- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
Aganio no mi sprawdziła się "wróżba" moja córka powiedziała najpierw "tata" i doczekała się brata po 18 latach. Więc nie wiadomo kiedy twoje chłopaki doczekają się siostry. Tym bardziej, że jesteś jeszcze młoda
agnessa wszystko się zmienia po urodzeniu dziecka. Jak masz możliwość jeszcze to zmnienić, to zmień. Jak nie to ciesz się tymi chwilami, co masz teraz, później będziesz się martwiła.
Ja sama nie wiem czy wrócę do pracy, bo ja pracuję w prywatnej firmie i na moim miejscu jest już dziewczyna. Niby nie bardzo sobie radzi,ale to skomplikowany układ, poza tym jest "tańsza" ode mnie. Ja ze względu na kasę muszę wracać do pracy. Choć od mojej mamy już słucham, jaka jestem wyrodna jak wrócę. Ale ona mnie zostawiła z Babcią jak miałam 3 miesiące. Jednak wg mojej mamy, to było co innego. Niedawno pisałam o dystansie, jaki mam do mojej matki,ale jednak chyba nie do końca, bo boli mnie jej gadanie
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
O pierwsze słyszę o tym, że to czy dziecko powie najpierw mama tata ma wpływ na kolejne dziecko w takim razie czekam na słówko 'mama' aby była następna córeczka
MADZIA7 oj podobne mamy dzieciaczki a co do spania to miło powspominać hehe a wszyscy w ciąży mi mówili śpij póki możesz... a ja... ile można spać no i teraz mam pobudki hehe ale szczerze dla mnie najgorsze nie jest wstawanie i karmienie, tylko to jak nie raz było że odkładałam do łóżeczka i płacz i znowu cyc, aby zasnął :| na szczęście przez ostatnie dni widzę duuuużą poprawę oby tak zostało
Mam pytanko.. bo w sumie trochę się zdziwiłam jak tydzień temu Tymek zaczął dźwigać głowę leżąc na plecach... teraz robi to co raz częściej, a żeby było śmiesznie wspiera się też na łokciach i tym sposobem odrywa nie tylko głowę ale górną część plecków... czytałam że dzieci tak robią by się do czegoś zbliżyć, czy też jest to początek do siadania... ale czy 8tyg dziecko nie jest za wcześnie??? Wy też tak macie? miałyście? A co lepsze z brzucha na plecy już od dawna się przekręca... ale z pleców na brzuch nie bardzo... ale myślę że ma jeszcze czas w końcu dziś skończył 9 tyg
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- Otrzymane podziękowania: 0
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
czajusiatko Alek to moj podopieczny bylam jego Niania od stycznia do czerwca bo pozniej juz mi ciaza przeszkdzala a on zaczynl chodzic )tak sie zastanawiam ze chyba sobie wysnialam ta moja Dianke bo mialam dobra prace biurowa , bylam AH w wydawnictwie prawniczym i mialam calkiem sporo kasy az cos mi strzelilo i wysylalam ogloszenia na Nianie i sie dostalam i rzucial prace biurowa , a teraz jestem mama na bezrobociu:) i oo
wicie dzwonilam na niklanska do okulisty i termin wolny jest na wrzesien 2013!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!boze
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
koperkowa Hipp, teraz jest juz spokój spróbuj moze i Tobie pomoże, bo na pewno nie zaszkodzi
Aganio ja z corcia ostatnio rozmawiałam i bardzo fajnie gaworzyla i udało jej síe powiedziec mama-nieświadomie ale
zawsze cos czyli druga córeczka?
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
a teraz własnie pierwszy raz od ponad miesiaca jem kanapke z białym serem...zobaczymy jak mały zareaguje bo po masle raczej nic nie było...w poniedziałek wieczorem jadłam więc chyba do dziś powinno już coś wyskoczyć gdyby miało uczulać...
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ania 14.09 na Lagunie jest taki basenik gdzie rodzice chodza z niemowlakami, nam tam woda sięga do pół łydki. A nie wypatrzałam ograniczeń wiekowych.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
mój Adi akurat z klęczenia siadał, ale dzieci koleżanek siadały z leżenia, bo nie znosiły leżeć na brzuchu, robiły podobnie jak synek Siteczko ale zanim siądzie to jeszcze sporo czasu upłynie
Sandra to kwestia przyzwyczajenia od 20 miesięcy nie przespałam w całości żadnej nocy więc już się odzwyczaiłam
Lui super reniferek
ja właśnie wymyśliłam jakie zrobimy z Adim kartki na święta, jak bedę miała jakąś gotową to Wam pokażę bo my wysyłamy kartki na święta do znajomych i rodziny
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
A nasz maluszek pogodził się ze spaniem w łóżeczku, tzn. nie ma już krzyku gdy odkładamy do łóżeczka zarówno w dzień jak i w nocy i to jest piękne
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ania muszę wrócić do pracy bo finansowo nie damy rady, i już od dawna się próbuję na to nastawić ale taki mnie smuteczek naszedł, zresztą chyba już wiem dlaczego Mam jakieś plamienie więc myślę że pierwsza @ się zbliża po porodzie Już jest grudzień a to oznacza że właśnie minął rok od ostatniej miesiączki Szok jak ten czas leci
Próbuję Maksiowi zdjęcia robić do tego kalendarza, ale bardzo ciężko samemu taką sesję zrobić Nawet myślałam, żeby iść do jakiegoś studia porobić zdjęcia, ale zamiast tego zainwestowaliśmy w aparat i chyba lepiej na tym wyjdziemy Aczkolwiek nie mam zdolności odpowiednich Jak już kilka wybiorę to pokażę Wam co powymyślałam
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Milego wieczorku Mamusie
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój Filip też dzwiga główkę jak leży na plecach, ale tego odruchu nauczył go mąż. Nie wiem czy to prawidłowe, bo bardzo obciąża mięśnie karku.
Co do miesiączkowania, to ja nie mam nic. Podobnie miałam z Magdą. Okres dostałam po 13 miesiącach po porodzie. Dziwnie mi z tym było.
Jeśli chodzi o oczko ropiejące, to ja byłam u okulisty prywatnie. Koszt 30zł. Więc nie dużo. Dostałam chyba już wszystkie możliwe krople do oczu, noska, maść,i masowałam, bo to może odetkać przegrodę,ale łzy dalej mu się zbierają. Na razie ropy niema.
Na koniec muszę się pochwalić, że Filip dziś śwaidomie wziął gryzak w rękę i włożył go oczywiście do buzi
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Patys u mojej po masle tez nic nie ma, ale tarz zaczely sie pojawiac z nikad krostki..
dziewczyny dla tych co kapia w emolientach swoje maluchy to w superpharm jest promocja na emolium -30% i na balneum - 40%
milej niedzieli:)