BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #512526 przez kasia7775
Patys mój mały to TV-man :silly: z każdej pozycji wypatrzy telewizor, nawet tyłem próbuje - odchyli się do tyłu i zadowolony :lol:

Lui mój też już dawno próbuje siadać, w leżaczku muszę go przypinać bo z półleżącej pozycji siada. Albo mu tylko 2 palce podać i hop, już siedzi. A jaką ma wtedy minkę zadowolona :lol:

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2013
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #512528 przez Patka0308
Życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego 2013 Roku, dużo miłości, żeby dzieciaczki zdrowo rosły !!!! :*:* i dobrej zabawy w tego Sylwestra :):)

My powoli się szykujemy do wyjazdu do siostry ciotecznej męża :) a mały w końcu zasnął od rana spał tylko pół godz o 11 i do tej pory nic, bo teściowie byli i gadał z nimi w najlepsze, a oczki już takie malutkie miał ale za nic w świecie spać nie chciał ;) no i w końcu padł jak tylko mąż go na ręce wziął i przytulił:)

12 lata 3 miesiąc temu #512541 przez Patka0308

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a to Grześ ;)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #512618 przez Lui
Kasiu mam to samo z TV :) Lila wszędzie go wypatrzy tak samo jak laptopa :D
Patka - jaki zadowolony Grześ :)

12 lata 3 miesiąc temu #512640 przez Ania14.09
Patka, Lui śliczne dzieciaczki :)
Co do siadania, to ja byłam uczona, by nie sadzać dziecka aż samo nie usiądzie. Oczywiście, mój Filip podobnie jak Kasi siadać próbuje w leżaczku pociągnięty za rączki,ale to nie jest prawdłowe i zbyt obciąża kręgosłup i mięśnie. Dziecko siada samodzielnie od tyłu z pozycji raczkowanej,a to nie wcześniej niż jak ma pół roczku,ale to naprawdę bardzo wcześnie, bo normalnie ok. ósmego miesiąca.
Polecam tą książkę, miałam ją już przy Magdzie i jakoś nikomu nie oddałam
sklep.promykslonca.pl/index.php?page=sho..._virtuemart&Itemid=8

Co do sylwestra, to ja od kilku lat nie lubię,ale myślę, że to kwestia wieku. Jak mam się cieszyć, że będę starsza? Owszem jakoś uroczyściej obchodziliśmy ten wieczór i tak jest teraz,ale bez wariacji :) Zrobiłam nam ciasto i wspólnie pieczemy pizze. Magda oczywiście z chłopakiem gdzieś idzie,ale nam wystarczy takie coś.

Życzę Wam udanej zabawy sylwestrowej ( to dla tych co obchodzą) i równie udanego roku 2013, co ten odchodzący, bo dla Nas chyba był udany, pojawiło się nowe życie i w domu w sercu każdej z nas. Buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #512745 przez siteczko
Ja tylko na chwilkę :) Z czytaniem jestem na bieżąco, ale nie mam kiedy coś napisać :) Zwłaszcza że ciągle byliśmy na wyjeździe a później mąż w domu, więc nie zaglądam do komputera chyba że karmię :)
Sylwestra spędzamy w domku we trójkę :) W planie jest jakaś kolacyjka, oglądnąć dobry film może dwa ;) o ile synek pozwoli ;)
Co do spania raczej zasypia 22-23 i śpi maks 9h ciągiem a minimum 4,5h następnie przerwa na jedzenie i śpi dalej :)
Chciałam Wam wszystkim życzyć w nowym roku wszystkiego najlepszego, zdrowia i cierpliwości :) Pociechy z maluszków i samych pogodnych dni :)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #512812 przez czajusiątko
Witam dziewczynki!! jestem pierwsza w tym roku :laugh: My już wróciliśmy z imprezy... mąż wczoraj skończył kurację antybiotykową, wypił kilka kieliszków i poległ. Biedny całą drogę do domu przepraszał mnie, że przez niego tak szybko wracamy. Ja się w sumie cieszę bo jakoś tak ciężko mi było bez Oliwki... jakoś w dzień łatwiej mi ją zostawić niż na noc. Teraz mój cudaczek słodko śpi drugi też :)

Kochane wszystkiego dobrego w Nowym Roku i żeby Was jutro główki nie bolały :kiss: :kiss: :kiss:

Nasze dzieci mają już rok :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #512862 przez chasiami
Witam!
Ja jestem druga :)
Wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku!!! :)
Wszystkiego co najlepsze dla was i waszych maluszków! :) A przede wszystkim zdrowia! :)

Właśnie wstałam :) Schodzę na dół po Alicje do rodziców, a patrze nikogo nie ma :( Pojechali do kościółka a ja już tak bardzo tęsknię za nią.
Imprezka była udana, mój mąż udawał że ma urodziny dzisiaj (a ma w sierpniu) i przyszła właścicielka lokalu i składała mu życzenia :blush: było bardzo śmiesznie :lol:
Byliśmy w domku o godzinie 4,30 :)
Mąż odsypia troszke słabiutki, a ja przez całą imprezke sączyłam Martini bo bałam się czego innego napic (przecież rok nie piłam :blush: )

12 lata 3 miesiąc temu #512886 przez moniab26
He he to ja też się zmieszcze na podium i będę trzecia :laugh:
W Nowym roku życzę wam wszystkiego naj naj naj...
My też od kilku lat jakoś podobnie spędzamy Sylwestra jak Ania14.09 , nie wariujemy z tej okazji - może dlatego, że jakoś tak minione lata nie należały do zbytnio udanych...
Oskarka obudziły w nocy fajerwerki, początkowo bał się i wzdrygał w łóżeczku ale wzięłam go na ręce i jak rozkręciło się o północy na dobre wyglądaliśmy razem przez okno i chyba mu się podobało bo się uśmiechał no ale później do 2 bawił się na całego...witał Nowy Rok...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 3 miesiąc temu #512953 przez Jussstyś
To mnie juz się nie udało zmieścić w pierwszej trójce :laugh:
W Nowym Roku życzę Wam wszystkiego co najlepsze, duzo duzo miłości i pociechy z dzieciaczków :kiss:

Moja Julcia przespala Nowy Rok! :laugh: nawet się nie obudzila o północy jak strzelali :-)
Mama została w domku u nas i zaglądała do małej czy spi, a my w tym czasie zeszlismy na dol popatrzeć jak strzelają ;-)sami
odpalilismy swoje fajerwerki a na boisku szkolnym puszczalismy lampiony :-)

12 lata 3 miesiąc temu #513070 przez Patka0308
uuu to ja jestem piąta :D
Najlepsze życzenia dziewczyny w tym Nowym 2013 Roku, cierpliwości i zdrowia Wam i Waszym bliskim życzę :* :* :)
my też nie tak bardzo obchodzimy Sylwestra, mój mąż praktycznie co roku w pracy, a ja w domu. W tym roku z jego siostrą cioteczną i było bardzo sympatycznie. Tylko Grześ nie mógł zasnąć przez te fajerwerki i petardy, co zasnął to jakaś strzelała i budził się z płaczem,ale po 23 zasnął na dobre i nie obudził się nawet jak bardzo strzelali o północy. My dopiero jakąś godzinę temu wróciliśmy, byliśmy po drodze u teściów i u męża brata i teraz ja muszę odespać bo położyłam się 2.30 i o 3 pobudka na jedzonko a poźniej o 6 znowu i o 7.40 mój szkrab już się obudził i było po spaniu i jestem padnięta...

12 lata 3 miesiąc temu #513166 przez Ania14.09
Dziewczyny są już mamy wrzesień 2013! Aż łezka się kręci ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #513203 przez patys
dobry wieczór w nowym roku:)
u nas sylwester minął spokojnie:)Mati zasnął ok 20 10, potem obudził się o 23, potem o 3 go nakarmiłam i o 7 30 się obudził..:)więc dzis pospał nawet 4,5 godz nad ranem:)super bo dawno tak nie spał długo:) petardy na niego nie działały ani głośna muzyka przez ścianę obok jego łóżeczka:)mąż tylko załował że Mati nie może widzieć fajerwerków i się smiał że chyba go obudzi:)
Ania no my rok temu zaczynałyśmy to wszystko przeżywać...ja 6 stycznia się dowiedziałam że jestem w ciąży:)jak to szybko minęło!!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #513242 przez kasia7775
Witajcie w Nowym Roku :)

Aniu ja robiłam test 30 grudnia :) ale forum znalazłam w maju dopiero ;)
Co do siadanie to Oli w leżaczku z półleżącej pozycji sam już usiądzie, bez palców :silly:

Patka0308 Grześ jaki skupiony :)

Zabawa udała się, wybawiłam się za cały zeszły rok :P Noc sylwestrowa minęła w mgnieniu oka. Sukienka pękła mi od rozporka do połowy pośladków :lol: , zawiązałam szal i bawiłam się dalej :silly: O 4 wyszliśmy z sali, a w domu byliśmy po 5. Zagadam do małego do łóżeczka a on uśmiech od ucha do ucha :) Zrobiłam mu mleczko i o 6 poszłam spać. O 8 już był koniec spania - chodzę dzisiaj jak zombi, mam kaca giganta, ale warto było :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #513501 przez moniab26
Ania14.09 a najfajniejsze jest dla mnie to, że ten wątek założyła dziewczyna, która pół roku temu została aniołkową mamą, pocieszłam ją wtedy na " Stracie" a teraz dokładnie jak ja test zrobiła w Sylwestra i zobaczyła dwie kreski, termin też będzie miała zbliżony do mojego...
A czas leci niestety bardzo szybko, niedawno czekałyśmy porodu a teraz pierwszych ząbków, siadania, niedługo chodzenia i...matury :laugh: tak jak napisałam wrześniówkom 2013 my już teraz jak starsze ciocie dla nich ...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka