- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
Makrelcia ja nie jestem specjalistką od odzwyczajania od piersi, bo nie umiałam odzwyczaić moją córkę. Tzn. teraz uważam, że przegapiłam moment, bo do roku dziecko nie ma większych przyzwyczajeń i można odzwyczaić,ale moja madzia nie chciała nic jeść poza piersią, poza tym była malutka. bo na bilansie rocznym ważyła 8 kg i nic nie jadła, więc dawałam jej pierś do woli, a później był tylko problem, bo biegająca dziewczynka czy w sklepie, czy w domu podbiegała wsadzała głowę pod bluzkę i sobie piła cyca,a ludzie oczywiście się dziwili, więc ja wtedy się przejmowałam i gadaniem i minami. Odzwyczaiłam ją na siłę, i to było dla nas bardzo bolesne Musiałam ją dać do przedszkola i już wyjścia nie było.
U nas strasznie dużo śniegu. My wczoraj nie byliśmy na spacerku, dziś chyba też nie pójdę, bo jak z wózkiem na śnieg? niby odśnieżone chodniki,ale słabo
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Kasiu przekonałaś mnie tym argumentem szczęśliwa matka=szczęśliwe dziecko, dziś przywitałyśmy się z córcią jak codzień, z uśmiechem na twarzy:) choć chyba każdy ma nieraz gorszy dzień, ja wtedy tłumaczę NAtalce, że to nie jej wina, że Mamusia ma dziś gorszy humor, mam nadzieję, ze rozumie
Makrelcia nie wiem niestety jak się odstawia dziecko od piersi, słyszałam, że jak się wprowadza nowe pokarmy, to dzieci czasem same "rezygnują" z piersi, ale to chyba rzadko.
miłego dnia:)
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Makrelcia jeżeli chodzi o odstawianie piersi pod względem psychologicznym Ci nie pomogę. My po prostu automatycznie przeszłyśmy na butelkę jak nie mogłam jej karmić piersią. Jeżeli chodzi o zaniknięcie pokarmu to mi lekarz przepisał tabletki Bromergon (na receptę). Przy pierwszym zapaleniu brałam po pół tabletki bo chodziło tylko o ograniczenie produkcji mleka gdy nie mogłam karmić. Przy następnej chorobie brałam już po całej i pokarm się skończył po kilku dniach.
Polal, Ania ja też uważam, że macie rację, tylko, że u nas w domu jak teściowie słyszą jak mała płacze to od razu lecą i pytają co jej jest i zaraz na ręce. Z drugiej strony to ja też staram się nie dopuszczać żeby płakała, ale to ze strachu jak kiedyś przez płacz zachłysnęła mi się śliną.
Moja mała ma dalej uczulenie na płyny do prania. Ciągle piorę jej ubranka w płatkach mydlanych i ostatnio wyprałam w Lovelli i zrobiły jej się takie delikatne czerwone plamki. Ciekawe jak długo będzie to trwało...
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
Moja mala nie chce pic ani z butli aventa ani nuka. tylko zastanawiam sie czy moze przez to ze herbatka koperkowa jej nie smakuje , ona jest chyba swiecie przekonana ze ja ja chce czymc otruc , a za jedyny pokarm uwaza mleczko:)cos czuje ze mi da czadu bo nie bd chciala kaszek itp.moja mala dzis marudna w nocy sie budzila z placzem i to takim okropnym;/
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja piorę w normalnym proszku (Bryza) tyle że każde ubranko prasuję na parze. Na razie nic jej nie wyskakiwało.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Wczoraj dopiero odprawialismy mikołaja u teściowej były wszystkie dzieci (kuzynostwo od Alicji) i mój mąż przebierał się za Mikołaja było ciekawie i smiesznie, niestety zdjęc nie mamy bo Alicja przespała wszystko (spała 2 godzinki) aż żal było ją ruszac Ale prezenty dostała
czajusiątko ja kupiłam proszek od znajomej aptekarki proszek do skóry alergicznej, ale teraz okazało się że nie potrzebnie bo uczula ją tylko coś z pokramu.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czajusiątko z tym doświadczeniem masz rację.
polaL byłaś na spacerku? Ja jak popatrzę za okno, to zimno mi z samego patrzenia, chodniki też słabo odśnieżone
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
wiecznie nie odśnieżone i chodniki, tylko ulice w miarę...
czajusiatko ja na poczatku tez pralam w loveli i mała miala krostki, teraz piore w dzidziusiu i jest ok;-) moze tamten po
prostu za mocny jest
chasiami zrób test, bedziesz spokojniejsza ja dla odmiany nie míalam jeszcze okresu, tzn. Takie plamienie przez 3 dni
na poczatku listopada
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
dziewczyny nie panikujcie z tym okresem hehe
mi tez bylo nie dobrze ostatnio , ale odkrylam od czego , jak daje malej witaminke tozawze sobie biore do buzi ta kapsulke twist off i i teraz na sama mysl mam mdlosci :PP
ja dzis nie ruszam na dwor, mala miala w nocy katar po wczorajszym spacerze
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
a co do prosku to ja piosre w normalnym tyle e daje dodatkowe płukanie dla dzieciaków i jest ok
pamiętacie jak pisałam że mieszkamy u teściów na pokoiku 10m2 to pokaże wam jak sie zmieściły 2 łóżecka łóżko, safa, komoda troche ciasno ale wszystko pod ręką.
No i ozdoby chłopaków na co moja teściowa powiedziała że niszcze pokój obklejając dieciakom ale mam to gdzieś bo chłopaki lubią te ozoby i do nich gadają hehehe
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
aganio87 czasem w małym pokoiku można upchnąć zatrważająco dużo - masz dowód na swoim - a ozdoby bardzo ładne a teściowa niech się za du..ę ugryzie.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna