BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 tydzień temu #495484 przez baby_55
dziewczyny wybaczcie, ze tak mało wchodzę, ale nie wyrabiam na zakrętach, masę roboty przed świetami, do tego musieliśmy kupić nowa choinkę bo na starym miekszaniu poprzednia nam zapleśniała :ohmy:
ale za to nowa stoi już ubrana, robię kolejne ozdoby, witrażyk na okno gotowy, kokardki się robią ;) jeszcze ozdby z makaronu i masy solnej
pierniczki część pierwsza upieczone

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #495560 przez Lui
Baby - śliczne zdjęcia :)

aganio87 ja pamiętałam, że u Teściów.. ale nie wyobrażałam sobie tego.. kiedyś tak z mężem mieszkałam u mojej mamy tez na ok 10m2 z psem (w mieszkaniu były jeszcze dwa inne psy, tylko że nasz siedział u nas w pokoju bo tamte "terenował" podczas zabawy). Juz chyba nie długo jak się przeniesiecie do siebie :)

Jak ostatnio jak się "poskarżyłam" na Lilę, tak teraz ładnie śpi w ciągu dnia (chodzi spać co 2-3 godziny na dwie) a o nocy nie mówię, 3 dni pod rząd ok 8-10 godzin śpi (zaśnie 21-22, wstaję 7 rano z minutami). Dziś przebrałam ciuszki, wyciągnęłam s chomikowane 68 rozmiar :) pochowałam 62 :) - aż mi było szkoda tych 62 bo nie które tylko raz ubrane..

Jutro jedziemy na szczepienie, brrr

Dawno nie widziałam na forum Anulki (chyba, że też tylko podczytuje jak ja mało co pisze)

12 lata 1 tydzień temu #495587 przez Ania14.09
Agnessa-super kalendarz, sama drukujesz czy tylko projekt?
Ja daję tylko po jednym zdjęciu i zamawiam zawsze na allegro

baby skąd ty masz na to wszystko czas przy dwójce małych dzieci? Podziwiam.
I nie widać za oknem śniegu ;) u mnie śniegu po kolana i znowu nie wyjdę na spacerek, bo nie ma gdzie jeździć wózkiem :dry:

lui ślicznie śpi twoja mała, mi też szkoda tych małych ciuszków. Z jednej strony bardzo chcę żebym mogła wkładać te większe,ale jak chowam te malutkie, to żalem....
My obecnie nosimy 62-68. Mój synek do wielkoludów nie należy :)

Pytacie o Anulkę więc mogę do niej napisać, bo mam numer

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 1 tydzień temu #495607 przez Jussstyś
baby super te zdjęcia! :-)
ania ja mojej Julci tez ubieram 62-68 więc nasze dzieciaczki podobne wzrostem :-)
agnessa ja planuje taki kalendarz zamówić pod choinkę dla rodzicow i teściów :-) tylko na razie nam síe laptop zepsuł i
znajomy nam naprawia, moze na dzis juz będzie ;-)

Wiecie co dziewczyny? :-) udało mi síe pobudzić laktacje! :-)
Niunia do tej pory nie najadala síe z jednej piersi, to podawałam druga, po czym odciągalam i wychodziło tylko 5ml z dwóch
piersi. Od paru dni odciągalam co dwie-dwie i pol godziny z każdej piersi po 7minut potem po 5 i po 3 i udało síe!
Teraz niunia je z jednej piersi i jeszcze dodatkowo odciągam 50ml :-) a jak pierś jest napełniona to odciągam jednorazowo z
jednej piersi 180ml :-) używam laktatora medela mini electric :-)
Teraz ja jestem zadowolona i niunia najedzona :-)

12 lata 1 tydzień temu #495609 przez Jussstyś
Acha i moja Julcia jak zasnela wczoraj o 20:00 po kąpieli tak obudzila sie o 4:15 zjadla i spala ze mna do 9 :-)

12 lata 1 tydzień temu #495702 przez agnesssa
Ja też zamawiam dla dziadków :D I właśnie na allegro znalazłam mega promocję, ale jeszcze czekam na nie więc nie mogę się wypowiedzieć czy są ładnie wykonane :D

allegro.pl/fotokalendarz-a3-13-kartkowy-...-83-i2860487918.html

Maks ostatnio na wieczór ma ochotę się wielce śmiać i bawić i też usypia koło 21-22 ale śpi do 7 potem je z dwóch cycków na raz i śpi do 10 :lol: Teraz też śpi aniołek mój :)

Baby Jaka chojana :woohoo: Super, i ta zjeżdżalnia też super. Adaś jest uroczy :kiss:

Maks tez nosi 62-68 chociaż w większości 68 jest mu jeszcze za duża, a 62 za mała. On ma bardzo długie rączki i ciężko coś dopasować :huh: Właśnie znowu wpadłam w szał zakupów ciuszków, bo właśnie z tych co miałam zaczyna wyrastać, i znowu na allegro hehe

Jestem allegromaniaczką :silly:

Jussstyś
Gratuluje pobudzenia laktacji :kiss: :kiss: Ja też używam tego laktatora, na razie odciągam przed samym snem, bo Maks się w nocy nie budzi :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 1 tydzień temu #495725 przez aganio87
agnesssa ja też jestem allegromaniaczką aż mąż stwierdził że nie musze wychodzić z domu bo wszystko na allegro jest...

ja też chciałam kupić taki kalendarz ale z mążem stwierdziliśmy że odpuścimy sobie prezenty bo i tak brakuje nam do domu i każda złotówka sie przyda chcą sie wprowadzić już za 3 miesiące... a my jeszcze daleko w polu... bo posadzki dopiero bedą panowie kłaść w poniedziałek....

Chłopaki mają 60 cm wzrostu ale pasują rzeczy na nich nawet 74 bo takie brzuchy mają... heheheh :)

[*] 6.11.2011

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #495781 przez madeleine
cześć :)

agnessa przepiękny ten kalendarz.
Wiktor od kilku dni jest niespokojny, właśnie wróciliśmy od lekarza, dostał antybiotyk i smecte, bo ma straszne biegunki i od wczoraj w kupkach pojawiła się krew i śluz... Mam go dużo dopajać żeby się nie odwodnił, na szczęście nie jest odwodniony ani nie widać żeby był bardzo poważnie chory, tak powiedział lekarz.

od kilku dni jestem taka nieprzytomna i rozkojarzona, zauważyłam ze jestem blada i mam strasznie podkrążone oczy, byłam dzisiaj z rana zrobić wyniki z krwi i moczu. Zobaczymy co jest grane

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a tak na marginesie zobaczcie jakie świąteczne papmpersy wypuściła DADA :))

Wiktorek już jest z nami!
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #495796 przez aganio87
nie podoba mi sie ta nowa szata graficzna na święta pieluszek ale cóż trzeba przeczekać a co na wielkanoc bedą jajaeczka??? hehehehe

madeleine dzieci też są marudne na pogode a moi chłopacy to barometry jak marudzą tzn że w nocy bedzie przymrozek i sie sprawdza :)

a co do testu to napewno pokazuje prawde. :)

[*] 6.11.2011

12 lata 1 tydzień temu #495891 przez Jussstyś
madeleine tez mam te pieluchy i bardzo mi síe podobają :-)

12 lata 1 tydzień temu #495897 przez Nan
Hej Mamusie:) U nas Świat nie widać. Musze w końcu prezenty powymyślać. Nowe dady mi sie podobają - znajomej córeczka (roczna) az piszczy do reniferków- my też mamy- mila odmiana a i pieluszki fajne (normalnie uzywamy happy).
b]Siteczko[/b] te pozycje są np. w tym poradniku www.wczesniak.pl/kontakt/39
Nasz królewna szczególnie lubi tą "siedzącą" przodem do świata. Chyba na Youtube mozna znaleźć filmiki z P. Zawitkowskim w roli głównej- ale przed porodem nie zdążyłam a po nie było czasu i zalecenie od ortopedy było by nosić na żabkę (przedpotopowe zresztą....). "Turlanie" przy ubieraniu tez jest ok- skończyly się grymasy niezadowolenia.

12 lata 1 tydzień temu #495959 przez Lui
Ja bardzo szybciutko bo zaraz lece do fryzjera

Odradzam książkę CEWE z fotojokera, zamówiłam na święta (dałam jakieś 160zł) w twardej okładce.. ale zdjęcia w tej książce to jakaś pomyłka. Mąż na niektórych wygląda jak zawodowy alkoholik (sami poprawiali zdjecia bez komentarza wszystkie jakieś czerwienią przechodzą)a , że zdjecia juz wcześniej wywoływałam te same i wyglądają normalnie to wiem, że to ich wina. To do tego zdjęcia z tej książki są takie z deka niewyraźne, rozmazane (gdzie były czyste jak lustro - robione lustrzanką - fotografia moja pasja). Więc baaardzo się zawiodłam.. wręcz zdenerwowałam, że tyle pieniędzy.. a taka lipa..

teraz czekam co mi napiszę siostra, zamawiała przez allegro książkę..

12 lata 1 tydzień temu #495978 przez majka_166
śmieszne te pieluszki ale chyba tradycyjne byly fajniejsze:)moja coreczka nosi 74 juz w wiekszosci urodzila sie 58 i przez to ze jest dluga to body spiochy i spodnie w tym rozmiarze juz:)

boze jak wam zazdroszcze ze maluchy spia wam cala noc moja zasypia o 18 wstaje o 22, potem o 2,4,6 nad ranem steka lub ma wiecznie zapachany nos wiec sama ja budze z raz dodatkowo bo nie moge sluchac jak ciezko sapie..;/
wiecie co te zakupy na allegro to na pewno przyspadlosc mlodych mam , bo ja tez zamawiam wszystko bo z mala sie ciezko ruszyc a tak mozna z kazdej strony obejrzec:))ale jak mowilam ja chomikuje wiec mam chyba wszystko , 6 paczek pampersow, pelno kosmetykow ciuszkow dla wszystkich :)) :lol:

12 lata 1 tydzień temu #496097 przez Ania14.09
jusstyś gratuluję, że ci się udało. Ok. 3-4 m-ca następuje często drugi kryzys laktacyjny.
Napisałam do Anulki i właśnie odpisała, że odwisiła firmę i ma bardzo dużo pracy. dziękuje za pamięć i odezwie się. Przysłała zdjęcie Julianka, fajny chłop, rośnie z niego :)

Co do pieluch, to duzo osób chwaliło mi te dada,ale ja próbując różnych najbardziej wolę huggies. Najmniej przemakają i są na naturalnej bawełnie. dada szybko się "brylują", mimo, że ja długo nie trzymam Filipa w jednej, max 3 godziny, chyba, że nocą jak śpi :)

Masz rację Majka dużo zależy jakie dziecko się urodziło. Mój Filip urodził się krótki, bo miał 46cm. Teraz go nie mierzą,ale te w rozmiarze 62 są akurat, albo trochę za małe

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 1 tydzień temu #496307 przez chasiami
Witam!
Chciałam was powiadomic mamuski ze zakończyłam przedświąteczne porządki!!! :) Ale walczyłam równo :)

Alusia nosi rozmiar 74 czasem zdarza sie 68 bo rozmiar nie jest równy rozmiarowi.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka