- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Majka moje maleństwo tez nie spi całych nocek dzis zasnał o 19 30 pobódka o 23 , 3 i 6 i teraz próbuje zasnąć w łóżeczku wiec mu nie przeszkadzam:)
a wczoraj wreszcie miałam wychodne i od 17 do 20 20 byłam w pubie z kolezankami na urodzinach koleżanki:)zamówiłam sobie ryż surówkę i jakieś mięsko drobiowe ale było w panierce więc ją oczywiscie musiałam zdjąć bo pewnie z jajkiem była:)był też pyycha tort ale oczywiście nie jadłam bo cały w kremach i śmietankowy, za to przyniosłam swój kawałek mężowi za spaniałą opiekę nad maleństwem ..mały usnął bez marudzenia, wcześniej mąż go nakrarmił moim odciągniętym mleczkiem (co za fart że moje dziecko od 3 dni nauczyło się pić z butelki chyba wiedział że mamusia chce wyjść
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
My wczoraj mieliśmy fajny, taki wesoły dzionek i stwiedziłam, że to takie niesamowite obserwować jak Maleńśtwo odkrywa każdego dnia nowe rzeczy,np. NAtalka uczy sie brać do rączki maskotki. No i byłyśmy nareszcie na spacerze, od piątku siedziałyśmy w domu ze względu na duży mróz.
Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieci, te któe nauczyły się pić z butelki, potrafią ssać smoczka, zastanawiam się, czy to ma związek, bo ja uczę córeczkę jednego i drugiego po trochę. Ale jakoś nie pasuje jej ten sylikon, za to uwielbia brać do buzi maskotki, rączki, moją koszulkę, a wczoraj jak się tuliłyśmy, próbowała zjeść mój nos!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Też mam te DADY z Rudolfem czerwononosym, uwielbiam je, bo w końcu nie myli mi się, gdzie przód, a gdzie tył
Nan dzięki za linka, trochę się wystraszyłam, bo ja córkę głównie w pionie noszę lub na ręce mi wisi, na fasolkę chce stale jeść, więc tylko do karmienia, no i wyszło, że ją źle przewijam, przebieram, kąpię i przekładam na brzuch... mam nadzieję, ze jej jeszcze krzywdy nie zrobiłam, poćwiczę te pozycje...
My nosimy od tygodnia, dwóch 68, ale chyba już niedługo:)
Lui pochwal się fryzurą.
Baby cudne zdjecia, najbardziej rozczulił mnie Adiś w tym fartuszku i z tym maleńkim wałeczkiem i foremkami, przekaż mu buziaka od cioci MAdzi
dobrego dnia
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a może w butelkach są za małe dziurki że tak niechętnie piją ( może spróbujcie kupić z większą albo zróbcie drugą maluką) u mie Kajtek był głodny chciał pić a mała dziurka była i sie wkurzał a teraz lubi pić z kubka niekapka bo sie napije i sie nie denerwuje ani sie nie zachłyśnie...
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
Mi się przypomniało, że smoczki trzeba było w butelkach powymieniać
bo mają przecież podział 0-3 3-6 itd.. teraz mam te 3-6 to mała się krztusi, za szybko płynie przez nie mleko, dziś trzeci dzień i już jej idzie powoli lepiej..
Jak szybciutko ten czas ucieka..
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Najpierw usypiał mąż nosząc, tuląc, lulając... ale co usnął i chciał położyć do łóżeczka był krzyk i tak kilka razy... aż w końcu po 2h padł o 23:30, ale zasnął tylko na 50 min później karmienie i kolejna walka z usypianiem która trwała do 2 w nocy! z tym że teraz nawet noszenie nie pomagało, nie uspakajał się w końcu jak się udało zasnął znowu na 50min! noszenie nie pomagało to aby uspokoić dałam do cyca, był raptem 4min, przeniosłam do łóżeczka, mimo że się przebudził po 5min zasnął i spał 4h... później pielucha, cyc w łóżku i 1h spał... przed południem też chciałam uśpić, bo ziewał, przecierał oczka... to 2h mi zajęło by zasnął i spal 35min! Tak więc padam.. teraz też jadł i usnął, odłożyłam do wózka...
Mam pytanie do Was.. głównie do Mam karmiących piersią... wiem że to jest na żądanie, ale tak średnio co ile karmicie i jak długo? Z jednej piersi czy z dwóch? Bo ja czasami mam wrażenie że cały czas karmie więc może coś nie tak i dlatego tak mu się ulewa, już nie wspomnę że waży już ponad 7kg!
aganio87 duże chłopaki już w ogóle nie widać że byli wcześniakami a jeszcze jak piszesz co jedzą i jak to już w ogóle, mam wrażenie że są dużo starsi niż 2 miesiące od Tymka
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Moja Oliwka też wczoraj płakała jak ją wsadziłam po kąpaniu do łóżeczka, ale jak ją wzięłam na ręce to usnęła i spała już w swoim łóżeczku. Jak usnęła po 20 tak spała dziś do 10.30 z tym, że dawałam jej butle na spaniu o 23, 4 i o 8. Obudziła się tylko jak po porannym karmieniu dawałam jej syropek, ale zaraz potem usnęła w łóżeczku.
Wiecie co już nie mogę się doczekać żeby dać mojej Oliwci jabłuszko ale niestety jeszcze musimy trochę poczekać
Madzia może spróbuj dać Natalce smoczek kauczukowy. Te silikonowe są twardsze i nie wszystkie dzieci je chcą
Widzę, że dużo mam używa pieluch Dada. My też je mamy. Na razie mieszam je z pampersami które nam zostały i happy, które dostałam od znajomej. Swoją drogą to jak dla mnie te happy są wcale nie fajne. Są bardzo grube, sztywne i w dotyku wydają się takie, jakby był do nich napchany papier.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Aganio kochani są twoi chłopcy. Tacy już duzi i fajni :)A Kajtuś to czysta mamusia
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
W zeszłym tygodniu chciałam dać mu herbatkę z butelki, to więcej miał z tego radochy i nic nie wypił, śmiał się tylko i traktował to jak zabawę... Wczoraj jak chciałam dać mu moje odciągnięte mleko, to dopiero za którymś razem załapał i wypił ale było tylko 50ml
No i uśpiłam pospał 30 min, po czym się obudził, ale ruszałam wózkiem i jakoś ululałam, śpi dalej, ciekawe ile...
Już zapowiedziałam mężowi że jak wróci to chce wyjść, jechać na drugi koniec miasta, aby tylko usnął i pospał dłużej niż 1h... inaczej się nie da, a w drodze zazwyczaj usypia... a przy okazji ja się rozerwę bo inaczej zwariuje w domu :|
czajusiątko myślę ze bardziej z tego że nie może zasnąć, chociaż pewności nie mam :| a nóżkami bardzo rusza, też jak się złości lub czegoś chce tak w ciągu dnia, więc to nie jest dla mnie znak że coś boli..
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
siteczko ja się nie martwiłam tym nigdy tzn nie zawracałam sobie głowy czy się jedną najada skoro po 10 minutach przestaje to chyba tak:)i potem śpi i jak się budzi nie płacze od razu że chce jeść więc raczej mu starcza a też je tak krótko w nocy to samo po 10 min...
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Czajusiątko My z Alusią wyrobiłyśmy sobie normy spania o 20 zasypia i śpi do 9.30 z przerwą o godzinie 4 na karmienie W ciągu dnia zasypia 2 razy po 2 godzinki i raz ok 18 ma drzemkę na pół godzinki
Karmię piersią, ale czasem zdarza się że muszę dokarmic MM (1-2 razy dziennie)
Odciągałam wczoraj pokarm o 23 i nad ranem jak miałam mało pokarmu to wypiła to mleczko.
Wiecie dziewczynki że ona wypija już 180? i je co 4 godzinki. Nie wiem czy prawidłowo, ale niestety taki jest głodny nasz głodomorek
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Mój Mały dzisiaj przy popołudniowej drzemce płakał przez sen. Zdarza mu się to raz na kilka dni. Myślicie że takie małe dzieci mają koszmary ?
Co kupujecie dzieciakom na święta ?
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Madziu- chyba nie ma co popadac w paranoję- my nosimy w pionie też, ale zauwazyłam że te pozycje pokazane przez neurologa po 1. jej sie podobają po 2. są wygodne dla mnie
Siteczko ja w dzien ostatnio karmię co 1,5-2,5 godziny z jednej piersi, wieczorem dostaje trochę przed kapielą a po opróżnia obie i przesypia po tym 6-7 godzin. Wczesniej działała jak zegarek co 3 godziny w ciagu dnia i jedna 5 godzinna przerwa w nocy, mi sie wydaje że spotkał mnie jakiś kryzys laktacyjny tuz po jej skoku rozwojowym;) Wazy ponad 7 kg i rośnie na długość też (odrabia straty- w szpitalu się dziwili "duzy tata, duża mama a córka taki kurczak").