BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508939 przez kasia7775
Witajcie, przez ostatnie kilka dni zapomniałam jak się nazywam :P od soboty goście - najpierw polter, potem ślub, następny dzień Wigilia, potem chrzciny połączone z weselem, wczoraj poprawiny. Ale myślę, że wszyscy zadowoleni :) i w końcu mam chwilę wytchnienia...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oluś cały chrzest przespał, nic go nie ruszyło :) Taki kochany Aniołeczek <3

A tu z Wigilii - Oli z moją siostrzenicą :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #508960 przez chasiami
Kasiu Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!! Zdrowia szęścia i błogosławieństwa Bożego :)

Prześlicznie wygladałaś! Zjawiskowo! :) Piękna Młoda Para :)
A Powiedz jak tam Oliwier? Był grzeczny na chrzcinach?
Na zdjeciu wyglada przesłodko :) Tak sobie smacznie śpi :)

Pozdrawiam :)

12 lata 3 miesiąc temu #508970 przez kasia7775
Dziękuję Chasiami
Oliwier na początku mszy patrzył się na wielki żyrandol, a potem usnął i już go nic nie obudziło:) w czasie mszy miałam go w wózku i wyciągałam go kilka razy i zero reakcji. na samą wodę święconą zareagował podniesieniem głowy, ale spał dalej :)
Na końcu sesja przy ołtarzu i nic, ksiądz stwierdził, że to prawdziwy twardziel :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #508972 przez chasiami
Jak się chwalicie zdjęciami świątecznymi to ja też chce :)
To moje dzieciąteczko pod choinką :)

No to widzę że Oliwierek to jakiś grzeczny model :) To dobrze że był grzeczny :) wiem jak sama się bałam żeby czasem Alusia się nie obudziła i nie zaczęła płakac podczas mszy :)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #509041 przez kasia7775
Chasiami ależ z Alusi ślicznotka :kiss: włoski ma takie długie, że spinki można jej wpinać :)

Czajusiątko zapomniałam napisać, że ślicznie wyglądałyście :kiss:

Mój Oli już pewnie ok 9 kg waży :laugh: a siostrzenica ma 2 lata i 3 miesiące, a waży 11 kg. Razem z Oliwierem noszą taki sam rozmiar Pampersów :lol: :lol: :lol:

Synek mojej koleżanki po operacji czuje się dobrze, byli w domu na święta. Niestety złapał teraz zapalenie oskrzeli, biedactwo. Dziękuję Wam wszystkim za modlitwę i trzymanie kciuków. Kochane jesteście. :kiss: :kiss: :kiss:

Oliwierowi wyszedł ząbek, jeszcze nie widać, ale czuć pod palcem :) :) :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #509189 przez aganio87
Kasiu jesscze raz gratulacje ślicznie wyglądałaś w tej sukienusi :) a co do ząbka to nikomu nie daj patrzeć by Tobie mąż kupił kieckę :) :) ja szukam i szukam u chłopaków ale mają tylko opuchnięte dziąsełka...

Wczoraj byliśmy na szczepieniu i w nocy chlopaki mieli temperature no teraz też mają ciepłą główkę i cały czas są marudni a teraz śpią... Może i lepiej niech śpią i prześpią ten marudnu czas.... a co do wagi to Kajtuś waży 6600 a Ksawery 7100 :)

a tu moje mikołaje :

Jeszcze 4 dni i bedziemy mieć 5 miesięcy :) :) WOW jak ten czas leci

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #509254 przez patys
hej mamusie:)
Kasiu gratulacje z okazji ślubu no i chrzcinek maleństwa:) ja cos czuję że mój mati raczej taki grzeczniutki nie będzie ...my mamy 3 marca bo wtedy siostra z Anglii przylatuje:)i już nie mogę się doczekać....

Matek właśnie od 3 godz się bawi i nie ma zamiaru spać:)czyżby teraz to była norma?:)

no i wysyłam zdjęcie Matiego oczarowanego choineczką

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #509310 przez czajusiątko
Patka chrzciny przebiegły całkiem fajnie. Wszyscy zachwyceni Oliwką, tylko zostało nam kupę jedzenia. Bardzo się cieszę, że Oliwia jest już ochrzczona i to nawet nie chodzi o fakt przygotowań, ale jest już małą chrześcijanką i tak jakoś jestem już o nią bardziej spokojna. A w ogóle to moja księżniczka przeszła po tym chrzcie jakąś cudowną przemianę. W trakcie przygotowań woziliśmy ją w wózeczku do usypiania bo była marudna a my miałyśmy z teściową kupę roboty i byłam pewna, że po świętach znowu będziemy się męczyć żeby ją znowu przyzwyczaić do zasypiania w łóżeczku. A tu cud!! Kładę ją do łóżeczka, wsadzam smoczka, podkładam pieluszkę i nawet już nie muszę przy niej siedzieć, tylko idę na kanapę a ona usypia sama. Tylko cały czas się boję, że ten czar pryśnie i znowu będzie marudziła :)

Jeszcze Wam napiszę jakiego mamy bezczelnego księdza. Jak byliśmy zamawiać chrzest i mąż się go zapytał ile za chrzest to uśmiechnął się powiedział, że na pewno nie zbiedniejemy. W wigilię poszliśmy dać mu wszystkie potrzebne karteczki i daliśmy pieniądze w kopercie, a on się pyta ile jest w środku. To mówimy, że 150, a on na to "eeee no to już dawno po 200 dają. A składkę na kościół zapłaciliście? Bo jak nie to musicie jak najszybciej zapłacić". Na dodatek po skończonej mszy jak szliśmy podpisać papiery do kancelarii mówi do mnie "jeszcze kościelnemu zapłaćcie", a ten krzyknął sobie 30 zł( jeszcze powiedział, że jak dla nas to taniej) tylko za to, że trzymał księdzu tą tackę do polewania główki wodą święconą. Po prostu głos się jeży na głowie jak sobie przypomnę o tym księdzu... :huh:

A i śliczne są te nasze świąteczne dzeciaczki :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #509378 przez andra88
Hej dziewczyny!!!!

Nie mam czasu do Was zaglądać :( :( :(

Opisze w skrócie co u nas :
Nasz Adasiek rośnie zdrowo, miesiąc temu jak byliśmy na szczepieniu to ważył 7050, teraz idziemy po 15stycznia na szczepienie i zobaczymy ile maluszek waży :) Adaś cały czas się śmieje, jest bardzo pogodnym i żywym chłopczykiem. Wczoraj odkrył że potrafi się przewracać na brzuszek i teraz robi to ciągle :D
Mam pytanko:
Może już pisałyście o tym ale niestety nie dam rady nadrobić; czy wprowadzacie już jakieś nowe rzeczy do diety maluszka???
Adaś jest na mleku modyfikowanym i zastanawiam się kiedy zacząć urozmaicać mu jedzonko :)
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Przeglądałam fotki i Wasze dzieciaczki są przesłodkie :)
Pozdrawiam wszystkie mamusie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #509389 przez makrelcia
Andra my już od 2 tyg wcinamy wszystko co od 4 miesiąca można. Ogólnie to kaszki, deserki i zupki :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #509392 przez Jussstyś
Próbowałam wrzucić zdjecie ale cos nie mogę... Pozniej moze spróbuje :-)

12 lata 3 miesiąc temu #509488 przez moniab26
andra88 tak jak pisze makrelcia - ja też od dwóch tygodni a może nawet kilka dni wcześniej zaczęłam podawać deserki, w święta zupki - marchewka z ziemniaczkami a o kaszkach mogę zpomnieć - jak nie chcę się od razu myć to lepiej żebym ich Oskarowi nie dawała :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 3 miesiąc temu #509543 przez Patka0308
czajusiątko to super, że chrzciny się udały i że Oliwka grzeczniutka była :):) może czar nie pryśnie i tak będzie już zasypiała, ale tak czy inaczej kiedyś napewno będzie zasypiać sama już cały czas, na wszystko potrzeba czasu,raz więcej raz mniej. Co do księdza to faktycznie bezczelny jest! no niestety im wiecznie jest mało, jak my chrzciliśmy Grzesia to baciuszka też swój cennik podał i nawet książkę pokazał ile kto wpłacał, tak to mówią co łaska a jak zobaczą to zawsze jest teraz dają tyle albo tyle, masakra!

Dziewczyny śliczne te Wasze maluszki :) :) i jak szybko rosną.

12 lata 3 miesiąc temu #509744 przez czajusiątko
Kasia gratuluję ząbka. Ucałuj Oliwierka ode mnie i Oliwki :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #509757 przez PolaL
No mnie jeszcze czeka spotkanie z księdzem w sprawie chrzcin :dry: nadal czekam na informacje od siostry kiedy będzie mogła mieć wolne i przylecieć ale teraz sobie uzmysłowiłam że przecież chrzestnym będzie mój brat i on też musi przylecieć :silly: więc mam dwa loty do uzgodnienia. A do tego siostra i brat mają rodziny bez związku małżeńskiego i będzie gadanie u księdza ...

Znam przypadki że ksiądz na mszy potrafił wyczytywać kto ile dał w czasie kolędy i wyczytywał po nazwisku ...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka