- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
My wczoraj skończyliśmy 2 miesiące! Ale ten czas szybko leci!
MADZIA7 A Natalka dzisiaj fajnie się złożyło że nasze dzieciaczki ur się dzień po dniu nie dużo brakło a byłyby z tego samego dnia a co lepsze z tego co piszesz mamy bardzooo podobne dzieci!
My mamy też straszny problem z usypianiem zarówno na noc jak i przez dzień, czasami już nie mamy siły i nie wiemy co robić, bo próbowaliśmy już wszystkiego! Wczoraj jak wstał o 7 tak zasnął dopiero o 12:30 na godzinę u mnie na brzuchu jak chciałam przenieść to był krzyk ogólnie wczoraj był strasznie marudny, płaczliwy, wręcz krzykliwy :| następnie zasnął na 1h o 17 ale to tylko dlatego że jechaliśmy autem do lekarza, no i mimo że umówieni byliśmy na godzinę to trochę sobie poczekaliśmy dzięki temu pospał tą 1h... a później nie dało się już go uśpić dopiero o 23 a ewidentnie był zmęczony, marudził, ziewał... aż w jednym momencie się tak strasznie rozwrzeszczał że nic nie pomagało to chyba była ta nieszczęsna kolka :| ogólnie co chcemy położyć do łóżeczka jak już zaśnie u mnie lub u męża, to ledwo dotknie łóżeczko od razu się budzi i płacz w poniedziałek dopiero za 4 podejściem mężowi się udało po 1,5h! ogólnie masakra.. już nie wspomnę że noce jak tako przesypia, chociaż bez rewelacji... no i czasami nakarmię i też jest problem by położyć go do łóżeczka mimo że uśnie przy cycu... dlatego wiele razy kończy się to na spaniu z nami :|
Ech musiałam się wyżalić, bo szczerze jak czytam jakie macie grzeczne dzieci, jak ładnie same zasypiają, lub jak przesypiają noce to chce mi się płakać, czasami się zastanawiam co robię nie tak, jestem złą matką przecież chce jak najlepiej... wczoraj jak ziewał w sumie od rana to tak na prawdę cały dzień próbowałam uśpić i nie dałam rady :|
A poniżej mój duży łobuziak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Dalej proszę o radę na temat preparatu, lub coś w tym stylu na dziąsła.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Tylko mamy inny problem, bo Alusia nie zaśnie wieczorem bez kąpieli, chcieliśmy już ją kąpac co 2 dzień ale był taki krzyk, że nam się nie opłaciło. Mąż ekspresem leciał po wanienkę i jak tylko zanurzyła nóżki w wodzie to już była cisza
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
do tego młoda wieczorem śpi albo w chuscie albo na rękach, inaczej zaraz się budzi i płacz, jak sie kładę do łóżka to czasem jeszcze godzinę sie wierci zanim zaśnie, a potem i tak pobudki, juz nawet nie liczę ile razy, bo szkoda mi sie denerwować, daję cyca i staram sie zasnąć, żeby coś pospać w nocy, bo w dzień przy dwójce nie da rady
na dodatek Adi ma właśnie bunt dwulatka i o wszystko trzeba sie prosić po kilkadziesiąt razy amnie juz nerwy puszczają i nieraz o głupie skarpety jest potworna awantura bo mu sie nie chce ubierać tylko by boso chodził
cóż takie życie, nikt nie mówił, ze bedzie łatwo, głowa do góry kiedyś się do tego przywyczaisz albo młody wyrośnie i bedzie spał spokojniej i dłużej :* buziaki
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Na ząbki dzisiaj właśnie kuppiłam Calgel - farmaceutka mi poleciła - posmarowałam jakąś godzinkę temu i jak dotąd rękawki suche
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
Wiktor zasypia dopiero po 22... Próbowaliśmy już wszystkiego, nie da rady go przestawić. kąpanie przed 20 butla o 21 i po godzinie zasypia. Na szczęście przesypia całe nocki
Dziewczyny staram się odzywać jak najczęściej ale niedawno padł mi komputer a do drugiego rzadko kiedy można się dostać... Teraz mam chwilę bo mam dzień wolny od uczelni Wiktor śpi a mąż w pracy.
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
mozna tez taka gumowa szczoteczka dla dzieci masowac delikatnie dziaselka,ale to przynosi ulge tylko na jakis czas,podobno pomaga tez ssanie smoczka z wypustkami jesli dziecko wczesnie zavkuje i jest za mala na gryzaczki-pomaga ze swedzeniem dziaselek, jesli chodzi o zele to podobno dobry jest tez Dentinox GEL-N, I BOBODENT. przy bolesnym zabkowaniu plyn Camilia lub czopki Viburcol N/alr to juz dla straszyck .Jesli akrmnisz z butli to dawaj chlodniejsze mleczko , cieple zwieksz obrzek !!:)powodzenia
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Mój mały dziś chyba odsypia, bo tylko cyc i śpi, aż sprawdzam czy oddycha, bo odkąd go mam jestem jakąś maniakalną osobą. Często mam nawet koszmary, np. że Filip leci z łóżka, albo uderza główką w scianę. Jakaś chora chyba jestem.
Madaleine ty jeszcze zaglądasz czasami do nas, ale mi chodzi o osoby, co kompletnie nie piszą. Pod koniec ciąży, to tyle nas tu było, że czasami już nie wiedziałam, kto jest kto. Może to i lepiej.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Dzis nie nadazam tyle wpisow Super,ze to forum troszeczke odzylo Ale to fakt,choc bardzo chce czasem sie nie wyrabiam,zeby cos napisac Ale na czytanie zawsze czas znajde,chocby karmiac Joanna u nas jest to samo,po kapieli o 20.00 chwilke sie pobawi i zasypia,ale na 20,30 minutek.A potem idzie spac dopiero o 22.30-23.00.Kilka nocy mi poszedl ladnie spac przed 22,ale juz mu sie odwidzialo A jak nie dam pospac te pare minutek to pozniej jest jeszcze gorzej bo marudzi,nie chce sie bawic,a spac idzie jeszcze pozniej niz jak sie zdrzemnie Dziewczyny co robicie jak Malenstwa gryza sutki Bo mi dopiero zaczely sie goic i od kilku dni mnie nie bolaly,to teraz Bruno przez te zabki zaciska tak mocno dziaselka,ze czasem to az mam lzy w oczach A na dziaselka nic nie mam,a wizyta u pediatry dopiero pod kobniec grudnia Jak bedzie go bardzo bolec to popytam w aptece,moze cos doradzi,bo natutejszych specyfikach sie nie znam Siteczko jeste wspaniala mama dla Twojego dziecka i ne mozesz myslec inaczej
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
No Monia nam tez babka calgel polecala jest nawet spoko tylko mi Alek to niedawal smarowac jak posmarowalam gore to dupa z dolem byla jak juz wyczul , chyba jakis mocno ziolowy byl .
Dziewczęta?? a macie tak ze jestescie zazdrosne o swoje dzieci??ze np niechetnie dajecie je komus na rece?? ja np tak mam, nie wiem czy to jakies moje zboczenie.ale jak kiedys przyjechala do nas prababka i mi mala prawie wyrwala z rok to tak si wkur..ze nie dosc ze zabralam jej mala , to teraz jej nie lubie, podobnie tesciowa i jedna z siostr meza.. moze to sie bierze stad ze one sa takie nachalne?? czy ze mna jest cos nie tak??
PS.mam nadzieje ze to pierwsze ;p
baby w zyciu bym Cie nie poznala, poznalam tylko zdjecie po twoim maluchu
he fajnie wiedziec jak wygladacie jakos tak "realniej " mi sie z Wami pisze:)
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
a co do ząbkowania to u nas chyba poełną parą dziąsełka opuchnięte i ryk od rana do nocy... głowa mi pęka...
majka
co do spania to kąpie chłopaków o 20 karmienie i zasypiają 21 a budzą sie 3.30( jak mąż wstaje do pracy) a potem 7.30-- nocki mam REWELACYJNE ))
Ja też nie chętnie oddaje swoich chłopaków innym mimo nawet jak krzyczą po pare godzin dziennie...
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Sandra jest dostępny też calgel www.calpol.co.uk/our-products?a=3months i wiem też że są jakieś granulki, podobno bardzo dobre ale nie pamiętam nazwy, białe opskowanie chyba z zielonymi napisami