BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 tygodni temu #485084 przez PolaL
Jeszcze troche muszę was nadrobić po przerwie jelitówkowej :dry:

I tak jak ja sie dobrze orientuję to ślinienie jest normalne u dzieciaczków od ok. 3 miesiąca życia. I wcale się to nie wiąże z ząbkowaniem. Zdarza sie ze maluchy ząbkują tak wcześnie ale sporadycznie. Mój ślinił się od 3 miesiąca a pierwszy ząbek wyszedł ok. 7 miesiąca.

Patys dobrze że taka duża poprawa u Matiego :lol:

Siteczkona pewno jesteś super mamusią. Co do zasypiania to ja się ni wypowiadam bo każde dziecko jest inne i inaczej śpi. Szymek zasypiał przy cycusiu a potem mogłam go spokojnie położyć do łóżeczka. Mała też zasypia przy cycu ale jak tylko kładę ją do łóżeczka to od razu ma oczy "jak pięć złotych" i od nowa cycuś. Więc śpi obok mnie
i to sporadycznie uda mis ie ją odłożyć do jej łóżeczka. W ciągu dnia częściej odkładam ale śpi góra 20 minut. Najlepiej śpi w wózku na dworze i tyle.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #485166 przez kasia7775
Ania ja właśnie przed chwila kupiłam Calgel (ok 11 zł), ma prawie taki samy skład jak Detinox N (ok 19 zł), ten drugi ma jeszcze rumianek.

Siteczko każde dziecko jest inne i choćbyś czasami nie wiem jak eis starała to i tak nie poradzisz :lol: Ale nigdy nie myśl, że to twoja wina.
Moja córka spała mi całymi nocami od 3 miesiąca, a syn nie przespał żadnej całej nocy do 2,5 roku. A najmłodszy śpi bez problemu (właśnie zasnął na macie z palcem w buzi :lol: ).

Czy waszym maluszkom lecą łzy? Bo mojemu nie?

A dzisiaj Oliwier skończył 3 miesiące :lol: :lol: :lol:

A z newsów to w święta mamy chrzciny, a 23 grudnia wychodzę za mąż :lol:

12 lata 3 tygodni temu #485187 przez Jussstyś
kasia moja corcia jak płacze to lecą jej łezki, czasami jak grochy :laugh:
Wszystkiego dobrego dla Oliwierka z okazji ukończenia 3 miesięcy :kiss: :kiss:
No i dużo szczęścia na Nowej Drodze Życia :laugh: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #485229 przez Ania14.09
Kasia gratuluję :) dużo szczęścia. Z tego co piszesz, to chłop ok. więc się uda :blink:
Mój mały też nie ma łez, tzn. sama do końca nie wiem, bo nie pisałam,ale ciągle mam problem z oczkiem. Już byłam z nim u okulisty i dostał chyba wszystkie kropelki i maść i masuję mu między noskiem,a oczkiem i raczej dalej ma zatkany kanał łzowy. U nas to taka tradycja ;) miałam, to ja i moja córka teraz Filip. My miałyśmy przebijany kanalik łzowy. Kiedyś robił to zwykły okulista. Teraz robią to w szpitalu, a w Szczecinie tylko jeden szpital i to na skierowanie od okulisty, jest przy tym anastezjolog i zabierają dziecko rodzicom na zabieg, więc nic fajnego. Jednak jak mus, to mus. No poczekam jeszcze parę dni, bo tak kazała mi okulistka.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #485234 przez czajusiątko
Kasiato gratulacje. To będziecie świętować :)
Mojej Oliwce pierwsze łezki popłynęły dwa tygodnie temu na szczepionce, a później już nie ale dziś widziałam jak troszkę popłakała to miała mokro przy oczku.
My dziś byliśmy u księdza i chrzest mamy 25.12 o 11 :) w tym tygodniu dostałam becikowe więc jutro z rana jadę z teściową na rynek pokupować mięsko na chrzciny. Wrzucimy do zamrażalki i będzie czekało, bo przed świętami cena pewnie pójdzie trochę w górę
Majka Alek to Twój synek?? Bo o nim piszesz a ja myślałam, że Diana to Twoje pierwsze dziecko :)

12 lata 3 tygodni temu #485249 przez kasia7775
Dziękuję :kiss:
a tak w ogóle to wiecie pierwsze, bo naszym rodzinom jeszcze nie zameldowaliśmy - niech maja niespodziankę :lol: miało być razem z chrzcinami, ale nigdzie w okolicy w święta nie ma ślubów, no to będzie przed. A imprezka po chrzcie :silly:

czajusiątko to chrzcimy się w tan sam dzień i o tej samej godzinie :)

Ania biedny Filipek :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #485255 przez fanta
Czesć dziewczyny :) Ania14.09 u mnie jest taka sama sytuacja moj syn ma zatkany kanalik dostalismy skierowanie do spzitala ale okropnie sie boje z nim iść! mały mi sie tez zanosi wiec to druga sprawa jak ja to przeżyje nie wiem :(((

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #485448 przez Lui
Siteczko - pocieszę Cię może troszkę, ale mam podobnie :) moja mała przez cały dzień od 7 rano, nie raz do 23 (śpi łącznie z 3 godziny), nie raz nie mam już siły, teraz (dosłownie teraz usypiałam ją 1,5 godziny! 3 razy próbowałam odłożyć do łóżeczka, i co? i leży w łóżeczku i "marudzi" a ja zasypiam na łóżku przed laptopem i nie wiem czy znowu ją wyciągnąć z łózka czy co bo za chwilę będzie ryk..) po przeczytaniu Twojego posta musiałam "odpisać"

jestem tu codziennie, ale nie pisze, nie mam czasu.. oglądam Maluszki..czytam o przebojach i podbojach Maleństw.. uśmiecham a jednocześnie padam.. przedwczoraj Mała dostała ciemieniuche, więc zagrzałam oliwkę..

W ogóle mam straszne problemy, jak Małą na weekendach zajmuje sie Babcia.. potem kolejne dwa dni to męka z wracaniem do normalności, Babcia ją rozpieszcza nosi na rękach, a potem Lila strasznie marudna.. na domiar złego Babcia zaczęła mieć teraz wiele do powiedzenia, że to mam robić tak, a to tak - bo lepiej zna moją Córeczkę. Na razię trzymam wszystko co chciałabym powiedzieć na "uwięzi" staram się wypuścić wszystko drugim uchem i nie denerwować bo nawet na to nie mam siły w pracy też już mam takie same podejście do ludzi którzy kiedyś by mnie wyprowadzili z równowagi.. teraz zwyczajnie przytakuje, za przeproszeniem tak tak tak.. .
W przyszłym miesiącu nie będę miała nocek w pracy, więc może trochę wrócę do życia.

12 lata 3 tygodni temu #485454 przez Lui
Patyś - Jesli chodzi o książkę jezyk Niemowląt - po parunastu stronach odłożyłam ją na dobre, gdy zaczynałam wprowadzać z niej "zasady" było gorzej niż lepiej.

Ania - u mnie też skończyły się kolki, jak sie zaczęły zaczełam podawać Sab Simplex, potem było już tylko gorzej i gorzej.. aż pogoniłam Sab simplex.. miała potem jeszcze z 3 kolki i teraz dłuuuuuugo spokój :) za to strasznie Lila pcha paluszki do buzi, niemiłosiernie się przy tym śliniąc.. i tu się zastanawiam czy to ząbki czy to może
odkrywanie rączek :D

Aby nie było, że tylko narzekałam w/w poście, mam o tyle fajnie... że Lile jak zostawie na Matcie edukacyjnej.. to nie raz 15-30 min zajmuje się jedną zabawkę (łapie ją, to ściągnie, to coś do niej gaworzy) jak sie znudzi to do bujaczka i znowu z 20 min spokoju, to potem na łóżko.. to jeść.. i tak cały dzien..

12 lata 3 tygodni temu #485461 przez makrelcia
Ania14.09 Fanta witam w klubie ropiejących oczek. Ja czekam do 3 stycznia na okuliste i tez pewnie czeka nas przepychanie kanalika :( Mój mąż miał 30 lat temu ten zabieg i jak mi teściowa opowiedziała jak to wygląda to ja dziękuję :(

Mojemu nie lecą łezki. Zresztą on rzadko płacze :) Jedynie co to charakterystyczne krzyki są jak chce jeść :)

kasia775 oj to będzie się działo w te święta :) czas wielkich przygotowań :D Powodzenia :)

My byliśmy dzisiaj u chirurga z tym naczyniakiem. Wizyta ekspresowa 4 min :D Obejrzał, powiedział, że ok :) Samrować tłustym kremem, zrobił zdjęcie i za 3 m-c do kontroli :) 2 godziny jazdy a 5 min w przychodni :) Mały odsypiał cały dzień a teraz spać nie może. Ciekawa jaka dzisiaj nocka mnie czeka po tej wycieczce... a Może przez deszczowy dzień cały czas spał...
W niedziele idziemy na basen :D

12 lata 3 tygodni temu #485504 przez moniab26
makrelcia zazdroszczę z tym basenem, u nas są jakieś głupie zasady na basenie i wpuszczaja dzieci dopiero od 3 roku życia a bym się popluskała z maluszkiem.
Uciekam spać - mój maluszek smacznie śpi od 20.30 a ja jakoś się tak zasiedziałam przy kompie
Spokojnej nocki mamuski

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 3 tygodni temu #485539 przez Jussstyś
makrelcia my też chcemy zacząć niedługo chodzić z malutką na basen :laugh: zobaczymy co z tego wyjdzie :)

12 lata 3 tygodni temu #485542 przez Lui
makrelcia też chce iść na basen, ale u nas dopiero od 6 miesiąca bo nie ma basenów ze specjalną wodą (nie chlorowaną dla Maluszków):(

12 lata 3 tygodni temu #485553 przez PolaL
Co do ząbkowania to stosowaliśmy różne maści - przy Szymku - te typowo dla niemowląt. I jak dla nas były nieskuteczne, jak Szymek trafił do Szpitala - to panie podpowiedziały mi żeby smarować maluchom dziąsła maścią Sachol - tylko przy zakupie nie mówić że to dla dziecka. Nam tylko ona pomagała i jak posmarowałam to 2 minuty i nic nie bolało. Przeszliśmy z tą maścią większość ząbków. A sporo polecają ją pediatrzy to mi wystarczyło.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 tygodni temu #485555 przez PolaL
Co do akrobacji mojej kropki to ostatnio jak leży na plecach zadziera główkę do góry i robi brzuszki :) szykuje się do siedzenia wariatka mała :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka