BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #498282 przez madeleine
dady są dostępne tylko w biedronce :) i rozmiary są takie same jak na każdych innych pampersach :)

Wiktorek już jest z nami!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #498303 przez Jussstyś
Ania ja próbowałam różnych pieluch i najbardziej mi pasują wlasnie dada. Inne mi przeciekaly. Zdarzało síe, ze niuni az na
plecy wszystko wylecialo. Dosłownie byla osikana i obs..na po same pachy :silly:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #498685 przez agnesssa
Kalendarze doszły wczoraj i są super, bardzo mi się podobają :lol: Ja również wypróbowałam różne pieluszki i hugies mi przeciekały potwornie, co sikanie to całego musiałam Maksia przebierać, teraz też mam dadę ale nieświąteczną, I jest ok. Najlepiej mi pasują pampersy, ale teraz 2 są za małe a 3 jeszcze za luźne a 2 dady są dobre, ta wielkość pieluszek jest nie równa. Dada tak w ogóle są produkowane przez Pampersy z tym, że dla Biedronki, dlatego są dość dobre, a niższa cena :lol:
Popakowałam większość prezentów i jestem zadowolona ustawiłam stertę i teraz co chwile na nie patrzę, bo już się nie mogę doczekać Wigilii :lol:

A tak z innej beczki, nie bocie się, że wydarzy się coś dziwnego na koniec kalendarza Majów :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #498693 przez MADZIA7
Witajcie:)

Przerzuciłam się na pisanie wieczorne z porannego, żeby rankiem więcej posprzątać i zdążyć z obiadkiem:) Dziś za nami miły dzionek, tylko dwa razy płaczki, a tak to spacerek, zabawa, przytulanki, karmienie, przewijanie i kąpiel - czyli nasze codzienne rytuały:)

Czytałam dziś taki artykuł o MAtkach - Polkach, z którymi się identyfikuję, i tam było napisane, że zmienia się wizja kobiety Matki-Polki, z kury domowej poświęcającej się jedynie dziecku na kobietę znającą swoją wartość, kochającą dziecko, ale i mającą również czas dla siebie, na włąsne ambicje i pasje, na razie bardziej przypominam tę pierwszą, ale liczę po cichu na to, że w niedalekiej przyszłości stanę się tą drugą, bo choć uwielbiam przebywać z moją Kruszynką, to marzę o kawce w kawiarni z koleżankami czy jakiejś romantycznej randce, ale póki nie nauczymy się jeść z butelki, to nici z moich planów. Dziś mąż kupił mi torcik z cukierni i tak sobie piłam kawę i go jadłam i wyobrażałam sobie, że w tej cukierni siedzę:) Co myślicie o tych MAtkach-Polkach?

Patys przepis dla Ciebie, pierniczki bez jajek: mojeekspresjekulinarne.blox.pl/2012/12/K...iczki-bez-jajek.html

Agnessa gdzie można zobaczyć Twój kalendarz, bo wszyscy tak chwalą, że też jestem ciekawa. Ale ekspresowa jesteś z tymi prezentami, ja już zamówiłam prezent dla męża i córeczki na allegro - leżaczek bujaczek, krawat, spinki i pasek do spodni. A w sobotę jedziemy po prezenty dla siostry, szwagra, teściowej i szwagierki - my robimy losowanie pod choinkę, kto komu kupuje, bo bym zbankrutowała kupując wszystkim ;)

Ania dzięki za info o huggisach, wysłałam męża po nie do auchana, choć dady też lubię:)

Kupiłam smoczek kauczukowy, też się Naqtalce nie podoba i butelkę tommy teppe, jutro ją wypróbuję, trzymajcie kciuki:) od tego zależy moja wizja Matki - Polki ;)

dobrej, przespanej nocki:)

12 lata 3 miesiąc temu #498803 przez Ania14.09
widzicie z tymi pieluchami, to każdy ma inaczej. Nam przeciekają wszystkie pieluchy, bo Filip sika bardzo do góry i każda pielucha zalewa mi go po pachy jak nie zmienię za szybko, zwłaszcza po nocy :silly: Obecnie też mam dady, bo je wykańczam z zapasów.

Madzia ja typem "matki polki" nigdy chyba nie byłam, bo uważam to za jakąś dziwną martyrologię, która nikomu jest niepotrzebna. Może ten typ 'nowoczesny' bardziej by mi leżał, bo dobra mama, to szczęśliwa mama. Dziecko najbardziej uczy się przez naśladownictwo. Więc taki ofiarny typ mi nie pasuje i nie chcę tego dla swojego dziecka.

agnesssa co do kalendarza majów, to sama mam czasami dziwne myśli, choć w biblii jest napisane " nie znacie dnia , ani godziny" więc tym się pocieszam :silly:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #498946 przez hanias
Może ja też wypróbuję kauczukowy smoczek bo silikonowy traktowany jest jako zabawka, nie ma mowy żeby Hanię do niehgo przekonać.
Butelkę mamy dr browna i oczywiście przy podawaniu jest protest nieziemski który trwa ok 10 minut karmię ją na stojąco a jaj już się przekona to siadam bo mi plecy tak nawalają że szok.ale wciąż próbuję z tą butelką, bo też nigdzie wyjść nie mogę. wszystkie prezenty póki co przez allegro

12 lata 3 miesiąc temu #498956 przez patys
Mati dziś juz rano spał 40 minutek i teraz też zasnął...ja trochę ogarniam mieszkanko, a po choinkę jednak dzisiaj nie pojechaliśmy bo nie zdążyliśmy przed męża pracą więc tylko wywietrzyliśmy całe mieszkanie bo ze spacerku dzisiaj zrezygnowaliśmy jednak...dzis jak mi się uda to znow wyjdę sobie z koleżankami bo mamy taką małą wigilię z paniami z przedszkola...niestety po serku mati ma wysypkę na twarzy, tzn kilka krostek miał wcześniej ale po nim wyraźnie się powiększyło....więc chyba z sera muszę zrezygnować:(madzia dzięki za przepis jest super, tylko gdzie ja kupię tą melasę bo nawet nie wiem co to jest taka ze mnie kucharka:)

12 lata 3 miesiąc temu #498989 przez Nan
Zastanawiam sie nad specerkiem... wczoraj jednak bylismy u tego okulisty- wszystko jest jak najbardziej ok więc z głowy, ale samo badanie- cóż trochę brr (unieruchamiane oczka itp) na szczęście pani doktor była może nie wylewna ale zrobiła to mega sprawnie i szybko. Dzidzia nadal katarkuje:( a mi pękała głowa przez całą noc. Moim zdaniem mamy za sucho i za ciepło nocą w mieszkaniu ale już nie mam pomysłu co z tym zrobić (kaloryfer zakręcony, ręczniki i nawilżącz są).
Patys Melasa bywa w sklepach ze zdrową żywnością- można zastąpić miodem (ale uczula), golden syrupem (dostępny w delikatesach, przepis na mojewypieki.com), lub syropem klonowym
Ja tam mogę być i matką-polką-kurą póki daje mi to radość ,a na razie to jak zestawię pracę w korporacji (którą naprawde lubiłam, zanim ciąża trochę zaczęła być "ciężka") z kuringiem domowym to naprawdę nie jest źle- brakowało mi trochę ludzi i ruchu ale teraz mam deal z koleżanką że jak ma jakies upierdliwe pracowe sprawy/teksty to wpada/dzwoni i razem kombinujemy-ona ma wsparcie i nowe spojrzenie ja mam odskocznię
Co do przepowiedni majów to olewam- jak się spełni to co za róznica, a jak się nie spełni to szkoda czasu na rozmyślanie o pierdołach;P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #499051 przez agnesssa
Madziu www.zapytajpolozna.pl/130-wrzesien/27978...Page-611.html#494772
tu znajdziesz kalendarz, musisz liknąć na ta buźkę :)

A to moje prezenty :) Ja robię tym bliskim z którymi spędzam wigilię, teściom i szwagrowi więc w sumie jakieś 15 osób. Pewnie jak już wszyscy będą dzieciaci to też będziemy robić tylko dzieciaczkom :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A takie winietki zrobiłam :lol:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #499066 przez patys
agnesssa aż zapachniało świetami od tych twoich prezentów:) mnie w tym roku też tylko dzieciaczkom kupujemy, nawet się cieszę bo finansowo chyba bym rady nie dała dla wszystkich...ja lubię robić takie rzeczy jak już w domku posprzątane it to wtedy siadam odprężona przy kawce i wymyślam winietki itp:)no i w tym roku święta nie obędą się bez moich rogalików bo to chyba jedyne słodkie na które mogę sobie pozwolić, no jeszcze jabłecznik bez białka jajka samo żółtko no i wykorzystam może pierniki od madzi:)

trochę podłamałam że te krostki po serku śmietankowym wyszły no ale co poradzić:(

12 lata 3 miesiąc temu #499101 przez Ania14.09
a ja dostałam takiego e-maila do kuzynki, więc się dzielę :dry: Nie wiem czy to prawda

Rozdają darmowe breloczki.
>
> Polska policja ostrzega przed niebezpiecznymi breloczkami do kluczy.
> Są one oferowane głównie na parkingach i stacjach benzynowych jako darmowy prezent.
> Przypięcie go do kluczy może być fatalne w skutkach.
> Gadżet ma wbudowany chip, który umożliwia śledzenie potencjalnej ofiary.
>
> Przestępcy podążają za posiadaczem breloczka z chipem do miejsca jego zamieszkania.
> Tam dochodzi do rozpoznania, i gdy tylko nadarza się okazja złodzieje dokonują włamania.
> Breloczek z chipem umożliwia dokładne określenie pozycji, w której znajduje się ofiara,
> więc bandyci mają pewność, że mogą spokojnie plądrować mieszkanie.
>
> Jak informują policjanci procederem zajmują się złodzieje rumuńskiego pochodzenia.
> Policjanci apelują, aby pod żadnym pozorem nie przyjmować tego typu prezentów.
>
> Wiadomosc pochodzi z 7 listopada z portalu Wirtualna Polska
>
>

12 lata 3 miesiąc temu #499111 przez chasiami
Ania a gdzie to sie dzieje? U nas w Rybniku właśnie niedawno były przypadki że ludzi okradali. Znajomi pojechali no Auchanu i ich nie było 3 godzinki i za te 3 godzinki już nic nie zostało z domu, kraldi wszystko telewizory złoto kase wszystko co szło.
Może to było związane z tym breloczkiem?

12 lata 3 miesiąc temu #499124 przez Ania14.09
Nie mam zielonego pojęcia Chasiamibardzo możliwe, że ci znajomi wzięli breloczek :dry: Lepiej być przezornym.

a co do konca świata, to przeczytałam coś takiego
wiadomosci.onet.pl/wideo/wpadka-nasa-opu...czasem,102655,w.html

12 lata 3 miesiąc temu #499136 przez Ania14.09
Jeszcze co może was zainteresować, choć za bardzo nas już nie dotyczy,ale dla mnie "głupie feministki" jak zwykle działają przeciw kobietom

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #499163 przez hanias
my przed świętami siadamy do wspólnego stołu i losujemy kto komu ma zrobić prezent i jest to wygodne bo kupuję 1 osobie a nie każdemu (oprócz dzieciaków).Ustalamy kwotę do jakiej robimy prezenty i jest ok. Sprawdza się to u nas co roku :laugh:
Ja uważam że urlop macieżyński tak czy siak powinien być cały rok i to bez łaski i nie 80 a 100% płatny!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka