BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #491182 przez majka_166
A ja dziewczyny wrocilam o swojej wagi czyli 48 ale moj brzuch wyglada jak takiego psa buldoga nie wiem czy kojarzycie ? jest taka reklama vichy bodajze ;p nie mowie o moich rozstepach co wygladaja jakbym co najmniej zebra byla .I dlatego kupuje przez internet bo co sie wybiore na zakupy i cos przymierze i zobacze swoj brzuch to juz zakupy nieudane :( wracam z placzem i oo

madziu dziekuje ci za witaminki jestes nie oceniona ale chociaz na jalas duza czekolade bym ci przelala $ :) wiec podaj konto swoje kobieto !!:)

baby sie odezwala do nas :) sluchaj czym sie martwisz 61 kg to jest super waga nie jedna Ci zazdrosci:)
patys wczoraj mi rozwniez chodzilo i ciebie ,ciesze sie ze z usypianiem lepiej .
macie racje jak czlowiek sie nie zna , nie widzidz to lawiej jest sie porozumiewac . Mi sie ciagle sni ze jade rodzic i sie boje tego. Wogole najbardziej to sie boje w zyciu kilku rzeczy : a)porodu ale to juz przezylam, b) wojny (mam nadzieje ze nie doczekam jednak) ;p c) i to juz tak calkiem powaznie ze kiedys uslysze o jakiejs niuleczalnej chorobie swojej lub bliskich :((

a co do humorow to ja calae zycie bylam humorzasta, jak bylam mlodsza to bilam siostre starsza pomagalo ;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #491187 przez Lui
Majka - ja to mam buldoga angielskiego w domu ;) czasem myślę, że mi nie wiele do niej brakuje hehe :P

a Tobie raczej chodzi o shar-peja :)
jak chodzi o mnie mi zostało +2/3 kg na plusie.. (62/63kg) ale przez pół roku gdy starałam się o Lilę brałam ciągle folik który u mnie powodował większy apetyt i nim zaszłam w ciąże przytyłam 5 kg więc łącznie mam 7/8 kg na plusie a jetsem nie wysoka :( i jestem załamana nimi.. bo gdy zaczęłam ćwiczyć zaczęło mnie boleć miejsce po cesarce, a nic ciężkiego nie ćwiczyłam tylko biegałam :(
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #491215 przez moniab26
Witam się i ja
my już po szczepieniu - w taki dzień jak dzisiaj nie powinni dzieciom takich przykrości robić jak ukłucia, chociaż nakleiłam plaster Emla i Oskar nawet nie poczuł, nawet się uśmiechał do pielęgniarki bo cały czas do niego mówiła. Waży 6830 i ma 67 cm. Mamy ćwiczyć tak jak na filmie, który ktoś wrzucał tu na formum - rączki i nóżka razem i przewracać się na boczki bo pani doktor stwierdziła, że jest za sztywny w kręgosłupie. Więc po powrocie do domu trochę powyginaliśmy się i nawet się to małemu podobało a teraz leży i bawi się rączkami - odkrył, że da sie zaczepić palec za palec a jak sie przy tym cieszy ... aż miło popatrzeć jak jest taki radosny.
U nas ze spaniem nie ma problemów - jedna, dwie pobudki w ciągu nocy. Wczoraj nad ranem - o 4 mój S szykował sie do pracy i świeciła się lampka nocna a Oskarek się obudził i przez godzinę rozmawiał z pluszowym słoniem, ubawiłam się po pachy z jakim zaangażowaniem mu opowiadał o czymś.
majka_166 ja też kupuję przez internet o po prostu mam większy wybór a u siebie obejdę wszystkie sklepy i nic nie kupię, ostatnio chciałam kupić oskarkowi " męski " sweterek i d...a nie ma w żadnym sklepie ani na bazarku w jego rozmiarze, wszystkie od 80 w górę - podpalić i zrównać z ziemią - na allegro kupiłam bez problemu, tak samo jest i z ciuchami dla mnie.
A co do wagi... ja się nie wypowiadam bo nigdy nie robiło mi różnicy czy mam 5 na + czy na - .
No ale sie rozpisałam... teraz uciekam robić gołąbki na obiadek bo już za mna chodzą od kilku dni.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #491237 przez majka_166
moj brzuch wyglada tak jak skóra tego psa he:)

widze dziewczyny ze rozszerzacie diete?? ja dzis pilam cole ;D
mam nadzieje ze mala brzuszek nie zaboli :((

fajny ten pies:)
tak sobie mysle ze moglabym miec jeszcze jedno dziecko pod warunkiem cesarki bo naturalnego to sie bojeeeeeeeeeeeeeeeee
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #491281 przez Ania14.09
Oj dziewczyny przesadzacie z tym wyglądem. Ja przed ciążą przytyłam 10kg, tego zrzucić nie mogę :angry: a to przez stresy, i w pracy i u męża w rodzinie, no i tak mi zostało. Bo to co wciąży zrzuciłam już dawno,nawet mam kilo mniej.
Lui wiem, że serce boli, bo ja czasami też tak mam z moim,ale zostawienie malucha na 5 minut, nie zaszkodzi mu, jak nic nie pomaga. Nasze dzieci też mogą mieć czasami humorki, jak każdy :cheer: Warunek też jest, że nic go nie boli. Muszę mieć pewność. Twoja mała jak tak mało śpi, to pewnie ze zmeczenia marudziła.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 4 miesiąc temu #491308 przez Jussstyś
To wy super wyglądacie w porównaniu do mnie :-( ja przytylam w ciazy 35 kg (!) jeszcze mi nie zeszło po ciazy bo mam 70kg na
170cm tragedia! Gdybym zrzuciła jeszcze z 10 to byłoby akurat, przed ciążą ważyłam 55kg...

Acha!! Zapomnialam síe pochwalić!! :-) wczoraj bylismy z mężem w Kościele załatwiać chrzciny dla naszej kruszynki :-) i udało
nam síe na drugi dzien świąt 26grudnia super! :-)

12 lata 4 miesiąc temu #491315 przez Ania14.09
Jussstyś-nie będę się z tobą licytować,ale nie jest żle. Ja chciałabym mieć takie proporcje :silly:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 4 miesiąc temu #491342 przez chasiami
Ach dziewczyny nie narzekajcie! :) Jesteście jedyne w swoim rodzaju i każda jest piękna :laugh:
Ja mam rozstępy na pupci :blush: ale na szczęście na równo z majtkami, czyli w bikini wyskoczę jeszcze (zanim zaszłam w ciaże kupiłam sobie nowy strój kąpielowy)

Kochane wiecie co? My z mężem idziemy na bal sylwestrowy :) Wszystko było by ok, ale mam problem z sukienką :blush: W pasie i biodrach luźna, ale wyżej z powodu piersi ciasno, może jak przestanę karmic to wrócą do normy :) Ale jest argument kupic nową sukienkę :)
Alę zostawiam moim rodzicom, czyli piętro niżej :) Może wypiję sobie pierwszego drinka od roku czasu (czuje że może mnie on kopnąc zdrowo) ogólnie to nie przepadam za alkoholem, ale w ciąży miałam ogromnego smaka na piwo o smaku lemoniady :P
A i laktator muszę wziąśc ze sobą :P

12 lata 4 miesiąc temu #491351 przez chasiami
Ciekawe co u innych mamusiek? Tych które się nie odzywają.
Nie pamiętam wszystkich, ale wiem że pomiędzy nimi były chyba Andra, karolak, anette

Za 3 miesiące zblizają sie moje 24 urodzinki wszystko ok tylko przeraża mnie to, że znowu cała rodzina się zjedzie a ja mam połączony pokój ze sypialnią i moja kruszynka nie bedzie miała gdzie spac :( a i wogole znowu trzeba wymyślac jedzenie itp.
Jak ja tego nie lubie :(

12 lata 4 miesiąc temu #491373 przez Jussstyś
chasiami wygląda na to, ze jestesmy z jednego roku, tylko, ze ja jestem z maja ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #491475 przez patys
dobry wieczór:) byliśmy dzisiaj w szpitalu żeby zakleili nam pepuszek drugi raz plasterkiem na przepuklinke ale pani doktor powiedziała że już nie trzeba:)
dziś o niebo lepiej z zasypianiem Matiego, nie powiem żeby płaczu nie było ale obyło sie bez bujania na rączkach w przeraźliwym krzyku:)teraz zasypia sam w łóżeczku, na początku musiałam go chyba ze 3 razy uspokajać i odkładać do łóżeczka aż w końcu się super wyciszył i teraz zasypia powoli:)
jak wam teraz cos napisze to pewnie pomyslicie że jestem walnięta:)dzis miałam troche czasu i postanowiłam zrobić mężowi i w sumie sobie też prezent na święta albo na 6 stycznia (wtedy dowiedzieliśmy się o tym że jestem w ciąży) a prezent polega na tym, że pokopiowałam prawie wszystkie swoje wpisy od poczatku jak się zalogowałam na położnej i wyszedł taki jakby pamiętnik :laugh: :laugh: z resztą pomyślałam sobie że to będzie fajna pamiątka mieć tak spisane w jednym miejscu co przeżywałam przed ciążą itp:)kiedyś z sentymentem to sobie poczytam:)

12 lata 4 miesiąc temu #491489 przez Jussstyś
patys super pomysł! :-) chyba zgapie od Ciebie :laugh: ja o ciazy dowiedziałam się w piątek 13-go stycznia, więc nie
powiem, zeby to byl pechowy dzien dla mnie :laugh: pamiętam, ze wtedy pokazałam test mężowi bo myslalam, ze mam zwidy
:laugh: i od razu pojechaliśmy do moich rodzicow z dobrą nowiną :-) ze szczęścia to razem z mamą plakalysmy dlatego, ze z
mężem staraliśmy się 14miesięcy, bałam sie, ze cos z nami nie tak, a tu juz nasza kruszynka jest z nami :-)

12 lata 4 miesiąc temu #491557 przez 26joanna
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Jaś ma zapalenie ucha i górnych dróg oddechowych . Hmmm. jak na dziecko które ma stan zapalny , mój syn dużo i ładnie śpi i je , trochę popłacze ale ogólnie jest radosny i mimo chrypki coś tam dyskutuje . Nie wiem , antybiotyk dostałam i dam mu ale jakoś to wszystko dziwne , np. powiedziała " rozpuść 3 tabletki w wodzie i raz dziennie daj małemu" na pytanie ile tej wody mi nie odpowiedziała , więc dam pół szklanki i rozpuszczę te tabletki to jak dobrze trafie to będzie dobra dawka , ale jak nie to będzie albo za mocne albo za słabe...... W ogóle bez komentarza to irlandzkie leczenie.....
Justyś ja ważę prawie tyle samo co Ty a jestem niższa od Ciebie i to sporo , bo ja z tych "innych" góralek , niska i niecycata :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #491558 przez chasiami
Jusstyś Ja jestem 28 lutego :)
Patys no fajne wspomnienia :) dobrze, że z Mateuszkiem coraz lepiej :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A propo łezki. To strasznie "miękka" się stałam po porodzie, często się rozklejam.
Ostatnio płakałam bo Alusi przypadkowo przy kąpieli do oczka mydełka naleciało i nie szło ją uspokoic.
Nawet zwykły film leci i becze jak głupia (a zawsze byłam uważana przez innych za twardą babkę)

12 lata 4 miesiąc temu #491630 przez Lui
U mnie mija 3ecia godzina jak Młoda nie śpi :)
marudzi bo chce spać ale nie może zasnąć ... i mam nadzieje ze zaraz zaśnie bo ja z rana wstaję o 5 do pracy a z Lilą zostaje Teściowa na 5 godzin (potem Maz), mam nadzieję że da radę bo to jej drugi raz i oby Młoda nie była tak marudna jak mi dała popalić:)

chasiami
z tym rozklejaniem mam to samo :)

majka śliczne zmarszczuchy :) żebyśmy tak podchodziły do siebie.. :)

uciekam lulać Córcię , miłej nocki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka