BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #503894 przez Jussstyś
Aganio moja Julcia wręcz przeciwnie, od paru dni jest wesoła, krzyczy tylko jak jest glodna :-) a tak to sobie gaworzy i bawi síe raczkami i wszystkim co wkoło lezy :-) wczoraj maz położył síe obok niej a ta go za brodę łapała i cos gadała i síe śmiała :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #503985 przez chasiami
Kurcze dziewczynki szkoda że nie możemy się dogadac i wszystkie razem spotkac :) bysmy porównały dzieciaczki :) i ich umiejętności.
Powiedzcie same że jesteście ciekawe jak wyglądają inne dzieciaczki :)
Justyś Ala też łapie męża ale za okulary :)

kasia wiesz co ja jak robiłam chrzciny to jak ktoś pytał co nam potrzeba to mówiłam że sama nie wiem i skonczyło się na tym że dostałam kase :)

aganio to pytałaś pediatre? przepisał wam te probiotyki? Ala dostała dzisiaj po raz pierwszy śliwke w słoiczku (bardzo jej smakowało, dużo bardziej niż jabłuszko czy marchewkę) i mam nadzieję że to nam pomoże.

A kleiku ryżowego wogole już nie podaje, tak jak kaszek, dopóki ta pupka Alusi się nie odetka :)

Myśmy kupili nowy fotelik samochodowy bo do nosidełka już dawno się nie mieściła :)

12 lata 3 miesiąc temu #504088 przez makrelcia
Czy to normalne,że Jerzolowi wypadają włosy ? Jak złapie go za grzywe to zostaje mi kilka jego włosów w ręce :(

Ja się rozglądam za krzesełkiem do karmienia :D

Kiedy można sadzac dzieci ? Mały najchętniej by już siedział albo boje się o jego kręgosłup.

12 lata 3 miesiąc temu #504261 przez Jussstyś
makrelcia moze ma niedobór jakis witamin? Jeżeli karmisz piersią powinnas brać witaminy dla karmiacych, a jeżeli nie, to
moze wizyta u pediatry? Mojej córeczce nie wypadają wlosy, ale wiem, ze gdy bedzie miala tak z pol roku to beda po bokach
wytarte i bedzie miala tylko na górze włoski :laugh:
A co do siadania, to myślę, ze pol roczne dziecko zaczyna juz siadać, zdarza síe ze wczesniej. Np. Mojej koleżanki córka miala
4 miesiące jak siadała ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #504265 przez patys
hej dziewczynki...jak narzekałam wczoraj że mój mały ma zakodowane że budzi sie co 3 godz to uwaga dziś zasnął o 20 i budził się o: 22:30, 2, 4, 7:30!!!!!nawet jak był noworodkiem to tyle razy go w nocy nie karmiłam...nie wiem czy mam za mało tresciwy pokarm?pije od dwóch dni herbarki na laktację...

12 lata 3 miesiąc temu #504399 przez makrelcia
a jeszcze mam pytanie odnośnie wprowadzania nowych produktów. Wiem, że na początku po trochu. Ale czy później np taki deserek mma zastąpić jeden posiłek mleczny ? Ile tego deserka powinien zjadać ? Pół słoiczka ?
Dodam, że pijemy tylko mleko mm.

12 lata 3 miesiąc temu #504408 przez moniab26
Makrelcia ja podaję deserek tak z pół godziny po mleczku, mi się wydaje, że obiadki ( zupki czy warzywa) mogą zastąpić posiłek ale takimi owocami to sie chyba nie naje za bardzo. Na początek udało mi się wcisnąc małemu dwie łyżeczki, później przez tydzień podawałam po pół słoiczka a teraz nawet cały słoiczek to dla niego za mało, no ale ze wszystkich upodobał sobie jabłko z gruszką a innymi pluje dalej niż widzi...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 3 miesiąc temu #504456 przez chasiami
Ja pierwszy deserek kupiłam z hippu jabłuszko i tam dokładnie na etykecie pisze ile podawac po raz pierwszy.
Pisze że podac 6 łyżeczek (ja dałam łyżeczki te od malutkiej) i codziennie zwiększac o 2 kolejne łyżeczki.
My obecnie testujemy śliwkę i najbardziej nam smakuje :) A wcześniej testowaliśmy jabłuszko i marchewkę.
Z hippu jest duży wybór tych deserków (i pisze nawet które rozrzedzają kupki, co dla nas jest ważne). Ja daje deserek tak 2 godzinki po mleczku i do tego deserka podaje herbatkę do popicia :) A potem zazwyczaj malutka za godzinkę dopomina się że chce mleczka :)

Obecnie mamy jeszcze w lodówce brzoskinkę i morelę :)

12 lata 3 miesiąc temu #504463 przez chasiami
Tak apropo to co się dzieje z agnesssą?
Ostatni raz była tu 6 dni temu.
Może porządki i przygotowania przedświąteczne ją wciągły?

12 lata 3 miesiąc temu #504628 przez Nan
Aganio- swietnie Cie rozumiem- ja tez cały dzien sama z Maleńką (Ciebie za 2 dodatkowo podziwiam). Od 4 m-cy fryzjera nawet nie widzialam. Czasem wolałabym zeby mąż pracował jak biały człowiek 8-16 bo taki nienormowany czas pracy jest fajny w syt. awaryjnych ale na codzień to już niekoniecznie...
Patys - u nas tez dzis w nocy nadprogramowe karmienia- chyba chodziło o picie- mamy sucho w mieszkaniu i cisnienie na zewnatrz wzrosło to pić się chce;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #504707 przez czajusiątko
U mnie Oliwia drugi dzień budzi się jak budzik punkt 6.40 wyspana i szczęśliwa :) Miałyśmy dziś nie wychodzić na dwór bo zimno ale wyszło słoneczko i zdecydowałyśmy, że jednak wybierzemy się na spacer do sklepu po chlebek. Wczoraj w końcu udało mi się kupić na wyprzedaży sukienkę na chrzciny i jestem bardzo zadowolona. Ja u fryzjerki ( mojej siostry )byłam ostatnio pół roku temu. Też bym coś zmieniła ale obciąć nie obetnę bo chcę zapuścić a zafarbować też mi szkoda :)

12 lata 3 miesiąc temu #504764 przez Ania14.09
Patys w tym czasie może nastąpić kryzys laktacyjny, bo dzieci najczęściej chcą już więcej mleka. Ja mam chyba też bo częściej przystawiam do piersi. Aby temu zaradzić musisz pobudzać piersi laktatorem lub zaczynać karmienie od piersi na której skończyłaś, a później podać drugą. można też zacząć podawać stałe posiłki,ale w przypadku jak Mati ma skazę, to odradzałabym. Zresztą każdy dobry pediatra też ci tak powie, bo nie ma nic lepszego na tym etapie niż Twoje mleko :) Podając stale posiłki możesz tylko doprowadzić do zwiększenia alergii. Czasami lekarze zalecają stałe posiłki u takich maluchów,ale jak mają konkretne wskazania np zbyt mało przybiera dziecko i nie jest alergikiem. Powodzenia :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #504804 przez hanias
o matulo!!! ja zaglądam na forum a tu już mamusie sierpień 2013!!! jak ten czas leci!!! :ohmy:
A ja już dzisiaj ubrałam choinkę :laugh: i pięknie nią pachnie w całym domu :laugh:
U mnie chyba też jakiś kryzys laktacyjny bo Hania coś nerwowa się stała przy cycusiu, wczoraj odciągnęłam i ledwo 60 ml się uzbierało z jednej piersi więc maławo. chyba też zacznę pić herbatkę na laktację :ohmy:
No i problem z kupą nie minął, wszędzie piszą że dziecko karmione piersią nie musi robić codziennie no ale jak mija już 5 dni to ja z kolei robię się nerwowa!!! Nie wydaje mi się żeby ją coś przy tym bolało, puszcza sporo bączków i tyle. Ale jak zapodałam jej czopka to 2 papmersy to było mało żeby to pomieścić więc jednak tej kupy się tam uzbiera!!! Już sama nie wiem co mam o tym myśleć przecież nie mogę jej raz w tyg czopka wkładać bo dopiero jej rozleniwię jelita!!!

12 lata 3 miesiąc temu #504875 przez Ania14.09
zgadza się hanias czas leci....dla mnie Filip ma jakby rok, bo mniej więcej w tym czasie się począł :blink: i zaraz będą mamy 2013!!!

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #504885 przez 26joanna
Justys ja piję herbatkę z Hipp'a dla matek karmiących :D chyba coś daje bo mleka mam dużo , nie nawały ( bo raczej bym nie chciała :P ) ale pokarm czuję cały czas :lol:
hanias mój synek robi kupki raz na 3/4 dni , puszcza śmierdzące bączki ( co podobno jest normalne :P ) i robi kupki bez problemu , teraz zrobił dopiero na 5 dzień ale nie płakał przez ten czas ani się nie złościł więc się nie przejmuje :blink:
Dziewczyny moja córka chodzi do szkoły gdzie chyba jest straszne równouprawnienie :) Dzisiaj byłam na Jasełkach i jednego z Trzech Króli odgrywała dziewczynka a Marie odgrywał chłopiec :ohmy: Szkoła mieszana i takie cyrki :side:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka