BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 tydzień temu #497185 przez MADZIA7
Hej dziewczyny, pochwaliłam się rano, jak wczoraj było wesoło i dziś Mała dała popalić, dostała 2 razy takiej histerii, że nie mogłam jej uspokoić, nie spała od rana do 16 aż w końcu padła i zasnęła.
Siteczko współczuję tego usypiania, rozumiem Cię bo mam podobnie i jak czytam jak niektóre z Waszych dzieci śpią w ciągu dnia po parę godzin, to też mi się płąkać chce, bo ja jak się nie wyrobię między 6 a 9 ze wszystkim, to później nie ma szans, teraz mąż się bawi z córeczką, a ja zamiast coś sprzątać na święta, siedzę na necie, bo chcę oddychnąć.
Ja karmię w dzień co 2 godz. jedną piersią, a wnocy co 3, czasem to mi się rozregulowuje.

Chyba padnę ze śmiechu, bo mąż próbuje właśnie uspać Natalkę w łóżeczku i jakieś hipnozy czy czary nad nią uparawia, a ona się z niego tylko śmieje ;)

Jak myślicie jak chcę nauczyć pić Małą z butelki, to kupić butelkę 0-3, czy 3+, bo chyba kupię tą mniejszą, bo te smoki to jakby za duże dla niej. I co lepsze tomme tippe czy dr brown, która ma mniejszy i bardziej miękki smoczek?

Czajusiątko spróbuję z tym smokiem kauczukowym, dzięki za pomysł.

Aganio chłopaki przystojniaki i wcale nie tacy podobni:)

dobrej, przespanej nocki Wam życzę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #497238 przez makrelcia
A te pieluszki Dada z reniferami mają jakieś oznaczenie na opakowaniu że są świąteczne? Bo też chcemy takie :D

12 lata 1 tydzień temu #497394 przez Nan
maja gwiazdki i reniferka:)

12 lata 1 tydzień temu #497395 przez Jussstyś
makrelcia na opakowaniu jest taki sam renifer jak na pieluszce, bedziesz widziała ;-)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #497520 przez aganio87
makrelcia na opakowaniu napisane jest limitowana edycja :) ja kupiła 2 opakowania ( mam nadzueje że wystarczą do świąt) teraz ale podejżewam że od świąt już bedziemy używać DADA 4 z hipopotamem bo 27 grudnia na szczepienie idziemy i napewno chłopaki bedą ważyć już ponad 7 kg więc możemy sie przenieść na 4 :)

Madzia my używamy od początku butelek tomme tippe i chłopacy nie mieli problemu z piciem ale każde dziecko inaczej reaguje... bo nawet ze zmianą zwykłego smoczka do cycania to obojętnie jaki by nie mieli to cycają czy okrągły czy podłużny a to kałczukowy cy sylikonowy tylko u nas nie sprawdziły sie kałczukowe bo szybko sie zużywały i ytrzeba było co 2 tyg zmieniać teraz mamy sylikonowy i jest ok jak zawsze :)
a oto nasze wczorajsze wygłupy z chłopakami :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a tu dla nieowiarków że pijemy z kubka niekapka :)

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #497568 przez Ania14.09
aganio super zalotnie wygląają twoje maluchy :laugh:

siteczko nie martw się, że nie wiesz ile Tymek zjada. Niech twoim wymiernikiem będzie to jak przybiera na wadze. Dajesz mu, to co najlepsze.

Ja też zabrałam się za sprzątanie świąteczne trochę mniej mam czasu tu siedzieć :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #497604 przez czajusiątko
Ja zachwaliłam Oliwkę, że ładnie spała i owszem wczoraj też ładnie spała ale w dzień :) w sumie wczoraj przespała w dzień 7 godzin. Po kąpieli usnęła normalnie, ale po godzinie zaczęła się kręcić i był płacz. Już myśleliśmy, że to znowu brzuszek. Jednak co się później okazało to płakała dlatego, że była wyspana a my na siłę próbowaliśmy ją uśpić. Jak tylko położyłam ją na przewijak do uśmiech od ucha do ucha i oczy jak 5 zł :) i tak do 23.40, bo wtedy już ululała się sama. Nasz mały łobuziak :laugh:
No idę kończyć prasowanie i chyba też się wezmę za porządki w szafkach :huh:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #497644 przez patys
u nas nocka z pobudkami co 3 godzinki a spanie od 20 do 8 rano...teraz jak zwykle przed zasypiankiem płacz i marudzenie ale po dostawieniu do piersi po 2 min usnął...wczoraj w dzien też mi dłgo spał chyba był taki dzień wczoraj:)

ja dzis może też porobię jakies porządki..ale najgorsze że chyba pralka mi sie popsuła nie chce się włączyc a ja mam firanki do prania, branka małego itp....

12 lata 1 tydzień temu #497667 przez baby_55
Aniu jakoś się organizuje i daję radę :) a przede wszystkim angażuję do pomocy męża i Adiego :)

Siteczko jeśli dziecko jest na naturalnym pokarmie to go nie przekarmisz, to jest naturalne więc łatwo organizm to przetwarza, jak podrośnie i zacznie byc ruchliwy to się zatrzyma wagowo :) najważniejsze, ze masz tyle pokarmu ile trzeba i dajesz mu to co najlepsze :)
moja młoda też ywgląda niczego sobie, niezły z niej pulpet i w dzień też czasem co godzine jest przy piersi ale skoro jej potrzeba to niech sobie wisi ;)

Aganio słodkie chłopaki :)

ja nie robie porzadków typowo świątecznych po prostu sprzątam gdzie trzeba jak jest brudno i tyle, porządki takie typowo świąteczne uwazam za bezsens bo się człowiek urobi po łokcie a potem w święta nie ma siły i ochoty na świętowanie bo jest taki zmachany robotą, wystarczająco dużo czasu spędzę w kuchni więc sprzątam tm gdzie jest brudno i tyle

w szafkach wycieram jak jest brudno, zakurzone itp, na szafkach, też co jakiś czas, a resztę sprząta sie prawie co tydzień, poza lodówką i zamrażarką które co 1-2 mies. a okna raz w mies myjemy, więc cóż mam więcej sprzątać... mogę poświęcić czas na ozdoby świąteczne :) tymbardziej że kartki świąteczne juz wysłane więc to mam z głowy :)

12 lata 1 tydzień temu #497725 przez Sandra85
Witam :) Ja znowu sie nie moglam zebrac w garsc,zeby cos napisac :angry: Ale Bruno nadal jest zakatarzony,troche mialam takiego zamieszania przedswiatecznego,kartki,paczki itp....No,ale mysle,ze juz sie uporalam z tymi najwazniejszymi rzeczami :laugh: A wczoraj bylam u fryzjera i synus byl z tatusiem ponad dwie godz. pierwszy raz tak dlugo :laugh: Ale juz sie nie mogli doczekac,az mnie zobacza i przyszli do zakladu jak mi konczyla wlosy robic :silly: Mielismy ubaw,bo ta fryzjerka tez ma synka co ma`prawie6miesiecy i tez ma na imie Bruno :laugh: Fajny zbieg okolicznosci,bo tu tez nie jest czesto spotykane to imie ;) I akurat byl jej synek z tatusiem i moj z tatusiem i my babskie ploty,a faceci za nianki robili :silly:
Siteczko ja jeszcze 3tyg. temu czesto jak karmilam to mi lzy lecialy,bo mnie bolaly sutki,zaciskalam zeby i probowalam dalej,Mialam duzo chwil zalamania i bylam juz bliska,zeby sie poddac i dac butle :dry: Ale od jakis dwoch tyg. zaczelo sie wszystko zmieniac,moj Synos z seansow godzinnych przy cycu zrezygnowal i teraz je po 5minut z kazdej piersi,takze nasze karmienie w dzien trwa 10 min.A w nocy mu daje dwa razy,czasem z dwoch czasem z jednego,zalezy jak chce,albo czasem ja usne i druga piers dostaje po2godz. :silly: Twoj Tymus jest mlodszy,moze poczekaj jeszcze troche i zobaczysz ze sie unormuje :kiss: KasiaAganio chlopcy sa sliczni,slodziaczki kochane :kiss: :kiss: :kiss: Agnessa kalendarz suuuuper,fajne pomysly na fotki,a Maksiu maly model :woohoo: Baby podziwiam za organizacje :) Patys moze da suie naprawic pralke?,a nocki wspolczuje...

12 lata 1 tydzień temu #497832 przez patys
sandra ja już się przyzwyczaiłam do tych nocek i nie męcza mnie aż tak bardzo zwłąszcza że mały zaraz po obudzeniu zasypia...za to zaraz się na maksa wkur.....bo sąsiad wierci tak głośno w ścianie aż mały się wzdryga a tak mi pięknie sam usnął na macie bez bujania płaczu itp.....

12 lata 1 tydzień temu #497845 przez Nan
Patys- łacze się w bólu u nas remontują dach- wiercą, kręca i stukają- najgorsza jest wiertara z udarem...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu #498215 przez PolaL
A te Dady to gdzie kupujecie ? I w jakim są rozmiarze ?
Moja kropeczka nosi ubranka 62 ale juz sa przymałe i zaczynamy 68.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 1 tydzień temu #498227 przez PolaL
Agnessa bardzo ładny ten kalendarz. Ja robiłam kiedyś moim rodzicom na dzień babci i dziadka tyle ze z Szymkiem. No i sama drukowałam nie był taki ładny jak twój ale warto taki zrobić. Fajna pamiątka.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 1 tydzień temu #498281 przez Ania14.09
PolaL pieluszki dada, są w biedronce. Teraz auchan ma promocję na pieluszki huggies i wcale nie wychodzi drożej niż na biedronkowe dady, a jakość bez porównania lepsza. Ja jeszcze w ciąży nakupowałam tych dada, bo mi chwalono, później w prezentach podostawałam rózne pieluchy i huggies są zdecydowanie najlepsze

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka