- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
I tak jak ja sie dobrze orientuję to ślinienie jest normalne u dzieciaczków od ok. 3 miesiąca życia. I wcale się to nie wiąże z ząbkowaniem. Zdarza sie ze maluchy ząbkują tak wcześnie ale sporadycznie. Mój ślinił się od 3 miesiąca a pierwszy ząbek wyszedł ok. 7 miesiąca.
Patys dobrze że taka duża poprawa u Matiego
Siteczkona pewno jesteś super mamusią. Co do zasypiania to ja się ni wypowiadam bo każde dziecko jest inne i inaczej śpi. Szymek zasypiał przy cycusiu a potem mogłam go spokojnie położyć do łóżeczka. Mała też zasypia przy cycu ale jak tylko kładę ją do łóżeczka to od razu ma oczy "jak pięć złotych" i od nowa cycuś. Więc śpi obok mnie
i to sporadycznie uda mis ie ją odłożyć do jej łóżeczka. W ciągu dnia częściej odkładam ale śpi góra 20 minut. Najlepiej śpi w wózku na dworze i tyle.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Siteczko każde dziecko jest inne i choćbyś czasami nie wiem jak eis starała to i tak nie poradzisz Ale nigdy nie myśl, że to twoja wina.
Moja córka spała mi całymi nocami od 3 miesiąca, a syn nie przespał żadnej całej nocy do 2,5 roku. A najmłodszy śpi bez problemu (właśnie zasnął na macie z palcem w buzi ).
Czy waszym maluszkom lecą łzy? Bo mojemu nie?
A dzisiaj Oliwier skończył 3 miesiące
A z newsów to w święta mamy chrzciny, a 23 grudnia wychodzę za mąż
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
Wszystkiego dobrego dla Oliwierka z okazji ukończenia 3 miesięcy
No i dużo szczęścia na Nowej Drodze Życia
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Mój mały też nie ma łez, tzn. sama do końca nie wiem, bo nie pisałam,ale ciągle mam problem z oczkiem. Już byłam z nim u okulisty i dostał chyba wszystkie kropelki i maść i masuję mu między noskiem,a oczkiem i raczej dalej ma zatkany kanał łzowy. U nas to taka tradycja miałam, to ja i moja córka teraz Filip. My miałyśmy przebijany kanalik łzowy. Kiedyś robił to zwykły okulista. Teraz robią to w szpitalu, a w Szczecinie tylko jeden szpital i to na skierowanie od okulisty, jest przy tym anastezjolog i zabierają dziecko rodzicom na zabieg, więc nic fajnego. Jednak jak mus, to mus. No poczekam jeszcze parę dni, bo tak kazała mi okulistka.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Mojej Oliwce pierwsze łezki popłynęły dwa tygodnie temu na szczepionce, a później już nie ale dziś widziałam jak troszkę popłakała to miała mokro przy oczku.
My dziś byliśmy u księdza i chrzest mamy 25.12 o 11 w tym tygodniu dostałam becikowe więc jutro z rana jadę z teściową na rynek pokupować mięsko na chrzciny. Wrzucimy do zamrażalki i będzie czekało, bo przed świętami cena pewnie pójdzie trochę w górę
Majka Alek to Twój synek?? Bo o nim piszesz a ja myślałam, że Diana to Twoje pierwsze dziecko
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
a tak w ogóle to wiecie pierwsze, bo naszym rodzinom jeszcze nie zameldowaliśmy - niech maja niespodziankę miało być razem z chrzcinami, ale nigdzie w okolicy w święta nie ma ślubów, no to będzie przed. A imprezka po chrzcie
czajusiątko to chrzcimy się w tan sam dzień i o tej samej godzinie
Ania biedny Filipek
- fanta
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham! :*
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
jestem tu codziennie, ale nie pisze, nie mam czasu.. oglądam Maluszki..czytam o przebojach i podbojach Maleństw.. uśmiecham a jednocześnie padam.. przedwczoraj Mała dostała ciemieniuche, więc zagrzałam oliwkę..
W ogóle mam straszne problemy, jak Małą na weekendach zajmuje sie Babcia.. potem kolejne dwa dni to męka z wracaniem do normalności, Babcia ją rozpieszcza nosi na rękach, a potem Lila strasznie marudna.. na domiar złego Babcia zaczęła mieć teraz wiele do powiedzenia, że to mam robić tak, a to tak - bo lepiej zna moją Córeczkę. Na razię trzymam wszystko co chciałabym powiedzieć na "uwięzi" staram się wypuścić wszystko drugim uchem i nie denerwować bo nawet na to nie mam siły w pracy też już mam takie same podejście do ludzi którzy kiedyś by mnie wyprowadzili z równowagi.. teraz zwyczajnie przytakuje, za przeproszeniem tak tak tak.. .
W przyszłym miesiącu nie będę miała nocek w pracy, więc może trochę wrócę do życia.
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ania - u mnie też skończyły się kolki, jak sie zaczęły zaczełam podawać Sab Simplex, potem było już tylko gorzej i gorzej.. aż pogoniłam Sab simplex.. miała potem jeszcze z 3 kolki i teraz dłuuuuuugo spokój za to strasznie Lila pcha paluszki do buzi, niemiłosiernie się przy tym śliniąc.. i tu się zastanawiam czy to ząbki czy to może
odkrywanie rączek
Aby nie było, że tylko narzekałam w/w poście, mam o tyle fajnie... że Lile jak zostawie na Matcie edukacyjnej.. to nie raz 15-30 min zajmuje się jedną zabawkę (łapie ją, to ściągnie, to coś do niej gaworzy) jak sie znudzi to do bujaczka i znowu z 20 min spokoju, to potem na łóżko.. to jeść.. i tak cały dzien..
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Mojemu nie lecą łezki. Zresztą on rzadko płacze Jedynie co to charakterystyczne krzyki są jak chce jeść
kasia775 oj to będzie się działo w te święta czas wielkich przygotowań Powodzenia
My byliśmy dzisiaj u chirurga z tym naczyniakiem. Wizyta ekspresowa 4 min Obejrzał, powiedział, że ok Samrować tłustym kremem, zrobił zdjęcie i za 3 m-c do kontroli 2 godziny jazdy a 5 min w przychodni Mały odsypiał cały dzień a teraz spać nie może. Ciekawa jaka dzisiaj nocka mnie czeka po tej wycieczce... a Może przez deszczowy dzień cały czas spał...
W niedziele idziemy na basen
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Uciekam spać - mój maluszek smacznie śpi od 20.30 a ja jakoś się tak zasiedziałam przy kompie
Spokojnej nocki mamuski
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa