BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #479442 przez Sandra85
Baby_55 pediatra juz to widziala,ale od ostatniej wizyty nie uroslo,jak by sie powiekszalo to mam sie zglosic wczesniej,a jak nie to mam wizyte na 27.12. to wtedy obejrzy :) Sliczna ta gwiazda,zdolna jestes,ja nie umie takiego cuda wyczarowac :silly: A sukienunia boska :laugh: Majka_166 ja mojego synka w nocy nie podnosze do odbicia,tylko jak zmieniam cyca to go klade na chwilke na moim brzuchu i jak ma cos to odbije,bo on nie zawsze odbija.W ogole czytalam,ze dzieci nie musza zawsze odbic,jak nie odbije w ciagu 5min. to znaczy ze nie nalykalo sie powietrza :) Siteczko fajny ten stroj, Tymus pomocnikiem mikolaja zostanie :silly: Mi dala pediatra paracetamol w syropie na wszelki wypadek,ale mialam mu dac jakby bardzo marudzil lub mial goraczke Ania14.09 Filipek slodziutki,jak fajnie wyszlo na fotce,ze machal raczka :laugh: Myslisz,ze to slinienie sie to juz na zeby?Nie za wczesnie? Moniab posciel sliczna,fajne kolorki takie zywe :) Patys moj tez od jakiegos czasu juz nie zasypia przy cycu,klade sie kolo niego na lozku,przytula sie i spi :) A je jakas godzinke wczesniej :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #479445 przez moniab26
siteczko tu masz link do kursu ;)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 1 miesiąc temu #479459 przez madeleine
Dziewczyny, coś kiedyś pisałyście o jakiś zabawach z niemowlakiem, ja bardzo poproszę o wysłanie tu jest mój mail
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 1 miesiąc temu #479506 przez MADZIA7
Dziewczyny, miałyście rację z tymi szczepieniami, Mała okropnie płakała i jest teraz bardzo niespokojna, właśnie mąż usiłuje uspokoić ją w chuście, bo ja nie mam siły, kręgosłup ciut lepiej, to mi się zapalenie piersi przyplątało, gorączka i dreszcze:( a już się cieszyłam, ze wraca do formy :(

12 lata 1 miesiąc temu #479508 przez MADZIA7
Co robiłyście przy zap piersi? Ja biore apap i probuje ta piers rozmasowac, ale boli...

12 lata 1 miesiąc temu #479513 przez hanias
rada mojej położnej: przed karmieniem nalać do jakiejś butelki ciepłą wodę i tą butelką od góry w kierunku brodawki przesuwać butelkę (taki masaż), nie kazała masować drastycznie piersi! Taki ciepły masaż spowoduje że mleko będzie lepiej leciało. Nakarmić dzidiusia, a po karmieniu zrobić okład z rozbitej liści z kapusty. a na gorączkę apap lub paracetamol.
Ja już 2 razy tak piersi poratowałam!!!

12 lata 1 miesiąc temu #479600 przez baby_55
Siteczko stąd miałam kurs ;)

Moniab śliczna pościel :)

Aniu nie daję samemu Adiemu bo bym się bała, ona leżała podparta poduszkami na jego nóżkach :)

Madeleine wysłałam :)

Madziu poczytaj tutaj: www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Problemy-z-piersiami.html

12 lata 1 miesiąc temu #479624 przez czajusiątko
Dziewczyny ale się dzisiaj strachu najadłam! Wieczorem teściowa wzięła małą, żeby ją trochę pobawić bo bardzo płakała,a ja miałam trochę odpocząć. Mała nie przestawała płakać, więc zeszłam na dół, a ona w momencie zaczęła się dusić! Nie wiem, chyba zachłysnęła się śliną. Cały czas kaszlała więc wzięłam ją przez ramię brzuszkiem w stronę podłogi główką w dół i klepałam po plecach. A ona przez chyba 5 minut miała tak, jakby się dusiła i kaszlała, z ust leciała jej ślina, potem płakała i znowu się dusiła, aż się sina zrobiła na buzi :ohmy: Na szczęście przeszło jej a miałam dzwonić już po pogotowie! Po wszystkim usnęła jak zabita. Nikomu nie życzę takich przeżyć. Ręce tak mi się trzęsły, że nie mogłam jej utrzymać, ale jak usnęła to jeszcze godzinę trzymałam ją w ramionach żeby widzieć czy oddycha. Mam nadzieję, że już nigdy coś takiego nam się nie przydarzy :(

12 lata 1 miesiąc temu #479716 przez chasiami
czajusiątko Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Powiem szczerze ze cię podziwiam bo nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu (jestem straszna panikara :( )

tak moja kuzynka się kiedys zaczeła dusic a była przy tym moja babcia. Klepała też ją po pleckach pare minut, na szczęście dobrze sie wszystko skończyło, tylko że teraz jak np. Alicja pije i sie zachłyśnie to babcia automatycznie ucieka z pokoju.

moniab Pościel jest rewelacyjna :) Powinnaś zgłosic się do mam talent :woohoo:

Podziwiam was dziewczynki z tymi piersiami. Ja na szczęście nie miałam problemu ani razu z nimi. Tylko np. jak po chrzcinach miałam więcej pokarmu to musiałam zaraz odciągnąc i było wszystko ok :)

madzia7 mi położna doradzała żeby piersi nie masowac bo wtedy produkcja mleka się zwiększa. Tylko powiedziała gorący prysznic i na pierś a potem z liścmi z rozbitej kapusty rozkładac.
Mam nadzieje ze już lepiej się czujesz?

Pozdrawiam :)

12 lata 1 miesiąc temu #479729 przez baby_55
Czajusiatko dobrze, że zachowałaś zimną krew i wszystko dobrze się skończyło :) jesteś bardzo dzielna nawet w sytuacji kryzysowej a to najważniejsze :side:

Madziu jak dzisiaj?

mam dla Was dziewczyny zagadkę :)
co moze znaczyć dla 19 miesięczniaka
kujkon i kojo ?

12 lata 1 miesiąc temu #479746 przez Jussstyś
baby może łóżko? :laugh:
czajusiątko współczuję, ja to z nerwów pewnie nie wiedziałabym co mam robić...

Ja na szczęście też nie miałam problemów z piersiami (jeszcze :laugh: )

Moja córcia dzisiaj pobiła rekord :ohmy: jak zasnęła po kąpieli i masażu ok. 20:00
tak obudziła się dopiero o 3 w nocy :ohmy: ja sama obudziłam się po drugiej i sprawdzałam czy nic jej nie jest, czy oddycha :ohmy: przestraszona byłam, że coś jej się stało bo nigdy tak długo nie spała, zazwyczaj budziła się tak o 1:30, najpóźniej o 2 :huh:

12 lata 1 miesiąc temu #479764 przez MADZIA7
Cześć dziewczyny,
u mnie trochę lepiej, gorączka chyba spadła, pierś nadal boli. Baby, Hania dziękuję za rady. Malenka przespała całą noc od 20 - tylko 3 razy budziłam ją na karmienie i przewijanie, więc rano poleciałam szybko do fryzjera, zeby włosy podciąć, bo za tydz. mamy chrzciny, a ja starsznie kudłata byłam.

Siteczko, Baby urocze te Wasze stroje mikołajowe:)

Baby, Monia ale macie talent! śliczna pościel i gwiazdka również:)

Czajusiątko współczuję ci tego zachłyśnięcia, też bym się wystraszyła, dobrze, że szybko zareagowałaś!

12 lata 1 miesiąc temu #479768 przez chasiami
Justyśś wydaje mi się ze twoja córcia będzie spała teraz coraz wiecej w nocy. Tak zaczeła robic Alusia. Zasypiała o 20 i budziła się coraz później. Czasem zdarza sie jeszcze ze obudzi sie wcześniej (ok 2-3 w nocy) ale obecnie już prześpi do godziny 5-6 rano budzi sie na cyca i śpi dalej :) niekiedy nawet do 9-10 rano :)

baby a kiedy właśnie mówi te wyrazy? Dla każdego dziecka może to oznaczac co innego.
Moja chrześniaczka np na pieluszkę tetrową mówiła "mimi" i bez tego nie zasneła :)

12 lata 1 miesiąc temu #479784 przez Jussstyś
chasiami moze rzeczywiscie tak bedzie, oby ;-) marzę o tym zeby síe wyspać, a corcia budzi síe o siódmej i juz wyspana jest ;-) . Mojego meza chrzesniak na pieluszke tetrowa mówił fufu i tez bez niej nie zasnął :-)

12 lata 1 miesiąc temu #479800 przez patys
jussstys mój Mati tez się budzi o 7 a ja to uważam za sukces i czuje się wtedy wyspana :silly: ,pewnie dlatego że wcześniej już o 6 był wyspany:)a dziś znowu nocka tylko z jednym wstawaniem, mały spał dwa razy po 5 godzin od 20 do 7:)

ale i tak najbardziej cieszy mnie to że zasypia sam w łóżeczku, wczoraj byli u mnie znajomi i jakoś mu to nie wychodziło...więc był troszkę marudny:( wystarczyło że wyszli i po 10 minutach już sam spał :lol:

ja jakos planów na weekend nie mam, może jutro odwiedza nas babcia i prababcia:)obiadowo też jakoś nie szaleję, jutro może rybkę zjemy z parowarka z pietruszką, brokułami..a może macie jakiś fajny pomysł na rybkę tylko dla mamy na diecie:)bez cytryny raczej i ostrych przypraw no i bez mleka i jajka:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka