nic nie wyskoczy to za kilka dni moge spróbować np sera białego:) i mam to wszystko w zeszycie zapisywac i tez jakie lekarstwa bierze itp i 21 stycznia kolejna kontrola...potem bylismy u chirurga i jednak musiał nakleic plasteek na pępuszek bo jest malutka przepuklinka...no a potem bioderka i jak lekarz badał jedno to mówi to chyba jest to lepsze bo nie jest z nim tak źle..a potem bada drugie i mówi oooo to tamto było gorsze bo to już jest włąściwie ok:)wiec ogólnie tam gdzie miał dysplazje II c ma II a a lewe bioderko dysplazję I
więc jestem szczęsliwa chociaz lekarz powiedział że i tak może pół roku bedzie to nosił ale myślę że krócej skoro po miesiącu jest poprawa...on powiedział pół roku w sensie że skoro tak dobrze znosi te szelki:)....

u lekarza Mati był grzeczniutki ale w domku juz marudny zasnął tylko na 20 minutek a nie spał od 12!!!!!teraz juz spi w łóżeczku sam grzecznie usnął nie dziwie sie skoro tyyyyyyle nie spał:)
spokojnej nocy dla wszystkich mam i dzieciaczków:)pa:)

12 lata 4 miesiąc temu #481703 przez Jussstyś
moniab mnie tam się nie spieszyło z tymi witaminkami, w sumie mogłam poczekać ;)
patys dobrze, że u Mateuszka już jest poprawa, oby tak dalej :kiss:

My byliśmy dzisiaj zrobić przegląd autka, bo wczoraj się skończył (mąż dopiero dzisiaj to zauważył :ohmy: ) i pojechaliśmy do teściów :)(teściowa chyba skończyła przechodzić menopauzę, bo jakaś taka miła była :silly: )
a Julcia zasnęła po kąpieli w łóżeczku, mam nadzieję, że pośpi tak do 2 w nocy, bo trochę się wymęczyła dziś :blink:
Dobrej nocki :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #482034 przez MADZIA7
Witajcie:)

Aganio

Majka nie ma problemu z sukieneczką, kiedy masz chrziny, zebym zdążyła wysłać, póki co nadal na nią czekam... podaję Ci mojego maila, to się skontaktujemy i dogadamy:

Aha, mam do odstąpienia witaminę D+K w kapsułce, jak ktoś jest chętny, to niech adrs mi wyśle na maila powyżej.

Patys to świetnie, że już lepiejz bioderkami Matiego! i że możesz dietę poszerzać, prawda, jaki wszystko pyszne? Ja tak miałam po diecie cukrzycowej:)

My powolutku szykujemy się do chrzcin, sprzatam mieszkanko, robię plany kulinarne, a co najśmieszniejsze moja NAtalka była ze mną u spowiedzi!:) Przed konfensjonałem tak się rozpłakała, że musiałam wziąść ją na ręce i spowiadać się z nią, no i w trakcie też dawała o sobie znać, aż ksiądz nie wysłuchał do końca, tlko dał mi rozgrzeszenie:) i tym sposobem Natka przed chrztem miała pierwszą spowiedź:)

miłego dnia:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #482077 przez czajusiątko
Majka jabłka jem rzadko ale to raczej nie ma znaczenia bo ja już nie karmię piersią :)
Makrelcia razem z mężem stwierdziliśmy, że nasze dzieciaczki są do siebie bardzo podobne :)

Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #482148 przez agnesssa
Patys Nieźle ogarnęłaś tych lekarzy, no i Mati jaki dzielny :woohoo: Fajnie, że jest już lepiej z bioderkami oby tak dalej :woohoo:

Madzia no proszę jak szybko można na pierwszą spowiedź iść :silly: Powodzenia z chrzcinkam :lol:

Czajusiątko Piękną masz blondneczkę :lol: Oliwka chyba po tobie ma takie jaśniutkie włosy :unsure:

Dziewczyny ja jestem w szoku, bo mój Maks przesypia calutką noc od 21-7 i w ciągu dnia dwa razy śpi mi po 2-3h :ohmy: Zastanawiam się czy w nocy nie ściągać pokarmu, chociaż pytałam położnej i powiedziała, że nie ma takiej potrzeby jeżeli nie mam problemów z piersiami, bo przyzwyczajają się do takiego karmienia :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #482250 przez chasiami
patys widze że masz tak samo jak my :) Powoli wprowadzac jedzonko :) zaczynajac od masełka :) A co do bioderek to sama widzisz teraz już będzie tylko lepiej :) Trzymałyśmy kciuki z Alicją :)

Madzia7 No to Natalka spowiedz zaliczyła :) Teraz już musisz ją przygotowac do bierzmowania :laugh: żartuje oczywiście :laugh:
Życzymy powodzenia z chrzcinami :) Oby była grzeczna i wszystko się udało :)

czajusiątko Ja też zauważyłam że z Makrelcią macie podobne dzieciaczki :) Ale jakie śliczne :)

agnesssa No mam nadzieje że przyzwyczają się i moje piersi do takiego karmienia, bo Alicja też coraz dłużej śpi.
Wczoraj zasneła o 20.00 a obudziła się o 6.00 cyca i spała do 9 rana. A i wczoraj tylko raz już dostała butelkę (wieczorem) :) mam nadzieje ze wrócimy w 100% na cyca :)
Maks ma podobny tryb spania do Alusi bo w ciągu dnia tez śpi 2 razy po 2 godzinki :)

12 lata 4 miesiąc temu #482291 przez Ania14.09
Agnessa, Chasiami, Patys super śpią wasze maluchy, mój w dzień śpi mało.
Czajusiątko bystra twoja maleńka :)
My mamy dość złą nockę. Filip stał się niespokojny, ciągle wkłada palce do buzi, ślini się i płacze czasami bez powodu :( wydaje mi się , że zaczęło się u nas ząbkowanie. Nawet pomemła czasami smoka, choć wcześniej miał odruch wymiotny na smoka. Pierś też ssie mocniej, czasmi mam wrażenie, że mnie ugryzie. ;) Nie wiem chyba poszukam jakiś preparatów na te dziąsła

12 lata 4 miesiąc temu #482353 przez moniab26
Dzisiaj Oskarek kończy 3 miesiące - jak ten czas szybko płynie
U nas ząbkowanie trwa na całego, ciągle się ślini, łapki są mokre do łokci no i już widać, że dziąsełka zrobiły się białe. Z nockami też nie mamy żadnych problemów, ja w ogóle mam kochane dziecko - gdyby się nie smiał i nie gugał mogłabym o nim czasem zapomnieć :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka