BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 tydzień temu #500048 przez Lui
Ja jak mam okazję w bardzo dobrej cenie kupić Pampersy to wtedy je chomikuje :) a jak coś na szybko potrzebuje np dla Babci to pach do biedronki po Dady :)

Właśnie Młoda się znudziła :) i zaraz będę próbować ją "położyć do spania" brrr.. wczoraj była z Tatusiem i Babą na prześwietleniu bioderek - dostała a1 - więc jest git :) Pani Doktor stwierdziła, że pieluchowanie pomogło tak się cieszyła (a wcale jej nie pieluchowałam bo od znajomego lekarza młodszej daty usłyszałam, że nie potrzeby bo ma wszystko ok).. więc Pani Doktor szczęśliwa, ja też, Tato dumny ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #500169 przez madeleine
Dziewczyny mam do sprzedania gitarę klasyczną, struny nylonowe D'Addario , 7 kostek gitarowych, pokrowiec i stroik do strun (podłączany do komputera).
Rozpakowana, nie używana - 150 zł.

Szkoda, żeby stała i się marnowała, może ktoś chce komuś zrobić taki prezent na święta :)

Wiktorek już jest z nami!
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #500418 przez Sandra85
Witam :) Musze sie Wam pochwalic,ze udalo mi sie wczoraj uchwycic najslodszy usmiech mjego synka :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #500420 przez Sandra85
Niestety nie moge za bardzo pisac,bo juz Bruno marudzi :( Nie wiem co mu jest,ale ostatnie dwa dni tylko raczki.... :dry: Milego weekendu wszystkim :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #500585 przez MADZIA7
Hej:)

Ale dziś mieliśmy zabiegany dzionek, NAtalka pojechała na 2 godz. do babci i dziadzia, a my pędem po prezenty, udało się kupić połowę, jeszcze parę zostało, al to i tak sukces!:) I wogóle rózne cuda się działy u babci, po pierwsze NAtalka zasnęła ze smoczkiem, po drugoe spałą w łóżku w dzień - 15 min, ale to też coś:), po trzecie - wypiła 50ml mojego mleka z butelki tomme tippe!:) A to już duży sukces! Więc doszłam do wniosku, że musimy częsiciej babcię i dziadzia odwiedzać, a jeszcze mi zacznie chodzić w wieku 3 m-cy!;)

Siteczko ja też nie zmuszam do spania, tylko jak widzę, że jest zmęczona, to usypiam, ale do spania w łózeczku trochę zmuszam, bo uparcie próbuję i stale odkładam:)

Monia pochwal się bobmkami! A my dziś ubraliśmy w trójkę naszą małą choineczkę!:) I stoi sobie na ławie, jak miło:)

Sandra ale Bruno się uroczo uśmiecha, a ja nie mogę uchwycić min i uśmieszków mojej NAtki, bo ona się stale rusza i wszystko rozmazane:)

Baby dostałam od Mikołaja "Zabawy z niemowlakami na każdy dzień" J. Silberg, super ksiązka, dzięki za inspiracje! Trochę Miołaja naprowadziłam:)

dobrej nocki:)

12 lata 1 tydzień temu #500609 przez siteczko
moniab, Jussstyś dzięki za info dot. pieluszek DADA :) jutro mąż podjedzie do Biedrony ;)

Sandra super fotka! Słodziaczek z tego Twojego Bruno :) Ja też próbuję robić fotki mojemu, ale jest to ciężka sprawa, by uchwycić coś równie słodkiego ;) Dziś walczyłam by zrobić jakąś fajną fotkę by wywołać dla prababci, to wcale nie chciał pozować hehe :)

MADZIA7 Ja już któryś raz musiałam odciągać pokarm po tym jak Tymek spał w nocy po 6-8h, zwłaszcza że budzi się i je z jednego cyca maks 15 min i śpi dalej, a drugi cyc mam wrażenie że mi rozsadzi :| Więc odciągam i później w ciągu dnia daje mu w butelce moje mleko :) i o dziwo ładnie ciągnie :) problem raz miałam jak już bardzo krzyczał ;) wtedy daje cyca na 2 min a później zmieniam mu na butelkę i pięknie wsuwa :) Jedynie jak podaję herbatkę to ewidentnie traktuje to jako zabawę i się wygłupia, śmieje i bawi smoczkiem hehe :) ale ostatecznie uda mu się wypić przeważnie 20ml, ale może mu to nie smakuje :)
My dziś też byliśmy za prezentami, z tym że w trójkę, ale tyle ludzi w tych galeriach że masakra, szybko się wymiksowaliśmy, weszliśmy do 3 sklepów, po konkrety i szybko uciekaliśmy ;) ale jutro robimy podejście nr 2 z tym że do południa, może będzie lepiej ;)
No i też we trójkę ubraliśmy naszą pierwszą wspólną choinkę :) Tymek zachwycony jest światełkami :) No i ma na co popatrzeć, bo w tym roku zaszaleliśmy i mamy taką 1m80 ;)
Dziś też był ciąg dalszy pakowania prezentów, a jeszcze trzech brakuje :| mam nadzieję że się szybko uda kupić i zapakować :)

12 lata 1 tydzień temu #500683 przez nikusia1988
A czy ja o Wasze głosiki mogłabym prosić??? Pierwszy raz w życiu startuję (a raczej mój piesio) w konkursie i nie ukrywam że fajnie by było wygrać dla niego karmę. Głosować można codziennie. www.facebook.com/PedigreePolska?sk=app_332972500143137 On jest pod nazwą Puszek 5 lat.
Z góry dziękuję za każdy głosik oddany

12 lata 6 dni temu #500893 przez chasiami
Witam! :) Dziękuję dziewczynki za informacje o pieluszkach DADA kupiłam :) Promocja jest do dzisiaj :)

Wiecie co dziewczynki wczoraj włożyłam palec żeby pojeździc po dziąsełkach Alicji i dolna lewa jedynka jest blisko bo ma napuchnięte, a ja się zastanawiałam dlaczego wszystko pcha do buzi? :)

Kończę bo spędzam niedziele z mężusiem :)

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #501126 przez makrelcia
tak się naczytałam tiutaj że sama postanowiłam zapakować prezenty. Do wszystkich już mam tylko nie dla naszego synka :) Nie mam pomysłu na prezent dla niego :)

Póki co zrezygnował z cyca i woli butelke. Jego wybór :) Będzie mi łatwiej jak wrócę do pracy :)
Ogólnie to tak kopał mi w przewijak, że musiała obniżyć łóżeczko :) Teraz tto dopiero mi kręgosłup pęknie !!
A dzisiaj mąż przyniusł z suszarni suche pranie z całego tygodnia i zanim Młodego położyłam spać przebierałam go 4 razy bo o dziwo co mu założyłam było za małe. Muszę go zmierzyć bo nie możliwe żeby przez tydzień urusł aż tyle :)
I nabył nową umiejętność :D
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

12 lata 6 dni temu #501186 przez patys
a ja wczoraj wieczorkiem byłam w kościele a potem wpadła koleżanka na kawkę i pieczone jabłka z borówką i cynamonem:) mati w nocy jak zwykle co 3 godz pobódka a niby w nocy pokarm jest najbardziej treściwy mój chyba nie:)bo w dzień jak spi to czasem dłużej wytrzymuje:)teraz się już wierci więc pewnie zaraz wstanie...we wtorek chce już resztę mieszkanka ogarnąć tzn powiesic firanki pomyc podłogi żeby jak będą mnie odwiedzać znajomi była już choinka i był swiąteczny klimat:)dzisiaj jem drożdzówkę z marmoladą zobaczymy czy zawarte w niej białko jajka coś popsuje:)no chyba że nie robią drożdzówek z jajkiem:):):)

makrelcia podobno mój mati też nabył tą umiejętność mąż mi mówił bo on karmi butelką zawsze jak mnie nie ma:)no i mamy tą samą butelkę:)

12 lata 6 dni temu #501199 przez PolaL
Udało mi się kupić w sobotę te pieluchy Dady ale musiałam sie nachodzić bo w jednej mieli tylko 3 ale w drugiej zagrzebane z tyłu stały dumnie moje 2-jeczki. Tak że teraz też mamy reniferkową pupcię. A swoją drogą ciekawe czy na Wielkanoc będzie zajączek :lol:

Co do kalendarza Majów to jakbym myślała że to już koniec to normalnie bym chyba schizy dostała. Co ma być to będzie.

Co do prezentów to została mi tylko kropeczka - bo nie mam pomysłu. NA razie mam dla niej sukieneczkę. Ale chciałam coś z zabawek i ... no i nic mi nie przychodzi do głowy. Wszystko ma w sumie po Szymku, a i tego jest za dużo.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 6 dni temu #501201 przez PolaL
Ja dziś już poprasowałam, zrobiłam pranie no a teraz zabieram sie za robienie orzeszków więc zabieram sie do roboty i znikam :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #501217 przez czajusiątko
My w piątek byliśmy na ogromnych zakupach. Pokupowaliśmy już prawie wszystko na chrzciny i ubranko dla Oliwci. Zeszło nam ponad 6 godzin. Dobrze, że zostawiliśmy Oliwcię z babcią. W sobotę za to graliśmy w Eurobiznes i poszliśmy spać dopiero o 4, a o 9 córeczka zrobiła nam pobudkę :lol:

Jeżeli chodzi o koniec świata to ja mam raczej chrześcijańskie podejście. Tak naprawdę to tylko Pan Bóg wie kiedy to się stanie. Równie dobrze może to nastąpić jutro, jak i za 300 lat.

Ja też jeszcze w ciąży kupiłam tą butelkę Tomee Tipee i jestem zła bo dałam za nią chyba ze 30 zł a Oliwka nie chce z niej pić.

12 lata 6 dni temu #501220 przez Jussstyś
Ja tez wczoraj zabrałam mężowi samochód i szybko pojechałam do Biedronki po dady :silly: i nie zeby ludzie síe rzucili czy cos,
bo cala polka ich byla :laugh:

12 lata 6 dni temu #501228 przez Jussstyś
A ubranko na chrzciny pożyczyłam od bratowej, jej córeczka miala niecałe 3 m-ce jak byla ochrzczona, ale urodzila síe duza, więc
byla mniej więcej taka jak moja w tej chwili :-)
czajusiątko ale zbieg okoliczności, my tez w sobotę graliśmy w Eurobiznes :laugh:

A co do butelek to mam dwie tommee tippee i niunia ladnie pije :-)
Mam również jedną Lovi, która ma zupełnie inny smoczek (nie zabuRzajacy odruchu ssania) i tez z niej pije ladnie :-)
Podejrzewam, ze z każdej by piła, więc u mnie nie ma tego problemu :-)

Ja tam w koniec świata nie wierzę :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka