- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- madeleine
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Synuś już na świecie! :))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
plecy wszystko wylecialo. Dosłownie byla osikana i obs..na po same pachy

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Popakowałam większość prezentów i jestem zadowolona ustawiłam stertę i teraz co chwile na nie patrzę, bo już się nie mogę doczekać Wigilii

A tak z innej beczki, nie bocie się, że wydarzy się coś dziwnego na koniec kalendarza Majów

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Przerzuciłam się na pisanie wieczorne z porannego, żeby rankiem więcej posprzątać i zdążyć z obiadkiem:) Dziś za nami miły dzionek, tylko dwa razy płaczki, a tak to spacerek, zabawa, przytulanki, karmienie, przewijanie i kąpiel - czyli nasze codzienne rytuały:)
Czytałam dziś taki artykuł o MAtkach - Polkach, z którymi się identyfikuję, i tam było napisane, że zmienia się wizja kobiety Matki-Polki, z kury domowej poświęcającej się jedynie dziecku na kobietę znającą swoją wartość, kochającą dziecko, ale i mającą również czas dla siebie, na włąsne ambicje i pasje, na razie bardziej przypominam tę pierwszą, ale liczę po cichu na to, że w niedalekiej przyszłości stanę się tą drugą, bo choć uwielbiam przebywać z moją Kruszynką, to marzę o kawce w kawiarni z koleżankami czy jakiejś romantycznej randce, ale póki nie nauczymy się jeść z butelki, to nici z moich planów. Dziś mąż kupił mi torcik z cukierni i tak sobie piłam kawę i go jadłam i wyobrażałam sobie, że w tej cukierni siedzę

Patys przepis dla Ciebie, pierniczki bez jajek: mojeekspresjekulinarne.blox.pl/2012/12/K...iczki-bez-jajek.html
Agnessa gdzie można zobaczyć Twój kalendarz, bo wszyscy tak chwalą, że też jestem ciekawa. Ale ekspresowa jesteś z tymi prezentami, ja już zamówiłam prezent dla męża i córeczki na allegro - leżaczek bujaczek, krawat, spinki i pasek do spodni. A w sobotę jedziemy po prezenty dla siostry, szwagra, teściowej i szwagierki - my robimy losowanie pod choinkę, kto komu kupuje, bo bym zbankrutowała kupując wszystkim

Ania dzięki za info o huggisach, wysłałam męża po nie do auchana, choć dady też lubię

Kupiłam smoczek kauczukowy, też się Naqtalce nie podoba i butelkę tommy teppe, jutro ją wypróbuję, trzymajcie kciuki:) od tego zależy moja wizja Matki - Polki

dobrej, przespanej nocki:)
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Madzia ja typem "matki polki" nigdy chyba nie byłam, bo uważam to za jakąś dziwną martyrologię, która nikomu jest niepotrzebna. Może ten typ 'nowoczesny' bardziej by mi leżał, bo dobra mama, to szczęśliwa mama. Dziecko najbardziej uczy się przez naśladownictwo. Więc taki ofiarny typ mi nie pasuje i nie chcę tego dla swojego dziecka.
agnesssa co do kalendarza majów, to sama mam czasami dziwne myśli, choć w biblii jest napisane " nie znacie dnia , ani godziny" więc tym się pocieszam

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Butelkę mamy dr browna i oczywiście przy podawaniu jest protest nieziemski który trwa ok 10 minut karmię ją na stojąco a jaj już się przekona to siadam bo mi plecy tak nawalają że szok.ale wciąż próbuję z tą butelką, bo też nigdzie wyjść nie mogę. wszystkie prezenty póki co przez allegro
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nan
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Patys Melasa bywa w sklepach ze zdrową żywnością- można zastąpić miodem (ale uczula), golden syrupem (dostępny w delikatesach, przepis na mojewypieki.com), lub syropem klonowym
Ja tam mogę być i matką-polką-kurą póki daje mi to radość ,a na razie to jak zestawię pracę w korporacji (którą naprawde lubiłam, zanim ciąża trochę zaczęła być "ciężka") z kuringiem domowym to naprawdę nie jest źle- brakowało mi trochę ludzi i ruchu ale teraz mam deal z koleżanką że jak ma jakies upierdliwe pracowe sprawy/teksty to wpada/dzwoni i razem kombinujemy-ona ma wsparcie i nowe spojrzenie ja mam odskocznię
Co do przepowiedni majów to olewam- jak się spełni to co za róznica, a jak się nie spełni to szkoda czasu na rozmyślanie o pierdołach;P
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
tu znajdziesz kalendarz, musisz liknąć na ta buźkę

A to moje prezenty

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A takie winietki zrobiłam

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
trochę podłamałam że te krostki po serku śmietankowym wyszły no ale co poradzić

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Rozdają darmowe breloczki.
>
> Polska policja ostrzega przed niebezpiecznymi breloczkami do kluczy.
> Są one oferowane głównie na parkingach i stacjach benzynowych jako darmowy prezent.
> Przypięcie go do kluczy może być fatalne w skutkach.
> Gadżet ma wbudowany chip, który umożliwia śledzenie potencjalnej ofiary.
>
> Przestępcy podążają za posiadaczem breloczka z chipem do miejsca jego zamieszkania.
> Tam dochodzi do rozpoznania, i gdy tylko nadarza się okazja złodzieje dokonują włamania.
> Breloczek z chipem umożliwia dokładne określenie pozycji, w której znajduje się ofiara,
> więc bandyci mają pewność, że mogą spokojnie plądrować mieszkanie.
>
> Jak informują policjanci procederem zajmują się złodzieje rumuńskiego pochodzenia.
> Policjanci apelują, aby pod żadnym pozorem nie przyjmować tego typu prezentów.
>
> Wiadomosc pochodzi z 7 listopada z portalu Wirtualna Polska
>
>
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Może to było związane z tym breloczkiem?
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a co do konca świata, to przeczytałam coś takiego
wiadomosci.onet.pl/wideo/wpadka-nasa-opu...czasem,102655,w.html
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja uważam że urlop macieżyński tak czy siak powinien być cały rok i to bez łaski i nie 80 a 100% płatny!!!