BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 tygodni temu #485847 przez Ania14.09
Joanna śliczny synek :)
Aganio no mi sprawdziła się "wróżba" moja córka powiedziała najpierw "tata" i doczekała się brata po 18 latach. Więc nie wiadomo kiedy twoje chłopaki doczekają się siostry. Tym bardziej, że jesteś jeszcze młoda :)
agnessa wszystko się zmienia po urodzeniu dziecka. Jak masz możliwość jeszcze to zmnienić, to zmień. Jak nie to ciesz się tymi chwilami, co masz teraz, później będziesz się martwiła. :kiss:
Ja sama nie wiem czy wrócę do pracy, bo ja pracuję w prywatnej firmie i na moim miejscu jest już dziewczyna. Niby nie bardzo sobie radzi,ale to skomplikowany układ, poza tym jest "tańsza" ode mnie. Ja ze względu na kasę muszę wracać do pracy. Choć od mojej mamy już słucham, jaka jestem wyrodna jak wrócę. Ale ona mnie zostawiła z Babcią jak miałam 3 miesiące. Jednak wg mojej mamy, to było co innego. Niedawno pisałam o dystansie, jaki mam do mojej matki,ale jednak chyba nie do końca, bo boli mnie jej gadanie

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #485985 przez siteczko
No ale dziewczyny zdolne jesteście! :) Jak nie jakieś gwiazdy to reniferki już nie wspomnę o wypiekach, obiadkach itp ;)
O pierwsze słyszę o tym, że to czy dziecko powie najpierw mama tata ma wpływ na kolejne dziecko ;) w takim razie czekam na słówko 'mama' aby była następna córeczka ;)
MADZIA7 oj podobne mamy dzieciaczki :) a co do spania to miło powspominać hehe :) a wszyscy w ciąży mi mówili śpij póki możesz... a ja... ile można spać :D no i teraz mam pobudki hehe :) ale szczerze dla mnie najgorsze nie jest wstawanie i karmienie, tylko to jak nie raz było że odkładałam do łóżeczka i płacz :( i znowu cyc, aby zasnął :| na szczęście przez ostatnie dni widzę duuuużą poprawę :) oby tak zostało :)
Mam pytanko.. bo w sumie trochę się zdziwiłam jak tydzień temu Tymek zaczął dźwigać głowę leżąc na plecach... teraz robi to co raz częściej, a żeby było śmiesznie wspiera się też na łokciach i tym sposobem odrywa nie tylko głowę ale górną część plecków... czytałam że dzieci tak robią by się do czegoś zbliżyć, czy też jest to początek do siadania... ale czy 8tyg dziecko nie jest za wcześnie??? Wy też tak macie? miałyście? A co lepsze z brzucha na plecy już od dawna się przekręca... ale z pleców na brzuch nie bardzo... ale myślę że ma jeszcze czas :) w końcu dziś skończył 9 tyg :)

12 lata 3 tygodni temu #485998 przez Ania14.09
Siteczko dziecko nie siada z pozycji na plecach tylko na brzuchu. Najpierw się podnosi do raczkowania, a później przekręca pupę i siada. wyglada to mniej więcej tak

12 lata 3 tygodni temu #486083 przez majka_166
Ania moja Niunia tez ma zatkany kanalik i antybiotyk i masowanie nie pomoglo:( jej biedna Niunia moja :(( w pon jade do oklulisty zobaczymy co powie:(

12 lata 3 tygodni temu #486114 przez majka_166
mala mi zaczyna stekac strasznie nad ranem prezy sie i placze . dzis przeplakala kilka godin i tylko jak ja przytulalalm to byl spokoj teraz spi. jak myslicie jechac z tym do szpitala i wymusic jakies usg brzuszka?? nie zmienialam diety , pije herbatki ziolowe i nic. kupa byla , porazka jakas :(((((
czajusiatko Alek to moj podopieczny bylam jego Niania od stycznia do czerwca bo pozniej juz mi ciaza przeszkdzala a on zaczynl chodzic :))tak sie zastanawiam ze chyba sobie wysnialam ta moja Dianke bo mialam dobra prace biurowa , bylam AH w wydawnictwie prawniczym i mialam calkiem sporo kasy az cos mi strzelilo i wysylalam ogloszenia na Nianie i sie dostalam i rzucial prace biurowa , a teraz jestem mama na bezrobociu:) i oo :)
wicie dzwonilam na niklanska do okulisty i termin wolny jest na wrzesien 2013!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!boze :)

12 lata 3 tygodni temu #486143 przez Jussstyś
majka moja Julka tez jeszcze niedawno budzila síe nad ranem i stekala strasznie. Miala wzdecia. Pomogła jej herbatka
koperkowa Hipp, teraz jest juz spokój :-) spróbuj moze i Tobie pomoże, bo na pewno nie zaszkodzi :-)
Aganio ja z corcia ostatnio rozmawiałam i bardzo fajnie gaworzyla i udało jej síe powiedziec mama-nieświadomie ale
zawsze cos :-) czyli druga córeczka? :-)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #486235 przez patys
matko w moje dziecko cos wstapiło:)cały dzien przed kazdym zasnieciem taki ryk teraz wieczorem nawet zanim go do łózeczka połozyłam..widze ze ziewa myslę sobie o zmęczony pewnie a wczesniej się ze mną super na macie bawił a tu nagle taki ryk i nic nie pomaga zanim go nie ukołysze albo teraz wieczorem do piersi go musiałam dostawic to przysnął...a juz tak ładnie sam zasypiał nie wiem o co mu chodzi:(

a teraz własnie pierwszy raz od ponad miesiaca jem kanapke z białym serem...zobaczymy jak mały zareaguje bo po masle raczej nic nie było...w poniedziałek wieczorem jadłam więc chyba do dziś powinno już coś wyskoczyć gdyby miało uczulać...

12 lata 3 tygodni temu #486581 przez PolaL
Wczoraj chyba był taki dzień bo moja Gabi też marudna była. Krzyk i cyc.

Ania 14.09 na Lagunie jest taki basenik gdzie rodzice chodza z niemowlakami, nam tam woda sięga do pół łydki. A nie wypatrzałam ograniczeń wiekowych.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 tygodni temu #486615 przez baby_55
Aniu nie wszystkie dzieci siadają w ten sposób, niektóre faktycznie siadają z leżenia na pleckach
mój Adi akurat z klęczenia siadał, ale dzieci koleżanek siadały z leżenia, bo nie znosiły leżeć na brzuchu, robiły podobnie jak synek Siteczko ale zanim siądzie to jeszcze sporo czasu upłynie

Sandra to kwestia przyzwyczajenia :) od 20 miesięcy nie przespałam w całości żadnej nocy więc już się odzwyczaiłam :silly:

Lui super reniferek :)

ja właśnie wymyśliłam jakie zrobimy z Adim kartki na święta, jak bedę miała jakąś gotową to Wam pokażę :) bo my wysyłamy kartki na święta do znajomych i rodziny :)

12 lata 3 tygodni temu #486670 przez siteczko
baby_55 Wiem, wiem że jeszcze długa droga do siadania :) mnie po prostu zdziwiło że on się tak dźwiga do góry i to co raz częściej, zwłaszcza jak się złości, bo już za długo leży, więc w ten sposób pokazuje że chce już wstać hehe :)
A nasz maluszek pogodził się ze spaniem w łóżeczku, tzn. nie ma już krzyku gdy odkładamy do łóżeczka :) zarówno w dzień jak i w nocy :) i to jest piękne :)

12 lata 3 tygodni temu #486781 przez agnesssa
Siteczko Maks robi dokładnie to samo, podnosi główkę jak leży na pleckach ale właśnie zazwyczaj jak już marudzi i mu się pozycja nie podoba ;) ;)

Ania muszę wrócić do pracy bo finansowo nie damy rady, i już od dawna się próbuję na to nastawić ale taki mnie smuteczek naszedł, zresztą chyba już wiem dlaczego :silly: Mam jakieś plamienie więc myślę że pierwsza @ się zbliża po porodzie :dry: Już jest grudzień a to oznacza że właśnie minął rok od ostatniej miesiączki :ohmy: Szok jak ten czas leci

Próbuję Maksiowi zdjęcia robić do tego kalendarza, ale bardzo ciężko samemu taką sesję zrobić :silly: Nawet myślałam, żeby iść do jakiegoś studia porobić zdjęcia, ale zamiast tego zainwestowaliśmy w aparat i chyba lepiej na tym wyjdziemy :lol: Aczkolwiek nie mam zdolności odpowiednich :silly: Jak już kilka wybiorę to pokażę Wam co powymyślałam :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 tygodni temu #486841 przez Sandra85
Lui sliczny reniferek :) Widze,ze tu same uzdolnione mamusie :laugh: Ja jakos nie mam,az takich zdolnosci manualnych,choc to chyba bardziej pomyslu brak :huh: baby_55 koniecznie pochwal sie kartkami :laugh: Fajny zwyczaj wysylania kartek,ja tak lubie dostac jakas na Swieta,to nie to samo co sms,czy mail :) Siteczko to fajnie masz,ze sam zasypia :) Moj jeszcze tak nie umie,ale nie trace nadzieji :silly: Patys moze tylko gorszy dzien ma,jutro bedzie lepiej :) A co do masla,to napewno juz by cos wyszlo gdyby uczulalo.Zobaczysz teraz po serku...Agnessa no mysle,ze pokazesz fotki jakie wybralas :) Ja uwielbiam robic zdjecia i juz wywolalam ponad 200,ale nie sa to jakies cuda :silly: Kurcze,to Ty juz na okres czekasz :unsure: Ja mam nadzieje,ze jeszcze dluuuugo nie przyjdzie,przeciez karmimy piersia :) Aganio buziaczki dla chlopcow z okazji ukonczenia 4 miesiecy :kiss: :kiss: :kiss: Kurcze,ale zlecialo....
Milego wieczorku Mamusie :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #487096 przez Jussstyś
Agnesssa ja do pracy wracam w lutym, teraz jestem na zasiłku macierzyńskim, więc jest kasiorka z ZUS-u :silly: ja tez miałam lekkie plamienia, jeden tydzień przez 4 dni, a na drugi tydzień 3 dni :silly: teraz biorę tabletki anty, takie dla karmiących, je się bierze bez przerwy i przez cały okres brania tych tabletek moge nie miesiączkować wcale :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #487185 przez Ania14.09
Baby z klęczenia, to może dziecko siadać, chodzi o to, że brzuszek ma w stronę ziemi,a plecki na górze. jednak z leżenia na plecach siada się trudniej. Obciąża to bardziej kręgosłup i mięśnie brzucha. tego maluch jeszcze nie ma tak wykształconego. Poza tym z leżenia na plecach siadanie jest nienaturalne.
Mój Filip też dzwiga główkę jak leży na plecach, ale tego odruchu nauczył go mąż. Nie wiem czy to prawidłowe, bo bardzo obciąża mięśnie karku.
Co do miesiączkowania, to ja nie mam nic. Podobnie miałam z Magdą. Okres dostałam po 13 miesiącach po porodzie. Dziwnie mi z tym było.
Jeśli chodzi o oczko ropiejące, to ja byłam u okulisty prywatnie. Koszt 30zł. Więc nie dużo. Dostałam chyba już wszystkie możliwe krople do oczu, noska, maść,i masowałam, bo to może odetkać przegrodę,ale łzy dalej mu się zbierają. Na razie ropy niema.
Na koniec muszę się pochwalić, że Filip dziś śwaidomie wziął gryzak w rękę i włożył go oczywiście do buzi :)

12 lata 3 tygodni temu #487287 przez majka_166
czesc dziewczyny u mojej malej troche lepiej , zaczelam brac tabletki lactinatal i pije herbtake z koprem , bo moja mala nie chce z butli mi pic , mamy aventa teraz zamowilam Nuka , taka klasyczna moze bedzie lepsza.

Patys u mojej po masle tez nic nie ma, ale tarz zaczely sie pojawiac z nikad krostki..

dziewczyny dla tych co kapia w emolientach swoje maluchy to w superpharm jest promocja na emolium -30% i na balneum - 40%

milej niedzieli:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka