BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 11 miesiąc temu #516948 przez MADZIA7
Hej,
my też już po szczepieniu, ale tylko 5w1, bo ratowirusy musimy przesunąć, bo MAła dziś często i rzadkie kupki, na szczęście po tym szczepieniu było trochę lepiej, trochę zapłakała, a za chwilę śmiałą się do pielęgniarki, podobno ten infarix tak nie boli, tylko szczepionka na żółtaczkę i pneumokoki.
Natalka waży już 6600 i ma 63 cm:)

Czajusiątko widzę, że Twoja Oliwka też taka śmieszka jest:)

Sandra a nam kazali okłąd z altacetu zrobić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #516993 przez Ania14.09
My w przyszłym tygodniu mamy kolejną wizytę u ortopedy i w jeszcze następnym szczepienie i okulistę. Też stosowaalm już wszystko na oczko. Oczko nie ropieje,ale zbiera się łezka dość często. dalej masuję. Zobaczymy co powie okulista.

mój Filip nie lubi spacerków. jak tak jest pogodnym dzieckiem, tak prawie zawsze na spacerkach się drze, nie wiem, czy mam zaczarowany wózek? :laugh: Zaczyna się już od ubierania, kombinezon , czapka, tego nie cierpi ;) Mam w wózku możliwość zrobić mu pólsiedząco, więc robię, żeby sobie patrzył,ale i to na wiele się nie zdaje. O spaniu nie ma mowy. więc na dłużej niż godzinę nigdy nie wychodzę, bo zawsze wracam umordowana. :unsure:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 11 miesiąc temu #517026 przez siteczko
Witam się Nowo Rocznie :)
Nasz Tymuś jest 100% Sylwestrowy :) A test zrobiłam 14.01 :) i jak u madeleine druga kreseczka była blada :) no i test również trzymam do tej pory :)
Dziś mieliśmy szczepić ale dzwonili przed wczoraj i wizytę odwołali, tak więc szczepimy we wtorek, mam nadzieje że bez większych przebojów :)
Od nowego roku coś sie synkowi pozmieniało... w nocy kiepsko śpi, zasypia najwcześniej o 24 :| a w ciągu dnia zasypia koło 16-17 i to na 3-4h :|
Nasz mały grubasek waży już ponad 8kg! we wtorek zważymy dokładnie :) więc kruszyna to z niego nie jest ;) już dawno nosi 68 ubranka, a i te nie raz trafią się już przyciasne ;)

Słodziaki wszystkie wrześniowe maluszki!

11 lata 11 miesiąc temu #517033 przez chasiami
Dziewczyny za niedługo dzien babci i dziadka, powiedzcie macie jakieśplany co im podarowac? Ja już dałam kalendarz i zdjęcia na mikołaja i święta i teraz się zastanawiam co im dac?
Dodam że Alicja ma 2 babcie 2 dziadków i 4 prababcie i 2 pradziadków. Tak więc mam problem :blush:
Pomóżcie :) szukam już teraz bo jakbym chciała zamawiac przez allegro to trochę potrwa wysyłka.

11 lata 11 miesiąc temu #517258 przez moniab26
chasiami ja ściągam od siteczko i robię takie same odlewy łapek i nóżek 3D - jak ona na święta zrobiła, tu jest link na allegro:
allegro.pl/listing/user.php?us_id=15444048

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

11 lata 11 miesiąc temu #517269 przez moniab26
a jeśłi chodzi o zarabianie dodatkowej kasy to ostatnio znajomy przysłał mi mail z linkiem do systemu, w którym da się zarobić - podobno - niezłe pieniądze, podeszłam do tego sceptycznie i nie nastawiam się na jakieś kokosy ale zainwestowałam te 15 zł i zobaczymy co z tego wyniknie, a nóż zarobię...( chociaż prawdę mówiąc nie iwerzę w to ale...), jesli któraś z was chciałaby poczytać o tym systemie to podaję link:
megapensja.pl/?user=moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

11 lata 11 miesiąc temu #517486 przez patys
no i mamy weekend:) wstałam dziś ok 8 ale od 4 do 6 Mati zrobił nam pobudkę i nie chciał spać tylko gadał, trzeba było go przewinąć a potem ululać do spanka:)ale zasnął ok 20 więc i tak ładnie pospał i dziś tylko dwa razy go karmiłam w nocy:) domyslam się że dla niektórych z was to dużo ale my ostatnio mieliśmy tak że nawet 3 czy 4 razy musiałam do niego wstawać w nocy!!!
dzisiaj chyba upiekę ciasto- jabłecznika bez białka jajka oczywiście:)dziś też próbuję ser żółty ale jakoś nie mam nadziei że mu nic nie wyskoczy bo jak na razie to wszystko czego próbowałam to go uczulało no chyba z wyjątkiem masła:)
miłej soboty dla wszystkich:)

11 lata 11 miesiąc temu #517527 przez Jussstyś
chasiami ja mam butelkę Lovi i do niej sa specjalne smoczki do kaszek :-)ostatnio Julcia jadła wlasnie kaszke z tej butelki :-)
A i mam jeszcze kubek niekapek Lovi i tez chętnie z niego je ;-)
czajusiatko Oliwka jest przesłodka :kiss:

My idziemy na kolejne szczepienie 10 stycznia :-)
Dowiem síe ile niunia wazy i ile urosła :-)
Ubranka w rozmiarze 62 sa juz za male, nie wyprostuje nóżek do konca i paluszki ma zgiete.
No zobaczymy :-) acha i Julcia w ciągu dnia ma 3 moze 4 krótkie drzemki po 15 minut czasem zaśnie na dłużej ale rzadko
Za to w nocy budzi się tylko raz ok. 4 rano potem spi do 8 zje i spi do 10-11 :-) teraz jeszcze spi z tatusiem :-)

11 lata 11 miesiąc temu #517680 przez czajusiątko
Oliwia tez nosi już 68, czasami nawet 74, ale i 62 nie raz są dobre. Wszystko zależy od rozmiarówki.
Niestety moja maleńka się pochorowała :( Wczoraj wieczorem była bardzo marudna. Myślałam, że to po tej szczepionce, ale później doszedł jeszcze kaszel i budziła się co jakiś czas z płaczem. Dzisiaj pojechaliśmy do lekarza i ma trochę zaczerwienione gardło i lekkie szmery w oskrzelikach. Dostała antybiotyk i 3 inne syropy. Na szczęście nie gorączkuje i dziś ma całkiem dobry humor tylko biedactwo męczy ten kaszel :(

11 lata 11 miesiąc temu #517786 przez Ania14.09
Czajusiątko to szybkiego powrotu do zdrowia

my mamy dziś 4 miesiące!!!!! To zdjęcie z dziś

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #517976 przez chasiami
Czajusiątko prześliczna Oliwka :) A ten uśmieszek :) Miejmy nadzieje, że szybko wyzdrowieje.
Ania A Filipek to powoli robi się kawaler :) Kawał chłopa :) 4 miesiące na karku :)

Dziewczyny czy u was też są przychodnie pełne? U nas na śląsku panuje jakieś grypsko, że szkoda gadac. U mamy w przedszkolu jest po 10 dzieci w grupie (normalnie to grupa liczy ok 20-25 zależy od grupy). Wszyscy znajomi chorzy. Rodzina męża też prawie wszyscy już byli chorzy (w święta leżeli plackiem i to były ich najgorsze święta)

Wiecie co dziewczynki Ala się nauczyła nowej rzeczy :)
Piszczy prawie cały czas a przy tym się śmieje na głos :) Z mężem i moimi rodzicami śmialiśmy się z niej :)

Kupiłam smoczek z Aventa do kaszek, ale jeszce troszke za duża dziurka i w innym smoczku zrobiłam troszke mniejszą dziurkę, jak nauczy się z tej pic to dam jej tą większą :)

A my nosimy rozmiar 74, wczoraj już schowałam wszystkie 68 (za małe) ubieram już ją w 80 jest to troszke za duże ,ale wole dac większe niż mniejsze (w stópkach za ciasne może zniekształcac stopki).

11 lata 11 miesiąc temu #518124 przez Sandra85
Czajusiatko zdrowka dla Oliwki,oby jej szybciutko przeszlo :kiss: Ania Buziaczki dla Filipka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Slodki przystojniaczek :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #518566 przez PolaL
Kurde człowiek sięnapisze a tu durnowaty kompik zjada :silly:

Dziś pierwszy raz widziałam jak wygląda gdy mała ubkupka się po pachy :blush: mąż ja przebierał i żle założżył pamersa. Jak sobie zrobiła pryku pryku to dosłowanie kupka zatrzymała sie pod pachami. Zrobiłam zdjęcie żeby babci pokazać , pewnie padnie. Wam oszczędzę tego widoku :blush:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 11 miesiąc temu #518666 przez dziewczyna84
Drogie mamy,
Zapraszam was serdecznie do czytania i komentowania bloga mojego 7-miesięcznego syna. Jest on pisany z jego perspektywy, i założony w związku z wyjazdem mojego męża a jego taty na 3 lata do pracy do Turcji!!! :( Teraz jeszcze bardziej rozumiem, jak wspólne wsparcie „MAM” jest ważne.
Mamusia Majowa (2012) – a tak naprawdę czerwcowa (5 dni opóźnienia ;) w terminie porodu)
www.maciejko.blog.pl

SYLWIA

11 lata 11 miesiąc temu #518699 przez hanias
A moja Hania śpi dzisiaj pół dnia. Już się boję jak będzie nocka wyglądać.
Filipek przesłodki!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka