BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #489032 przez siteczko
MADZIA7 Fajnie że chrzciny się udały! Zazdroszczę że już jesteście po... my niestety nie mamy na tyle miejsca w mieszkaniu więc pozostaje nam robić w lokalu... a ceny sobie piękne krzyczą... najprędzej zrobimy w styczniu pewnie... tylko muszę jeszcze sprawdzić ten lokal w realu który wyszukałam ;)
Pochwal się swoją śnieżynką :)
A co do usypiania, ja nic szczególnego nie zrobiłam :) to chyba dziecko mi się zmieniło hehe po prostu tak jak dziewczyny sugerowały... jak w ciągu dnia widzę, że ziewa kładę do wózka, poruszam chwilę i śpi :) dziś troszkę dłużej mi to zajęło, ale w końcu się udało i właśnie smacznie śpi :) po za tym na dzienne drzemki kładę go do wózka, a na noc do łóżeczka... już w sumie całe noce śpi w łóżeczku czasami jeszcze rano z nami, a raczej ze mną, bo jak już mąż do pracy się zbiera, przynajmniej mamy więcej miejsca ;) staram się go nie nosić bo już waży chyba z 7kg więc kręgosłup już całkiem by mi wysiadł... tak więc najprędzej usypia przy cycu, ale jak go przenoszę do wózka/łóżeczka to się przebudza... pogłaszcze po główce i śpi dalej... nawet w nocy np. dziś jakby się przebudził po 2h wstałam pogłaskałam chyba 1min i spał dalej prawie 3h :)

agnesssa świetne fotki :) fajny pomysł, że nie jedna tylko kilka na jeden miesiąc! :) mi też często synek robi psikusa i jak się świetnie bawi, śmieje, gaworzy i chce to nagrać to od razu się wycisza hehe :)
co do zestawienia jestem gotowa i zwarta do pracy ;) z tym że będzie trzeba pomyśleć jak to zrobić, w końcu będzie drugie tyle fotek, ale chyba już mam pewien pomysł :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #489066 przez kasia7775
A ja nawet nie podziękowałam za gratulacje. Dziękuję bardzo Wam wszystkim :kiss:

Patys ja też będę robić imprezę w domu. Mieszkamy razem z rodzicami i bratem w jednym domu, chociaż każdy ma swoje mieszkanie. Siostra przyjedzie z rodziną i będą u rodziców. Więc stwierdziłam, ze nawet gdybym zrobiła wszystko w lokalu, to i tak wszyscy się potem zwala do mnie i też trzeba stół zastawić. Więc szkoda podwójnie wydawać kasę. Robiłyśmy już z mamą 80-siątkę babci na ponad 30 osób, więc żaden problem opanować 17 gości :P

Madzia fajnie, że chrzciny się udały:) Poprosimy o fotki :lol:
Co do sukienki to właśnie szukałam takiej z zakładkami lub kopertowej, bo wiem, ze ukrywają "co nieco"

Agnessa super pomysł na kilka zdjęć w miesiącu.

Siteczko jestem za takim zestawieniem :)

Oliwier na szczęście nie ma problemów z zasypianiem. Wczoraj zasnął po 20, ok 24 zjadł i zasnął i spał do 5.50. Potem zasnął o 7.30 i spał do 10.30 :) A ja razem z nim :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #489104 przez majka_166
Kasia gratulacje , sukieneczka bardzo fajna :) nam chrzcimy wychodza na jakies 40 osob , wiec porazka , ale tez robimy w domu . Wogole nie chce mi sie tej imprezy bo tyle tego sie nazjezdza ;/ . a wolalabym jakis obiad tylko i papa zrobic wszyskim :). Nurtuja mnie dlugie wizyty gosci a wiem ze chrzciny beda do nich nalezaly.. no wiec tyle z "optymistycznych" rzeczy ;ppp
juz nie zanudzam Was:)
madzia7 - te witaminki aktualne?? jesli tak daj znac ile za nie ?:)

MILEGO DNIA WAM ZYCZE!!:)

ciezki okres przede mna trzeba pokupowac prezenty na swieta i kasa na chrzciny nie mowiac o samch swietach bo tez cos trzeba przyszykowac i pojdzie troche $$$ :)
macie jakis pomysl na prezent dla 50 =latka (mojego taty), dodam ze wciaz czuje sie mlody i atrakcyjny i twierdzi ze moglby wyrwac kazda laske :P :)

P.S.moja mama juz nie reaguje na te jego gadanie , bo twierdzi ze jest stary i lysy juz :)
26 joanna zgadzam sie z Toba moja mala usypiala sama w lozeczku jak byla zmeczona ale ze wszyscy ja zaczeli bujac nosic itp to teraz jak jest spiaca to drze sie w nieboglosy w lozeczku, ale nad ranem tez laduje w moim lozku :)
dzis bylam taka spiaca ze do 9 sobie gadala a ja spalam ;D
az sie zaczal krzyk to w koncu wstalam :) ale od razu inny dzien bo zawsze o 5 sie budzi:(
jak ty dalas rade brac slub w 6 miesiacu?ja wygladalam jak balon a w dodatku ledwo chodzilam :))podziwiam Cie!!

madeleine chyba lepiej Ci w blondzie :) tak promienniej wygladasz :) chociaz nie wiem braz tez bardzo ladny :))

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #489149 przez 26joanna
majka miałam siły i jeszcze tańcowałam do 6 rano a mieliśmy góralskie wesele więc nawet "skoczne" tańce tańczyłam :P u nas trzeba siedzieć na weselu do ostatniego gościa a mieliśmy kilku niedopitków :lol: ale super było :blink:
Justys ty pisałaś kiedyś ze bierzesz pigułki i nie masz okresu (chyba nic nie pomyliłam?) . Ja biorę Cerazette teraz 2 opakowanie i okres dostałam normalnie a miałam nadzieje ze skoro przerw nie robię to nie dostane :( ale małpa przyszła :angry:
Właśnie pakuje Jaśka małe ubranka , nosi już 3-6 rozmiar mój duży chłopak :)

12 lata 4 miesiąc temu #489152 przez MADZIA7
Majka aktualne, ale przez chrziny nie zdązyłam wysłać, mam nadzieję, że uda mi się jutro, bo dziś Mała coś niewyraźnie wygląda i nie idziemy na spacer, a mąż wraca koło 21. Witaminki są prezentem, więc nic mi nie wysyłaj:)

Mam dzisiaj jakiegoś doła, Patys, Joanna problem ze spaniem u nas jest bardziej skomplikowany, to nie chodzi o to, żeby ja chciała, żeby ona zasypiała w łózeczku, ja będę szczęśliwa jak zasnie mi na rękach i uda mi się przełożyć ją do łóżeczka, bo jak to robię to albo jest płacz albo już jest wyspana...wiem że nie powinnam narzekać, ale jak trwa to cały dzień i nic się nie da zrobić to jest to męczące, taka ze mnie beznadziejna matka, włąsnego dziecka nie potrafię uśpać:(kończę bo jest płącz:(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #489253 przez czajusiątko
U nas wczoraj był dramat. W ostatnich mała nauczyła się usypiać w wózeczku i wczoraj stwierdziłam, że nie będę jej tam wsadzać. Do południa było ok. Kryzys zaczął się przed 17 mała fajnie się bawiła ale przyszedł czas spania i zaczął się ryk. Zaniosłam ją do łóżeczka to darła się z 10 minut i nawet huśtanie na rękach nie dawało rady. W końcu usnęła. Potem po kąpieli Trochę popłakała ale usnęła w łóżeczku. Pospała z godzinę i znowu ryk... kolka :ohmy: potem jak ją utulaliśmy trochę się porozglądała i znowu ryk. Przed północą kazałam mężowi wtaszczyć wózek na górę, usnęła w nim na chwilę, potem się obudziła i znowu ryk. Przed 2 daliśmy jej paracetamolu i dopiero usnęła na rękach. To chyba nie możliwe żeby przez tyle godzin miała kolkę, ale jak płakała to się prężyła, odbijało jej się i puszczała bączki. Sama już nie wiem co jej dolega. Zastanawiam się czy nie wybrać się z nią do lekarza. Właściwie z kolkami nie powinna mieć problemu bo pije bebilon peptia to przecież jest mleczko dietetyczne i przy nim rzadko występują kolki... :huh:
Madzia też sobie pomyślałam, że jestem beznadziejna bo nie umiem pomóc mojej córeczce jak widzę, że coś ej dolega, ale nie możemy tak myśleć :ohmy: Dzieko to nie jest sprzęt ani robot w którym można wcisnąć guziczek i wyłączyć i nie ma gotowych wytycznych przy postępowaniu w określonych sytuacjach. Chcemy dla naszych dzieci jak najlepiej i zawsze staramy się im pomóc i to jest najważniejsze. Jak widać każda z nas ma ze swoim dzieckiem jakieś problemy, ale próbujemy je przezwyciężać i nie można się załamywać i poddawać. Musimy się jakoś trzymać i wzajemnie wspierać :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #489294 przez Nan
Hej mamusie:) Śliczne Wasze Maluchy wszystie... Mnie dopadł mega katar i ledwo zyję w dodatku boję się zeby Królewny nie zarazić, wszystkie dobre rady o izolacji tylko mnie dobijają bo jak sie izolować jak cały dzien jestesmy same:(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #489313 przez Jussstyś
26joanna ja biore te same i nie mam okresu moze po proStu kazdy reaguje inaczej :-)

12 lata 4 miesiąc temu #489343 przez patys
Nan jeśli chodzi o pozycję na brzuszku to nasz też na początku lubił potem nie bo przez szelki rzadko go kładliśmy ale teraz znowu go kłade i z dnia na dzień jest coraz lepiej, na początku płakał juz po chwili a teraz po 10 minutach dopiero marudzi:)

12 lata 4 miesiąc temu #489346 przez Nan
Dzięki Patyś:)- Dajesz nadzieję:) Czasem mam wrażenie ze ona tak w przód i w tył i znów w przód... Dzis mnie rozczuliła bo łapała łapkę swojego sflaczałego Misia i miziała sie po główce i cieszyła-0 wygladało jakby robiła to celowo, ale to aż trudno uwierzyc- pewnie przypadkiem się udało...

12 lata 4 miesiąc temu #489645 przez moniab26
lumpik24.pl zajmujecie całą stronę na forum swoją reklamą a w sumie rzeczy nie mscie w swojej ofercie nic ciekawego.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #489749 przez chasiami
Witam mamusie! Nie było mnie pare dni, bo były problemy z internetem.
Mam dużo do nadrobienia i nie wiem czy dam rade :huh:

U nas wszystko ok :) Jutro na szczepienie jedziemy mam nadzieje że nie będzie źle :)
Dzisiaj Ala jadła pierwszy raz deserek jabłkowy :) Smakowało aż uszy się trzęsły :)
Ale zjadła tylko 3 łyżki (6 małych łyżeczek) i codziennie będziemy powoli rozszerzac diete :)

Pozdrawiam :)

12 lata 4 miesiąc temu #489790 przez kasia7775
chasiami my też jutro mamy szczepienie, aż się boję. ostatnio Oli się do mnie uśmiechał i tak ufnie patrzył, a tu nagle ukłucie :( Pewnie sobie myślał, ze to mama tak go dźgnęła...

12 lata 4 miesiąc temu #489816 przez czajusiątko
My byliśmy dziś u lekarza z tymi wieczornymi bólami. Zrobił małej USG brzuszka i mówił, że widać pęcherzyki powietrza. Dostaliśmy dwa syropki, tylko jest straszny problem z ich dawaniem zarówno łyżeczką, jak i strzykawką. Mała przytrzymuje syropki w buzi a po chwili wypluwa. Dopiero za trzecim podejściem udało jej się trochę podać ale oczywiście i tak niepełną dawkę. Dziś po kąpaniu usnęła jak aniołek i przy butli była grzeczna, bo tak to ostatnio były problemy z tym karmieniem po kąpaniu.
Dziewczyny my wszystkie niby wrześnióweczki a pomiędzy naszymi dziećmi są nawet dwa miesiące różnicy. O ile się nie mylę to chyba wczoraj albo przedwczoraj bliźniaki Aganio skończyły 4 miesiące a moja Oliwcia dzisiaj dopiero 2 :)

12 lata 4 miesiąc temu #489845 przez PolaL
Czajusiątko jak ja podawałam mojemu Szymkowi leki to starałam się strzykawkę kierować tak żeby szło po policzku i małymi dawkami. U nas skutkowało nie wypluwał.

U nas z zasypianiem podobnie. W ciągu dnia to tylko na dworze no i małe przysypianie na ręce. Ale czasami jestem wredna matka i kładę do łóżeczka jak przyśnie to pośpi z 10 minut i potem jest ryk. Jak przetrzymam tak z 5-10 minut to sama zaśnie i śpi z godzinkę, a jak mnie serce ruszy to nici ze spania.

Jak ja pamiętam to na kolki podawałam Szymkowi proszek troisty w aptece 4 lata temu kosztował mnie ok. 6zł), który rozrabiałam ze swoim mlekiem. I kładłam go na brzuszek na termofor. Nam tylko to pomagało, żadne kropelki i syropki. Tyle że Szymek nie miał długo kolek jakieś 2 tyg.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka