BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #505571 przez hanias
Właśnie ostatnio sprawdzałam i rzeczywiście po odstaniu zrobiła się taka śmietanka czyli mój pokarm jest ok.
A co dobrego przygotowujecie na święta? Ja właśnie szukam przepis na pierogi z samymi grzybami bo z kapustą odpada. Już się nie mogę doczekać na karpia!!! I uwielbiam śledzie!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #505575 przez Sandra85
chasiami wszystkiego najlepszego dla Alusi na te cztery miesiaczki :kiss: :kiss: :kiss: Patys dobrze robiszze sie nie przejmujesz,bo najwazniejsze,ze dzieciatko zdrowe i najedzone :) A wyglad piersi,czy kolor mleka to rzeczy wzgledne.Czajusiatko moj Brunowyczuwa jak go chce szybko uspic i sie denerwuje,bo wtedy krzyczy i za nic nie chce spac :dry: A jak mi nie zalezy to zasypia sam w lozeczku :silly: Jednak dzieciaczki sa madre :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #505634 przez moniab26
Siteczko odlewy super sprawa, może na dzień babci i dziadka zgapie od ciebie i zrobię takie odlewy - zdradż jak to się robi?
Lui, czajusiątko ja zaczęłam podawać jabłuszko jak Oskar skończył 3,5 miesiąca, dzisiaj pierwszy raz podałam mu śliwkę z Hipp i o dziwo :ohmy: nie opluł mnie :laugh: , ładnie zjadł kilka łyżeczek i chciał więcej ale jak na pierwszy raz wystarczy. Ja zaczęłam wprowadzać deserki wcześniej żeby jak skończy 4 miesiące zacząć podawać zupki i nie " obciążać " brzuszka nowościami... W święta zaczynamy od marchewki z ziemniaczkami...
Właśnie - kasia - jak tylko się dowiesz jak operacja tego maluszka daj znać - martwię się o nie jakbym sama je znała...może dlatego, że przeżywałam to samo...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 3 miesiąc temu #505635 przez moniab26
Siteczko odlewy super sprawa, może na dzień babci i dziadka zgapie od ciebie i zrobię takie odlewy - zdradż jak to się robi?
Lui, czajusiątko ja zaczęłam podawać jabłuszko jak Oskar skończył 3,5 miesiąca, dzisiaj pierwszy raz podałam mu śliwkę z Hipp i o dziwo :ohmy: nie opluł mnie :laugh: , ładnie zjadł kilka łyżeczek i chciał więcej ale jak na pierwszy raz wystarczy. Ja zaczęłam wprowadzać deserki wcześniej żeby jak skończy 4 miesiące zacząć podawać zupki i nie " obciążać " brzuszka nowościami... W święta zaczynamy od marchewki z ziemniaczkami...
Właśnie - kasia - jak tylko się dowiesz jak operacja tego maluszka daj znać - martwię się o nie jakbym sama je znała...może dlatego, że przeżywałam to samo...

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 3 miesiąc temu #505658 przez moniab26
I jeszcze obiecane bombki...oczywiście co dzień wieczorem jedna przybywa

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #505659 przez moniab26
kurcze - ta sama się wrzuciła

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #505663 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #505667 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #505670 przez siteczko
Ciesze się że odlewy się podobają :) Najfajniejsze jest to że każdy jest inny oryginalny :) Ja kupiłam zestaw na 6 odlewów i z tego zrobiliśmy 4 rączki i dwie stópki :)
Poniżej link do filmika jak to się robi oraz do sprzedawcy, bo oczywiście przez allegro kupowałam :) ale oni mają też sklep interentowy i tam mają dużo więcej artykułów :)
Allegro:
allegro.pl/listing/user.php?us_id=15444048
Sklep internetowy:
www.zatrzymajczas.net/
Filmik:

Powodzenia!

moniab26 wow super te bombki! Ale chyba bardzo pracochłonne! :)

Tymuś śpi to idę dekorować ciasteczka :)
A ma któraś szybki, mało składnikowy przepis na ciasteczka, pierniczki? :) bo chciałabym jeszcze dorobić w końcu muszę mieć dla dwóch rodzin :)

12 lata 3 miesiąc temu #505682 przez chasiami
No sliczne te bombeczki! :)

Dziekujemy za życzenia na 4 miesięcznice :)

12 lata 3 miesiąc temu #505800 przez moniab26
siteczko jakieś 3 -4 godziny robi się jedną o srednicy 10 cm

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 3 miesiąc temu #505861 przez PolaL
Siteczko no odlewy rewelacyjne, ja robiłam małej z samego gipsu ale to s gumowym odlewem jest o niebo lepszy więc na 100% zrobię też taki. Tylko szkoda ze nie mają dostępnego dla dzieci w wieku 1-6 ;) ;) ale poczekam :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 miesiąc temu #505865 przez PolaL
Co do włosków to normalne ze się wycierają. Mała miał ciemne włoski po urodzeniu i już w większości wytarły się. Zostało nam jeszcze ich trochę z tyłu przy szyi. Ale żeby same sobie wyrywały :unsure: no mi to wyrywa :silly:
Też bym chyba to skonsultowała, może czegoś witaminkowego brakuje :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #505883 przez PolaL
Chasiami żeby teraz wrócić do karmienia piersią musiałabyś być bardzo konsekwentna i przykładać małą cały czas jak sie dopomina. Nawet jak na początku nie chce i płacze to w końcu załapie. Trochę brutalne ale jak dla mnie wolałabym to niż samemu odciągać pokarm.

Poszłam dziś do pracy połamać się opłatkiem no i ciągle słyszę no kiedy wracasz. Załamka. Nie dość że macierzyński taki krótki to jeszcze chcą mi skrócić. Szefowa spytała w prost czy jak będzie więcej pracy i jak do mnie zadzwoni to czy przyjdę. Bo wolałaby mi dać kasę niż kogoś szukać. No i co miałam powiedzieć. Wiadomo że kasa się przyda, przyjdę, ale nie codziennie tylko na kilka godzin w tygodniu. Dla mnie na razie najważniejsze są dzieci. Ale wiecie z pracą też kiepsko więc lepiej dmuchać na zimne :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #505888 przez Nan
Siteczko:
te pierniczki są łatwe do zagniatania (roztopiłam i masło i miód), ciasto może leżeć w lodówce (ale nie musi) a cienko wałkowane nie muszą kruszeć (u mnie własnie tak funkcjonują- wałkowane na 2 mm udają kruche ciastka), ładnie odwzorowują kształt i sa smaczne: www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-ii
a te sa PRZEPYSZNE zwłaszcza nadziewane, jednak superkształtów z nich się nie wyczaruje i wałkuje się trudniej www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-jak-alpejskie----

Co do diety to nie jem orzechów, miodu, pomidorów, cytrusów, kapusty, fasoli,czosnku, cebuli, pora, selera,czekolady, rzeczy smazonych i tłustych. Suszone owoce jem (rodzynki, morele, sliwki, żurawiny). Próbowałam pora- mleko przestało smakować, po pierniczkach (z miodem i przyprawami)- bóle brzucha i 2 nieprzespane noce
Patys-moje mleko tez przezroczyste zwłaszcza początkowa "frakcja"- mimo wszystko dziecię z 2750 do 7300 w 3,5 m-ca dało radę urosnąć;P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka